עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תותים בחושה

דצמבר 29, 2013 15 Comments
עוגת תותים בחושה על מעמד זכוכית קרן אגם נשואה למאפייה

זוכרים את ההריונית שאוהבת עוגות שמרים מהפוסט על דפי השמרים קינמון וקקאו?

אז היא כבר ילדה את ביתה השלישית ולצערי הרב עברה לגור בקצה השני של העיר.

ומה זה אומר? חוץ מהגעגועים והמרחק הפיזי הקשה זה אומר פחות אחת בסיבוב חלוקת המאפים שלי.

בכל פעם שאני אופה, לא משנה מה, כדי להיפטר מהר מהמאפה אני יוצאת לסיבוב חלוקה

לחברים הקרובים, לשכנים או סתם לעוברי אורח שלא מבינים איך נפלה עליהם רבע עוגה.

יש לי רשימת תפוצה קבועה באייפון,

שולחת אסמס אחד לכולם בנוסח כזה או אחר "תעברו פה בדרך הביתה רוצה להוריד לכם חתכת עוגה"

( את החתכת במקום חתיכת  למדתי מהבנזוג הירושלמי)

בדרך כלל אף אחד לא מבריז, אבל אם לא עונים לי אני מעמיסה על האוטו ויוצאת לסיבוב חלוקה.

אני כל כך נחושה שמי שלא בבית אני משאירה לו ליד הדלת או אצל השכנים.

ועכשיו היא לא קרובה יותר החברה, ירדה מרשימת התפוצה הקרובה

ובשבת קפצנו לארוחת צהרים ספונטנית בקצה השני של העיר.

מה להביא? אני כמו פולנייה טובה.

משהו טעים היא עונה.

פאי תותים אני אכין! מסתכלת על השעה, אין סיכוי לפאי אבל בחושה עם תותים הולך.

ועוד איזה הולך! יצאה פצצה.

עלים

עוגת תותים בחושה/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ

מצרכים לעוגה:

70 גרם חמאה רכה

שליש כוס שמנת מתוקה

1.5 כוסות קמח

1.5 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

כוס סוכר

ביצה

חצי כוס חלב

כפית תמצית וניל

לציפוי:

200-250 גרם תותים נקיים וחצויים

שקית סוכר וניל

חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים

3 כפות חמאה רכה רכה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה מערבבים קמח עם מלח ואבקת אפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה

מוסיפים תוך כדי ערבוב ביצה, שמנת מתוקה, חלב ותמצית וניל

מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

מעבירים לתבנית משומנת, ומסדרים מעל את חצאי התותים

מערבבים את סוכר הוניל עם השקדים והחמאה ומפזרים באופן אחיד

מעל התותים ומכניסים לתנור.

אופים כ- 10 דקות ומורידים חום תנור ל 160

ממשיכים לאפות עוד 50 דקות.

העוגה מוכנה כשהיא שחומה מלמעלה וקיסם יוצא ממנה יבש.

מגישים חם, או בטמפרטורת החדר עם שמנת מתוקה מוקצפת

*ניתן לוותר בציפוי על השקדים והחמאה ולפזר מעל התותים רק שקית סוכר וניל

*לשאלת הפרווה-לא ממליצה. בעוגה יש כמה מרכיבים חלביים וכך צריכה להיות .

עוגת תותים בחושה עם אבקת סוכר קרן אגם נשואה למאפייה

12736393_10153965581997700_1927158073_n

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

15 Comments

ענבל לוי מרץ 8, 2016 at 6:52 pm

את משהו!!!
אני לא עומדת בזה!!
עוד לא הכנתי כלום, אבל חייבת הכל!!
גם אני הריונית.. צרפי אותי לרשימה של מקבלי רבעי-עוגה

Reply
קרן אגם מרץ 8, 2016 at 8:05 pm

לא את 🙂 תודה רבה רבה, ובהצלחה!

Reply
טל עברי אפריל 17, 2016 at 10:28 pm

הכנתי ויצא מעולה! (ולמחרת הכנתי עוד אחת..)

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2016 at 10:31 pm

שמחה לשמוע! זו באמת עוגה שבא להכין כל יום

Reply
קריסטינה אוגוסט 6, 2016 at 5:44 pm

היי , העוגה עכשיו בתנור איירפריי בתבנית עגולה בקוטר 18.אני אופה אותה בחום של 160, במשך 25 דק׳ (כי תנורי אייר פריי די מהירים ועובדים על אוויר חם.
מקווה שיצא טעים….כי הריח כבר משגע.
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2016 at 6:05 pm

תותים בישראל ? זה נס
אין לי נסיון עם תנורים אלו אבל אשמח לשמוע איך יצא

Reply
קריסטינה אוגוסט 6, 2016 at 7:21 pm

היי קרן. אני חיה בחו׳ל 🙂
העוגה מוכנה, בערב טועמים..אעדכן.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2016 at 7:48 pm

מחכה לדיווח:-)

Reply
קריסטינה אוגוסט 11, 2016 at 8:59 pm

היי !
היה טעים, אך התבנית של 18 היא באמת קטנה מדי . העוגה הייתה מוכנה חוץ מהאמצע.
שוב תודה

יערה ברום ינואר 19, 2017 at 8:53 am

עוגה מהממת! יצאה טעימה בטירוף
אחלה אתר, מאוד נהנית מהמתכונים (כבר ניסית לא מעט:)
תפרסמי עוד!!
שבת שלום
יערה

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 8:59 am

תודה רבה יערה!
מפרסמת כל הזמן:-)

Reply
בתיה דיאמנט פברואר 9, 2017 at 12:45 pm

שמחה לראות אותך … גם בתמונה.העוגה מוצאת חן בעיני ,אדווח אחרי שיאכלו… דש ליונה ושלי….בתיה.

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2017 at 12:50 pm

בתיה!! איזה כייף שאת פה שמחה ממש לשמוע ממך
בהצלחה עם העוגה ספרי איך יצאה וד״ש יגיע עוד היום 🙂

Reply
רעות יוני 7, 2017 at 1:03 pm

נראית מדהים 🙂 מיד מתחילה בהכנות..

1. האם אפשר לעשות בתבנית בגודל 26? משום מה היא נראית לי גדולה בתמונה ולא מתאימה ל-22. מוזר..
ובאופן כללי – בתור אופה חובבת, אני תוהה האם עליי להחזיק את כל הגדלים מכל התבניות?
2. כיצד העוגה נשמרת?

הולכת להכין!

Reply
קרן אגם יוני 7, 2017 at 1:07 pm

לתבנית 26 צריך יהיה להכפיל כמויות ואני פחות ממליצה.
זו אכן בתמונה תבנית 22 אבל אם יש לך תבנית 24 גם טוב, היא תצא מעט נמוכה יותר.
אני כן ממליצה לקנות כמה גדלים ולשחק איתם:-) זה הכי נח.
את העוגה ( אם לא חוסלה באותו היום) למחרת כבר אפשר להכניס למקרר.
בהצלחה!

Reply

Leave a Comment