לחמים ומאפיםמתכונים כלליראש השנה

חלת בייגלה ירושלמי

ינואר 13, 2017 273 Comments

לפני כמה שנים נתקלתי ברשת במתכון לבייגלה ירושלמי של אדי מזרחי

( שמדי פעם מפרסם מתכונים מעולים לא רק לבייגלה תעקבו אחריו כאן )

אחרי שהכנתי ערמה של בייגלה בפעם הראשונה, זה הפך אצלינו בבית למתכון קבוע,

במיוחד כשבאים אורחים או שאנחנו מוזמנים ורוצים להרשים.

אף אחד לא נשאר אדיש ללחמניות השמנמנות מצופות השומשום שאי אפשר להפסיק לאכול

אפילו לא הצרפתים:

לפני שנתיים הוזמנתי לפריס לערב מיוחד של מוסיקה ואוכל

ביקשו ממני להכין לחם ומתוקים מהמטבח הישראלי

הכנתי המון בייגלה ירושלמי והייתי בטוחה שהכנתי כמות גדולה מדי ושלא יאכלו הרבה

להפתעתי הצרפתים עפו על זה ולא הפסקנו להוציא מהתנור מגשים של בייגלה חם

שחוסלו תוך דקות במסעדה.

היום, הוזמנתי ליום הולדת של חברה והתלבטתי אם להכין חלות או בייגלה

החלטתי לנסות לשלב בין השניים ולהכין חלות מבייגלה ירושלמי,

שיצאו פשוט היסטריות, ויפיפיות! וחוסלו מיד עד הפירור האחרון.

כמות הבקשות למתכון הסבירה את הצורך במתכון מסודר וכתוב

( ומזל שעוד הספקתי לצלם )

המתכון של אדי מזרחי עם הסברים שלי איך להפוך לחלות

(עקבו אחר ההסברים אם אתם רוצים להכין בייגלה ולא חלות)

בהצלחה! וספרו איך יצא.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

חלות בייגלה ירושלמי/ לשלוש חלות בינוניות או 2 גדולות

(כל שלבי ההכנה בסטורי באינסטוש כאן )

מצרכים :

1 ק"ג קמח לבן רגיל

130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר

2 כפות(20 גר') שמרים יבשים ( או 50 גר' שמרים טריים)

כף שטוחה מלח דק

1 ביצה (אני מכינה בלי)

600 מ"ל (2.5-3 כוסות) מים

2 כפות שמן זית

לציפוי:

כפית מלח דק או גס

שומשום ( הרבה)

להברשה:

4-6 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס.

אופן הכנה:

-בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, את המים,

הביצה ושמן הזית.

-לשים במשך 10 דקות, במהירות איטית ודקה לפני הסוף מוסיפים את המלח.

-מעבירים את הבצק לקערה, משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.

-מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק ל 3 או  4 כדורים שווים ( תלוי בחלה שתכינו)

-מגלגלים כל כדור לרצועה

-בצלחת ארוכה מפזרים המון שומשום  וממליחים אותו מעט עם מלח דק

-בעזרת מברשת סילקון מרטיבים מעט במים כל רצועה ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה,

-מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופו מכל צדדיו.

(בשלב הזה, אם אתם רוצים להכין אותם כבייגלה, זה הזמן להניח את הרצועות על התבנית, ולאפות כ 10-15 דק')

-קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות כרגיל, (הקליעה שבתמונות היא לחלה מארבע רצועות)

-מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור.

– מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת

– מחממים את התנור ל-220 מעלות

-אופים כ 20-25 דק' עד שהחלות שחומות היטב

בקערה קטנה מעברבבים שמן זית ומלח גס.

– מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית

( כמעט תמיד אני מחליפה בחלות שלי חצי מהכמות המצויינת במתכון בקמח כוסמין מלא או רגיל, ממליצה לכם גם)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

273 Comments

תמר ינואר 13, 2017 at 7:54 am

משגע

Reply
עטרה אפריל 1, 2022 at 11:07 pm

הי קרן אפשר התפחה ראשונה במקרר בלילה?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2022 at 6:51 am

בטח שאפשר

Reply
נעמה ינואר 26, 2023 at 10:39 pm

הי קרן במידה והכנתי בצק לילה במקרר איך אני עובדת איתו בבוקר? כמה זמן מנוחה לפני שרוקמת לעיגולים ?

Reply
נעמה ינואר 26, 2023 at 10:40 pm

*שקורצת לעיגולים

קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:52 pm

את יכולה מיד לקרוץ ליעגולים ולתת להם לתפוח, כיון שהבצק קר יחסית ייקח להם יותר זמן

שלומית מרץ 9, 2023 at 8:21 pm

למה לא לטבול בביצה טרופה במקום מים? ביצה טרופה לא תתן צבע יפה יותר?

קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:55 pm

אלו שתי שיטות שונות לחלוטין, ובתמונה אפשר לראות את הצבע היפה שחלות מקבלות ממים, לא חובה.

אתי אליאב אוקטובר 15, 2023 at 5:04 pm

אפשר לשים תחליף סוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2023 at 7:20 am

בטח שאפשר

Reply
חיה אוקטובר 6, 2022 at 8:37 pm

הי קרן,
הכנתי את החלה והקציצות לפני שבועיים,
יצאו מדהימים,
אבל היה נראה שהיום גבוה מדי לילה והיא קצת נשרפה עוד בטרם הספיקה להיאפות עד הסוף, האם גם את החלה אמורים לאפות בחום 220?
תודה!
המתכונים שלך מדהימים!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 8:22 am

את יוכלה להוריד את החום ייתכן ואצלך בתנור זה גבוה מדי

Reply
שירלי ינואר 13, 2017 at 11:52 am

ההאם ניתן להשתמש בקמח שמרים?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 12:07 pm

בוודאי, קילו קמח ולהשמיט מהמתכון את השמרים

Reply
טל יוני 4, 2019 at 5:08 pm

הי, אפשר להכין מהם גם מקלות בייגל? אם כן, כמה זמן ובאיזה חום לאפות?
תודה בכל מקרה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 5:51 pm

בטח, לחלק את הבצק (קילו) ל 18 כדורים ולהכין מהם מקלות בייגל, אפייה סביב 15 דקות בתנור

Reply
טל יוני 4, 2019 at 6:16 pm

תודה! איזו זריזה!!

מיה אפריל 24, 2020 at 8:56 am

היי קרן, מה הכמות המדויקת של השמרים היבשים? בגרמים
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 9:38 am

כל כף שמרים יבשים שוקלת 10 גר׳

בלה כהן ספטמבר 27, 2020 at 7:15 am

תודה על המתכון .רציתי לדעת האם זה נכון שאין שמן רגיל במתכון ??

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:49 am

נכון מאוד

Reply
רותם הופמן לוין דצמבר 6, 2020 at 8:09 am

היי קרן יקרה,
עשיתי את הבצק עם קמח שמרים והוא לא תפח בכלללל יש לך מושג למה?

Reply
קרן אגם דצמבר 6, 2020 at 4:37 pm

הקמח לא היה בתוקף

Reply
סתיו מרץ 19, 2020 at 11:59 pm

אפשר לעשות גם בייגלה מאותו מתכון ?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 7:29 am

ברור!

Reply
מזל כהן מאי 2, 2020 at 9:46 am

אפשר חצי קמח רגיל וחצי מלא ?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:05 pm

אין בעיה

Reply
ענצ אוקטובר 17, 2020 at 10:43 am

בוקר טוב, החלות יצאו מעולה (חצי קמח כוסמין) תפחו בתורה בלתי רגילה. מתכון לפנתיאון!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2020 at 10:49 am

תודה ענת

Reply
ירה אוגוסט 8, 2021 at 12:25 am

היי, אם אין לי מיקסר בצק אלא רגיל קטן ידני,
האם אני לשה ביד תהיה אותה תוצאה?
האם זמנים משתנים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2021 at 11:12 am

לישה ביד באותם הזמנים וזה יעבוד אחלה

Reply
רחל פברואר 1, 2021 at 1:17 pm

שירלי יקרה ,איפה את משיגה קמח שמרים של אוסם ללא גלוטן? האם ראית בסניף שופרסל או בכל מקום אחר ? תודה
סבתא לילד צליאקי.

Reply
מיכל אוקטובר 1, 2021 at 8:43 am

הי קרן, איך החלות מקבלות צבע כזה שחום? אצלי הן יוצאות בהירות בפרט כשאני לא שמה ביצה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 9:34 am

המים נותנים אחלה צבע

Reply
שני ינואר 13, 2017 at 1:28 pm

וואו נראה מעוולה!! באלי!! חש מצב להסבר כל הקליעה העגולה והרגילה? נראה פשוט מקסים!!

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 5:44 pm

הי שני
גם העגולה וגם הרגילה שתיהן מארבע רצועות
מצרפת לך כאן סרטונים הדגמה:
חלה עגולה: https://www.youtube.com/watch?v=NOSSAFgBiQY
חלה מארבע: https://www.youtube.com/watch?v=iZi-bY_ru7E&t=1s
בהצלחה!

Reply
ניצן מרץ 20, 2020 at 4:22 pm

היי קרן, אפשר להכין מ100% קמח כוסמין מלא? אם כן, כמה מים להוסיף?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2020 at 4:55 pm

אפשר אין בעיה, להתחיל מעוד 1/4 כוס ואם צריך להוסיף עוד

Reply
אלונה מאי 9, 2020 at 1:52 pm

הי קרן, יש מתכונים של בייגלה שמנחים להכניס את הבצק למים רותחים ואז לתבנית לאפיה, מה דעתך? מה מטרת הטבילה במים רותחים? ממליצה? יתאים פה?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 2:46 pm

בייגלה שטובלים במים רותחים נקראים פרעצלים ואילו הבייגלה הירושלמי/ים תיכוני לא נכנס למים רותחים

Reply
אלונה מאי 9, 2020 at 2:47 pm

תודה על התשובה המהירה, בדרכ לתנור

רויטל מאי 6, 2020 at 9:40 am

הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

Reply
פני הורביץ פברואר 19, 2021 at 9:41 am

יש אפשרות לזמן רגיל?
ולא זית

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2021 at 5:37 pm

אפשר להמיר בשמן רגיל

Reply
שאלה ספטמבר 6, 2021 at 11:22 am

זה יוצא בצק מאוד נוזלי ודביק, השתמשתי ביותר מידי מים? רשום 600 מל על קילו קמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 1:45 pm

אבל מוזגים מים לאט לאט עד שלא צריך יותר אז להבא להתחיל מחצי כמות המים. בעת הצורך להוסיף קמח

Reply
רויטל אוקטובר 3, 2022 at 11:44 pm

אפשרי בלי שומשום?

Reply
כרמלה ינואר 13, 2017 at 6:23 pm

נראה נפלא. אפשר לחלק הכל לחצי ולהכין רק חלה אחת?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 6:45 pm

תודה כרמלה
אפשר לחלק הכל לחצי ולהישאר עם ביצה אחת

Reply
מאיה ינואר 17, 2017 at 9:21 am

אני חושבת להחליף את הביצה ברסק תפוחים כדי לטבען את המתכון. יש לך מושג אם יעבוד?
תודה על המתכון המעולה!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 10:52 am

נראה לי שיעבוד מצויין, אשמח לדעת איך יצא 🙂

Reply
מאיה ינואר 17, 2017 at 2:57 pm

מעולה. תודה! אנסה בהקדם ואדווח 🙂

Reply
חלי ינואר 21, 2021 at 8:56 pm

איך יכול להיות שהתפיחה אחרי הצורה היא רק 20 דקות?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

יש התפחה של הכדורים, את יכולה כמובן להתפיח יותר זמן

Reply
Roni Goreshnik פברואר 26, 2021 at 12:26 pm

במתכון לא מצוין להתפיח את הכדורים או שפיספסתי?

מירב ספטמבר 25, 2020 at 8:52 am

אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 10:01 am

אפשר להכין את הבצק עכשיו ולשים במקרר עד הערב ובערב לשים בשומשום ולאפות?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 10:50 am

בטח

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 11:48 am

יכולה גם להכין עכשיו
לחכות שיתפח… ואז להכין את החלה ואז לשים במקרא ובערב רק לאפות??

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 11:55 am

אפשרי, את יכולה לקלוע, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר
קחי בחשבון שההתפחה השניה לוקחת זמן ארוך יותר לבצק שהיה במקרר

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 12:29 pm

והסומסום לא יירד?

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 3:11 pm

הבצק יצא לי ממש דביק:((

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 3:15 pm

באיזה שלב? ייתכן וזה יסתדר אחרי התפחה במקרר.
לא הייתי ממהרת להוסיף קמח, תמתיני שהוא יתפח ולאחר התפחה אם עדיין יהיה דביק תוסיפי מעט קמח ותלושי קצת עם הידיים זה יסתדר, לא להתייאש

Reply
מור ינואר 17, 2017 at 3:19 pm

בסוף לא התפחתי המקרר
התפחתי בחוץ ועדיין היה דביק אז הוספתי מעט קמח (עשיתי חצי כמות אז אולי בגלל ששמתי ביצה שלמה?!)
ועכשיו עטפתי בניילון נצמד ושמתי במקרר
כמה זמן לפני האפיה מומלץ להוציא מהמקרר??

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2017 at 3:55 pm

40-50 דק קודם תוציאי מהמקרר ותתפיחי לפני אפיה

Reply
איריס ינואר 19, 2017 at 9:05 am

היי

האם הבצק צריך להיות דביק ? כי בד"כ כשאני מכינה פיצה לקילו קמח מוסיפה כ 500 מ"ל. 600 מ"ל זה הרבה.
לא הבנתי אם אני קולעת את החלה כשהרצועות מצופות כבר בשומשום ?
תןדה איריס

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 9:14 am

הי איריס
הבצק לא יוצא דביק, כמות הנוזלים היא גם במתכון המקורי, את יכולה להתחיל עם 500 מ״ל ולראות אם יש צורך בעוד.
ואכן קולעים את החלה כשהרצועות כבר עם שומשום עליהן, הוספתי הערה במתכון
בהצלחה!

Reply
מירב ספטמבר 25, 2020 at 8:54 am

אהובה. הכנתי יצא מושלם. רק התקשתי לקלוע אחרי שהרצועות נטבלו במים. אפשר לקבוע ואז לטבול את החלה עולה במים?? זה ישנה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 1:11 pm

בטח, אני בהחלט לרוב עושה כמו שציינת

Reply
איריס ינואר 19, 2017 at 10:15 am

תודה על התגובה המהירה

Reply
יהודית אביב ינואר 19, 2017 at 11:13 am

חלה מטריפה!! כפי שבכר כתבתי לך, אני חייבת להכין! חייבת

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 11:24 am

אהובה אחת, את תכיני אותה הכי טעים שיש:-) נשיקות

Reply
רויטל מאי 6, 2020 at 9:16 am

הי קרן נהנת מכל מתכון שלך, האם אפשר להקפיא את החלות החמות ולהוציא לקרטת שישי?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 9:38 am

בטח, יהיו כומו חדשות

Reply
זיו בן זקן ינואר 19, 2017 at 11:30 pm

היי קרן
הכנתי תמתכון לפי ההוראות
הבצק יצא טיפה דביק
אבל השארתי אותו ככה
נתתי לו לתפוח ושמתי ליד התנור אפייה
כי הבית קריר וכבר עברה שעה וחצי
וזה בקושי זז…
הסתכלתי שוב על המתכון
וגילתי ששמתי כוס סוכר ועוד 3 כפות
חח זה הולך לצאת מתוק
אבל השאלה שלי זה לא תופח בגלל כמות הסוכר ?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2017 at 11:36 pm

הי זיו
בדיוק, ככל שיש יותר סוכר בבצק כך קשה לו יותר לתפוח, והוא צריך יותר זמן
אפשר להכניס אותו לתנור בטמפרטורה מאוד מאוד נמוכה רק כדי ליצור לו תא חמים ונעים עד שייתפח.
ואם החלה ככ מתוקה אולי לא כדאי לצפות אותה בשמן זית כשיוצאת מהתנור לא בטוחה שיעבוד טוב עם המתיקות

Reply
קארין ינואר 21, 2017 at 9:08 am

היי,
ממש מקווה שתראי את זה בזמן 🙂
ההתפחה השניה היא באמת רק רבע שעה? זאת לא טעות?

תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 9:47 am

פספסתי בקצת נכון? 🙂
אבל זו לא טעות , איך יצאה?

Reply
קארין ינואר 21, 2017 at 10:38 am

האמת שענית בדיוק בזמן!
בדיוק יצאו מהתנור ונראות נהדר.
בנוגע לטעם, אצטרך להתאפק עד ארוחת הצהריים 🙂

המון המון תודה!!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2017 at 9:11 pm

בשמחה, בטוחה שיצאו טעימות 🙂

Reply
מירב יולי 17, 2020 at 7:00 pm

היי קרן!
הכנתי את הבצק מקמח כוסמין 70%. השינוי היחידי ששמתי 100 גרם סוכר כי לא רציתי שיהיה מתוק מדי.
הבצק יצא דביק וממש נקרע בזמן שעשיתי את הצורות ובהתפחה לאחר מכן המשיך להיקרע 🙁
למה זה קורה? ממש התבאסתי..

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 7:15 pm

נשמע שאו שהיו לו יותר מדי נוזלים או שהיתה לו התפחה מוגזמת

Reply
מירב יולי 19, 2020 at 12:39 pm

התפחתי שעה וחצי ‍♀️
אולי בחום הזה זה באמת היה יותר מדי..

מירב יולי 29, 2020 at 2:06 pm

אוקיי נראה לי שעליתי על זה!
המים צריכים להיות בטמפרטורת החדר?
שמתי מים חמימים..

קרן אגם יולי 29, 2020 at 8:36 pm

מים חמימים בחום הזה זה קצת מיותר אלא אם כן את רוצה לזרז התפחה

איוי ינואר 8, 2021 at 8:09 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בקמח פיצה? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 8:13 pm

בהחלט, קמח פיצה זה מעולה

שני ינואר 27, 2017 at 10:19 am

היי
אפשר להוסיף תותים טריים?
או פירות יבשים?

תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2017 at 10:28 am

תותים טריים לא
פירות יבשים כן אם את אוהבת.
אני בדרך כלל מוסיפה עלי זעתר טרי
🙂

Reply
שני ינואר 27, 2017 at 3:33 pm

שמתי חמוציות
אעדכן איך יצא
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2017 at 5:48 pm

מחכה לעדכון 🙂 ראיתי תמונה נכון ?

Reply
שני ינואר 27, 2017 at 7:03 pm

יצא מעולה!

שי פברואר 23, 2017 at 7:28 pm

וואו, עשיתי, יצא מעולה, כבר מתכון שני שלך שאני עושה ושניהם יצאו מעולים

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יש!! תודה שי 🙂

Reply
סימה פברואר 25, 2017 at 9:24 am

הי..אחרי האפיה רשום למרוח שמן זית..לא צריך לכסות במגבת…החלות קצת ..ואז למרוח? תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2017 at 11:35 am

מיד כשהחלות יוצאות מהתנור למרוח בשמן זית ומלח גס,
אין צורך לכסות במגבת.

Reply
Batel Cholev מאי 15, 2020 at 9:27 am

היי איך הכי כדאי לשמור את החלות אחרי אפייה כדי שיהיו טריות ליום למחרת?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:20 pm

שקית סופא אטומה

Reply
בתאל חולב מאי 16, 2020 at 6:21 pm

יצא מושלם! בסוף החלטתי להתפיח בפעם השניה אחרי קליעה במקרר ואפיתי היום בבוקר. תענוג! בזכותך אני יודעת שהאופציה קיימת

קרן אגם מאי 16, 2020 at 7:44 pm

שמחה לשמוע

נירית פברואר 27, 2017 at 7:49 pm

אפשר להחליף לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2017 at 5:43 am

בטח, אפשר את כל הכמות בקמח כוסמין רגיל או חצי מהכמות בקמח כוסמים מלא

Reply
נירית פברואר 28, 2017 at 4:55 pm

אוקייי,תודה,הולכת על זה!!

Reply
נירית פברואר 28, 2017 at 9:03 pm

יצאו שתי חלות שמנמנות ונפלאות! נטרף

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2017 at 7:44 am

איזה כייף שנטרפו ! תודה על העדכון

דורי מרץ 9, 2017 at 6:38 am

הי קרן
על קילו קמח במתכון לשים חצי שמרית?? מתה להכין! (בד"כ כשכותבים 2 כפות אני שמה שקית שמרית שלמה שזה 50)
מקווה שתעני

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2017 at 6:51 am

הי דורי
האמת שבמתכון המקורי של אדי מזרחי משתמשים בכף אחת של שמרים שזה 25 גר׳ שימרית
אבל אני השתמשתי ב 2 כפות שמרים יבשים שהם שקית שימרית שלמה וזה יותר מתאים לחלות.
אני ממליצה להידבק לגרסא שלי ואני גם אתקן במתכון:-)
בהצלחה!

Reply
דורי מרץ 9, 2017 at 6:57 am

וואו את זריזה איזה כיף! תודה! אז לפי מה שהבנתי יש להשתמש בשקית שמרית שלמה.

Reply
קרן אגם מרץ 9, 2017 at 7:16 am

בדיוק:-)

Reply
אלינור מרץ 10, 2017 at 8:49 am

אז אין צורך למרוח ביצה על החלות?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2017 at 10:53 am

אין צורך, טובלים במים ואז בשומשום ולאחר שיוצאות מהתנור למרוח שמן זית בדיוק כמו שכתוב.

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 11:52 am

הי קרן. נראה מושלם והבצק כבר במיקסר. רק לוודא- אחרי ההתפחה של החלות המוכנות בתנור צריך להוציא אותן, לחמם את התנור ולהכניס אותן בחזרה כשהוא חם (ולא לחמם אותו כשהחלות בתנור). נכון?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2017 at 12:24 pm

לא בטוחה שהבנתי אז אפרט פה את תהליך ההתפחה:
1. מתפיחים בצק פעם ראשונה שעה וחצי-שעתיים
2. מעצבים חלות
3.מתפיחים פעם נוספת כשהחלות כבר מעוצבות, על תבנית התנור, מכוסות במגבת. כל זה מחוץ לתנור.
4. מכניסים את החלות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה שמצויינת במתכון.
5. אופים
מקוה שעזרתי

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 12:25 pm

מעולה. תודה. כתוב שמניחים את החלות להתפחה בתבנית התנור ומשום מה חשבתי שהכוונה בתוך התנור.

Reply
רויטל מאי 6, 2020 at 9:19 am

הי קרן אפשר לאפות בטורבו או באפייה רגילה?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 9:38 am

אפייה רגילה

Reply
ענת ספטמבר 15, 2021 at 8:16 am

הי קרן, האם קמח פיצה גם יתאים או שעדיף קמח לבן רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 10:34 am

ברור שמתאים

Reply
טלי מרץ 17, 2017 at 12:45 pm

ועוד שאלה: ההתפחה צריכה להיות שעה וחצי מינימום או עד להכפלת הנפח? כי הבצק הכפיל את עצמו תוך 45 דקות

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2017 at 12:49 pm

רצוי לתת לו לפחות שעה ורבע

Reply
רוית מאי 27, 2020 at 8:37 pm

היי קרן
האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
רוצה להכין אותן למחר
תודה

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 6:25 am

אפשר

Reply
טלי מרץ 18, 2017 at 9:10 pm

חזרתי כדי לספר כמה מושלם יצא וכמה היה לנו טעים!! אחרי שנים של אפית חלות עם מתכונים שונים ומגוונים – זה המתכון המנצח!
תודה על ארוחת שבת מופלאה בזכותך 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2017 at 10:43 pm

איזה כייף לי! תודה טלי

Reply
טלי מאי 7, 2017 at 10:47 am

הי קרן. קודם כל החלות האלו הפכו להיות חלות השבת הקבועות. המחמאות שהן גורפות אדירות! תודה על מתכון מושלם!!
יש לי שאלה – האם לדעתך ניתן להכין את הבצק לילה קודם ולהתפיח במקרר? מהניסיון שלי הוא תופח די מהר כך שאני מפחדת שהוא יחמיץ. מה דעתך?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2017 at 11:22 am

תודה טלי שמחה שאוהבים אצלכם.
אין שום בעיה להתפיח במקרר ללילה, והוא יתפח לאט לאט.
אפשר גם באמצע להוריד לו את האויר ולתת לו שוב לתפוח לא יקרה לו כלום.
את יכולה להוריד מעט בכמות השמרים כדי להאט עוד יותר את קצב התפיחה שלו.

Reply
צחי מאי 2, 2020 at 8:57 am

היי קרן,
האם אפשר להכין את החלה הזו מקמח פיצה? האם המרקם שלה אוורירי ורך כמו החלה הנהדרת מקמח פיצה?

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 1:35 pm

היא רכה מאוד וקצת שונה, אין בעיה עם קמח פיצה הוא תמיד טוב

ל מרץ 30, 2017 at 4:32 pm

דני

Reply
הדר מאי 5, 2017 at 2:58 pm

וואווו.האמת, לא ציפתי שמהתנור שלי תצא חלה כזו טעימה!!יצא טעיםםםם ומהמם. תודה על המתכון המדויק!!שבת שלום(:

Reply
קרן אגם מאי 6, 2017 at 7:42 am

תודה רבה ושמחה שיצא מושלם, שבת שלום .

Reply
הדר מאי 26, 2017 at 11:30 am

אחרי ההצלחה מנסה שוב,
משום מה חשבתי שהתכוונת לקמח מלא ולא לקמח כוסמין מלא והחלפתי חצי מהקמח לקמח מלא, חושבת שיצליח?
אני ממש מקווה שלא הרסתי..
תודה !

Reply
קרן אגם מאי 26, 2017 at 4:13 pm

ברור שלא הרסת
קמח מלא זו גם אופציה
לעיתים צריך להוסיף מעט נוזלים כי הוא סופח יותר מקמח רגיל
ספרי איך יצא

Reply
הדר מאי 26, 2017 at 7:01 pm

יצא טעים !!תודה!!שבת שלום

Reply
טלי כהן יוני 14, 2017 at 7:53 am

נראה מושלם!!
טיפ להתפחה מהירה ממכורה לפחמימות ואפיית לחם..
לכסות בהתפחה את קערת הבצק בניילון נצמד ולהניח ראש של שום מעל.
תוך 20 דקות הבצק תופח..
עובד בקיץ וגם בחורף.
אכין אותן בשישי. מחכה כבר….
תודה על מתכונים נהדרים

Reply
קרן אגם יוני 14, 2017 at 8:30 am

שמעתי על פלאי השום! טוב שהזכרת לי אנסה בסופש.
בהצלחה עם החלה היא ממכרת

Reply
אילנית יולי 16, 2017 at 12:22 am

הכנתי ארוחה מדהימה של אוכל רחוב, החלות היו מתאימות בול!!! יצאו מדהים, ממש טעם של בייגלה ירושלמי.
פשוט מושלם! תודה רבה!!!
מאמצת את המתכון לתמיד….

Reply
קרן אגם יולי 16, 2017 at 9:19 am

שמחה מאוד:-)

Reply
שבי יולי 21, 2017 at 6:06 am

אפשר להוריד את כמות הסוכר? ממש לא רוצה שיצא מתוק
מה המינימום הנדרש כדי שיצא מושלם? ??

Reply
קרן אגם יולי 25, 2017 at 8:35 am

לסוכר עוד תפקידים בבצק מלבד להמתיק, והחלות ממש לא יוצאות מתוקות, אבל אפשר להפחית מעט מהכמות שרשומה במתכון, ובמקום חצי כוס להשתמש בשליש בלבד.

Reply
RUth יולי 31, 2017 at 9:52 pm

קרן שלום ,
האם ניתן לשלב גם קמח שיפון עם כוסמין 70% ואם כן באיזה יחס ומה לגבי כמות השמרים היבשים

Reply
קרן אגם יולי 31, 2017 at 10:58 pm

הי רות, אין בעיה לשלב כוסמין כמחצית מכמות הקמח במתכון.
לגבי השיפון, לא בטוחה שייצא מוצלח, את יכולה לשלב כוס אחת ולראות איך יוצא.

Reply
ענבל אוגוסט 9, 2019 at 11:08 am

היי קרן האם ניתן להכין גם חלות מתוקות ולמרוח שוקולד?

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2019 at 2:38 pm

את יכולה להכין את החלה הזו :
https://kerenagam.co.il/חלה/
היא תתאים יותר

Reply
אילנית אוגוסט 4, 2017 at 3:56 pm

מתכון אליפות!!
הכנתי כבר מספר פעמים ויצא מושלם. כול מבקשים שאכין את החלות שוב ושוב…
תודה רבה על מתכונים מעולים.

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2017 at 5:52 pm

תודה רבה !

Reply
אסף אוגוסט 27, 2017 at 10:17 pm

מספר שאלות והערות:
א. איזה קמח (חיטה) מומלץ: רב-תכליתי, מולבן, לחם?
ב. מלח לציפוי: "דק או גס" (לפי רשימת המצרכים) או " דק" (לפי אופן ההכנה)?
ג. הברשה: שמן-זית בלבד (לפי רשימת המצרכים) או "שמן-זית ומלח גס" (תשובה לסימה, 25 בפברואר 2017)
ד. חצי כמות – (תשובה לכרמלה, 13 בינואר 2017): השימוש בביצה שלמה משנה את היחס בין יבשים לנוזלים ומתקבל בצק רטוב מדי. צריך להוריד כ-30 מ"ל מים או להוסיף כ-50 גרם קמח\ים.

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2017 at 10:36 pm

לשאלותייך, א+ב תוקן במתכון
ג. אפשר להוסיף את המלח גס או דק לשומשום לפני ציפוי או לשמן הזית לאחר יציאת החלה מהתנור
ד.נראה לי שכרמלה כבר הכינה והסתדרה, בכל אופן אם טרם הכנת אתה מוזמן לדווח אחרי.

Reply
סימה ספטמבר 23, 2017 at 10:54 am

ואוווו ואאוו כולם לוקלוקו אתמול בארוחת שישי 3 חלות ענקיות חוסלו ולא נודע כי בא טל קרבם….. עשיתי סוף סוף בול לפי ההוראות יצא אליפות. חלה טעימהה מאוד. תבורכי ושנה טובה לך. הבא בתור שקורץ לי זה בייגלה טורכי ..המון תודות.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2017 at 1:05 pm

איזו חגיגה!! ממש שמחה לשמוע סימה תודה לך.
הבייגלה התורכי כל כך טעים, לכי על זה!
שנה טובה

Reply
דנה אוקטובר 4, 2017 at 2:36 pm

טוב זה נראה מושלם!!
הבעיה- בדיוק התקלקל לי המיקסר. אפשר ללוש בידיים??

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2017 at 3:55 pm

אפשר, זה מאמץ פיזי אבל בהחלט אפשרי.
תקפידי ללוש כ 10 דק.
בקערה גדולה לערבב יבשים, לעשות גומחה באמצע, להוסיף ביצה ושמן ולהתחיל ללוש, ואת המים לאט לאט .
בהצלחה

Reply
לאה אוקטובר 19, 2017 at 9:43 am

יקירה לא הבנתי את השלב של הכנת הרצועות וקליטתן כאן להכין רצועות לטבול אותם במים לצפות סומסום ואז לקלוע? הרצועות לא רטובות מדי בקליעה? תודה לאה קליין והאם אפשר עם קמח כוס מין מלא תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2017 at 4:45 pm

כמו שכתבת בדיוק, לטבול כל רצועה במים ולצפות בשומשום, הרצועות לא רטובות מדי בזמן האפייה, השומשום מייבש אותן.
אפשר להמיר חלק מהכמות לקמח כוסמין מלא.

Reply
מאיה אוקטובר 20, 2017 at 11:50 pm

שלום קרן,
זהו המתכון הראשון שלך שאני מנסה, אבל בהיחשב בתוצאה בהחלט לא האחרון. אני אופה לחמים מספר שנים- לחמי מחמצת ואחרים וזה אחד הטעימים ביותר שהכנתי. השתמשתי בשילוב של קמח רגיל וכוסמין(על פי המלצתך) והתוצאה מושלמת. תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2017 at 6:19 am

שימחת אותי מאוד:-)

Reply
לילך אוקטובר 21, 2017 at 6:24 pm

הי קרן,
קודם כל החלות נראות נפלא.
שאלהבנוגע לכמות המים. בדכ לקילו בצק הכמות המומלצת במתכונים לחלות היא 3/4 1 או 2 כוסות שזה גג 500 מ״ל. 600 זה לא המון? ניסיתי בעבר מתכון אחר עם כמות של מים גבוהה מ 500 והבצק יצא נוזלי והיה ממש קשה לעבוד איתו. יכול להיות שזה בגללל שהשתמשתי רק בקמח לבן ולא בכוסמין?
תודה, לילך

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2017 at 8:54 pm

אין בבצק ביצים ויש מעט מאוד שמן כך שכמות הנוזל לא מוגזמת.
לרוב, גם כשמכינים בצק והמרקם שלו מעט נוזלי זה בסדר גמור, לאחר התפחה סביר להניח שזה יסתדר ומקסימום אם לר אפשר תמיד להוסיף עוד קמח.

Reply
דידי נובמבר 23, 2017 at 7:04 pm

היי קרן,
עשיתי את החלה בפעם השנייה והטעם אלוהי!
אבל משום מה לאחר האפייה הרצועות של החלה כמו מתרחקות אחת מהשנייה ונראית כאילו עומדות ל״הקרע״ והחלה כשלעצמה מרגישה שבירה ומתפרקת שזה מבאס כשפורסים אותה… יש לך רעיון מה יכול לגרול לזה ואיך להימנע?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2017 at 7:03 am

הי דידי
לרוב הקרעים נוצרים כיון שהבצק זקוק להתפחה נוספת, להבא לאחר קליעת החלה הניחי לה מכוסה במגבת לתפוח שוב כחצי שעה.
ייתכן שחום התנור שלך לא אחיד או שהיה מכוון לטמפרטורה גבוהה מדי ולכן נאפתה מבחוץ ולא נאפתה במרכז כמו שצריך.

Reply
דידי נובמבר 23, 2017 at 10:06 pm

ועוד דבר, הוצאתי את החלה מהתנור כשהיא הייתה שחומה מאוד ומסתבר שהיא לא נאפתה מספיק במרכז. מאכזב…

Reply
חגית ינואר 4, 2018 at 10:49 pm

מתכון מעולה .הפכו להיות החלות הקבועות של שבת

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2018 at 3:02 am

שמחה מאוד לשמוע חגית:-)

Reply
LIRAZ ינואר 17, 2018 at 1:09 pm

שלום קרן !
נתקלתי השבוע בבלוג המקסים שלך וכחובבת אפיה{בעיקר איפה בריאה} הוקסמתי.
לגבי מתכון חלות הבייגלה אני ממש רוצה לנסות ליום שישי הקרוב {מחר} להכינן.
2 שאלות:
1. יש לי תבניות אובליות שנקראות תבניות אמריקאיות לחלות והחלות יוצאות יותר גבוהות.
האם זה לא יפגע במרקם החלות {פחות קריספיות} אם אאפה אותן בתבניות אלו?
2. האם ניתן להכין מהבצק הזה בייגלך אישיים {פרעצל} לילדים בעיקר?
תודה על המענה.

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2018 at 3:29 pm

הי לירז, תודה שמחה מאוד שאהבת:-)
בתשובה לשתי השאלות
1. אני לא חושבת שייפגע במרקם אבל אולי דווקא בחלקים שיש חיבור עם התבנית, ייצא פחות ״קריספי״, לדעתי זה לא יפחית מטעמן.
2.אפשר להכין מהבצק בייגלה ירושלמי,או לחמניות קטנות, פרעצל זוהי טכניקה שונה לחלוטין של בישול ואז אפייה לא בטוחה למה התכוונת.

Reply
LIRAZ ינואר 21, 2018 at 9:38 am

שלום קרן!
חזרתי כדי לעדכן שהכנתי את החלות בדיוק לפי המתכון .עשיתי את כל הכמות רק על קמח כוסמין טחון דק 70
אחוז. חלה אחת קלעתי ל-4 בתבנית תנור והשניה בתבנית מיוחדת לחלות.החלות יצאו יפהיפיות וטעימות מאוד!!!!
היה קשה להפסיק לאכול אותן.כולם אהבו גם הילדים.הבצק יצא אחיד ומעט רך ולא דביק בכלל.{שמתי כ550מ"ל של מים}.מה כן בגלל שהן רק מקמח כוסמין 70% הן יצאו אוורריות ומצד שני משביעות יותר.
אני חושבת להכין מהבצק פיתות בייגלה ירושלמי לילדים. תמשיכי לתת מתכונים נפלאים.

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 11:01 am

תודה שחזרת לספר לי לירז, ושמחה מאוד שגם הילדים אהבו 🙂

Reply
שרה מרץ 6, 2018 at 8:40 pm

נראה מושלם…. אפשר להכין את כל הכמות מקמח כוסמין 70%?
תודה!!!

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2018 at 8:53 pm

אפשר, ייתכן והבצק יהיה זקוק לעוד נוזלים

Reply
שרה מרץ 6, 2018 at 8:59 pm

תודה על התשובה המהירה.
אפשיר להחליף את שמן זית בשמן רגיל?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2018 at 9:16 pm

בהחלט.

Reply
ספידי . ג מאי 5, 2018 at 9:57 pm

מושלם!

הכנתי כבר פעמיים בשבועיים האחרונים וזה יצא מדהים! וכל קהל הטועמים הסכימו לכך !

תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2018 at 5:51 pm

תודה רבה!

Reply
אור יוני 7, 2018 at 2:59 pm

היי
בדרך כלל אופה חלות על 180 מעלות.
בערך 35 – 40 דקות.
לפי הוראות ההכנה החלה לא יוצאת בצקית מבפנים??

Reply
קרן אגם יוני 7, 2018 at 5:08 pm

את בטח אופה חלות עם יותר שומן וביצים בבצק?
יש פה ממש מעט שמן וביצה אחת
ושימי לב שזו על 220 מעלות ל 25 דק.
היא לא יוצאת כלל בצקית מבפנים

Reply
יעל פברואר 22, 2019 at 9:41 am

על איזה מיקסר את ממליצה?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2019 at 5:51 pm

הי יעל, אני אוהבת מאוד את קנווד kmix אבל יש היום בשוק המון מיקסר ים מצויינים בחצי מחיר..

Reply
Nuphar Bar-Natan Stokelman מרץ 2, 2019 at 5:30 am

היי קרן, האם אפשרי להתפיח (התפחה ראשונה) ללילה שלם במקרר? במידה וכן, האם צפוי שההתפחה השניה תיקח יותר זמן?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2019 at 6:41 am

אין בעיה להתפיח לילה במקרר, ממליצה להוציא את הבצק כחצי. שעה ששעה לפני שאת מחלקת אותו לכדורים ואז לחלק ולהתפיח שוב
לא אמור לקחת יותר זמן

Reply
אני אוגוסט 23, 2019 at 5:21 am

היי קרן, אם עוצרים בשלב הבייגלים ולא מתפיחים פעם שניה – גם אז התנור על 220 מעלות ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 1:53 pm

גם אם מכינים בייגלים חייבים להתפיח את הבצק פעמיים קודם
פעם בקערה ופעם ככדורים
וכן, תנור על 200-220 מעלות

Reply
טל ינואר 28, 2022 at 3:04 pm

שכחתי לשים מלח 🙁
כמה חמור זה והאם יש איך לפצות/ לתקן את זה? הבצק תפח

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2022 at 3:19 pm

בעייתי הבצק בלי מלח
אפשר להוסיף ללוש ולהתפיח שוב

Reply
טל ינואר 28, 2022 at 3:30 pm

איך ענית כזה מהר! את אדירה!

Reply
Nora Hey ספטמבר 7, 2019 at 9:56 am

perfection!
thank you so much !
for sharing this amazing recpie
love your website !

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2019 at 10:51 am

Thank you so much ❤️

Reply
לבבית אוקטובר 2, 2019 at 3:28 pm

הי, נראה ממש מתכון מומלץ! רעיון נהדר לשלב בין ביגלים לחלה שבת!!!
אפשר להוריד מכמות הסוכר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2019 at 3:30 pm

זו חלה מדהימה, הפחתה של הסוכר תיצור חלה קצת בלי טעם מנסיון שלי. היא לא מתוקה. בהצלחה

Reply
לבבית אוקטובר 2, 2019 at 3:38 pm

תודה רבה!!!
כיף לבקר אצלך בבלוג, גם מתכונים מדהימים וגם תשובות מהירות ביותר
אל תפסיקי לרגע1

Reply
טלי מרץ 20, 2020 at 1:02 pm

הי קרן,
הכנתי עוגות שלך והיום בגגל המצב ניסיתי חלה. הוספתי עלי זעתר לבצק וזעתר טחון לציפוי. יצא מעוללה. תודה לך

Reply
חנה אפריל 23, 2020 at 6:36 pm

היי קרן,
האם אפשר להשתמש עם סילאן/דבש במקום הסןכר?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 6:55 pm

כן, הבצק יוצא יותר דביק לקחת בחשבון

Reply
ענת יוני 27, 2020 at 1:57 pm

טוב, אז בטפשותי הכנתי אתמול חצי כמות. היום בבוקר נאלצתי להכין שוב כי זו שהכנתי אתמול פשוט חוסלה . בעלי אומר שזו החלה הכי טובה שהוא אכל אי פעם. מאוד נהנית מהאתר שלך, הכנתי כבר כמה דברים ותמיד יוצא מוצלח .

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 3:03 pm

תודה לבעלך בהחלט להכין תמיד כפול

Reply
סתיו יולי 9, 2020 at 6:27 pm

היי, אפשר להכין את הבצק, להתפיח אותו בלילה במקרר ולהכין הכל ביום למחרת?

Reply
מירב יולי 17, 2020 at 10:22 pm

טוב זו החלה הכי טעימה בעולם. ניסיתי כבר כמעט את כל החלות שלך וזאת התפספסה לי איכשהו.. איזה כיף שגיליתי אותה 🙂 קריספי בחוץ רך מבפנים, כמו שאני אוהבת. והשמן זית בסוף מוסיף ממש.. תודה!

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:31 am

שמחה שגילית אותה היא באמת מדהימה

Reply
מאיה יולי 22, 2020 at 6:32 pm

תודה על מתכון מהמם, הכנתי כבר כמה פעמים ואי אפשר להפסיק. האם ניתן להמיר את השמרים במחיצת במתכון זה?
תודה על העזרה!

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:54 pm

מניחה שכן אבל אין לי מספיק נסיון עם מחמצת להמליץ על כמויות

Reply
הילה אוגוסט 21, 2020 at 2:02 pm

קרן המהממת!
הכנתי את המתכון ויצא מדהים, רק רציתי לציין שזה הרבה יותר מידי מים. הייתי צריכה להוסיף לא מעט קמח כדי לאזן כי הבצק יצא ממש נוזלי.

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 3:30 pm

כמות הנוזלים משתנה מבית לבית, ממליצה תמיד להתחיל ממחצית הכמות ולא הכל בבת אחת

Reply
אורלי ספטמבר 10, 2020 at 9:10 am

היי,
מחפשת מתכון של חלות לראש השנה והתכוונתי להכין מתכון אחר אבל אני באמת אוהבת את האתר שלך והמתכון הזה נראה מעולה.
פשוט קניתי כבר קמח לחם (שטיבל 2). האם יתאים גם למתכון הזה?

תודה מראש ושנה טובה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 9:27 am

קמח לחם זה מעולה

Reply
יובל אוקטובר 10, 2020 at 11:43 pm

הי קרן,
לא מזמן נחשפתי לבלוג שלך וכל מתכון שהכנתי יצא פגז!
בששי האחרון הכנתי חלות בייגלס והם נחטפו תוך שניה, יצא לא פחות ממדהים וכבר התבקשתי להכין עוד…
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2020 at 7:12 am

הכי שמחה לשמוע תודה

Reply
שימרית אוקטובר 11, 2020 at 4:21 pm

היי קרן! תודה על מתכונים מושלמים
הכנתי את החלה, הלחם טעים ברמות.. אבל בפנים לא יצא לי אוורירי ודי דחוס
האם את יכולה לשער למה זה קורה? את אופה על טורבו?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:07 pm

לא אופה בטורבו,אולי לא היתה לגמרי מוכנה מבפנים

Reply
אורטל לוי ינואר 9, 2021 at 12:46 pm

אם רוצים לעשות חצי קילו, איזה התאמות צריך לעשות במתכון??

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 6:02 pm

לחלק הכל בשניים ולוותר על ביצה

Reply
REUT אוקטובר 11, 2020 at 6:22 pm

היי יקרה,
האם אפשר להוסיף משפר אפיה לבצק? או שזה יהרוס את המרקם המקורי…

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 8:08 am

מניחה שכן אפשר אבל לא עובדת עם משפרים אז אין לי דעה

Reply
לירז אוקטובר 30, 2020 at 11:21 am

וואו יצא פשוט מושלם!! חבל שאי אפשר לצלם… בהתחלה יצא טיפה דביק והשתמשתי רק ב2 וחצי כוסות מים אבל אחרי שעטפתי את הבצק בשמן זית ונתתי לתפוח הכל הסתדר והבצק היה נוח לעבודה!! תודה מהממת!!:))

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 1:54 pm

שמחה לשמוע

Reply
הדר נובמבר 26, 2020 at 11:05 am

היי קרן נראה מעולה, ולפי התגובות פה נראה מתכון מנצח
יש לי במשפחה חולה סוכרת ועשיתי חצי מהכמות (500 גרם קמח) כך שצריך 60 גרם סוכר
הפחתתי לכמות של 40 גרם סוכר לבן
ו20 גרם תחליף (שהיחס של התחליף הוא 1:1 לסוכר לבן)
הבצק יצא דביק – לא חושבת בהגזמה
מה שכן, לא הצלחתי ליצור כדור יצא גוש וכך הכנסתי אותו למקרר להתפחה של 24 שעות
אני קצת חוששת שהבצק לא יצא טוב
מהניסיון שלך העניין עם הסוכר יכול להשפיע על ההתפחה ?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 11:56 am

בכמויות שהמרת בהן לא תהיה לבצק בעיה. לא ככ הבנתי מה הכוונה בגוש… שהיה חסר לו קמח והוא יצא דביק?
לא בעייתי… במהלך התפחה ישתה מים ואחכ מקסימום תעבדי עם קמח על הידיים
בהצלחה! ספרי איך יצאה התוצאה הסופית מעניין אותי

Reply
סתיו דצמבר 2, 2020 at 1:37 pm

היי קרן יקרה,
מאז שנתקלתי במתכונים שלך לחלות (בייגל ומקומחות) אני לא מוכנה להכין שום מתכון אחר!
החלות שלך הם העונג שבת שלנו
תודה על המתכונים הנהדרים

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2020 at 2:55 pm

תודה רבה רבה סתיו

Reply
סיון דצמבר 22, 2020 at 12:49 pm

היי! אפשר לעשות ידנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:25 pm

בטח

Reply
TAMAR ARBEL ינואר 21, 2021 at 7:20 pm

אמממ.. אם אין לי מיקסר כמה זה נורא?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 10:54 pm

ממש לא נורא, תלושי בידיים

Reply
טלי יצחקי פברואר 1, 2021 at 10:11 am

עם איזה כוס משתמשים?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:40 pm

כוס מידה אוניברסלית

Reply
ירדן תימור פברואר 2, 2021 at 6:51 pm

מתי את משתמשת בביצה הבצק לחלות ומתי לא? תוהה מה היא נותנת והאם טוב יותר איתה או בלעדיה כדי להשיג את החלה הרכה והמנחמת

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2021 at 10:28 pm

כשאני אוצה מרקם קצת יותר עוגתי וכבד
ממליצה לנסות בלי זה מושלם

Reply
מורן פברואר 5, 2021 at 12:07 pm

האם אני יכולה לעשות את הבצק עם הידיים במקום במיקסר (כי פשוט אין) ? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:06 pm

תמיד!!

Reply
מאיה פברואר 5, 2021 at 4:48 pm

במה אפשר למרוח את החלה במקום שמן זית?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 5:32 pm

החלה נמרחת בשמן זית לאחר יציאתה מהתנור ואפשר לוותר כל השלב הזה

Reply
מאיה פברואר 5, 2021 at 5:50 pm

יצאו עכשיו מהתנור- טעימות ויפות אש!!!
תודה רבה על כל המתכונים המעולים.
שבת שלום

Reply
עודד שיר-און פברואר 7, 2021 at 2:49 pm

קרן שלום
הצצתי ונפגעתי. הגעתי לאתר שלך די במקרה והתלהבתי מהמתכונים. הניסיון הראשון שלי היה חלת בייגלה ירושלמי. אפיתי שתי חלות מארבע צמות אחת עגולה ואחת מאורכת. השתמשתי בחצי קמח כוסמין והן יצאו פשוט מעולה. מאחר ואומרים שעל טעם ועל ריח אין להתווכח וכי אין הנחתום מעיד על עיסתו אז אני יכול להגיד שכל מי שטעם את החלות במהלך סוף השבוע התלהב כמוני. פשוט קל וט ע י ם מאוווד. אשאר כאן עוד להתנסות במתכונים אחרים נפלאים.
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:53 pm

תודה עודד

Reply
יאיר פברואר 12, 2021 at 4:32 pm

יצא מעולה!!
קנינו חלת ויזניץ׳ לפני שבוע ורציתי לנסות בעצמי.
עבדתי בדיוק לפי המתכון רק שלשתי ביד (אין מיקסר) ויצא מצויין.
אם קצת דביק לכם בהתחלה – עובר עם המשך הלישה:)
ממליץ בחום!

Reply
מאיה אפריל 16, 2021 at 3:03 pm

היי קרן, אני רוצה להכין את החלות למחר, האם אפשר לדעתך להוסיף עלי בזיליקום טריים לעיטור החלה כמו שאת עושה עם הזעתר?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2021 at 3:32 pm

אפשר בהחלט וקחי בחשבון שהבזיליקום בתנור מאבד מהצבע שלו לגמרי 🙂

Reply
יפעת ברכה נובמבר 11, 2021 at 6:45 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר ?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 6:19 am

בטח שאפשר

Reply
noga levy מאי 6, 2021 at 4:49 pm

היי קרן:)
מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלי?

Reply
noga levy מאי 6, 2021 at 4:55 pm

היי קרן:)
מה ההבדל בבצק עם ביצה או בלעדיה?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2021 at 9:01 pm

הביצה נותנת מרקם קצת יותר ״עוגתי ״ אבל לא משמעותי פה מאוד בבצק

Reply
אופיר יוני 4, 2021 at 1:29 pm

היי קרן,

אני אופה את החלות כבר תקופה ארוכה, והם מדהימות.
כמה שאלות:
1. הבצק יוצא יחסית רטוב. אני שם 2.5 כוסות מים. כדאי להוריד קצת?
2. לפעמים החלות אחרי הקליעה צונחות ויוצאות רחבות ושטוחות. למה זה?
3. כשהחלטת יוצאות מהתנור הם פריכות, אסל כשהן מתקררות הם מאבדות את הפריכות. מה צריך לעשות כדי לשמור על הפריכות?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:23 pm

הי אופיר
בצק מגיב אחרת לפי עונות שנה וכו.. ממליצה להתחיל תמיד עם מחצית מכמות המים ואז לאט לאט להוסיך עטד עד שהבצק לא צריך יותר.
החלות צונחות לך כי יש יותר מדי מים בבצק.
כנל לגבי הסעיף השלישי שציינת, פשוט תפחית כמות מים

Reply
אופיר יוני 4, 2021 at 5:26 pm

היי קרן,
תודה על המענה המהיר.
שאלה של הדיוט: איך אני יודע שהבצק לא צריך יותר?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 6:17 pm

הוא אמור להיות רך וגמיש ולא יבש אבל לא דביק מדי

Reply
אופיר יוני 4, 2021 at 6:23 pm

אוקי. אנסה את זה בשישי הבא.
אחרי כמה זמן לישה במערבל במהירות נמוכה אפשר כבר לבדוק האם יש מספיק מים או האם להוסיף?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2021 at 9:29 am

עניין של דקה שתיים

Reply
חלה עגולה מתוקה - נשואה למאפייה יוני 30, 2021 at 5:43 pm

[…] אנשים מכינים מהבלוג את החלה המקומחת, וחלת הבייגלה, חלה מקמח פיצה או חלה […]

Reply
טלי לוי אוגוסט 29, 2021 at 7:31 am

הי קרן יקרה, שבוע טוב
בתי היקרה שאופה חלות מדהים, המליצה לי להכין את המתכון בצורה הבאה. מה דעתך?
לדעתי כדאי קודם לשים בקערה את השמרים והסוכר (באותם כמויות שהיא כותבת) עם כוס וחצי מים חמימים, לחכות כמה דקות ואז להוסיף קילו קמח קצת לערבב, קצת מלח לערבב, עוד כוס- כוס וחצי מים רגילים, ושמן- לפני שכל הקמח נבלע במים, ובלי ביצה. וכל השאר אותו דבר.
מה יהיה ההבדל בין חלה עם ביצה ללא ביצה? תודה רבה, טלי

Reply
לילי ספטמבר 6, 2021 at 2:30 pm

היי קרן
רציתי לדעת איך מומלץ לשמור על החלות לטחר הרצליה. הכנתי עכשיו ומקווה להגיש בערב .. תודהה
(האם לכסות? לחכות עד שיתקררו כד הכיסוי?)

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2021 at 7:49 am

תמיד לכסות

Reply
עינת כהן ספטמבר 17, 2021 at 3:48 pm

יצא פשוט מעולה! תודה 🙁

Reply
אופה חדש ספטמבר 19, 2021 at 10:31 pm

האם ניתן להמיר את הקמח לקמח לחם/פיצה/00

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:03 pm

רצוי!

Reply
עמיאל אוקטובר 8, 2021 at 2:29 pm

היי קרן
במידה ועושים חצי מכמות הקמח עם כוסמין מלא 100% האם יש שינוי בכמות לש החומרים האחרין כגון מים או משהו אחר?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2021 at 4:26 pm

להוסיף יותר מים כמה שהבצק צריך

Reply
מרינה אוקטובר 29, 2021 at 7:18 am

החלה תצא כה אוורירית ויפה גם עם קצח כוסמין בהיר או עדיף חצי חצי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2021 at 11:41 am

כוסמין בהיר אחלה !

Reply
טל ינואר 28, 2022 at 3:26 pm

שכחתי להוסיף את המלח בסוף לישת הבצק והוא כבר תפח 🙁
כמה כרוע זה והאם יש איך לפצות על זה עדיין?

Reply
מוריה פברואר 25, 2022 at 2:53 pm

תודה על מתכונים מהממים!
החלה יצאה לי מזה יפה, אבל בצקית ודחוסה
מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להחכים

Reply
מאיה אוקטובר 28, 2022 at 5:38 pm

הי קרן.
ניסיתי להכין היום את המתכון והבצק יצא לי ממש ממש דביק. לא ברור לי למה. בכל אופן הוספתי קמח אבל הוא עדיין מאוד רך ודביק ולא מאפשר קליעת חלה. אז עשיתי ממנו מקלות בייגלה. האם יש אפשרות לשים במקרר ללילה את מקלות הבייגלה לפני אפיה ולאפות רק מחר בבוקר? או שהם יאבדו את הצורה שלהם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2022 at 7:39 pm

אפשר
להבא את המים בהדרגה

Reply
אביבית נובמבר 6, 2022 at 10:54 am

הכנתי לשבת ויצא החלות הכי טעימות שאכלנו חיסלנו חלה וחצי 3 אנשים פשוט אי אפשר היה להפסיק
יצא ענן מצופה בקראנץ
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2022 at 4:30 pm

משמח ממש! תודה

Reply
אופיר אוגוסט 18, 2023 at 10:43 am

היי קרן,
אני עושה את המתכון שלך כבר חודשים רבים ושמתי לב שהחלות תמיד יוצאות תפוחות וגבוהות מהתנור אבל כשהן מתקררות הן צונחות.
מה עושים כדי שישארו גבוהות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 2:36 pm

אולי כמות הנוזלים בבצק שלך גבוהה ואז זה גורם להשתטחות

Reply
יהודית אוגוסט 29, 2023 at 3:44 pm

היי, הכנתי בשיש ויצאה מדהיםםם. כמה שאלות:
אפשר להשתמש בקמח חלה?
ודבר שני, ניתן לקלוע את החלה בקליעה עגולה?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:55 am

קמח חלה מעולה
ואפשר כל קליעה

Reply
עמי אוקטובר 24, 2023 at 2:35 am

היי קרן נראה מדהים
מה מנחה אותי בהחלפת חצי מהכמות לכוסמין?
הבנתי שצריך יותר מים? מתי יודעים שהוספתי מספיק?

Reply
לאה פברואר 10, 2024 at 3:01 pm

טוב, אנחנו באנגליה ורצינו חלות (אור לגויים!!).
החלטתי להכין, הכול עבד יופי ואז הייתי צריכה לקלוע את החלות- הכול היה דביק, שכחתי איך לקלוע,
אח"כ גילינו שיש רק תערובת גרעינים ולא שומשום.
במתכון כתוב סדר מסוים (מים על הרצועות ואז קליעה) הווידאו משהו אחר(קליעה, מים, שומשום), הגרעינים הפכו לעיסה .. כבר התחרטתי שעשיתי ובלב קיללתי אותך קצת (או הרבה… סליחה).
ואז הן יצאו מהתנור… קסם. זה היה בשישי בערב.
שבת בבוקר כל מה שיכולנו לחשוב עליו זה חלה עם חומוס – וזה אומנם היה פחות קריספי וקר מן הסתם , אבל אפילו טעים יותר ברמה שאכלנו הרבה יותר מדי ואנחנו נאנקים מכאבים בטן – כמה שזה טעים!!!!!!!!!!!!!!

1. עשיתי חצי כמות ועבד נהדר (להבא צריכה לשים לב למים)

2. יש איזה סוד לאחסון כדי לשמור עליהן טריות למקסימום זמן האפשרי???
ואם מקפיאים – באיזה שלב כדאי ואיך להפשיר?(לפני אפיה /באמצע/כשמוכן לגמרי)??

שוב מתנצלת על התמוטטות העצבים שאת לא אשמה בה
ורק אסיים ב'אימאל'ה ואבאל'ה!!

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:10 pm

שמחה לשמוע שבסוף הכל הסתדר:-)
אני מצננת אחרי תנור ואז סוגרת בשקית ניילון של הסופר
להחזרת טריות מירבית תמיד אפשר לחמם מעט שוב

Reply
מירב פברואר 14, 2024 at 7:10 pm

הי
איך זה שבבייגל שתי כפות שמן
ובלחמניות בייגלה חצי כוס שמן?
תודה

Reply
מיכל מרץ 15, 2024 at 3:42 pm

שלום קרן
‏אני מתכננת את הבייגלה שלך למשלוחי מנות ופתאום חשבתי להכין לשבת את חלת הבייגלה. האם אני יכולה לעצב אותה בצורת אוזני המן נראה לך שיעבוד עם הבצק הזה?
תודה, מיכל

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:56 am

יכול לעבוד תכלס זה כמו סמבוסק

Reply

Leave a Comment