עוגות בחושות

עוגת שיש פרג קקאו

יוני 22, 2016 20 Comments

_MG_7001

אני נדהמת כל פעם מחדש לגלות שיש אנשים שלא אוהבים פרג

אני מתה על פרג. מתה על פרג. מתה על פרג.

כשחשבתי על שם הולם לבלוג בזמנו, עלו לי אסוציאתיות של הדברים שאני הכי אוהבת בעוגות שלי

ופרג היה אחד מהם, וחשבתי לשלב אותו בשם של הבלוג.

נשואה לפרג, נניח.

שם מעולה אגב.

בכל אופן, כל מה שרציתי להגיד לכם, זה שאם אתם לא אוהבים פרג

אז אני מבקשת שתכינו את העוגה הזו.

למה?

כי טעם הפרג בעוגה מאוד מאוד עדין, והיא טעימה גם ללא אוהבי פרג.

ואיך אני יודעת את זה ?

כי ניסיתי!! ממש עשיתי ניסוי בבני אדם.

וספיר, שעברה התעללות פרג, אמרה שטעים לה!

והיא בכלל באה לצלם אותי לעבודת גמר שלה במכללת הדסה ואני דחפתי לה פרג.

מי היה מאמין.

אז ככה:  יש בה מעט פרג, יש בה קקאו יאמי, והיא נורא נורא יפה.

אפילו אני, שמקשטת באבקת סוכר גם את הילדים שלי לפני שיוצאים בבוקר לבצפר

חשבתי לרגע לא להפריע ליופי הזה עם אבקת סוכר.

ואז איבקתי אותה כהוגן.

אבקת סוכר זה גם שם נהדר לבלוג.

עלים

עוגת שיש פרג קקאו/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ או תבנית עגולה 20 ס״מ

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

120 גרם חמאה רכה או שימו לב  1/2 כוס שמן ( ניסיתי את שתי הגרסאות, יאם)

גביע שמנת חמוצה

1+3/4 (245 גרם) כוסות קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

כפית וחצי תמצית וניל

3/4 כוס (50 גרם) פרג טחון טרי

4 כפות קקאו (40 גרם)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר כשלוש דקות עד לקבלת נפח

מורידים מהירות ומוסיפים חמאה (או שמן), שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ופרג טחון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

מוציאים שליש מהתערובת לקערה בינונית נפרדת

מוסיפים לה את הקקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לתערובת קקאו כהה.

מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית, מעליה את הבלילה הכהה, ומערבבים בעזרת סכין

13518051_10154318022777700_1391520566_o

בתנועות סיבוביות לקבלת מראה שיש.

אופים כ 40 דק או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, ומקשטים באבקת סוכר.

את העוגה שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.

ותודה לג׳ו בראשי המושלמת על דוגמנות הצמרת.

_MG_6957

 

 

 

 

 

_MG_6947

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

20 Comments

פיית העוגיות יוני 22, 2016 at 6:53 pm

מושלם! כאלה קסומים הצילומים שלך

Reply
קרן אגם יוני 22, 2016 at 7:02 pm

את מושלמת! תודה רבה רבה

Reply
רונית יוני 26, 2016 at 10:28 pm

תודה על המתכון. גם אני מאודדד אוהבת פרג.
אני רגישה למוצרי חלב מה התחליף במקום השמנת החוצה.

Reply
קרן אגם יוני 26, 2016 at 11:14 pm

הי רונית
את יכולה להמיר בחלב סויה או במיץ תפוזים
בהצלחה:-)

Reply
קורין אוגוסט 4, 2016 at 9:49 pm

כמה מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:38 am

3/4 כוס

Reply
נאוה יוני 27, 2016 at 6:58 pm

שלום קרן,

האם אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס או חלב קוקוס?<

Reply
קרן אגם יוני 27, 2016 at 10:29 pm

הי נאוה
את יכולה להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות ( גביע שמנת חמוצה =200 גרם)

Reply
נאוה יוני 28, 2016 at 8:11 pm

תודה

Reply
יסכה יוני 30, 2016 at 7:53 am

הי
ניסיתי לעשות את העוגה בגרסת פרווה.
שמתי חצי כוס מיץ תפוזים במקום השמנת חמוצה.
יצא קצת יבש.
הייתי צריכה לדעתך להוסיף עוד שמן או עוד מיץ?

בגדול הטעם נפלא… רק כנראה לא המרתי נכון

Reply
קרן אגם יוני 30, 2016 at 7:59 am

אולי זמן אפיה ארוך מדי?
להבא נסי להוריד מעט מזמן האפיה ולהוסיף עוד מעט שמן לעוגה

Reply
יסכה יוני 30, 2016 at 8:02 am

אחלה, תודה!
אנסה בהזדמנות שוב…

Reply
קורין אוגוסט 4, 2016 at 9:47 pm

היי קרן, אם אני רוצה להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים, כמה מיץ תפוזים זה שווה ערך לשמנת חמוצה?
ואם אני רוצה להכין בסיר פלא 26 האם להכפיל כמויות?
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:23 am

הי קורין
לסיר פלא יש להכפיל כמויות
אם את מחליפה את השמנת החמוצה במיץ תפוזים הכמות היא 3/4 כוס מיץ והייתי מוסיפה עוד מעט שמן לעוגה
בהצלחה:-)

Reply
רחל אוגוסט 5, 2016 at 4:30 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה עם שמן במקום חמאה, מעט יותר מחצי כוס ובמקום השמנת הוספתי מיץ תפוזים כהמלצתך, העוגה נפלאה! שבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 4:32 pm

איזה כייף, תודה על הדיווח רחל, שבת שלום

Reply
קרן שוסטר אוגוסט 18, 2016 at 11:01 pm

היי קרן
העוגה פרג קקאו קצת מתפוררת אבל טעימה'VTO TPAE CKH PRD

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2016 at 3:18 pm

תודה קרן, היא לא אמורה להתפורר, אולי ערבבת אותה יותר מדי זמן?בכל אופן שמחה שיצאה בכל זאת טעימה.
שבת שלום:-)

Reply
רפי אוקטובר 23, 2016 at 5:59 pm

תודה רבה. עשיתי היום. יצא מאד טעים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2016 at 6:05 pm

שמחה לשמוע רפי
חג שמח

Reply

Leave a Comment