עוגות בחושותפסח

שקדים רבותיי,שקדים (ושלושה מתכונים לעוגות מעולות! לפסח)

אפריל 18, 2016 58 Comments

 

כמי שאוהבת מאוד!! שילוב של שקדים טחונים בכל המתוקים שלי

בעוגות, עוגיות ובבצק פריך

כשמגיע פסח זו חגיגה גדולה בשבילי,

אז אני יכולה להמיר בעוגות את הקמח בקמח שקדים ולהנות מכל ביס.

מפחדים מהמילה קמח שקדים?

אל תפחדו, מדובר בסך הכל בשקדים טחונים לאבקה, זהו!!

לקראת פסח אני מסתערת על הדוכן של מלמד בשוק לוינסקי וקונה מלללללא שקדים פרוסים

בבית, במטחנת התבלינים שלי, אני טוחנת אותם לאבקה ויש לי מללללא קמח שקדים ביתי מצויין.

אם יש לכם מטחנה כזו בבית, חבל על הכסף ועדיף לטחון לבד

ואם אין לכם, זה הזמן לקנות אחת, העלות נמוכה ( 100-200 שח) ותמיד יש לה שימוש בבית.

החג הזה, חוץ משני ערבי החג שלו, עמוס בארוחות משפחתיות, פיקניקים וכולנו מארחים ומתארחים בו בלי סוף

וחייבים ( מ ו כ ר ח י ם) שיהיה תמיד תמיד משהו מתוק טעים לנשנש עם הקפה ובין הארוחות

אז הנה שלושה מתכונים לעוגות בחושות שתכינו ברגע ותתאהבו:-)

חג חירות שמח!!
עלים

עוגת פרג בציפוי שוקולד/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ

 

(מבוסס על מתכון של הילה קריב מהבלוג ביסים עם המון שינויים שלי)

חומרים לעוגה:

40 גרם חמאה מומסת

3 ביצים מופרדות גודל L

כוס ( 100 גר׳) שקדים טחונים

2 כפות קורננפלור

3/4 כוס ( 150 גר׳) סוכר לבן

כפית ברנדי

קורט מלח

כוס פרג טחון טרי

לציפוי שוקולד:

100 מיל׳ שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה

בקערה בינונית חסינת חום ממיסים במיקרוגל חמאה ומצננים מעט

בקערת המיקסר במהירות בינונית מקציפים חלבונים

כשמתחילות להיווצר בועות קטנות  מגבירים מהירות ומוסיפים בהדרגה את הסוכר

מקציפים 3-4 דקות עד לקבלת קצף מבריק.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה חלמונים ואת החמאה המומסת ומערבבים

מוסיפים שקדים טחונים, ברנדי, קורנפלור, פרג ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבניות ואופים כ 35-40 דק

העוגה עדינה מאוד ואם תתקעו קיסם כדי לגלות אם היא מוכנה היא מיד תצנח

לכן אני ממליצה לעשות כמוני,

פשוט ״לנער״ קלות את התבנית כדי לבדוק אם התערובת עדיין נוזלית ושטה או שהיא מספיק יציבה.

מוציאים, מצננים מעט.

בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד:

בקערה חסינת חום מחממים במיקרו 100 מיל׳ שמנת מתוקה עד לסף רתיחה

מוציאים ומוסיפים פנימה את קוביות השוקולד

ממתינים כדקה ומערבבים.

מצפים את העוגות.

_MG_4152

עלים

עוגת שיש שקדים ושוקולד/ 2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומרופדות בנייר אפיה

חומרים לעוגה:

100 גרם חמאה מומסת

120 גרם שוקולד מריר

1/2 כפית תמצית וניל

3 ביצים מופרדות גודל L

1/4 כפית מלח

חצי כוס+ 2 כפות (125 גר׳) סוכר לבן

כוס וחצי (150 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית ברנדי

חצי כפית אבקת נס קפה

3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים חמאה, מצננים מעט, מוסיפים פנימה את החלמונים,

מערבבים, ומניחים בצד.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק

מורידים את מהירות המיקסר  ותוך כדי ערבול מוסיפים את תערובת החמאה

מוסיפים תמצית וניל וברנדי, אבקת אפיה ושקדים ואת המלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים שליש מהכמות לקערה נפרדת ואת מה שנשאר מחלקים שווה בין שתי התבניות

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד מריר, אבקת קפה נמס ושמנת מתוקה

שימו לב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יישרף

מוציאים ומערבבים לתערובת אחידה

מעבירים לקערה בה שמרנו את השליש הנותר של התערובת הלבנה ומערבבים לקבלת תערובת כהה

מחלקים בין שתי התבניות מעל התערובת הלבנה

מעבירים סכין בתנועות סיבוביות ליצירת מראה ״שיש״

אופים בתנור כ 35-40 דק

העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים

מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר

_MG_4203

 

עלים

עוגת תפוז קוקוס ושקדים/  2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומרופדות בנייר אפיה

חומרים לעוגה:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גר׳) סוכר

2 כוסות  ( 200 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס ( 50 גר׳) קוקוס טחון

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/3 כוס שמן

כף גרידת תפוז

לקישוט: פרוסות שקדים קלופים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות.

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים שלמות וסוכר כשלוש דק׳ עד לקבלת תערובת תפוחה

מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים שמן, מיץ תפוזים, אבקת אפיה, קוקוס ושקדים טחונים

מוסיפים גרידת תפוז מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבניות ומפזרים מעל את פרוסות השקדים

אופים כ 35-40 דק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

_MG_4169

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

58 Comments

פאני רוטשטיין אפריל 18, 2016 at 11:49 pm

כפרה עלייך, נראה הורס. ביום חמישי הולכת לבשל למשפחה ובערב טסה לחו"ל (לצערי אמא לא מסוגלת לעשות זאת). אכין להם את השקדים עם התפוז והקוקוס. נשיקות וחג שמח.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2016 at 11:53 pm

עלילות פאני בעולם! אין עלייך ועל הנסיעות שלך, תהני מותק וספרי איך יצאה

Reply
רותם ליברזון אפריל 19, 2016 at 12:50 am

טוב זה נראה אלוהי! חייבת לנסות את התפוז קוקוס , בעצם.. את הפרג? את הכל!
חג שמח אלופה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:45 am

תודה אהובה

Reply
נטלי אפריל 19, 2016 at 8:13 am

וואו, שלושתן נראות פשוט מעולה! חג שמח 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 8:19 am

תודה! איזה כייף שאת פה, וחג שמח:-)

Reply
בשארי רונית אפריל 19, 2016 at 11:28 am

אלו סוגי העוגות שני אוהבת.
העוגות נראות רכות ועסיסיות
במה ניתן להמיר את החמאה
תודה,
חג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 12:33 pm

הי רונית
אפשר להמיר בשמן באותה הכמות

Reply
גלית אפריל 19, 2016 at 2:54 pm

את פשוט א-ל-ו-פ-ה.
הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2016 at 2:58 pm

את זריזה, ואיזה כייף לי!!!
תודה על הדיווח המחמם

Reply
גלית אפריל 19, 2016 at 2:54 pm

הכנתי את העוגת פרג והתפוזים – סוף העולם שמאלה, הכי יאמי בעולם!!!!
מושלמות – אין כמוך!

Reply
נחמה אפריל 19, 2016 at 11:19 pm

קרן רציתי לדעת אם אפשר להשתמש באגוזים טחונים במקום שקדים.תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:47 am

אפשר בטח

Reply
ספ אפריל 21, 2016 at 12:08 am

במה אפשר להמיר את הקוקוס, כשלא אוהבים קוקוס?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2016 at 7:16 am

ניתן להמיר בעוד שקדים טחונים, אין המון קוקוס בעוגה וטעמו לא מאוד מורגש, והוא נותן לעוגה לחות, שלא תתקבל מתוספת שקדים כך שבאופן אישי לא הייתי מחליפה

Reply
שולמית אפריל 20, 2016 at 12:58 am

וואוו אני הולכת להכין אותם מחר!! נראה סוף. רק שאלה לי: אם אני ממירה את החמאה בשמן, בעוגת שיש שוקולד, אז איפה בדיוק אני מכניסה אותו? כאילו איך זה מסתדר מבחינת סדר ההכנה? תודה:)

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 6:54 am

תודה:-) אין שום בעיה, להניח בקערה את השמן ולהוסיף פנימה חלמונים ולערבב , בדיוק כמו שכתוב לעשות עם החמאה המומסת

Reply
אורית30 אפריל 20, 2016 at 10:29 pm

מפתות לגמרי
יש סיכוי להכין את עוגת השיש מבלי להפריד ביצים? פשוט להקציף ביצים שלמות עם חמאה או שמן?
לא יודעת להפריד ביצים 🙂
וצריכה להכין עוגות ללא מוצרי חלב
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2016 at 10:38 pm

את יכולה לנסות:-) אני מאמינה שזה ייצא בסדר

Reply
יעל אפריל 21, 2016 at 9:56 pm

הי קרן
הכנתי את עוגת התפוזים לפי המתכון, בשתי תבניות אינגליש קיק וכבר לפני האפייה היו נראות נמוכות מדי.. קיוויתי שהן מאוד תופחות אך לאכזבתי יצאו מאוד נמוכות.. אומנם טעימות אבל ממש נמוך.. אולי התכוונת לתבניות חצי אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2016 at 2:18 am

השתמשתי בשתי תבניות אינגליש חד פעמיות מקרטון ויצא לי סבבה, תנסי לאפות באינגליש אחת גדולה
בכל מקרה העוגה טעימה כך או כך

Reply
שיר אפריל 27, 2016 at 6:23 pm

הי קרן,
האם ניתן לאפות את עוגת התפוז קוקוס כמאפינס?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2016 at 10:03 pm

לא תהיה בעיה לדעתי

Reply
שיר אפריל 28, 2016 at 7:33 am

תודה רבה!
גיליתי את האתר שלך רק לאחרונה והוא מדהים!!!

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2016 at 8:03 am

איזה כייף לי תודה רבה

Reply
מיה מיטב אפריל 28, 2016 at 4:01 pm

יא חביבתי יא קרן, איך שזה נראה טוב. הולכת להתנסות עם השקד-תפוזית בלי קשר לחג, בעצם הכל מאמם.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2016 at 5:03 pm

הירוקה החביבה עליי!
תודה אהובה

Reply
doli מאי 2, 2016 at 11:25 pm

שלום קרן
בחרתי להתחיל בזו -עוגת שיש שקדים ושוקולד/
העוגה טעימה אך הכמות אינה מספיקה ל2 תבניות אינגליש.
לכן בהגשה הנחתי אחת על גבי השנייה.
אגב מה גודל התבנית שלך?? כדאי תמיד להוסיף
אמשיך ואנסה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2016 at 11:29 pm

הי דולי
השתמשתי בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, והעוגות לא מאוד גבוהות, אני יכולה להמליץ לך להבא להכין באינגליש קייק גדולה, כלומר תבנית אלומיניום לא חד פעמית, אני מניחה שאז היא תצא גבוה יותר, רק שימי לב שייתכן וזמן האפייה ייתארך מעט, תודה על העדכון:-)

Reply
בת שבע מאי 4, 2016 at 7:09 pm

נראה טוב הולכת לנסות

Reply
קרן אגם מאי 4, 2016 at 8:19 pm

מהממת 🙂

Reply
שירי ספטמבר 22, 2016 at 4:38 pm

מהמם! אני מחכה להכין
התחדשתי במטחנת תבלינים אך לא בקיאה במה מותר וכדאי..? האם את הפרג גם ניתן לטחון במטחנה?
אשמח להמלצות לשימושים במטחנה שבינתיים נחה במטבח

תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 5:20 pm

הי שירי
תתחדשי!
המטחנה מעולה לפרג, כל סוגי האגוזים והשקדים, אפשר לטחון סוכר לאבקת סוכר
בהצלחה:-)

Reply
ברוריה אוקטובר 10, 2016 at 1:06 pm

הי שמי שמי ברוריה ופעם ראשונה אני נחשפת לאתר שלך. ניראה נהדר במלוא מובן המילה. איך אני מדפיסה את המתכונים?
ושלחי לי חברות בפייס בוק.תודה ברוריה דוניו שנה טובה ומאושרת אמן

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2016 at 1:31 pm

ברוריה תודה רבה
מתחת לכל מתכון בסוף למטה יש ציור של מדפסת כך אפשר להדפיס את המתכון.
לגבי הפייסבוק, מתחת ללוגו בדף הבית יש סימן של פייסבוק ( f )
אם תלחצי עליו תגיעי לדף של נשואה למאפייה ותוכלי לעשות לייק לדף ולעקוב:-)
שנה טובה!

Reply
דליה אוקטובר 27, 2016 at 8:20 pm

היי נחשפתי עכשיו לאתר שלך מצא חן בעיני העוגה מקמח שקדים ומיץ
רוצה להכין אך הבעיה סוכר במה לדעתך ניתן להקציף את הביצים
תודה

דליה

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2016 at 9:38 pm

הי דליה
לא בטוחה שהבנתי את השאלה
את רוצה לוותר על הסוכר? תחליף?
אין לי ממש נסיון עם תחליפי סוכר

Reply
מירי ינואר 1, 2017 at 9:51 pm

היי…במקרה גיליתי את האתר שלך במסגרת חיפושי אחרי מתכונים ללא קמח..המתכונים נראים ממש טעימים ואנסה אותם…שלוש שאלות…האם יש לך מתכון לעוגה בחושה קלה על בסיס קמח שקדים או קמח אחר ופירות יער? אני מעוניינת לדעת האם אפשר להמיר סוכר במייפל במתכונים שלך , אם כן באיזה יחס ? ושאלה אחרונה , האם ניתן להמיר במתכונים רגילים קמח רגיל בקמח שקדים? באיזה יחס? או ששימוש בקמח שקדים משפיע גם על כמות השומן והנוזלים במתכון? תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2017 at 1:58 pm

הי מירי
נסי להמיר את כמות הקמח הלבן באותה כמות של שקדים טחונים בעוגת הפירות הזו :
http://kerenagam.co.il/עוגת-פירות-קיץ-ושקדים/
את יכולה להשתמש באיזה פרי יער שתרצי.
קשה לומר שכל המרה בכל עוגה של כל כמות הקמח בקמח שקדים תניב תוצאה טובה, זה תלוי בהמון גורמים אבל שווה לך לנסות, בעיקר בבחושות, יחס ההמרה הוא 1:1.
לגבי המרה מסוכר למייפל, זה לא יעבוד בכל המתכונים, במיוחד כאלו שיש בהם הקצפה של סוכר וביצים, אבל בעוגות בחושות לרוב את יכולה לנסות להמיר לפחות חלק מהכמות.
יחסי ההמרה 3/4 כוס מייפל על כל כוס סוכר.
בהצלחה:-)

Reply
אופיר פברואר 16, 2017 at 12:26 am

היי קרן, קניתי חצאי שקדים מולבנים(כי זה כמובן יותר זול מאבקת השקדים שמוכרים בסופר) וטחנתי אותם במעבד מזון בעצמי.
ולמרות שהשקדים היו בהקפאה בערך יום אחד, עדיין המרקם יצא לי משחתי ולא אבקה כפי שרציתי.
יש לך טיפ אולי לאיך לצמצם את כמות השומן שיוצאת בטחינת השקדים? ולהפוך את זה לאבקה

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 6:32 am

הי אופיר
אני טוחנת תמיד במטחנת תבלינים קטנה ולא במעבד מזון,
ככל שהכמות גדולה יותר חלק מהשקדים מקבלים את המרקם שקיבלת, לכן מומלץ לטחון ישירות מהפריזר, בפולסים קצרים
ובכמויות מאוד קטנות.
טחינת יתר גורמת למרקם המשחתי שדיברת עליו.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
מיכל פברואר 23, 2017 at 11:43 pm

לצערי נחלתי כשלון חרוץ. הכנתי את עוגת השקדים תפוז במאפינס. ההתחלה נראתה מבטיחה הם תפחו מאד אבל בהמשך צנחו ושקעו לגמרי. מלמעלה נהיה מעטה פריך והבפנוכו לא נאפה מספיק. נאלצתי להזביל וכל כך חבל לי כי טעמתי את תוכן המאפין והטעם ממש לטעמי . מה יכול להיות שקרה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2017 at 6:43 am

מיכל יקרה, זה לא נקרא כשלון חרוץ:-)
אלו תקלות אפייה נפוצות ומהן רק אפשר ללמוד.
יש הבדלים בין תנורים שונים, נשמע שחום התנור שלך היה גבוה מדי, והעוגות נאפו מבחוץ בלבד ולכן נפלו אחרי אפיה, כי לא היו אפויות מבפנים.
חשוב לא להוציא את העוגות לפני שעברו את מבחן הקיסם, גם אם הן נראות מוכנות מבחוץ ( תמיד אפשר להניח מלמעלה נייר כסף ולהאריך את זמן האפיה)
אני ממליצה להבא לאפות בחום תנור מעט נמוך יותר, ואולי טיפה ייקח יותר זמן.

Reply
שמחה מרץ 29, 2017 at 10:43 am

שלום
בעוגת שיש שקדים ושקולד האם חובה לשים שמנת מתוקה בשוקולד
ומה אפשר במקום

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2017 at 10:59 am

הי שמחה
לא חייבים שמנת מתוקה, אפשר גם להשתמש בחלב.

Reply
דינה אפריל 5, 2017 at 4:44 pm

היי קרן,
אני רוצה לעשות בתבנית עגולה והכמות היא ל-2 תבניות אינגליש קייק.
האם זה מתאים?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2017 at 4:51 pm

כן אין בעיה

Reply
פנינה אפריל 9, 2017 at 1:54 pm

היי
אפיתי את עוגת נשקדים והקוקוס חילקתי את עיסת העוגה לשתי תבניות אינגלישקייק העוגות יצאו מאד נמוכות..(לפני שאףיתי הכמות לשתי תבניות היתהת מועטה)שאלתי האם כדאי לשים כאחד את שני הפסים ולצפות בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2017 at 10:27 am

מניחה שקצת באיחור.. אבל התשובה היא כן 🙂

Reply
מאיה אפריל 17, 2017 at 9:34 pm

ממש שמחה מכל הבלוג המהמם הזה! עוגות מושלמות, הסברים מעולים. כשרון 🙂
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2017 at 9:44 pm

איזה כייף לי:-) תודה מאיה

Reply
קרן מאי 10, 2017 at 2:47 pm

היי קרן,
עשיתי את התפוזים קוקוס והיא מעולה.
האם אני יכולה להוסיף שוקולד צ'יפס ?
תודה על הבלוג השווה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 10, 2017 at 8:01 pm

שוקולד צי׳פס יהיה מעולה!
תודה לך ובהצלחה

Reply
רות אוקטובר 7, 2017 at 9:41 am

איזה עוגות! כל את נראית יותר טובה מהשניה! והכי חשוב ללא קמח! יש לי רק 1/4 כוס פרג.. האם ניתן להסתפק בזה או שאפשר להוסיף עוד שקדים טחונים כדי לפצות על החוסר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2017 at 1:11 pm

תודה רבה, אני גם אוהבת מאוד עוגות ללק קמח:-)
אין בעיה להשתמש רק ב 1/4 כוס פרג, יהיה לה טעם פחות ״פרגי״ אבל זה בסדר גמור.

Reply
עדי אוקטובר 30, 2017 at 3:42 pm

חיפשתי מתכון לשקדים טחונים והגעתי הנה וכל כך שמחתי. כי יש לי חולשה גם לשקדים, גם לפרג (וגם לקינמון), ויש פה שתי עוגות בדיוק בשבילי. אני מתכוון לאפות לקראת סופשבוע, ורציתי לדעת לגבי העוגת פרג, האם אפשר לוותר על הציפוי? ושאלה נוספת…האם זה אפשרי להכין את העוגת פרג בעתיד כמאפינסים? :))

Reply
קרן אגם נובמבר 1, 2017 at 3:00 pm

הי עדי, שמחה שהצטרפת לבלוג, אין בעיה להכין בלי ציפוי, אפשר פשוט לקשט באבקת סוכר
ולגבי המאפינס, אין בעיה לדעתי יעבוד מצויין רק לקחת בחשבון שזמן אפייה מתקצר

Reply
עדי נובמבר 2, 2017 at 1:50 am

תודה גדולה על המענה

Reply

Leave a Comment