עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס

יולי 13, 2013 6 Comments

את המתכון לעוגה הנדירה הזו קיבלתי מאמא שלי,

שקיבלה אותה מבלינדה,בחורה דרום אפריקאית שעבדה איתה.

אמא שלי הכינה אותה למסיבת יום ההולדת ה 30 שלי,

קצת לפני ש"גנבתי" לה את התואר האופה של המשפחה.

מאז, כל פעם שהכנתי אותה, נרשמה התלהבות גדולה בסביבתה

זו עוגה שחייבים ,אבל ממש,להכין!

עלים

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס/תבנית מרובעת בינונית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

בקערה:

1/2 חבילה תמרים לחים (אלו באריזת הוואקום )
כוס מים רותחים
כפית סודה לשתיה
לערבב הכל יחד ולהניח בצד.

 

בקערה נפרדת :

כוס סוכר
60 גרם חמאה רכה רכה
ביצה
לערבב ולהוסיף:
1 כפית תמצית וניל
1 ו 1/2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
להוסיף לתערוב התמרים +1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים
מעבירים לתבנית

אופים 30-35 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

בסיר קטן על האש ממיסים:

1/2 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חמאה
10 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כוס קוקוס
לבשל  עד לרתיחה ואז עוד 2 דקות  למרקם אחיד וקרמלי .
מוזגים את הרוטב על העוגה אמיד כשיוצאת מהתנור,

מעבירים את התנור למצב גריל עליון ומכניסים אותה ל 5 דקות נוספות (לא יותר)

מצננים לחלוטין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

6 Comments

רחל אוקטובר 9, 2016 at 1:17 pm

מה זה אומר תבנית בינונית? קוטר 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2016 at 1:34 pm

תבנית 24 עגולה, תיקנתי במתכון, תודה

Reply
גלית פייט אוקטובר 22, 2016 at 6:57 pm

עוגה פשוט מעולה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2016 at 7:24 pm

תודה גלית

Reply
רותם פברואר 1, 2017 at 5:12 pm

עוגה מהממת, רכה ומיוחדת. אי אפשר להפסיק לנשנש

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 5:35 pm

בזכות העוגה הזו התחיל הרומן שלי עם אפייה.. אני מתה עליה, תודה.

Reply

Leave a Comment