לחמים ומאפים

פיתות יוגורט על המחבת ללא התפחה עם שום וזעתר

מאי 31, 2018 29 Comments
פיתות על המחבת

פיתות יוגורט

בשבת הקרובה אני מארחת לארוחת בראנץ הראשונה שלי דרך EatWith,

זה אומר שאני מארחת לא לסדנה אלא לארוחת בוקר קצרה יותר, עם תפריט ידוע מראש,

והארוחה הוזמנה כאירוע פרטי.

כשישבתי לכתוב את התפריט, הכנסתי פנימה כל מיני מאכלים ומאפים שטרם ניסיתי,

אבל היתה לי הרגשה שיצליחו בהמשך,

ואם לא אז אני אפתח אותם עד שיהיו כאלה.

אחד הדברים שכתבתי שנגיש בבראץ, הוא לחם טורקי מבצק יוגורט.

חשבתי על זה כי כבר עברו כמה חודשים מאז שאבא שלי שלח לי מתכון במייל ללחם/פיתות האלו.

אבא שלי עוד שולח לי מתכונים במייל, הוא לא גר בארץ, וככה נוח לו יותר:-)

בטורקית קוראים להם גוזלמה, זה נשמע לי מצויין ונורא רציתי לנסות.

אז היום החלטתי לערוך נסיון ולוודא שמדובר באמת במאפה מוצלח, ועל כן נוסו שתי גרסאות,

אחת ללא תוספות בבצק והשניה עם שום ועלי זעתר טריים, הוורסיה השניה לקחה בגדול.

האמת, שזה יצא טעים אבל הרבה לפני הטעם התפשט בבית ריח של שום וזעתר והיה קשה לעמוד בפיתוי.

הפיתות, שקולים אותן זמן מאוד קצר על המחבת יוצאות רכות ומגרות.

בזמן שצילמתי אותן, היה ילד אחד שלא התאפק, התישב בסט הצילום והתחיל לאכול מהן.

מדובר בילד נורא בררן ואני הייתי קצת בשוק מזה שהוא אוכל פיתות עם שום וזעתר טרי…

וכשנשאלתי מה יש בפנים אמרתי שרק קמח מים שמן ומלח…

אז הוא אמר שלהבא צריך להוסיף מעט מלח:-)

מהר מאוד פתחנו שולחן, עם חומוס, זיתים, ושמן זית עם זרעי עגבניה, והיה כל כך טעים.

פיתות יוגורט על מחבת ללא התפחה עם שום ועלי זעתר טרי/כ 16 פיתות קטנות

מצרכים למתכון:

4.5 כוסות (630 גר׳) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

כף סוכר לבן

כף גדושה מלח דק

2 כפות שמן זית

200-250 מ״ל מי ברז

1.5 גביעי יוגורט (300 מ״ל)

3 שיני שום כתושות

חופן עלי זעתר טריים

לשימון התבנית והפיתות:

קערה קטנה עם שמן זית

1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים יבשים,

מוסיפים לקערה סוכר, מלח, שמן זית וממשיכים לערבל

מוסיפים יוגורט, ובמזיגה איטית את המים.

ייתכן ולא תצטרכו את כל כמות המים, תתחילו מ 150 מ״ל ולאט לאט תוסיפו.

כשהמים נטמעים בבצק מוסיפים את השום הכתוש ואת עלי הזעתר.

ממשיכים לערבל וללוש עוד כ 12 דק׳, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מניחים את הבצק לנוח בקערה כ 15 דק׳.

מחלקים את הבצק ל 16 כדורים שווים בגודלם, כל אחד במשקל 80-90 גר׳.

מכסים אותם במגבת ובינתיים מחממים מחבת בינונית, עם מעט שמן זית,

בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לצורת פיתה, ומניחים על המחבת.

מורחים את חלקה העליון של הפיתה בשמן זית נוסף, ומפזרים מעט שומשום.

וכאשר מתחילות להיווצר בועות על גבי הבצק מלמעלה, זה הזמן והסימן שלכם להפוך את הפיתה לצד השני,

ולהמשיך לקלות אותה, עוד כדקה.

מוציאים מהמחבת לצלחת ומכסי במגבת.

ממשיכים כך עם כל הפיתות.

מגישים עם לבנה, טחינה, יוגורט מתובל, שמן זית עם זרעי עגבניות וכל מה שבא לכם.

הערות למתכון:

***אפשר לוותר על התוספות בבצק, השום ועלי הזעתר או רק על אחד מהם ואפשר להחליף זעתר במרווה או בזיליקום.

***את הפיתות מכסים מיד במגבת, ואפשר לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.

 

לא עמד בפיתוי והגיע בעקבות הריח

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

29 Comments

Galit יוני 2, 2018 at 10:52 am

נראה נפלא !!
איזה יוגורט הכי מתאים ?
בקר / עיזים / כבשים

Reply
קרן אגם יוני 2, 2018 at 1:52 pm

הכנתי פעם עם בקר ופעם עם כבשים ושניהם מצויינים:-)

Reply
לירון יוני 2, 2018 at 11:36 am

קרן, הפיתות יצאו מדהימות!! כמו כל אחד מהמתכונים שלך שאני מכינה. כל כך נהנית לקרוא אותך ונהנית מהצילומים המגרים 😉
לירון.
וגם.. מחכה ומקווה שיהיה עוד eat with שאוכל לבוא גם!!!
שבת נעימה

Reply
קרן אגם יוני 2, 2018 at 1:52 pm

תודה רבה לירון!
יש כל הזמן סדנאות eatwith בואי!

Reply
שירי יוני 2, 2018 at 4:59 pm

מהמם! סיר גריל לפיתות יכול להתאים כאן?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2018 at 5:49 pm

בהחלט

Reply
ציפי יוני 2, 2018 at 10:18 pm

האם אפשר להקפיא את הפתות?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2018 at 4:46 am

אפשר להקפיא כשהן עטופות היטב ולהפשיר .
יש לחם לפני ההגשה

Reply
אורה יוני 4, 2018 at 8:57 am

בוקר טוב,
המתכון מהמם, רק אם אפשר להחליף יוגורט במשהו אחר (יש אלרגיה )
תודה

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:36 am

אלרגיה למוצרי חלב בכלל?

Reply
תמר יוני 4, 2018 at 10:33 am

האם יוגורט טבעוני גם הולך ?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:36 am

אין לי נסיון עם יוגורט טבעוני אבל שווה לנסות

Reply
‬‎Batya יוני 4, 2018 at 2:09 pm

ואו טעים ברמות על חלל
הכנתי עם שום וזעתר טחון
אכלנו עם לבנה שמן זית וזעתר
פשוט מושלם

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 3:24 pm

איך אני שמחה לשמוע בתיה.

Reply
סימה יוני 7, 2018 at 9:28 pm

הי יצא סוףףף מאוד טעים. חבל שאין מתכון ללאפות כאלו רכות לא חלבי. עפוצעל זה בבית עם טחינה קציצות ירק. המון תודה.

Reply
קרן אגם יוני 8, 2018 at 6:30 am

שמחתי לשמוע שאהבו, את יכולה לנסות להכין עם יוגורט על בסיס סויה, ייתכן ויצא מוצלח לא פחות ויהיה פרווה.

Reply
סימה יוני 8, 2018 at 7:08 am

בוקר טוב. תודה על התשובה. אוהבת את המתכונים וכומו שרשמו כבר זה 100% הצלחה.

Reply
אביה יולי 11, 2018 at 9:33 pm

היי קרן,

אני גרה בחו"ל ולצערי יש פה רק יוגורט ממותק (כזה שבמכסה שלו יש מנת גרנולה לערבוב…) אפשר להשתמש בו ולוותר על הסוכר או שזה יהיה יותר סוכר ממה שצריך?
תודה!
אביה

Reply
קרן אגם יולי 12, 2018 at 11:42 am

איפה את גרה? מעניין:-)
את יכולה להכין עם חלב באותה הכמות

Reply
אביה אוגוסט 3, 2018 at 1:24 am

מעדכנת שמצאתי יוגורט (!!) והכנתי ויצא נ-ה-ד-ר!
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 6:45 am

יאאאאאייי איזה כייף

Reply
אביה יולי 12, 2018 at 4:25 pm

גרה בארגנטינה, והם אוהבים פה מתוק… קשה למצוא דברים טבעיים.

תודה על התגובה המהירה, אנסה בקרוב מאוד 🙂

Reply
יערה אוגוסט 30, 2018 at 2:20 pm

קרן אם אני מכינה מהיום למחר איך כדאי לאחסן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2018 at 4:05 pm

תכסי היטב עם ניילון נצמד, לא במקרר, ממליצה לך לחמם מעט לפני אפילו וב במחבת או כמה דקות בתנור לוהט

Reply
יערה אוגוסט 30, 2018 at 4:12 pm

תודה קרן
מתכונים נפלאים כתמיד

Reply
שרית אוקטובר 14, 2018 at 1:29 pm

הי, קרן
הפיתות יצאו נהדרות והבעיה היחידה היתה שלא באמת ישבנו לשולחן יחד כי כל פיתה שיצאה מהמחבת נחטפה על ידי ילד או ילדה שלא יכלו לעמוד בפיתוי.
יצא לך לאפות את הבצק הזה? חשבתי לשטח בתבנית בידיים משומנות ולפזר גבינות – מה אומרת?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2018 at 1:56 pm

זו הבעיה של כולנו עם הפיתות האלו! 🙂
את יכולה לאפות, תשטחי באמת את הכדור לפיתה ותאפי ב 180-190 מעלות 10-12 דק׳.
בהצלחה וספרי איך יצאה הגרסה האפויה.

Reply
תמר אוקטובר 14, 2018 at 8:02 pm

היי קרן
האם אפשר להמיר בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2018 at 8:22 pm

הייתי ממירה 50% בכוסמין

Reply

Leave a Comment