עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוז ריקוטה ושזיפים

יולי 18, 2017 8 Comments

מכירים את השבועות האלו שאתם קמים בבוקר ביום ראשון

ואז קמים שוב וכבר עבר שבוע ואתם ביום ראשון הבא?

אז כזה היה השבוע האחרון שלי.

עמוס בטרוף.

היו לי כמה סדנאות אפייה ( היה כייף!!!)

היו לי פגישות חשובות (מסתבר שאני ממש טובה בלצלם אנשים והתחלתי לעבוד בין היתר גם בזה)

החברים הכי טובים שלי חגגו בת מצוה לבת שלהם והכנתי להם את כל הקינוחים והעוגות

(היה ממש טעים! ונגמר לי הגב, אבל הלב התרחב)

גלשתי, רקדתי, הסעתי ילדודס ימינה ושמאלה ביפו,

אכלתי מלא עוגת גבינה שהכנתי לשת״פ עם גבינות פיראוס ( הנה היא כאן, והנה גם תמונה שלה:)

אבל הכי הרבה הייתי עסוקה בלהתרגש ולהתכונן לקראת הנסיעה שלי ליוון מחר.

אני נוסעת לסדנת ריקוד ניה, בחבל זגוריה, אי שם בצפון ייון בהרים למעלה.

ואני מתרגשת ממש! ( עקבו אחרי בסטורי באינסטוש, תוכלו לחלוק איתי את החוויה מרחוק:-))

רגע לפני הנסיעה, עשיתי סדר במקרר, והחלטתי להיפטר מכמה מצרכים שיילכו לפח אם לא אעשה מהם עוגה.

קופסת ריקוטה שהיתה פתוחה, שזיפים שחיכו לי במקרר, ו 2 תפוזים שחיכו שמישהו יסחוט אותם טוב טוב,

וקצת שקדים שנשארו מהעוגות של האירוע.

וזו הסיבה שאני  משאירה אתכם כאן לכמה ימים עם העוגה המטריפה הזו.

שהכנתי, צילמתי, טעמתי, ומיד שלחתי הודעה בווטסאפ של החברים מיפו,

שאני מוסרת אותה לבית חם בעודה חמה.

אחרת אוכל את כולה מרוב שהיא ממש! טעימה.

ניפגש בשבוע הבא:-)

 

עוגת תפוז ריקוטה ושזיפים/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון:

כוס ( 190 גר׳) גבינת ריקוטה ( לא מלוחה)

1/2 כוס שמן קנולה

1 כוס (200 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

1/2 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס ( 75 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח תופח

כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

כפית מחית או תמצית וניל

לשזיפים:

4-5 שזיפים מגולענים ופרוסים לרבעים

כף סוכר חום

2 כפות מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים.

מניחים בקערה בינונית את רבעי השזיפים ומערבבים עם כף סוכר ו 2 כפות מיץ תפוזים.

מניחים בצד.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים ריקוטה, שמן וסוכר חום,

מוסיפים לקערה ביצים, מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים שוב.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת שקדים, מלח ואבקת אפייה לתערובת אחידה

מוסיפים לקערת המערבל בהדרגה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית.

מניחים את רבעי השזיפים מעל העוגה בצורת מניפה.

אופים כ 40-45 דק׳ עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת כשהיא מכוסה היטב במקרר כארבעה ימים.

 

הערות למתכון:

** סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

** שזיפים ניתן להמיר באפרסקים, משמשים, דובדבנים או אפרשזיף.

** את השקדים ניתן להמיר בכל סוג אגוז אחר, או להמיר ב 1/2 כוס נוספת של קמח תופח,

(ואז להשמיט אבקת האפייה במתכון)

** ריקוטה לא מומלץ להמיר, כי אין על הייחודיות של טעמה בעוגות, אבל אם אתם ממש מתעקשים,

אז בגבינת טוב טעם הישראלית

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

8 Comments

noya komissar יולי 28, 2017 at 11:06 pm

חייבת לנסות זה ניראה אדיר!! ת ו ד ה

Reply
קרן אגם יולי 29, 2017 at 8:35 am

חייבת !! תודה נויה:-)

Reply
אלונה יולי 29, 2017 at 10:49 am

היי קרן! את אופה בתוכנית טורבו?

Reply
קרן אגם יולי 29, 2017 at 10:54 am

תכנית תנור רגילה, אף פעם לא אופה בטורבו.

Reply
אלונה יולי 29, 2017 at 11:28 am

תודה קרן
הוספתי זמן אפיה והעוגה יצאה מעולה
תודה☺️

Reply
קרן אגם יולי 29, 2017 at 11:54 am

שמחה לשמוע תודה לך !שבת שלום

Reply
סיסי אוגוסט 13, 2017 at 9:42 am

בוקר טוב ושבוע טוב,
הכנתי בסופ"ש. יצא פשוט נפלא. טעים לחך ויפה לעין. תודה לך על מתכונים טעימים ונהדרים.

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2017 at 9:57 am

תודה סיסי שבוע טוב.

Reply

Leave a Comment