טבעוניפסח

חמאת בוטנים ביתית

מרץ 30, 2014 27 Comments

זה פוסט חמאת בוטנים ראשון בסדרה מתוך שלושה, כי יש לי רומן טרי טרי עם חמאת הבוטנים הזו.

ומתוך הרומן הטרי טרי שלי הכנתי כמה מתכונים כשרים לפסח עם חמאת בוטנים ועל כך בפוסטים הבאים.

נסעתי לסופ"ש סדנת ניה בנוה שלום, ישוב יהודי ערבי הממוקם בלטרון מעל מנזר השתקנים.

מקום קסום על ההר, שאנחנו מרבים לנסוע אליו בקיץ ובחגים לחופשות שאינן מצריכות נסיעה ארוכה

ו/או עלויות גבוהות, והילדים מתים על המקום הזה.

(תכלס לא נראה לי שהם נפשו בשום מקום אחר, מבחינתם זה בית המלון המפואר והיחיד בארץ).

במקום לישון בבית הארחה המקומי הוזמנתי יחד עם חברה לישון אצל רותי ובעלה,

שגרים בישוב עצמו בבית מהמם שיושב על נוף עוד יותר מהמם.

במטבח המקסים  מבשלים ומכינים הכל לבד ובאהבה.

תוך כדי חיטוט והצצה לכלים יפים וצנצנות מסקרנות מלאות בכל טוב

נתקלתי בצנצת היפה עם חמאת הבוטנים.

הטעימה הראשונה היתה אלוהית לא פחות מזה, ככה בקטנה עם כפית..הפתעה.

לא יכולתי להפסיק, והצנצנת  עם חלה טריה עברו לצד שלי בשולחן עד שהרחקתי אותם ממני.

אז תודה לרותי על האירוח המקסים ועל  המתכון שאין פשוט ממנו לחמאת בוטנים מעולה!

עלים

חמאת בוטנים ביתית

 

חומרים:

קילו בוטנים לא קלויים, עדיף לקנות חצאי בוטנים אבל אם לא מצאתם אז גם שלמים סבבה

2 כפות דבש (לגרסא טבעונית: ממירים את הדבש בסוכר חום דמררה או אפילו מייפל)

רבע כפית מלח גס אטלנטי

אופן ההכנה:

מניחים על תבנית התנור נייר אפיה, מפזרים את הבוטנים ואופים בחום 175 בערך חצי שעה.

בערך כי זה משתנה מתנור לתנור וייתכן ובתנור שלכם זה לוקח פחות זמן

הבוטנים צריכים להיות קלויים אבל להישאר יחסית בהירים כלומר אם הם מתחילים להשחים תוציאו מיד מהתנור.

כשמתחיל להתפשט בבית ריח חזק של בוטנים תבדקו כי כנראה זה מוכן.

מצננים את הבוטנים וקולפים

מניחים את הבוטנים בקערת המג'ימיקס עם הדבש והמלח וטוחנים.

עכשיו  סבלנות כי זה לוקח קצת זמן, ובהתחלה ייראה כאילו זה לא עומד לקרות  לעולם

אבל לאט לאט משתחחרים שמנים מהבוטנים והתערובת הופכת מפירורית וגסה לעיסה חלקה.

אפשר מדי פעם לעצור את פעולת המגי'מיקס ועם מרית לערבב טיפה.

(אם החמאה לא הפכה למשחתית מספיק זה הזמן להוסיף כף-שתיים שמן קנולה ולערבב עד לקבלת עיסה מישחתית )

זהו! זה מוכן! אפשר למלא צנצנות קטנות ויפות ולחלק לשכנים, לחברים ולמשפחה, זו אחלה מתנה!

 

חמאת בוטנים

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

ליאת אפריל 17, 2016 at 1:22 am

אם יש דבש זה לא טבעוני…

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2016 at 5:06 pm

את צודקת
ולכן יש הערה לטבעונים שניתן להמיר דבש במייפל

Reply
עליזה אוקטובר 12, 2016 at 3:09 pm

היי קרן. שאלה בקשר לבוטנים: כשכתבת לקלף את הבוטנים,אז הכוונה שיש להשתמש בבוטנים בקליפתם? אך כתבת גם שאפשר להשתמש בחצאי בוטנים, כלומר לא חייבים לקנות בוטנים שלמים בקליפתם?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2016 at 5:13 pm

שתי האופציות טובות, העיקר שלבסוף הבוטנים נשארים ללא הקליפה שלהם
( למרות שהמוכר שלי בלוינסקי של הבוטנים אומר שאם אטחון עם הקליפה זה ייצא עוד יותר טוב אבל עוד לא ניסיתי)

Reply
טל נובמבר 22, 2016 at 6:19 pm

הי, ניסיתי להכין את החמאת בוטנים ויצא לי סוג של בצק בוטנים, כמו בצק פריך לעוגיות, זה לא קרמי כמו חמאת בוטנים. מה עליי לעשות? והוספתי טיפה שמן כשזה לא נהפך לחמאה.

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 7:57 pm

הי טל
את הבוטנים טוחנים במעבד מזון כמה דק טובות .
הם משחררים שומן טבעי שלהם במהלך הטחינה לכן צריך לתת לזה קצת זמן
אם בכל זאת לא מתקבל מרקם נעים
מוסיפים בהדרגה שמן
כמות השמן שצריך להוסיף תלויה בהמון דברים, גם בסוג הבוטנים, וברמת הקלייה שלהם
לכן לפעמים צריך להוסיף יותר מכמה כפות
אז כרגע ממליצה להחזיר למעבד מזון ולהמשיך את פעולת הטחינה תוך כדי הוספת שמן עד למרקם רצוי
לא לפחד מהוספת השמן .
בהצלחה! אשמח לדעת אם הסתדר

Reply
Suzi ספטמבר 1, 2019 at 3:21 pm

היי עדיף להכין חמאת בוטנים טבעית ללא דבש או סוכר בוטנים קלפים נטו ואין צורך להוסיף שמן כי בוטנים הם שומניים/וניפלאים/אין על חמאת בוטנים גם טעים גם זול וקל להכנה

Reply
מורן ינואר 14, 2017 at 5:49 pm

היי למשך כמה זמן היא נשמרת?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2017 at 6:11 pm

היא נשמרת אטומה היטב גם שלושה ארבעה חודשים

Reply
חנה אוגוסט 29, 2017 at 12:59 pm

נשמע ממש טעים! רוצה לשים שמן קוקוס או חמניות במקום קנולה… הולך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2017 at 1:34 pm

שמן חמניות אין בעיה, שמן קוקוס לא ניסיתי, חושבת שזה יהיה אחלה… שימי לב שלבוטנים לוקח מספר דקות להתחיל להפיק שומן ולפעמים כלל אין צורך בתוספת שמן.

Reply
נעה קרן ספטמבר 28, 2017 at 7:20 pm

שלום, אפשרי להשתמש בבוטנים שכבר קלויים? ברור לי שעדיף הכי טבעי שיש אבל זה מה שיש כרגע..

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2017 at 7:22 pm

אפשרי, תבדקי שהם לא קלויים במלח, וייתכן שתצטרכי להוסיף שמן או חמאה תוך כדי.

Reply
טל נובמבר 9, 2017 at 4:56 pm

יצא נהדר,
כמו שכתבת – נראה כאילו זה לא יקרה, אבל לאחר דקות ארוכות שנראות כמו נצח – זה בסוף קורה, לא להתייאש – להמשיך בפעולת מעבד המזון. אני אישית הוספתי כמות גדולה יותר של מלח הימלאיה לקראת סיום העיבוד במעבד מזון – כך שמדי פעם בביס נתקלים בפיצפוץ של מליחות – יאממממי.

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2017 at 6:35 pm

שמחה לשמוע טל תודה כל השיתוף

Reply
אבי אפריל 9, 2018 at 8:21 am

אין צורך לקלף את הבוטנים! זה חוסך הרבה זמן ועבודה. את הקליפות הוורודות שנשרו במהלך הקלייה אפשר לזרוק, אבל אין צורך לקלף את כל היתר. אני מכין את החמאה הזו כבר הרבה מאוד שנים והיא יוצאת נהדרת. יש לשמור אותה במקרר כדי לשמור על הטעם הטרי המשובח שלה.

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2018 at 9:07 pm

אתה כנראה צודקק, אני קונה שנים בוטנים בשוק לוינסקי והמוכר שלי בכל פעם מחדש אומר לי לא לקלוף אותן,
מבטיחה בפעם הבאה שמכינה, לא לקלוף.
אבל אפשר כך או כך.
תודה 🙂

Reply
אורית אוגוסט 10, 2018 at 12:31 am

וואוו קרן זה אכן מעדן!! וכמו שכבר אמרו כאן- דקות שנראות נצח.. אבל בסוף זה קורה וכל המסה הופכת לחמאה מופלאה.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2018 at 7:09 am

שמחה ממש!

Reply
אסתי יולי 17, 2018 at 1:52 pm

אפשר מלח גס רגיל ולא אטלנטי?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2018 at 3:21 pm

בטח.

Reply
layla אוגוסט 30, 2018 at 11:39 pm

היי, כמה זמן מחזיק במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2018 at 3:30 pm

כמה חודשים טובים, במקרר בצנצנת או אפילו על השיש.

Reply
אורלי יולי 29, 2019 at 3:26 pm

שלום, נשמע ממש טוב, האם חייבים לקלות את הבוטנים אם אני משאירה את הקליפה?

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 9:02 am

הבוטנים חייבים להיות קלויים

Reply
אורלי יולי 30, 2019 at 9:13 am

תודה!

layla אוגוסט 31, 2018 at 12:23 pm

כמה זמן יכול להחזיק במקרר?

Reply

Leave a Comment