עוגיותפורים

עוגיות חמאת לימון ופרג יפיפיות

יולי 10, 2015 21 Comments

אני הכי מפחדת מזילוף זה תחום שעוד לא ממש נגעתי בו באפיה, ואני תמיד דוחה את זה למרות שברור לי שכשאגש לזה  אגלה כמה זה קל (חברות קולגות שלי תמיד צוחקות עליי) אבל יש לי תמיד בבית שקיות זילוף וכמה וכמה סוגי צנתרים ג'אסט אינקייס. כשהכנתי את עוגיות הפרג לימון הנפלאות האלו, התכוונתי להכין מהן סהרונים, אבל הבנתי שעם סוג הבצק שהתקבל,שדומה במרקמו למישחה נעימה עדיף יהיה לעבוד עם שק זילוף. גיליתי שהבצק הזה מעולה להתאמן על זילוף וכל עוגיה שהזילוף שלה לא ממש הצליח חזרה מיד לשק הזילוף -יתרון מעולה. השתמשתי בשקיות זילוף חד פעמיות שאני קונה בחנויות המתמחות באפיה שם גם ניתן להשיג את כל סוגי הצנתרים, וזו התוצאה:  עוגיות בטעם  פרג לימוני עדין, שלא רק שהן כל כל טעימות הן גם מאוד מרשימות ויפות .

          **המתכון עבר שינויים ושיפורים קלים בתאריך 24/01/2023
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עליםעוגיות חמאת לימון ופרג /25-30 עוגיות

מצרכים למתכון:

 50 גר׳ קמח/אבקת שקדים

180 גרם קמח לבן ( 1+1/4 כוסות)

200 גרם חמאה רכה

70  גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

חלמון ביצה

גרידה מחצי לימון+כף מיץ לימון

2-3 כפות שמנת מתוקה

מעט מלח 1

כפית תמצית/מחית וניל

2 כפות  פרג טחון טרי

איך מכינים:

מחממים תנורל 180, מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה וכף, מערבבים  חמאה, אבקת סוכר, גרידת לימון, מחית וניל ופרג.

מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חלמון ביצה, את הקמח וקמח השקדים

 וממשיכים לערבב מעט עד לקבלת בלילה אחידה. בהדרגה מוסיפים שמנת מתוקה,כף בכל פעם ומערבבים הבצק שאמור

להתקבל הוא בצק רך ולא כדור בצק, כזה שדומה במרקמו לממרח.

מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב, או כל צנתר אחר שתרצו על גבי נייר אפיה מזלפים עוגיות בצורת ספירלה או עיגולים.

שומרים על רווחים של כ 3 ס״מ בין העוגיות, ומכניסים לאפייה של 10 דקות בתנור, עד שהעוגיות מעט מזהיבות.

מוציאים ומצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר וטורפים. את העוגיות ניתן לשמור בכלי אטום עד כ 4 ימים

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

_MG_0239

 

Print Friendly, PDF & Email

21 Comments

איריס זמיר מאי 7, 2016 at 9:22 pm

היי קרן,
עוגיות נפלאות. באיזה מספר של צנתר השתמשת?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2016 at 10:04 pm

אני לא זוכרת.. אנסה לבדוק ואם אמצא אעדכן, אני הכי גרועה במספרי צנטרים

Reply
יפעת ירושלמי ינואר 24, 2023 at 6:25 pm

הי קרן, במתכון רשום כפית מחית או תמצית
של מה ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2023 at 6:58 pm

וניל

Reply
שרי ינואר 25, 2023 at 10:11 am

יש מצב לעשות אנטרים במצרכים?
זה ממש מבלבל..

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 2:05 pm

התקלה תוקנה, ועכשיו הכל מופיע כמו שצריך. לגבי החלמון, כתוב למעלה בפוסט שהמתכון שעלה ב 2015 עבר שיפוצים ושינויים קלים ב 2023. אחד מהשינויים היה להמיר חלבון בבצק בחלמון, המתכון מדהים לא יודעת מה השתבש לך בדרך

Reply
Dana נובמבר 27, 2017 at 9:52 pm

יש תחליף לשמנת המתוקה? חלב/מים?

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2017 at 10:34 am

אפשר להשתמש בחלב

Reply
גיל פברואר 15, 2018 at 1:19 pm

כל חלב? יכול להיות גם חלב קוקוס או חלב אורז?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2018 at 1:25 pm

כן:-)

Reply
Mika דצמבר 17, 2018 at 9:02 am

רעיונות להחלפת הפרג…

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2018 at 10:57 am

לוותר על הפרג

Reply
Mika דצמבר 17, 2018 at 11:19 am

כן

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2018 at 11:27 am

התכוונתי, את יכולה פשוט לוותר עליו

Reply
Sigalit מרץ 15, 2019 at 6:51 am

בטוח ששמים חלבון ולא חלמון בבצק?

Reply
קרן אגם מרץ 15, 2019 at 7:58 am

בטוח:-)

Reply
שרי ינואר 25, 2023 at 11:10 am

אבל כתוב חלמון! יצא על הפנים….

Reply
TIM אוקטובר 20, 2020 at 9:46 am

ממם נשמע כיף! ניתן להקפיא לדעתך? ואז אופים רגיל, מקפיאים ומפשירים בטמפ החדר..? תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 11:41 am

אין בעיה לדעתי אפשר ישר מההקפאה לתנור

Reply
מיכל ינואר 26, 2023 at 7:09 pm

לא הסתדרתי עם הזילוף …פרסתי עם מערוך על תבנית, בין 2 דפי אפיה, חתכתי, אפיתי ובסיום עברתי על החיתוך. יצא מעולה…
תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2023 at 10:20 pm

אלופה, הבצק טעים בכל מקרה

Reply

Leave a Comment