עוגות פריפאי וטארט

טארט משמשים לימוני

יולי 5, 2017 15 Comments

 

 

 פעם בכמה זמן, אני עושה טעות ונכנסת ליום אפייה במטבח כשאני לא בפוקוס.

אני אמורה לזהות את זה כבר מראש בסימנים מקדימים,

כמו למשל שבאותו היום אחהצ אנו מוזמנים למסיבת יומולדת ואני אחראית על העוגה.

של ילדים.

ובמקום זה אני מחליטה לאפות טארט משמשים.

כזה בוקר היה לי השבוע,

שנפתח בהתעלמות מוחלטת ממשימת יום ההולדת שקיבלתי.

שום דבר לא עבד לי באותו היום:

-חבילת סוכר נשפכה לי על כל השיש והרצפה

-פתחתי את המקרר וקערה עם חלבונים שהנחתי התהפכה עליי

-לא מצאתי את תחתית התבנית שרציתי לאפות בה

-כשנזכרתי שאני אמורה להכין עוגת יומולדת כבר היה מאוחר מדי

( הכנתי במקום את הבראוניז שלי)

-שיא השיאים היה כשהבאתי את הטארט לטעימות ביום ההולדת

והתברר שלא הוספתי סוכר למלית והבצק עצמו פשוט לא מוצלח ולא טעים.

וכך הפאי הלך לפח בשלמותו.

(וסליחה למשפחה שמסבלטת לקיץ את הדירה מעליי שקיבלו גם הם טארט קטן

שהוכן משאריות בצק ומלית, תפל)

והנה לפניכם טייק 2:

טארט משמשים עם בצק פריך נעים בפה ( אותו הבצק מהמתכון הזה )

ומלית משמש לימונית במתיקות עדינה.

אם אתם בפוקוס ולא מבולבלים כמוני זה אמור לקחת לכם די מהר להכין אותו:-)

טארט משמשים לימוני/ תבנית או רינג פאי עגול בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

כוס וחצי ( 210 גר') קמח לבן רגיל

3 כפות אבקת סוכר

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס מים קרים פחות כף

למלית :

5-6 משמשים מגולענים וחצויים

מיכל שמנת מתוקה להקצפה

1/4 כוס חלב

1/3 כוס סוכר לבן

1.5 כפות קורנפלור

2 חלמונים

מיץ וגרידת לימון מלימון אחד בינוני

כפית תמצית/מחית וניל

3-4 כפות שקדים טחונים לאבקה

מעט מלח

1/4 כוס חצאי או גפרורי שקדים.

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הטארט:

בקערת מעבד המזון מערבלים קמח ואבקת סוכר,

מוסיפים  קוביות חמאה, עד לקבלת תערובת פירורית,

מוסיפים את המים הקרים, קצת בכל פעם, עד שמתגבש בצק

מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח היטב לעיגול בקוטר התבנית.

מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים בעזרת הידיים לדפנות ומיישרים.

מעבירים למקפיא ל 10 דק' ובינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות

כשהתנור חם, מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור ואופים עד להזהבה

קלה כ 10-15 דקות.

מוציאים מהתנור, ומצננים מעט.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים סוכר וקורנפלור

מוסיפים חלמונים, חלב, ושמנת מתוקה וטורפים היטב.

מוסיפים וניל, גרידה ומיץ לימון, מלח ואת אבקת השקדים.

מערבבים היטב.

מניחים בתחתית הטארט חצאי משמשים כשחלקם הסגור פונה כלפי מעלה

יוצקים את הבלילה מעל המשמשים, מפזרים מעל חצאי שקדים.

אופים כ- 45-55 דק' עד שהטראט מקבל צבע זהוב שחום.

מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

-את המשמשים אפשר להמיר בשזיפים מכל סוג, נקטרינות, או אפרסקים.

-את הפאי שומרים בקירור, עד כארבעה ימים.

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

מינה אוקטובר 16, 2018 at 3:32 pm

היי (-: האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה שבבמלית עם יוגורט? (משיקולי קלוריות כמובן)
ורק לספר, שביתי בת ה 17 הכינה לפני שבוע את שבלולי הרוגעלך מהאתר שלך. יצא ליגה!
עוד לא נתקלתי במתכון שלך שלא יוצא בול וזה מאוד נדיר עם כל שפע המתכונים שיש ברשת. תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2018 at 7:58 am

הי מינה, תודה על כל האינפורמציה זה הכי משמח שיכול להיות!
לגבי הטארט, לא ניתן להמיר יודורט בשמנת מתוקה, המלית זקוקה לאחוזי שומן גבוהים שאין ביוגורט.
קרן

Reply
אלינה נובמבר 8, 2018 at 6:50 pm

היי קרן המדהימה, במה אפשר להחליף את החלב כך שאוכל להכין את העוגה הזו פרווה? והאם אפשר להשתמש במשמשים משומרים? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 10, 2018 at 6:32 am

הי אלינה
אין בעיה להשתמש במשמשים משומרים ( מסוננים )
ובטארט עצמו במקום שמנת מתוקה, קרם קוקוס/שמנת פרווה
ובמקום חלב אפשר חלב סויה
בהצלחה

Reply
ניצן מאי 27, 2020 at 3:40 pm

האם חייבים את השקדים??

Reply
קרן אגם מאי 27, 2020 at 6:09 pm

לא אבל הם מוסיפים המון בעיני הוא די סתמי בלי השקדים

Reply
MOSHE SCHWARTZ יוני 19, 2021 at 2:04 pm

שבת שלום
באפיה {העיוורת} המקדימה אין צורך להניח בטארט משקולות ?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 19, 2021 at 7:09 pm

אפשר אך לא חובה

Reply
MOSHE SCHWARTZ יוני 21, 2021 at 1:43 pm

שלום אגם
באפיה {העיוורת} המוקדמת אין צורך לשם משקולות על תחתית הטארט
תודה

Reply
Or יולי 5, 2022 at 6:12 pm

הי קרן! אפשר להקפיא את הפאי? אני חוששת בעיקר בגלל המשמשים..

Reply
קרן אגם יולי 6, 2022 at 7:42 am

אפשר להקפיא

Reply
אלכסיה חדד יולי 17, 2022 at 7:31 pm

אם יש לי בצק מוכן , כבר אפוי )מה שקונים (
רוצה לעשות פרווה , עם ריצץ וחלב שקדים אפשר ?
כי משום מה הלמעלה נאפה ובפנים לא ..

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 4:24 am

לא ככ הבנתי מה השאלה ואם כבר הכנת או לא

Reply
שיר יולי 17, 2023 at 8:37 am

היי, יצאה עוגה טעימה בטירוף, בכללי כל המתכונים שלך מושלמים.
הייתה לי בעיה אחת, המלית גם אחרי אפייה נשארה רכה מאד עד ספק טיפה נוזלית, הטארט היה אפוי מספיק, האם ככה זה אמור להיות? או שהייתי אמורה להקציף את המלית ולא רק במטרפה ידנית?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:22 am

נשמע לי מוזר אבל אני לא יודעת להגיד למה בדיוק אלא אם כן שינית משהו ביחסי המצרכים ?
אולי באמת להוריד מעט טמפרטורה ולנסות לאפות יותר, בהנחה שנתת לטארט הלתייצב כמובן אחרי האפייה. בדרכ במקרר זה אמור להסתדר

Reply

Leave a Comment