חגיםעוגות שמריםקינוחיםשבועות

סברינות עם קרם ריקוטה

דצמבר 20, 2017 13 Comments

עברו שישה שבועות מהפוסט האחרון שהעליתי בבלוג,

ואני מרגישה שעברתי חיים שלמים, כל כך הרבה דברים קרו לי במהלך ששת השבועות האלו,

שקצת קשה לי להאמין שזה בסהכ היה לפני שישה שבועות.

התחלנו לחפש דירה, כי היינו צריכים לעזוב את הדירה הקודמת שלנו.

זה הכניס אותי לפאניקה מטורפת שלא אמצא משהו טוב יותר,

ואז שבועיים לפני המעבר מצאנו.

ולא שממש חיפשנו, אבל אני מאלו שמשאירים הכל תמיד לרגע האחרון ובסוף הכל מסתדר להם.

מצאנו דירה, והבן זוג אמר לי שייקח לנו יומיים שלושה לארוז את הבית.

אז נרגעתי.

ואז אבא שלי, שלא ביקר בארץ 15 שנה הודיע לי שהוא מגיע לביקור.

והוא באמת הגיע, נחת הישר לתוך הבית שלנו, למטבח,  והתחיל לבשל.

וזה היה מורכב, אחרי ככ הרבה שנים להתעורר כל בוקר כשאבא שלי איתי בבית.

זה היה קשה, ואז זה התחיל להיות קל יותר, ובסוף היה לי ממש עצוב כשהוא נסע.

ואני מקוה שהפעם הבאה שאראה אותו תהיה קצת פחות מ 15 שנה.

אבא שלי הוא שף, והוא החדיר לנו בבית את האהבה שלו לאוכל ולמטבח.

אני אוהבת בזכותו לאכול ממש טוב, בלי יותר מדי גינונים ופוזות.

והחיים שלי סובבים סביב אוכל.

בביקור שלו, כל בוקר הוא היה יוצא לטיול מאפיות ביפו וחוזר הביתה עם שקיות עמוסות

בסוגים שונים של פיתות לחמניות ולחמים שאפילו אני לא ידעתי שקיימים ביפו.

בזמן שהוא היה פה, אני הייתי עסוקה בלחתום על החוזה בדירה החדשה, לאסוף ארגזים

ולסדר המון דברים לקראת המעבר,ואני מרגישה שקצת פספסתי אותו.

לא ממש היה לי פנאי וזמן להיכנס למטבח ולאפות איתו יחד כמו שחלמתי.

אבל יומיים לפני הטיסה שלו חזרה, הוא הכריז שהוא מכין לקינוח ארוחת הערב סברינות.

וידעתי שזו הזדמנות שלי, לקחת את עצמי ואת המצלמה ולהיכנס איתו למטבח.

הוא הכין סברינות ואני צילמתי, התסתכלתי ולמדתי.

אבא שלי הוא שף הרבה שנים, ועובד ברשת בתי מלון, ויש לו המון ידע על עבודה במטבח.

וזה כייף ללמוד מאנשים מקצוענים כמוהו.

אחרי שהוא נסע, התחלנו לארוז.זה לא לקח יומיים שלושה, זה לקח שבוע.

זה היה קשה, זה היה סיוט, זה היה מתיש.

ואז עברנו, והתחילה סאגה שלמה של חיים חדשים בתוך בית חדש.

ועבדנו קשה מאוד במשך שבוע, כדי שהבית יהיה במצב של בית,

עם וילונות, ושטיחים, ותמונות, וחדרים לכולם, ומקום לסדנאות.

ועכשיו אחרי שעברנו והכל (כמעט) מסודר, אני מברכת על המעבר.

במיוחד לאור העובדה שנפטרנו מכל כך הרבה דברים שאגרנו במשך השנים

ולא היינו צריכים. נקיון.

וגם כי עברנו מבית מאוד ישן ומוזנח לבית חדש, וזה מפנק.

ויש לי מטבח שממוקם בתוך הפטיו החדש ובו מתקיימות הסדנאות והוא חלומי.

את המתכון של אבא שלי לסברינות שיניתי ושיפרתי מעט לטעמי.

תוכלו לראות בתמונות שהסברינות הן ממש בריושים קטנים וחמודים,

וזה בעצם מה שאהבתי בהן.

שהן לא מושלמות כמו הסברינות המדוגמות של הקונדיטוריות,

והן טעימות בפני עצמן מיד אחרי האפיה עם חמאה וריבה כבריושים נהדרים.

סברינות עם קרם ריקוטה/ כ 15 סברינות

תבניות אלומניום חד פעמיות קטנות או תבנית שקעים

מצרכים למתכון:

550 גר' ( 4 כוסות פחות כף) קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב קר

2 חלמונים

1/2 כוס ( 120 מ״ל) מי ברז

2 כפות ( 20 גר') סוכר לבן

קורט מלח

50 גר' חמאה רכה

1/4 כוס ( 50 גר') שמן קנולה

מקל וניל/כפית תמצית או מחית וניל

לסירופ:

1.5 כוסות (300 גר') סוכר לבן

2 כוסות ( 480 מ״ל)  מים

2 כפות תמצית בטעם רום או ליקר אמרטו

3-4 כפות מיץ לימון

לקרם ריקוטה:

מיכל ( 250 גר') שמנת מתוקה 38%

1/2 חבילה (125 גר') גבינת ריקוטה לא מלוחה

4-5 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל ( לא חובה)

לעיטור:

מעט אבקת סוכר.

אופן הכנת הבצק:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוספים שמרים, מתקינים את וו הלישה

ומתחילים לערבל במהירות איטית.

מוסיפים סוכר, חלמונים, שמן, חמאה, ומלח, וממשיכים לערבל.

מוסיפים בהדרגה מים וחלב, וממשיכים את פעולת המיקסר לעוד כשמונה דקות

עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

מרימים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומשמנים את תחתית הקערה.

מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של 45 דק', במקום חמים.

מוציאים את האויר מהבצק ומניחים שוב להתפחה חוזרת של 20 דק'.

מחלקים את הבצק לכדורים, במשקל 65 גר' כל אחד.

משמנים בחמאה מומסת/ או ספריי שמן קנולה את התבניות.

מניחים במרכז כל תבנית כדור בצק.

מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מברישים את הבצק בביצה טרופה היטב עם מעט חלב.

אופים את הסברינות למשך 20 דק' עד שהן מקבלות צבע שזוף ויפה.

מצננים את הסברינות .

בינתיים מכינים את הסירופ

בסיר קטן מערבבים מים וסוכר ומביאים לרתיחה,מורידים מעט את האש

וממשיכים לבשל כ 10 דקות או עד להסמכה של הסירופ,

מוסיפים את מיץ הלימון והרום, מערבבים מעט ומסירים מהאש.

מעבירים 3/4 מכמות הסירופ לתבנית שטוחה יחסים ועמוקה.

מוציאים את הסברינות מהתבניות ומניחים אותן בתוך הסירופ כשהם עומדות.

משאירים אותן בתוך הסירופ 5-10 דקות ונותנים להן ״לשתות״ את הסירופ

ולהשמין בנחת:-) 

מוזגים מעליהן באופן שווה את הסירופ שנותר בסיר.

הן אמורות להיות ממש ״רטובות״ כל שאם נדמה לכם שהן לא שתו מספיק סירופ, ניתן להפוך אותן,

ולהשאיר אותן שוב בסירופ לכמה דקות כשהן הפוכות.

לאחר 2-3 דקות נוספות אפשר להוציא את הסברינות מהסירופ ולחתוך להן את החלק

העליון, חתך לא עד הסוף, רק כדי ליצור להן צורת ״פה״ פתוח

מכינים את הקצפת:

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה עם אבקת סוכר

תמצית וניל וגבינת ריקוטה לקצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר כוכב, או חלק עגול.

(ניתן לוותר על שק הזילוף, ובעזרת כפית למלא את פנים הסברינות)

מזלפים לתוך הסברינות מעט מהקצפת, מהדקים מעט.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

שומרים במקרר בקופסא אטומה עד כ 4 ימים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הערות שלי למתכון:

**את הסברינות ניתן להכין יום-יומיים לפני, לשמור בקירור.

**לגרסת סברינות קלאסית יותר אפשר לוותר על הריקוטה ולהכין קצפת רגילה, ולעטר

מלמעלה בדובדבן מסוכר.

**לגרסת הפרווה בבצק ממירים 50 גר חמאה ב 1/4 כוס שמן, חלב במים ברוה הכמות,

ומעטרים בקצפת צמחית.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

yoel דצמבר 23, 2017 at 7:31 am

Love you, Aba

Reply
סיסי דצמבר 26, 2017 at 1:18 pm

תתחדשי ובהצלחה רבה בדירה/בית החדש/ה, המתכון כמו תמיד נקרא מדהים, אכין ואעדכן.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2017 at 1:26 pm

תודה רבה סיסי!

Reply
יערה ברום ינואר 4, 2018 at 9:17 am

היי קרן
אפשר בלי סירופ?
אולי סירופ עם מיץ תפוזים במקום ליקר?

תודה
יערה

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2018 at 9:48 am

הי יערה
סברינות חייבות סירופ והרבה.. אחרת הן עוגות שמרים.
את יכולה לנסות להחליף את הליקר במיץ תפוזים, לא ניסיתי אז אני לא יודעת איך יהיה הטעם.

Reply
יערה ברום ינואר 4, 2018 at 10:14 am

אז יש עוד תחליפים אופציונליים? איפה קונים תמצית בטעם רום?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2018 at 3:07 am

אני לא מכירה תחליף לרום/ תמצית רום ולדעתי אפשר לקנות בכל סופר מרקט/ חנות אלכוהול

Reply
שיראל דהן אוקטובר 2, 2020 at 12:16 am

היי קרן רציתי לומר תודה שאת מתחשבת ונותנת תמיד גם אופציה לפרווה נהנת מאוד מהבלוג שלך תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 6:54 am

תודה!

Reply
איילת ינואר 7, 2021 at 8:50 pm

הי, הריקוטה צריכה להיות קרה לפני ההקצפה או בטמפרטורת חדר? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:51 pm

מהמקרר אחלה

Reply
עדי מרץ 10, 2022 at 9:44 am

היי האם ניתן להכין כעוגה אחת?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2022 at 7:50 am

כן

Reply

Leave a Comment