לחמים ומאפיםמתכוני פרווהעוגות שמרים

חלת שוקולד צ'יפס מעולה (פרווה)

ינואר 25, 2015 22 Comments

אחד הדברים  שהכי קל לי להכין כשמבקשים ממני להביא עוגה או מאפה לאירוע או סתם לחברים

זו עוגת שמרים טובה.

אמנם הכנה של עוגת שמרים או חלה על כל שלביה נמשכת כמה שעות אבל אפשר לעשות

המון דברים תוך כדי, בזמן שהבצק נח ותופח לו.

בקיץ הישראלי החם שלנו התפחת שמרים פשוטה וקלה

בחורף זה סיפור אחר.

אחרי שנתקלתי לא פעם במהלך החורף בקשיי התפחה בקור

כולל לא מעט אכזבות של בצק שלא תפח,

ניסיתי כמה דרכים לזירוז התפחת הבצק.

אחת השיטות היא להכין את הבצק לילה קודם ולהכניס להתפחה ארוכה למשך הלילה במקרר.

אבל אם אתם מהזן שלי, עושים הכל ברגע האחרון, או אם לא ידעתם מראש שתרצו לאפות

עוגת שמרים אני מציעה לכם לעשות כמוני:

אני מכניסה את הבצק עם הקערה לתנור שחומם מראש ל 20-30 מעלות

רק כדי לייצר עבורו תא מעט חמים ואחרי שעה, שעה ורבע הבצק תפח ומוכן לעבודה.

חלת שוקולד צי'פס יכולה להיות פתרון מצויין למי שאין לו זמן כלל להשקיע במילוי

לעוגת שמרים או סתם ככה אם בא לכם לפנק את עצמכם ואתם אוהבים שוקולד.

עלים

חלת שוקולד צ'יפס/ כמות לחלה אחת

מה צריך:

1/4 3 (450 גר') כוסות קמח

1/4 כוס (50 גר') סוכר

1/2 כוס ( 100 גר') שמן

1/2 כוס (120 מ״ל) מים חמימים

2 ביצים גודל L

2 כפיות שמרים יבשים

1/2 כפית מלח

כוס (200 גר') שוקולד צ'יפס

ביצה לזיגוג

איך מכינים:

בעקרת המיקסר עם וו לישה מערבבים מעט קמח שמרים וסוכר

מוסיפים בהדרגה ותך כדי לישה במהירות נמוכה:

ביצים, (אחת אחת) מים ושמן וממשיכים ללוש כ- 8 דקות.

מוסיפים חצי כפית מלח ולשים עוד כדקה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים אותו מעט כך שיצופו כולו בשמן.

עוטפים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים לתנור שחיממתם מראש לחום 20-30 מעלות

אחרי כשעה בודקים :אם הבצק תפח מספיק אפשר להוציא ואם לא תנו לו עוד כרבע שעה.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה

מפזרים חצי כוס שוקולד צי'פס על כל עלה

_MG_8007

מגלגלים את העלה לצורת נחש ארוך ארוך ומחלקים כל נחש לשני חלקים שווים כך שמתקבלות 4 רצועות.

זה לא נורא אם הבצק מעט נקרע (כמו שקרה לי) מהשוקולד צ'יפס, אחכ זה יתסתדר ( ראו תמונות)

מסדרים את הרצועות כמו במשחק איקס עיגול רק בשתי וערב:

_MG_8030

מתחילים לחבר את הרצועות , מעבירים כל שתי רצועות אחת מעל השניה מתחילים לצד ימין, ומיד לאחר מכן מתחילים לחבר לצד שמאל

_MG_8032

ניתן לראות את השלבים באופן מפורט יותר כאן בלינק הזה.

כשמסיימים ״דוחפים״ את שארית הרצועות מתחת לבצק ומקבלים צורת חלה עגולה.

_MG_8039

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת כחצי שעה.

בשלב הזה עדיף  להתפיח מחוץ לתנור, בכדי ששבבי השוקולד צ'יפס לא יתחממו ויימסו .

בינתיים מחממים תנור לחום 190 מעלות.

לאחר כחצי שעה מברישים את החלה בביצה טרופה עם מעט מים,

על מנת לקבל צבע עמוק ויפה מומלץ הבריש פעמיים.

מכניסים לתנור ואופים כ 30-40 דקות עד שהחלה מקבלת צבע שחום ויפה והיא מוכנה.

החלה טעימה מאוד כשהיא יוצאת מהתנור והשוקולד חם חם.

את השאריות הכנו למחרת בטוסטר קופץ ויצא מעולה, ואפשר להכין גם כפרנץ טוסט(לחם מטוגן) זה מעולה!

_MG_8061

Print Friendly, PDF & Email

22 Comments

נוימי מאי 28, 2016 at 7:23 am

הי
מגלה את הבלוג המקסים שלך
ומיד יש לי שאלה לגבי החלה הזו , שאצטרך לחכות אתה כמה ימים שהחלה הרגילה בבית תגמר…..איזה באסה
כשאת קולעת אותה, זה פעם כל הרצועות לימין ופעם כל הרצועחת לשמאל? מעל הרצועה שליד? הבנתי נכון?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2016 at 8:23 am

הי תודה! בדיוק כמו שכתבת, אחרי שמסדרים את הרצועות מתחילים סיבוב ימינה ואז שמאלה וחוזר, יש לינק בפוסט עצמו שתוכלי ללחוץ עליו ולראות בדיוק את השלבים, ושיהיה בהצלחה!

Reply
נועה ינואר 27, 2017 at 1:16 pm

נראה לי שעל כל עלה מפזרים חצי כוס שוקולד צ'יפס, לא? כי מחלקים כל נחש לחצי?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2017 at 5:50 pm

נכון!
לא שמתי לב לטעות מיד אתקן תודה

Reply
אלה מרץ 22, 2017 at 11:52 am

אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:34 pm

את החלה ניתן להקפיא כשהיא עטופה היטב בפריזר, להוציא שעה שעתיים לפני הגשה ואף לחמם מעט בתנור

Reply
יערה ברום אוקטובר 6, 2017 at 8:06 am

היי קרן
האם תוכלי לכתוב מידות בגרמים ולא בכוסות? 2 כפיות שמרים זה לא מעט מידי?…

תודה!!
יערה

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2017 at 1:10 pm

הוספתי המתכון את כל הכמויות גם בגרמים:-)
2 כפיות שמרים יבשים זה בסדר גמור לכמות כזו של קמח.

Reply
אתי יוני 5, 2018 at 9:29 am

היי, אפיתי אתמול והבצק פשוט וואו…. רק רוצה לשאול מדוע בזמן האפיה עם תפיחתה של החלה התרחב הבסיס כך שדוגמת קליעת הצמות התעוותה מעט ומשום כך קיבלתי יותר שטח של מאפה לבן?
תודה.

Reply
קרן אגם יוני 5, 2018 at 9:38 am

שמחה שיצא טעים אתי, האם התפחת התפחה שניה את הבצק לאחר עיצוב החלה?
ייתכן וזמן ההתפחה לא הספיק.

Reply
דיקלה יולי 12, 2021 at 12:34 pm

הי קרן, האם אפשר לטבען את החלה???

Reply
אתי יוני 5, 2018 at 9:49 am

תודה על התשובה המהירה.
כן לגמרי יתכן שזו הסיבה. באמת זירזתי את זמן ההתפחה בפעם השניה. ובכן מסתבר שמטעויות למדים. 🙂

Reply
טלי פברואר 6, 2021 at 9:56 pm

האם אפשר לקלוע לחלה עם 3 פסים?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:24 am

ברור שאפשר

Reply
אירית חקשור פברואר 24, 2021 at 3:26 pm

היי קרן אני רוצה לתת חלות למשפחה במשלוחי מנות שלי. אני מחלקת אותם ביום שישי מתי הכי טוב להכין אותן? אפשר היום ולשמור איכשהו?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2021 at 7:39 pm

אם מכינים מראש זה רק בהקפאה אחרת הן לא יהיו טריות

Reply
אירית חקשור פברואר 24, 2021 at 9:08 pm

תודה יקירה עזרת לי מאד מעדיפה לתת להם אותן חמות וטריות כעצתך. זה בסדר אם אכין את הבל ביום חמישי בלילה, אכניס למקרר מכוסות וביום שישי יישאר לי רק להכניס אותן לתנור ולחלק?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2021 at 10:10 am

כן

Reply
יערה ברום אפריל 20, 2021 at 8:12 pm

היי קרן!
האם הבצק יכול לשמש כבסיס לעוגת שמרים פרווה בעצם?
תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2021 at 12:45 am

יאפ

Reply
דיקלה יולי 12, 2021 at 12:35 pm

הי קרן,
האם אפשר לטבען את החלה???
תודה דיקלה

Reply
קרן אגם יולי 12, 2021 at 2:10 pm

אפשר שמן קנולה במקום ביצים תצא אחלה

Reply

Leave a Comment