עוגות שמרים

עוגת שמרים ״קוזונק״ במילוי קינמון סוכר חום ותפוז

נובמבר 20, 2016 10 Comments

img_1568

אני אוכלת קוזונק מהיום שאני זוכרת את עצמי

זו עוגת השמרים הקבועה שסבתא שלי אמא שלי ודודה שלי היו מכינות לנו

(דודה שלי עדיין מכינה אותה הכי טעים בעולם)

הייתי אומרת שקוזונק זו עוגת שמרים בולגרית אבל אני פוחדת להסתבך עם הרומנים

אז אני לא אגיד את זה

אבל אני באה מבית בולגרי וזה אחד ממאכלי הדגל

מדובר בעוגה/מאפה שמרים עם הרבה בצק ומעט מילוי יחסית, לא מאוד מתוק אבל נורא נורא טעים.

אצלי זה נחשב אוכל של ילדות לגמרי.

לא התכוונתי לאפות היום, אבל לקראת הצהריים החלטתי ברגע שאני קמה להכין קוזונק

לא ממש ידעתי למה ולא הקדשתי לזה מחשבה

קמתי, הכנתי, טעמתי, צילמתי.

בשעה חמש אחה״צ שלחתי לאמא שלי תמונה להשוויץ שהכנתי קוזונק בגרסה משלי

והיא מיד שלחה לי הודעה בחזרה שהיא בדיוק חזרה מהקבר של סבתא.

היום זה יום ההולדת של סבתא שלי הבולגריה.

אני חושבת שריגשתי מאוד את אמא שלי היום.

אצלינו בבית היו ממלאים את הקוזונק גם באגוזים ובצימוקים

אבל אני לא אוהבת צימוקים ולא היו בבית אגוזים אז הכנתי שתי אופציות למילוי

אחד מחמאה קינמון וסוכר חום ולשני הוספתי גם קקאו

שניהם יצאו מעולים!

אחד אכלנו חם חם מהתנור ואת השני הברחנו מהר מהבית כדי שלא נוכל לאכול גם אותו

ככה חינכו אותי, לאכול הכל ולא להשאיר פירור בצלחת 🙂

עלים

עוגת שמרים קוזונק/ שתי תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון :

לבצק:

3+1/2 כוסות (500 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

100 גר׳ חמאה רכה

ביצה גודל L

1/2 כוס פחות 2 כפות ( 80 גר׳) סוכר לבן רגיל

כוס ( 240 מ״ל) חלב קר

1/2 כפית שטוחה מלח

למלית קינמון:

כוס ( 200 גר׳) סוכר חום בהיר

100 גר׳ חמאה רכה

2 כפות (20 גר׳) קינמון

גרידה מתפוז אחד גדול

להברשה:

ביצה טרופה עם מעט מים

לעיטור:

3-4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

משמנים ומרפדים בנייר אפיה שתי תבניות אינגליש קייק.

לקערת המיקסר מנפים קמח לבן, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים

מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים סוכר, חמאה, ביצה, ומלח

מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים ללוש כ 8 דק׳ עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו בשמן בכל צדדיו

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר

הבצק לא מאוד תופח וזה בסדר.

בינתיים מכינים את המלית:

בקערה מערבבים חמאה רכה עם קינמון וסוכר חום עד לקבלת תערובת

סמיכה ואחידה במרקם משחתי כהה ומניחים בצד

כשהבצק תפח מוציאים אותו מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח.

img_1514

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן.

בעזרת גב כף או ספטולה  מורחים כל מלבן במחצית מכמות המלית,

ומפזרים מעל המלית מחצית מגרידת התפוז.

img_1523

(משאירים שוליים נקיים)

מגלגלים את המלבן משני צדדיו, ימין ושמאל עד האמצע לנקודה בה שניהם נפגשים,

כך שמתקבלת צורה של ספר תורה

img_1527

מעבירים בזהירות לתבנית, ומניחים שוב להתפחה כ 20 דק׳ מכוסה במגבת.

img_1535

מחממים תנור ל 180 מעלות

מברישים את העוגות בביצה טרופה

אופים את העוגות כ 25-30 דק׳ עד שהן שחומות.

מצננים מעט על רשת צינון, ומקשטים בהרבה אבקת סוכר.

עלים

 

-העוגות במיטבן ביום האפייה אך ניתן להקפיא אותן כשהן עטופות היטב ומומלץ לחמם אותן מעט לפני הגשה

-ניתן להחליף את המלית בכל מלית אחרת שאתם אוהבים

-לקבלת תערובת מעט יותר ״שוקולדית״ אפשר להוסיף לתערובת כף קקאו כמו שאני הכנתי.

-אפשר להמיר את הבצק מחלבי לפרווה: 1/2 כוס שמן במקום חמאה, ומים במקום חלב באותה הכמות

 

img_1579

img_1571

img_1569

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

רותם ליברזון נובמבר 21, 2016 at 12:07 am

אלופה ! עשית לי חשק מטורף לכזאת בול

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2016 at 12:12 am

חנן מרגילן חנן מרגילן חנן מרגילן (מותר לנו בדיחות פרטיות נכון?)

Reply
אורלי נובמבר 21, 2016 at 5:38 pm

עכשיו בתנור שלי- קוסונק אחד עם קינמון והשני נוטללללה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2016 at 5:41 pm

זה כבוד גדול לשניהם ובמיוחד לי:-)

Reply
אלה בן חיים נובמבר 22, 2016 at 12:39 pm

נראה מדהים!
יש לי בבית שמרים אינסטנט, מה היחס בין שמרים יבשים לאינסטנט?
בכמה להשתמש?
תודה אלה בן חיים.

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 1:07 pm

תודה אלה 🙂
2 כפות שמרים יבשים=שקית שימרית כך שכאן את צריכה להשתמש בחצי מכמות השקית
בהצלחה!

Reply
חלי נובמבר 23, 2016 at 8:44 pm

הכנתי לא מזמן…. יצא מושלם !!!!!!!
תודה על מתכון והסבר מצויין !!!

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2016 at 9:34 pm

איזה כייף חלי תודה שמחה לשמוע

Reply
yigal karbi מאי 1, 2017 at 7:42 pm

קוסונק שזה נראה טוב 🙂

Reply
קרן אגם מאי 3, 2017 at 1:36 pm

🙂

Reply

Leave a Comment