חגיםעוגות פריפאי וטארטראש השנה

פאי תפוחים שלמים בדבש

ספטמבר 11, 2017 0 comments

 

כשקילפתי תפוחים למתכון, נזכרתי בסבתא שלי הבולגריה.

היא היתה יושבת על כסא, וכל הנכדים ( כל הנכדים….היינו 4 נכדים בסהכ כן ?)

היינו מחכים כל אחד לתורו כדי לאכול קודם כל את קליפת התפוח.

היה לה המון נסיון בקילוף, והיא היתה קולפת אותם בצורה מושלמת, ארוכים ומסתלסלים.

מבחינתי, מאז ועד היום, החלק הכי טעים בתפוח הוא הקליפה שלו.

לא העברתי הלאה את המנהג הזה אצלי בבית אבל אני לגמרי שמחה כשעל השיש נערמת לה

ערימה של קליפות תפוח, ומנשנשת את כולם בעצמי.

תיכף ראש השנה, ואם אתם מחפשים קינוח מושלם, מיוחד ושונה, הפאי הזה לגמרי

יכול לשחק אותה על שולחן החג שלכם.

את התפוחים הקלופים מבשלים במי דבש, ומניחים אותם על גבי הפאי כשהם כבר רכים

וספוגים בדבש, וזה טעים!

פאי תפוחים שלמים בדבש/תבנית פאי 24 ס״מ

לבצק:

כוס ו 3/4 ( 250 גר׳) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפיה

מעט מלח

3 כפות ( 30 גר׳) סוכר לבן

150 גר׳ חמאה חתוכה לקוביות קרה מהמקרר

3 כפות מי קרח

לתפוחים:

5-6 תפוחים בינוניים קטנים מזן פינק ליידי או גרני סמית.

ליטר מים

1/2 כפית קינמון

4 כפות ( 40 גר׳) דבש

כף מיץ לימון

למלית:

2 ביצים גודל L

1/3 כוס ( 66 גר׳)  סוכר לבן

1/3 כוס ( 120 גר׳) דבש

כפית תמצית וניל

1/3 כוס ( 45 גר׳) קמח לבן רגיל

לעיטור:

1/2 כוס ( 50 גר׳) שקדים קלופים פרוסים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח

מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת מעט פירורית.

מוסיפים את מי הקרח וממשיכים לעבד בפולסים קצרים, רק עד לקבלת בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

לתפוחים:

קולפים את התפוחים, וחותכים את חלקו התחתון של כל תפוח,

בעזרת סכין קטנה וחדה, מסמנים בתחתית התפוח עיגול קטן סביב הליבה שלו

ומוציאים את הגרעינים.

מניחים את כל התפוחים בסיר, עומדים, ומכסים במים כ 3/4 מגובהם.

מוסיפים לסיר דבש, מיץ לימון וקינמון ומבשלים על אש גבוה לרתיחה.

מורידים את האש לבינונית ומבשלים את התפוחים עד שהם מתרככים,

אצלי זה לקח כ 10 דק׳.

התפוחים מוכנים כשהם מקבלים צבע שחום מעט מהקינמון,

וכשנועצים בתפוח חוד של סכין או מזלג הוא נכנס בקלות.

וגם כשהבית כבר ממש מלא בריח של דבש וקינמון:-)

בעזרת כף מחוררת מוציאים את התפוחים בזהירות מהסיר,

מנערים אותם מעט כדי להיפטר מהנוזלים, ומניחים על גבי צלחת או מגש קטן לצינון.

למלית:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר,

מוסיפים דבש ותמצית וניל ומקציפים כ 8 דק׳, עד לקבלת תערובת תפוחה ומבריקה,

מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את הפאי:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו על גבי נייר אפייה או משטח מקומח היטב

לעיגול קצת יותר גדול מהתבנית שלכם.

( כדי לדעת אם הגודל נכון, הניחו את התבנית במרכז הבצק, אם הבצק גדול מעט יותר מהתבנית,

זה מצויין, במידה ולא, רדדו אותו עוד מעט לגודל הרצוי)

מעבירים את הבצק לתבנית (מרימים את נייר האפייה שעליו רידדתם, והופכים אותו

כשהבצק כלפי מטה ישירות לתבנית)

מהדקים בעזרת הידיים את הבצק לתבנית ונפטרים מעודפי בצק.

(אגב, לי זה מעולם לא התיישב בצורה מושלמת ותמיד נדרשת לי עוד עבודת ידיים,

להדק, להסיר עודפי בצק ממקומות מסויימים ולהדביק שאריות בצק איפה שחסר)

מניחים את התפוחים על גבי הבצק כשהם עומדים.

 

מוזגים את את המלית בין התפוחים, כמעט עד לגובה התבנית, ומפזרים פרוסות שקדים.

אופים כ 45-50 דק׳ עד שהתפוחים והפאי שחומים.

מצננים ומגישים ( אפשר עם קצת גלידת וניל בצד)

הערות למתכון:

-שומרים את הפאי במקרר סגור היטב עד שלושה ימים.

-את התפוחים אפשר להמיר באגסים( מממ..יאמי)

-אין לכם מיקסר? ניתן לעבד את הבצק בעזרת הידיים,בקערה,  לפירורים גסים, ולהדק ישירות לתבנית.

את התבנית מכניסים למקרר לצינון ומשם ממשיכים עפ״י המתכון כרגיל.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment