עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס

יולי 13, 2013 15 Comments

את המתכון לעוגה הנדירה הזו קיבלתי מאמא שלי,

שקיבלה אותה מבלינדה,בחורה דרום אפריקאית שעבדה איתה.

אמא שלי הכינה אותה למסיבת יום ההולדת ה 30 שלי,

קצת לפני ש"גנבתי" לה את התואר האופה של המשפחה.

מאז, כל פעם שהכנתי אותה, נרשמה התלהבות גדולה בסביבתה

זו עוגה שחייבים ,אבל ממש,להכין!

עלים

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס/תבנית מרובעת בינונית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

בקערה:

1/2 חבילה תמרים לחים (אלו באריזת הוואקום )
כוס מים רותחים
כפית סודה לשתיה
לערבב הכל יחד ולהניח בצד.

 

בקערה נפרדת :

כוס סוכר
60 גרם חמאה רכה רכה
ביצה
לערבב ולהוסיף:
1 כפית תמצית וניל
1 ו 1/2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
להוסיף לתערוב התמרים +1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים
מעבירים לתבנית

אופים 30-35 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

בסיר קטן על האש ממיסים:

1/2 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חמאה
10 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כוס קוקוס
לבשל  עד לרתיחה ואז עוד 2 דקות  למרקם אחיד וקרמלי .
מוזגים את הרוטב על העוגה אמיד כשיוצאת מהתנור,

מעבירים את התנור למצב גריל עליון ומכניסים אותה ל 5 דקות נוספות (לא יותר)

מצננים לחלוטין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

15 Comments

רחל אוקטובר 9, 2016 at 1:17 pm

מה זה אומר תבנית בינונית? קוטר 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2016 at 1:34 pm

תבנית 24 עגולה, תיקנתי במתכון, תודה

Reply
גלית פייט אוקטובר 22, 2016 at 6:57 pm

עוגה פשוט מעולה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2016 at 7:24 pm

תודה גלית

Reply
רותם פברואר 1, 2017 at 5:12 pm

עוגה מהממת, רכה ומיוחדת. אי אפשר להפסיק לנשנש

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 5:35 pm

בזכות העוגה הזו התחיל הרומן שלי עם אפייה.. אני מתה עליה, תודה.

Reply
קמליה ינואר 29, 2018 at 12:06 pm

האם אפשר להמיר את התמרים הטריים בממרח תמרים מוכן ואם כן איזו כמות?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 12:53 pm

אני מאמינה שזה יעבוד טוב אבל לא ניסיתי.
אם את ממירה אז לדעתי בחצי קופסא ממרח תמרים, ואל תשכחי להוסיף סודה לשתייה

Reply
מורן ינואר 29, 2018 at 12:29 pm

בדיוק חשבתי מה להכין לכבוד טו בשבט חייבת לנסות תודה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 12:54 pm

חייבת 🙂 זו עוגה פשוט מושלמת, אין פעם שאני מביאה אותה לאן שהוא ולא מבקשים מייד מתכון.

Reply
Ingrid פברואר 2, 2018 at 4:58 pm

חצי חבילת תמרים של 500 גרם?זא 250 גרם? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 6:51 am

בדיוק

Reply
ליאור יולי 15, 2018 at 11:02 pm

וואוו! עוגה חבל על הזמן. ובני הבית והחברים שבאו לביקור מהארץ, כולם טרפו אותה.
כן עשיתי קצת שינויים כדי להתאים מטעמי תזונה, אבל לא שינויים קיצוניים.
את הקמח (רגישות לגלוטן) המרתי בקמח שיבולת שועל (טחנתי שיבולת שועל דקה). והשתמשתי באותה הכמות בדיוק כמו הקמח הרגיל. הבדל בהרכבה הוא שצריך את חצי הכוס האחרונה להוסיף אחרי שמחברים עם התמרים.
חוץ מהקמח, שיניתי את הסוכר, למרות שיש בבית, אני מאוד משתדלת להפחית את הסוכר בכללי ובפרט את הלבן. מכיוון שאנחנו לא אוכלים מתוק מאוד, תכננתי להשתמש בחצי כוס מייפל או סילאן בבלילה, אבל הסילאן נגמר 🙁 והמייפל בקושי מילא 1/3 כוס, אבל לרמת המתיקות שאנחנו אוהבים זה בהחלט הספיק. ככה ש 1/3-1/2 כוס מייפל או סילאן בהחלט יעשו את העבודה ואין צורך לשנות שום דבר במתכון, למרות הוספת המרכיב הרטוב (מאוד חששתי כשהחלטתי לנסות).
בציפוי הטופי וקוקוס כן השתמשתי בסוכר, כמו שכתוב במתכון, למרות שמניסיון מייפל מתקרמל מצויין. אבל לא היה עוד.
המון תודה לך על המתכון המשגע הזה! אין ספק שנכין שוב את העוגה הזו.

Reply
איילת ספטמבר 18, 2018 at 10:31 am

זה חצי כוס קמח או 1 וחצי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 11:05 am

1.5 כוסות

Reply

Leave a Comment