את העוגה הזו הכנתי לפני כמה שנים ביום שבת באמצע הקיץ החם, השארתי על השיש במטבח וירדתי עם המשפחה לים.
כשעלינו מהים, הדלקנו מזגן, התקלחנו, הכנו קפה ושוקו לילדים והתיישבנו עם העוגה סביב השולחן.
למזלי עוד הספקתי לצלם אותה באייפון ( או שאולי אז זה עוד היה בלקברי) רגע לפני שאכלנו אותה, ולהעלות תמונה לפייסבוק.
מכאן הסיפור שלה התגלגל…
סיפור יפה תקראו!
עד הסוף! אל תחפפו.
אחכ היא תהיה לכם עוד יותר טעימה מבטיחה.
לפני חמש שנים כשעוד לא היה לי בלוג, חברתי הטובה לייזה פאנלים הפצירה בי בכל פעם שהעליתי
תמונה של עוגה לפייסבוק שאפתח בלוג (אז היה לה בלוג בסלונה)
בשלב מסויים היא הבינה שאם היא לא תרים את הכפפה אני לא אקום מהספה
וכך היא לקחה מהפייסבוק שלי תמונה של עוגה, שנראתה לה אז הכי יפה ( אמממא)
והודיעה לי שהיא מתכוונת לכתוב עליי בסלונה כתבה קטנה שעוסקת בבשלנים ביתיים מהרשת
ולצרף תמונה של העוגה.
היא שלחה לי שאלון, וביקשה שאצרף מתכון.
וכך היא העלתה את המתכון עם כמה מילים עליי, ונתנה לכל זה כותרת.
״העוגה של אחרי הים״-כי היא גאון.
העוגה היתה לסיפור הצלחה, נכנסו אליה אלפי קוראים והכינו אותה,
ואני השתכנעתי סופית שאני פותחת בלוג.
רק שמעולם לא הכנסתי את המתכון של העוגה לבלוג שלי והיא נשארה ככתבה בסלונה.
בשבת האחרונה, ירדנו לים וקצת קודם הכנתי אותה שתחכה לנו כשנחזור.
הפעם ניצלתי את ההזדמנות לצלם אותה יפה יפה ולהעלות לכאן.
אז מה הקטע שלה?
היא עוגה בחושה פשוטה וממזרית מרוב שהיא רכה וטעימה.
הסוד שלה הוא בהקצפת החמאה והסוכר היטב.
ואצלינו זו כבר מסורת כל קיץ להכין עוגה שתחכה לנו בבית עם המזגן והקפה אחרי שעולים מהים.
העוגה של אחרי הים/ תבנית קוגלהוף או בתנית עגולה 24 ס״מ
(גרסת פרווה וגרסה ללא סוכר בתחתית המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
130 גר חמאה רכה
כוס וחצי ( 300 גר') סוכר לבן
3 ביצים גודל L
גביע ( 200 מ״ל) שמנת חמוצה
1/4 כוס ( 60 מ״ל) מיץ תפוזים
3 כוסות ( 420 גר') קמח תופח
קורט מלח
100 גר' שוקלד מריר קצוץ/ חצי כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה בחמאה, ומקמחים לחילוץ קל.
(איך? משמנים את התבנית בחמאה רכה ( או מרגרינה) לא מומסת!
זורים קמח ומטלטלים מעט את התבנית
כך שהקמח ייבדק לכולה, הופכים מעל הכיור את התבנית ונפטרים מעודפי הקמח)
בקערת המיקסר בעזרת בלון הקצפה מקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דק' חמאה וסוכר
עד לקבלת קרם אחיד, חלק ומעט תפוח.
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת תפוחה צהבהבה.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה ומיץ תפוזים.
מוסיפים מלח וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
בעזת לקקן מערבבים פנימה את השוקולד הקצוץ.
מעבירים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים כ 55-60 דק'.
העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הערות שלי:
-את העוגה שומרים עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר
-מיץ תפוזים ניתן להמיר בחלב
-שמנת חמוצה ניתן להמיר בחצי כמות יוגורט וחצי גבינה לבנה (זה מעולה!) או בקרם קוקוס באותה הכמות לגרסת פרווה.
-חמאה ניתן להמיר ב 2/3 כוס שמן קנולה.
-לגרסה מופחתת סוכר ניתן להמיר את הסוכר שבמתכון לתחליף סוכר כמו סוויטנגו בהמרה של 1:1 ולהשתמש בשוקולד צ׳פס ללא סוכר
48 Comments
קרן יקירה, תודה על השיתוף, העוגה נראית עסיסית ואין לי ספק שגם טעימה
בטוח שאכין אותה בקרוב, האם במקרה שמחליפים את החמאה בשמן
מוותרים על ההקצפה?
מקציפים את הביצים עם הסוכר מעט ואז מוסיפים לאט את השמן. בהצלחה!
אפשר להחליף את מיץ התפוזים התפוחים?
כן אפשר
קרן יקרה, תודה רבה על השיתוף. כבר סיכמנו שעוגות בחושות הן ביג ביג ביג וואוו. וזו ללא ספק נכנסת לפנתאון של הביג ביג ביג ביג ביג וואוווווווו.
תודה סיסי את תהני ממנה:-)
הכנתי ויצאה לי טעימה אבל נורא דחוסה, יש מצב שיש כאן יותר מידיי קמח ופחות מידיי נוזלים / שומנים
היא לא מאוד אורירית ולא מאוד דחוסה היא משהו בין לבין
אולי ערבוב יתר? או תבנית קטנה מדי ביחס למסה
אחרת היא לא אמורה להיות מאוד דחוסה
שלום קרן,
אולי תוכלי לעזור לי בעניין טכני. לא קשור ישירות למתכון הנ"ל, אלא לעוגות באופן כללי…
עדיין לא מצאתי את הסוד – איך משחררים עוגות שנאפות בתבניות קוגלהוף, מבלי שיתפרקו/ישברו וכדו'?
ניסיתי למרוח יותר שמן, ניסיתי לפזר אבקת סוכר על התבנית או קמח או כל מיני דברים – ולא הצלחתי.
אני אומנם אופה עוגות עם תחליפי קמח כך שיהיו ללא גלוטן, אבל מתקשה להאמין שזו הסיבה.
מאוד אשמח ללמוד מה עושים כדי להוציא את העוגה מהתבנית – ולקבל את הצורה היפה של התבנית.
תודה מראש,
אורנה
יקירתי, כל כך מבינה אותך, לאחרונה קיבלתי טיפ: למרוח את התבנית במרגרינה רכה אך לא מומסת ולקמח מעט
(להיפטר מעודפי קמח)
אז אמנם אני לא אופה עם מרגרינה אבל זה הסתבר הדרך הטובה והבטוחה ביותר שניסיתי עד כה לחלץ עוגות מתבנית בהצלחה.
וגם… לא להפוך כשהעוגה חמה, לצנן אותה לפני שהופכים.
להעביר סכין לפני כן בדפנות וסביב הטבעת באמצע.
בהצלחה!
תודה, אנסה השבוע 🙂
הימקרן אם אין לי ביצה לארז אלא מדיום כמה ביצים לשים?
אם יש בעוגה ארבע ביצים ומעלה ויש רק מדיום מוסיפים אחת
בדיוק לפני שעה יצאה מהתנור ועכשיו אני מתענגת עליה! עוגה טעימה, יפה ומנחמת!! והכי כיף שהיה ממש ממש קל להכין אותה !
ממש מקנאה בך עכשיו !
בתיאבון.
בוקר טוב קרן, האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס וכמה?
אפשר להמיר ב 110 גר׳ שמן קוקוס.
הכנתי עם שמן קוקוס יצא מעולה
איזה כייף לשמוע, באיזו כמות ?
באותה הכמות שרשמת 110 גר' קיבלה ניחוח מסוים של קוקוס בלי טעם מודגש. תודה על המתכונים.
אפשר עם פחות סוכר? כוס וחצי זה הרבה
זה חלא הרבה יחסית לשאר המצרכים בעוגה, את יכולה להוריד 1/4 כוס ולראות איך יוצא
אני באופן אישי לא אוהבת עוגות מאוד מתוקות וזו לא מתוקה מדי.
היי קרן עוגה (וגם האתר שלך) ממש מעולה הכנתי אותה ומלא ביקשו את המתכון
שאלה – אפשר להמיר את הסוכר הלבן לסוכר מסוג אחר ? חסר לי כאן :-/
תודה !
תודה רבה ירדן!אפשר להמיר בסוכר חום בהיר (דמררה)
עוגה רכה, אוורירית ונהדרת
השתמשתי בחלב במקום מיץ תפוזים
ומחר מהסוג רשמתי סוכר וניל
הוספתי כפית ת.וניל
איך אני אוהבת את העוגה הזו , תודה יסכה
אפשר להשתמש במקציף ידני?
כן אין בעיה
,הי.. מעוניית בגירסת פרווה…
הי פנינה
בתחתית הפוסט (תגללי עד למטה) יש המרה לפרווה
האם ניתן לוותר על שמנת חמוצה וגם על התחליפים? (אין לי כרגע קרם קוקוס ויוגורט)
לא ניתן לוותר, העוגה תצא יבשה לגמרי
הי קרן,
נראה מושלם להכין עכשיו שיהיה בול לשישי אחהצ 🙂
האם הכמות תתאים לשתי תבניות אינגליש קייק?
תודה!
היא מושלמת בכל מצב 🙂
והיא מתאימה לשתי אינגליש
בהצלחה
יצאה לפני מספר דקות מהתנור וכבר רבע נטרף.. מושלמת (השתמשתי בשוקולד חלב) והפחתתי רבע כוס מכמות הסוכר. : )
מקנאה בך עכשיו! תודה אוראל
אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים?
היי ,
נראה מעולה! אם אין לי קמח תופח.. אפשר קמח רגיל ואבקת אפייה? ואם כן אז מה היחס?
תודה מראש!
היי קרן!
אפשר להשתמש בקמח רגיל ולא תופח? ואם כן, כמה אבקת אפייה להוסיף?
תודה רבה 🙂
ברור שאפשר 2.5 כפיות
היי קרן
תודה על המתכון!
יש לי ביצים בגודל M
האם צריך להוסיף עוד חלבון/חלמון כדי להגיע לתוצאה של גודל L שבמתכון?
תודה רבה!
אודה לתשובתך, רוצה להכין לשבת 🙂
היי קרן,
חושקת בעוגה כבר הרבה זמן והיום מתכוונת להכין.
חשבתי להכין עם פצפוצי שוקולד לבן – האם יש צורך להפחית בכמות הסוכר?
כמה זה נורא אם אין לי מיקסר?
לטרוף עם מטרפה בקערה
יש לך רעיון לגירסה טבעונית?
אני מניחה שעם קרם קוקוס שמן ורסק תפוחים יכולה לעבוד אבל באמת שלא ניסיתי
כאשר משתמשים בתבנית סיליקון אפשר לשלוף את העוגה בקלות. יש לתת ריסוס קל של פאם על כל התבנית ולאבק בקצת מאד קמח.
תמיד עובד.
אני מחפשת את המתכון לעוגת שמנת של פעם בכלום עבודה, ולא מוצאת אותו יותר. יש,דרך להגיע למתכון? תודה רבה