עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוזים קלאסית

דצמבר 29, 2017 8 Comments

לפני מלא שנים אמא שלי המהממת הכינה לי קלסר, עמוס במתכונים, מחולקים לפי קטגוריות,

של מאכלים ובעיקר של עוגות שהיא מכינה לנו במהלך השנים ורוצה שיהיה לנו אותם.

כל מתכון מודפס על דף בצבע אחר, זה מקסים.

לפני מלא זמן,  כשהתחלתי לאגור המון מתכונים מהאינטרנט, בתקופה שעוד היו מדפיסים כל מתכון,

העמסתי על הקלסר עוד מלא דפים, עד שהוא כבר התפוצץ ואי אפשר היה להכניס פנימה בצורה

מסודרת כלום.

אז התחלתי פשוט להניח בפנים בבלגאן עוד ועוד דפים, ועד היום הקלסר הזה פשוט עמוס

בדפים עם עשרות מתכונים שאני מבטיחה לעצמי לשבת יום אחד ולמיין.

בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמדף כדי לחפש מתכון אני מתפללת שלא ייפול ממנו כלום.

כי אם הדפים נופלים, הלך עליי, ייקח לי מלא זמן לאסוף אותם מרוב שהם המוןןןן דפים!

אבל יש משהו שאני אוהבת בדפדפוף בו, ויש בו כמה מתכונים של אמא

שלא טרחתי לכתוב בשום מקום אחר כמו בפלא או במחשב, רק כדי לחזור ולחפש אותם בקלסר.

אחד מהם זה המתכון שלה לעוגת תפוזים, שהיא אפילו לא הדפיסה לי אלא הקריאה לי אותו יום אחד בטלפון

כשהתקשרתי לשאול איך היא מכינה את העוגה, וכתבתי אותו על דף A4 מצ׳וקמק, שעליו רשומים

עוד המון מספרי טלפון, והוא כנראה היה הדף הראשון שמצאתי בבית כשהיא הקריאה את המתכון.

המתכון,  מתכון הכי קלאסי ונפוץ לעוגת תפוזים, אין בו שום דבר ״מיוחד״ אבל בכל זאת,

העוגה הזו פשוט מושלמת בטעמה, ואין מי שעומד בפניה, במיוחד כשהריח שמתפשט בבית הוא ריח תפוזים.

והיא כל כך יפה, ואתם יודעים כמה אני אוהבת עוגות עם סדקים למעלה? הכי אוהבת.

הכנתי את העוגה בסיר פלא, אין לזה משמעות או סיבה מיוחדת פרט לכך שהסיר הזה יפיפה בעיניי,

אבל השתמשתי בו כמו שמשתמשים בכל תבנית רגילה אחרת בתנור.

עוגת תפוזים קלאסית/ כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר׳) סוכר לבן

כוס ורבע (250 גר׳) שמן קנולה

כוס ורבע (300 מ״ל) מיץ תפוזים

2.5 (350 גר׳) קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

מקל וניל/כפית תמצית או מחית וניל

לסירופ:

תערובת של 1/2 כוס מיץ תפוזים שערבבנו עם כף אבקת סוכר

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים  סיר פלא או תבנית אפייה (אני שימנתי במחאה רכה)

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר

למשך כחמש דקות לפחות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן,וניל, ומיץ תפוזים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45 דק׳,

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה מהתנור, ושופכים מעליה את סירופ התפוזים.

מצנים מעט את העוגה, מעבירים סכין בדפנות, והופכים אותה על צלחת הגשה.

(במידה והשתמשתם בתבנית רגילה מתפרקת, אפשר פשוט לחלץ מהתבנית)

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

הערות למתכון:

**את התפוזים ניתן להמיר בקלמנטינה

**אפשר לוותר על סירופ התפוזים, העוגה מצויינת גם כך.

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

יהודית אביב דצמבר 29, 2017 at 7:32 am

עוגה יפהפייה וזו באמת אחת העוגות הבודדות שאני מכינה כמו פעם, בלי שדרוגים. התמונות מדהימות

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 3:24 pm

יהודית המהממת תודה רבה על הפירגון, היא באמת הכי שווה בדיוק כמו שהיא.

Reply
שני ינואר 2, 2018 at 10:44 pm

הכנתי ויצא מהמם אך השכבה העליונה נשרפה, למרות שהעוגה
במרקם מושלם. יש לך רעיון מה לעשות להבא?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2018 at 7:20 am

אולי חום התנור שלך לא מווסת כמו שצריך, והחום העליון חזק יותר, להבא לאפות בחום מעט נמוך יותר מעט יותר זמן.
שמחה שיצאה לך טעימה 🙂

Reply
הדר דצמבר 29, 2017 at 7:40 pm

1. במידה ואני משתמשת בקמח תופח בכמה להשתמש? 2. את הסירופ יש לחמם או להשאיר כפי שהוא קר ולשפוך?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 10:56 pm

קמח תופח באותה הכמות בדיוק רק לוותר על אבקת האפייה.
את הסירופ לא מחממים, מערבבים את המיץ עם אבקת הסוכר כמו שהוא.
בהצלחה:-)

Reply
ספי ינואר 14, 2018 at 4:25 pm

לאפשר להפחית סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2018 at 4:37 pm

לחלוטין לא, גם כי העוגה לא מאוד מתוקה וגם כי זה יוריד בגובה שלה, ובצבע.
אפשר לוותר על סירופ הסוכר אם חייבים, והעוגה עדיים תישאר טעימה.

Reply

Leave a Comment