פאי וטארט

פאי שוקו פקאן ומייפל

אוקטובר 19, 2013 2 Comments

מזג אויר סתוי עושה לי חשק לבצקים ( למי לא???), ובצק פריך הכי כייף

את פאי האגוזים הראשון שלי טעמתי אצל אבא שלי במסעדה,

ומאז התאהבתי במתוק מתוק הזה

הגרסא האהובה עליי מאז היא זו עם הפקאנים

זהו מתכון לבצק פריך שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בו המון, תמיד מצליח ולא מאכזב

המלית המתוקה והסמיכה משלבת בין שוקולד קצוץ לסירופ מייפל והיא מצויינת.

אני מקפידה להשתמש בסירופ מייפל איכותי, בעיני זה עושה את ההבדל.

עלים

 

פאי שוקו פקאן ומייפל/ תבנית פאי קוטר 26 ס״מ

מצרכים לקלתית הבצק :

כוס ורבע קמח רגיל

2 וחצי כפות סוכר

רבע כפית מלח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

חלמון מביצה גדולה

2-3 כפות מי קרח

למלית:

כוס סוכר ( אפשר גם סוכר חום בהיר)

3 ביצים

3/4 כוס סירופ מייפל

30 גרם (3 כפות) חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

כוס שוקולד מריר קצוץ (120 גרם)

כוס וחצי פקאנים חצויים (150 גרם)

אופן הכנת קלתית הבצק:

במעבד מזון (בלנדר) מערבבים קמח סוכר ומלח, מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב בפולסים קצרים

עד לקבלת תערובת פירורית אך לא יותר.

מוסיפים חלמון ביצה ושתי כפות מי קרח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק (15-20 שניות מקסימום)

אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מי קרח

משטחים את הבצק למלבן ועוטפים בניילון נצמד

מכניסים למקרר לשעה.

אופן הכנת המלית :

בקערת המיקסר או בקערה ובעזרת מטרפה ידנית מקציפים ביצים עם חמאה למשך 2 דקות

מנמיכים מהירות, מוסיפים מייפל, סוכר, תמצית וניל ושוקולד קצוץ ומערבבים עוד כדקה

מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לעמוד כמה דקות

על נייר אפיה מקומח היטב היטב, מרדדים את הבצק

מודדים בעזרת התבנית שבחרתם, קוטר הבצק צריך להיות גדול יותר ב 2 ס"מ לפחות מהתבנית

מעבירים את הבצק לתבנית בעזרת נייר האפיה, הופכים את הנייר כשפני הבצק כלפי מטה לתוך התבנית ומסירים את הנייר

אם הבצק נדבק לנייר אפשר להכניס לכמה דקות נוספות למקרר.

מסדרים את הבצק היטב בתבנית, מהדקים בתחתית וגם בדפנות

הנה לינק לסרטון קצר שמראה איך ניתן לעצב את הבצק בתבנית.

מכניסים שוב להקפאה כ – 20 דקות ( מסייע במניעת התכווצות הבצק בזמן האפיה)

בינתיים מחממים תנור ל -180 מעלות

מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים על גבי הבצק כוס פקאנים,

מעל זה את המלית ומעל את שארית הפקאנים.

מזלפים מעל עוד קצת סירופ מייפל ומכניסים לתנור

אופים כ- 40 דקות.

מצננים לחלוטין, ושומרים במקרר.

הפאי במיטבו תמיד בטמפרטורת החדר, כך שאם שמרתם במקרר תנו לו לעמוד קצת לפני ההגשה .

-אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת עם כף אבקת סוכר או עם כדור גלידה

הפאי טעים גם ללא תוספת.

-עדיף להשתמש בסירופ מייפל איכותי, ישנה גם אפשרות להחליף את המייפל בסירופ תירס כהה

-אם מפאת קוצר זמן אין לכם אפשרות להקפיא את הקלתית לאחר רידודה לתבנית ניתן לדלג על שלב זה

אך קחו בחשבון שייתכן והבצק ייתכווץ טיפה במהלך האפייה וייפרד מהדפנות.

_MG_1078

Print Friendly

אולי תאהבו גם את...

2 Comments

הילה אוקטובר 31, 2016 at 3:16 pm

היי, אפשר להמיר את המייפל במשהו אחר? אולי סילאן? ניתן לוותר על החמאה במלית או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2016 at 3:25 pm

הי הילה
אפשר להמיר את המייפל בסילאן אין בעיה, אשר גם סירופ תירס כהה אם יש לך בבית.
במלית אל תוותרי על החמאה, האם זה מטעמי כשרות ?
אפשר להמיר בשמן קוקוס במצב נוזלי שלו באותה הכמות
בהצלחה!

Reply

Leave a Comment