עוגות פריפאי וטארטפורים

פאי תפוחים מבצק שקדים

פברואר 26, 2018 0 comments

פאי תפוחים מבצק שקדים

חרדת פורים משתלטת עליי ככל שהחג מתקרב,

בשנים קודמות הילדים היו זורקים לחלל האויר רעיונות לתחפושות, ואני הייתי אצה רצה ומחפשת להם אביזרים

ורעיונות ובגדים ופאות רק כדי שהם יוכלו להגשים את חלום התחפושת שלהם.

שנה  אחרי שנה הוצאתי מאות שקלים על תחפושת שבמקרה הטוב נלבשה לשעה שעתיים וזהו.

משנה לשנה הרגשתי איך החג הזה הופך למפלצת שמאיימת עליי, כלכלית ובכלל.

השנה, הודעתי לכולם, שמי שמעוניין להתחפש מוזמן לעשות את זה בעצמו.

הם מספיק גדולים לדאוג לעצמם, לחפש בין חברים, לקנות, להשאיל ולחשוב כמו גדולים.

וכמעט שהצלחתי במשימה, ופרט לשתי נסיעות לצפון העיר לחברים להשאיל כובע וחולצה, לא התאמצתי בכלל.

בסופו של דבר, הם החליטו שהם לא מתחפשים, ולרגע קטן, אבל ממש קטנטן, התגנב לי רגש אשמה.

אבל הצלחתי להתגבר גם עליו, ולא להרגיש שאני האמא הכי רעה בעולם.

לפחות חיפשתי את הפאי שלי לאוזן המן:-)

הפאי שהתחפש לאוזן המן הוא בעצם פאי תפוחים, מבצק פריך, שאפשר להכין אותו כמובן גם לא בפורים.

(גרסת יום חול למטה בפוסט עצמו)

הוא התחיל בכלל מבצק שקדים נהדר שהכנתי לאוזני המן שתכננתי למלא בריבת משמש של חמותי.

ואז אלה חברה שלי באה לבקר אותי, ונזכרתי שלאלי בעלה יש יומולדת היום.

מזל טוב אלי!

וכך מצאתי את עצמי מכינה פאי תפוחים ליום הולדת של אלי, והחלטתי לחפש את הפאי לאוזן המן.

את המתכון לבצק הפאי לקחתי מהבלוג של וויני, ומהשאריות שלא נכנסו לפאי הכנתי  אזני המן מלאים בריבת מישמש

עם קוקוס ואגוזים טחונים, וזה יצא כל כך טעים.

הבצק עדין וממש נמס בפה ואני לגמרי מאמצת אותו.

פאי תפוחים מבצק שקדים/תבנית מרובעת 30*30 או תבנית פאי עגולה בינונית

מצרכים למתכון:

לבצק שקדים:

200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר׳ (שקיק) אבקת סוכר

100 גר׳ (כוס) שקדים מולבנים

2 כוסות ( 280 גר׳) קמח לבן רגיל

50 גר׳ קורנפלור

1/4 כפית מלח

2 חלמונים

כפית מחית/תמצית וניל

למלית התפוחים:

4 תפוחים מזן גרני סמית (אפשר תכלס גם כל תפוח אחר), קלופים, נקיים מליבה ופרוסים

כף מיץ לימון

כף קמח

1/3 כוס סוכר חום

כפית אבקת קינמון

1/2 כוס אגוזים קצוצים גס ( אגוזי מלך, פקאנים, אגוזי לוז או פיסטוקים)

30 גר׳ קוביות חמאה

לציפוי:

חלמון ביצה

אופן ההכנה:

הבצק:

במעבד מזון טוחנים דק שקדים וקורנפלור, מוסיפים קמח אבקת סוכר ומלח ומערבבים היטב

מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים קטנים.

מוסיפים תמצית וניל וחלמונים ומעבדים עד עד לקבלת גוש בצק אחיד.

מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר לשעה לפחות.

למלית:

מערבבים את כל חומרי המלית יחד פרט לחמאה.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים חלק אחד על גבי נייר אפיה מקומח לגודל התבנית הרצוי.

מעבירים את הבצק לתבנית בזהירות (אפשר להרים את נייר האפייה שרידדתם עליו ופשוט להפוך על התבנית,

להסיר את נייר האפייה ולהדק היטב) על תחתית התבנית ומהדקים היטב.

מעבירים את המלית על גבי הבצק, מפזרים מעליה קוביות חמאה, ומיישרים מעט.

מרדדים את חלקו השני של הבצק, למלבן גדול

בעזרת סכין חותכים ממנו משולשים שווים, ובתוך כל משולש חותכים משולש קטן נוסף

ומסירים אותו.

מעבירים בזהירות את המשולשים מעל מלית התפוחים ומשתדלים לדייק כך שלא יישארו הרבה רווחים ביניהם.

אם נותרו רווחים אפשר למלא אותם בחתיכות בצק שמתאימות בדיוק לרווחים.

פאי תפוחים

מורחים את פני הבצק בחלמון ביצה

אופים כ 40-45 דק׳ עד שצבע הפאי מזהיב.

מצננים מעט ומגישים עם כדור גלידה או קצפת מעט ממותקת בצד.

הערות למתכון:

**אם לא מכינים את הפאי לפורים, אפשר לרדד את החלק השני של הבצק, ולהעביר אותו שלם מעל מלית התפוחים, לחורר בעזרת מזלג

חורים, למרוח בביצה ולאפות

**את הפאי שומרים במקרר,עטוף היטב,כארבעה ימים. ואפשר לחמם אותו מעט לפני הגשה.

**אפשר להחליף את התפוחים באגסים

פאי תפוחים שקדים

פאי תפוחים שקדים

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment