עוגותעוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד, חלבה ופקאנים

נובמבר 21, 2014 10 Comments

עונת השמרים הגיעה! ואיתה העוגה הזו..

את העוגה הכנתי לאחד השיעורים בסדנת צילום האוכל של בנות מתכוניישן שהתשתתפתי בה לאחרונה,

(מ-ו-מ-ל-ץ-כתבתי בענק כן ?)

קיבלתי משימה להכין דבר אחד מתוך מבחר תמונות שנשלחו אליי ולהעתיקו לתמונה משלי.

היה לי שבוע להתכונן, כהרגלי, לא התכוננתי בשיט.

ערב קודם בחרתי את העוגה שארצה להכין, קמתי מוקדם מוקדם להכין בצק שמרים

הכנתי, מילאתי במה שהיה נגיש בארונות המטבח , אפיתי ויצאתי מהר מהר לסדנה.

ברור שאיחרתי לשיעור (סליחה דניה), שכחתי מליון דברים בבית, אבל איך שהוא הכל הסתדר.

העוגה הצטלמה פוטוגני ביותר ואני הצלחתי לצלם את אחת התמונות היותר יפות שצילמתי עד היום.

ולא רק שהעוגה והצילום הצליחו, היא היתה ממש ממש טעימה.

במקור הכנתי את העוגה עם ממרח שוקולד השחר כי זה מה שהיה בבית, אחכ הכנתי שוב עם נוטלה

שתי האופציות מעולות!

עלים

עוגת שמרים שוקולד חלבה ופקאנים/ הכמות לשתי עוגות.

מה צריך:

2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

2 כפות סוכר (25 גרם)

60 גרם חמאה מומסת

1/2 4 כוסת קמח לבן רגיל (630 גרם )

1/2 כפית מלח

ביצה

1/2 1 כוסות חלב מעט חמים (300 מיליליטר)

למילוי:

חצי כוס  ממרח שוקולד השחר או נוטלה

100 גרם חלבה מפוררת

100 גרם פקאנים קצוצים גס

איך מכינים:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים

מוסיפים ביצה, וחמאה מומסת וממשיכים לערבל במהירות נמוכה

מוסיפים את החלב וממשיכים עם פעולת הלישה כשמונה דקות

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, מפסיקים את פעולת הלישה

מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת היטב.

מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן בכל הצדדים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים מגבת מעל.

מניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים

מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים ממרח שוקולד, מפוררים מעל חלבה ומפזרים פקאנים

שומרים על שוליים נקיים

_MG_7429

מגלגלים לרולדה וחורצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חדה

הופכים את שני החלקים כך שהחלק עם המילוי פונה כפי חוץ

ומגלגלים את שני החלקים אחד בתוך השני לצורת בורג.

uga split

מחברים את שני הקצוות כך שנוצרת צורת זר ומקפידים להדק היטב את הקצוות

_MG_7441

מעבירים לתבנית אפיה עגולה מעט משומנת,  מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור כ 30 דקות.

מוציאים, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר (אופציה)

_MG_7388

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

10 Comments

Nn דצמבר 9, 2016 at 5:09 pm

היי ,
הכנתי את העוגה והיא ניראת מושלם אחרי האפייה , הבעיה היא שיש לה טעם חזק של השמרים לאחר האפייה … מה יכולה להיות הבעיה שזה קרה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2016 at 2:19 pm

ייתכן והשתמשת בכמות שמרים גדולה מדי, או שהבצק עבר תפיחת יתר מה שגרם לתסיסה מוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה

Reply
הדס ינואר 12, 2017 at 10:01 pm

מה אפשר לשים במקום חמאה?.

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 1:07 am

1/3 כוס שמן

Reply
Natalie יולי 29, 2017 at 3:46 pm

היי , כמה שאלות :
1. האם גילגול הרולדה מתבצע מהצלע הקטנה של המלבן או מהצלע הגדולה ?
2. אחרי חריצת הרולדה באמצע , מה זה אומר הופכים את הרולדה עם המילוי כלפי חוץ ? הרי בכל הרולדה יש את המילוי
3. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים את שני החלקים אחד לתוך השני בצורת בורג
4. באיזה גודל תבנית?
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 29, 2017 at 6:57 pm

הי
הגלגול מהצלע הרחבה יותר.
אחרי שחורצים באמצע את הרולדה, מפנים את החריצים שנוצרו עם המילוי כלפי מעלה.
את שני החלקים מלפפים אחד בשני בצורת בורג
מניחים את הקצה של אחד מהם על השני ומתחילים ללפף.
תבנית עגולה, קוטר 24 עד 28 זה לא ככ משנה.
מקוה שעזרתי
בהצלחה!

Reply
Natalie אוגוסט 1, 2017 at 9:49 pm

היי,
הכמויות לא הספיקו לשתי עוגות , רק לעוגה אחת . לאחר שחילקתי לשתיים , רידדתי שמתי נוטלה וחלבה וגילגתי קלטתי שזה מעט מדי בצק בשביל עוגה אחת ואז איחדתי בצורה קצת מרושלת בין שני החלקים. כעבור חצי שעה הוצאתי מהתנור ואני לא בטוחה שהבצק נאפה מספיק , האם הבצק של העוגה אמור להיות קראנצ׳י או יותר כמו בצק של חלה ? או שהבעיה היא באמת בזה שאיחדתי בין שני החלקים ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2017 at 9:14 am

זה המון בצק, לא ייתכן שלא הספיק לך לשתי עוגות, אולי לא תפח לך כמו שצריך?

Reply
Natalie אוגוסט 2, 2017 at 1:15 pm

יכול להיות שזו הבעיה , זה בערך הכפיל את גודלו , נראה שזה דווקא די תפח , אבל כשהתחלתי בליפוף הבצק היה די דק והכל התחיל להתפרק ואז איחדתי והצלחתי יותר במשימת הליפוף , אבל העוגה ממש מתפוררת ואני לא בטוחה שהבצק נאפה

קרן אגם אוגוסט 2, 2017 at 1:31 pm

בעוגת שמרים זה ממש קל לבדוק,חותכים באמצע ואם הבצק עדיין חי סימן שלא נאפה כמו שצריך.
להבא להכין מכמות זו שתי עוגות, לא אמורה להיות בעיה.

Leave a Comment