עוגיות

עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא

ינואר 31, 2017 75 Comments

טחינה, זה בערך הדבר שאני אוכלת הכי הרבה.
לפני כמה שנים כשעשיתי שינוי רציני בתזונה שלי, לא השארתי לעצמי הרבה דברים לאכול
וטחינה היתה הצלה בשבילי.
עד לאותה תקופה היו לי תקופות עם טחינה, לפעמים אכלתי בלי סוף ולפעמים לא יכולתי לגעת.
אבל מאז השינוי שעשיתי, היא הפכה למצרך בסיסי ביום יום שלי.
אני קונה באופן קבוע את אותו סוג טחינה שמשיגים בכל מכולת ביפו, ולא מחליפה.

השבוע קיבלתי משלוח של קמח כוסמין מלא, חברה הציעה לי לקנות יחד כל אחת כמה קילו מחבר שלהם

מה שמוזיל משמעותית את מחירו, והופך את הקניה של הקמח המדהים הזה ללא מאוד יקרה.

אז בתקופה האחרונה אני קצת פחות ״מתקמצנת״ ומשתמשת בו יותר במאפים שונים,

כמו למשל בעוגיות האלו, עוגיות הטחינה המפורסמות, שאני מנשנשת בלי להתבלבל 10 כאלו בשלוש דקות.

במתכון הזה נעשה שימוש בחצי מהכמות בקמח כוסמין, והוספתי לעוגיות פיסטוק שנותן להן צבע וטעם

משגעים, והן כל כך קלות להכנה שתוך חצי שעה מהרגע שהתחלתם להכין אותן הן כבר אצלכם בפה:-)

עוגיות טחינה ופיסטוק מקמח כוסמין מלא/ 30-40 עוגיות קטנות

מצרכים:

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

120 גר' חמאה רכה

3/4 כוס ( 105 גר') קמח לבן רגיל

3/4 כוס ( 105 גר') קמח כוסמין מלא ( או כוסמין רגיל)

1/2 כוס ( 50 גר')  פיסטוקים טחונים או גרוסים דק (לא קלויים)

1/2 כוס טחינה גולמית

כפית אבקת אפיה

2 כפות סירופ מייפל

כפית תמצית וניל

קורט מלח

לעיטור:

1/4 כוס פיסטוקים קצוצים דק

מעט אבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים בנייר אפיה את תבנית התנור הגדולה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה במהירות בינונית.

מוסיפים שאר החומרים ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד.

מגלגלים מהבצק כדורים קטנים ומניחים במרווחים קטנים בבתבנית.

בעזרת היד או גב כף מועכים מעט כל כדור לקבלת עוגיה פחוסה יותר.

מפזרים על כל עוגיה מעט פיסטוקים טחונים.

אופים למשך 13 דק', עד שהעוגיות מזהיבות מעט.

(אל תתפתו לאפות אותן יותר, הן יוצאות מהתנור כשהן עדיין רכות אבל בזמן הצינון הן מתייצבות)

מוציאים , מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

75 Comments

ענת פברואר 1, 2017 at 10:03 am

מעולה. כל החומרים בהשג יד בבית, מושלם לסופ"ש.

Reply
ענת פברואר 1, 2017 at 10:05 am

מעולה.כל החומרים בהשג יד, מושלם לסופ"ש

Reply
יופי פברואר 1, 2017 at 10:17 am

היי האם הפיסטוק טבעי או קלוי?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:24 am

טבעי לחלוטין 🙂

Reply
ייי פברואר 1, 2017 at 10:21 am

הי קרן,
מתה על טחינה והעוגיות נראות מעולה! בלי ביצים??? אז אפשר לטבען עם שמן זית במקום החמאה? אם כן, כמה? תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:39 am

תודה, בלי ביצים:-)
אפשר להמיר בשמן רגיל או בשמן קוקוס, לא סגורה על הטעם של שמן זית בעוגיות האלו.
שמן קוקוס אפשר כ 4 כפות

Reply
רות בן צור מרץ 13, 2017 at 9:11 am

קרן שלום ,
האם ארבע כפות שמן קוקוס נכון גם להמרה של 4 כפות שמן רגיל ?

Reply
דינה מרץ 28, 2020 at 5:52 pm

נראה מעולה!!! יש לי ממרח פיסטוק, את חושבת שאוכל להשתמש בו במקום הפיסטוקים? ואם כן איך להמיר?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:09 pm

הממרח ממותק לא? הייתי אומרת 1/3 כוס ממרח ולהוריד טיפה מהסוכר אבל לא ניסיתי …

שקד פברואר 1, 2017 at 10:37 am

הכנתי, כרגע יצאו מהתנור. הוספתי גם הם, כף דבש במקום מייל וקצת פחות סוכר. יצא מופלא! תודה רבה!!!

Reply
שקד פברואר 1, 2017 at 10:39 am

*מייל=מייל, הם=הל. סליחה:)

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:40 am

הבנתי 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 10:40 am

לא אמיתית:-)
ממש זריזה שמחה מאוד לשמוע.

Reply
ניצן ספטמבר 19, 2020 at 1:12 pm

היי קרן ,

יש אפשרות להציר את כל כמות הקמח ולהכין רק עם קמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 2:48 pm

כן אין בעיה

Reply
רויטל פברואר 1, 2017 at 12:35 pm

אפשר להכין רק מקמח כוסמין מלא ללא קמח לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 12:39 pm

אצלי נוסו 2 גרסאות , אחת רק מקמח כוסמין מלא והשניה חצי חצי,
בגרסת הכוסמין בלבד לטעמי הן יצאו מעט יבשות יותר ופחות פריכות, אהבתי יותר את התוצאה של החציחצי,
אבל את יכולה בהחלט להכין רק מכוסמין הן עדיין מעולות

Reply
סיגלית פברואר 4, 2017 at 11:49 am

כל כך טעים!
כל מתכון שלך בול!
מחליפה את עוגיות הטחינה הקבועות שלי באלה..

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2017 at 6:42 pm

סיגלית תודה רבה! איזה כייף לעוגיות שלי

Reply
מיכל מרץ 29, 2020 at 9:08 am

הי קרן, אפשר גם בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 9:12 am

בהחלט, בקערה

Reply
איילת זהבי אוקטובר 7, 2020 at 8:55 am

היי קרן, האם אפשר להמיר למחמאה או נוטרינה במקום החמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 12:10 pm

בטח, בלי בעיה

Reply
איריס פברואר 7, 2017 at 3:06 pm

הכנתי אתמול בערב. היום שוב כי נחטפו. מעולה!!!! הורדתי סוכר, הכנתי הכל כוסמין והוספתי כף קמח לבן שגם עליו אפשר היה לוותר, עם שמן קוקוס. פצצה

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2017 at 3:22 pm

מהממת

Reply
דנה ינואר 27, 2021 at 9:02 am

.היי מהממת.
רק כדי להיות בטוחה כמה זה חצי כוס טחינה גם 100 גר??
והאם אפשר הכל קמח כסמין מלא עם אותו היחס של שאר החומרים?

Reply
דפנה פברואר 17, 2017 at 11:51 am

אפשר להוריד את כל הסוכר? בשביל חברה שאוכלת רק ללא סוכר…

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 12:37 pm

לא ניתן להכין עוגיות ללא סוכר אבל ניתן להשתמש בתחליפי סוכר המצויים בשוק.
לצערי אין לי נסיון עם תחליפים, מצאתי לך כאן כמה מילים בנוגע להמרה אולי זה יעזור: http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/14589828/אוכל_ומשקאות/מתכונים

Reply
דפנה פברואר 17, 2017 at 1:44 pm

תודה רבה על שחזרת עם תשובה!
החברה לא אוכלת תחליפים כי לרוב זה לא בריא…
במקרה יודעת אם אי אפשר רק מבחינת הטעם או שזה משפיע על משהו אחר?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2017 at 3:03 pm

לסוכר יש כמה וכמה תפקידים ראשיים..
הוא נותן לעוגיות ולמאפים בכלל רכות, צבע, מתפיח וכו..
אפשר להמיר חלק מכמות הסוכר במתכון בדבש או סילאן,
פרט לזה צר לי אבל אין לי פתרון.

Reply
רות בן צור מרץ 13, 2017 at 9:12 am

קרן שלום ,

האם ניתן להמיר את החמאה גם ב4 כפות שמן רגיל

Reply
דנה ספטמבר 11, 2017 at 8:02 pm

היי, נראה מושלם!
מה הכוונה פיסטוקים גרוסים? האם לגרוס במעבד מזון זה מספיק? זה צריך להיות גס או ממש אבקה?
אפשר להחליף באגוז אחר?
תודה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2017 at 10:31 pm

אפשר בהחלט לגרוס דק במעבד מזון.
אין בעיה להחליף, אגוזי לוז, פקאנים או שקדים, לדעתי יעבוד מצויין.
בהצלחה:-)

Reply
צביה טריבלסקי אוקטובר 11, 2021 at 2:11 pm

האם אפשר בעוגיות טחינה כוסמין לוותר על המייפל או משהו אחר במקום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2021 at 7:30 pm

דבש או סילאן גם אחלה

Reply
יעל אוקטובר 9, 2017 at 9:07 am

היי, אני רוצה להחליף בשמן קנולה. כמה כפות עלי לשים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2017 at 9:10 am

הי יעל, 1/3 כוס שמן אמורה להספיק.
בהצלחה

Reply
נעמי אוקטובר 9, 2017 at 7:25 pm

היי האם אפשר להכין רק מקמח לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2017 at 8:10 pm

בטח.

Reply
orel iluz אוגוסט 1, 2018 at 12:23 pm

היי קרן,הבלוג שלך מדהים ויפייפיה.. יש לי שאלה. כמה גרם כל עוגיה אמורה לשקול? בערך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2018 at 12:32 pm

כדי לענות לך על זה אני אצטרך להכין את העוגיות שוב:-) אני ממש לא זוכרת.

Reply
ענת ספטמבר 19, 2018 at 11:35 am

לא היו לי פיסטוקים, טחנתי פקאנים. יצא אש

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2018 at 5:12 pm

חייבת לנסות גם!
תודה ענת

Reply
עדי ינואר 15, 2019 at 11:39 pm

הבצק לא יצא לי בצק הוא נורא מתפורר…ממש קשה לגלגל. אני השתמשתי בשמן קוקוס מה לא עשיתי בסדר? אולי בגלל שהשתמשתי ב 4 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי ולא המוצק?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2019 at 8:13 am

יכול להיות, למרות שיש מי שהכינה עם שמן רגיל וזה לא קרה, נסי להשתמש בשמן קוקוס מוצק לתערובת או מעט רך אבל לא נוזלי.

Reply
עדי ינואר 20, 2019 at 8:50 am

למרות ההסתבכות הקלה עם הבצק הע6גיות יצאו נפלאות!! לא היה אדם אחד שלא החמיא לי ורצה מתכון אז תודה רבה 🙂 לטעמי אפשר היה להוריד מעט סוכר ויצאו לי 24 עוגיות למרות שהיו קטנות

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2019 at 2:15 pm

שמחה שאהבו תודה

Reply
אפרת אפריל 3, 2019 at 9:59 am

נו, אז תגלי איזו טחינה זו?
אני מכורה קשה לטחינה ובעלי, לעוגיות טחינה…בבית אני משתמשת ב"הר ברכה".ואת?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2019 at 7:13 am

הי אפרת
משתמשת בטחינה היונה בצבע כחול שניתן לקנות ביו בכל מכולת

Reply
nour אוגוסט 27, 2019 at 9:01 am

שלום קרן,
האם אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן עם קמח שקדים?
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2019 at 9:18 am

אפשר להמיר
ממליצה להתחיל מ 1/4 כמות

Reply
nour אוגוסט 27, 2019 at 9:22 am

תודה רבה. אנסה להמיר חלק מהקמח הלבן.
אכין ואחזור לספר.

Reply
nour אוגוסט 30, 2019 at 4:32 pm

תודה רבה!
עבד נפלא, יצאו נהדר. מדהים שהן משתבחות אחרי יום ויומיים.
הורדתי מהקמח הלבן ושמתי 1/4 כמות שקדים טחונים, הורדתי את הסוכר ושמתי 1/3 כוס.
יצא נפלא.

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2019 at 4:59 am

תודה על השיתוף אני ממש שמחה לשמוע

Reply
עומר אוגוסט 17, 2021 at 1:02 pm

אפשר להכין בלי מיקסר???

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2021 at 2:38 pm

כן אפשר לערבב ידנית

Reply
רחלי בליצר אוקטובר 8, 2019 at 12:22 pm

הכנתי!יצאו מושלמות! הכנתי מקמח רגיל. כמה קלות ככה טעימות

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 12:26 pm

תודה רחלי שמחה לשמוע

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2019 at 12:35 pm

מהמם, חתימה טובה!

Reply
איה אפריל 17, 2020 at 3:45 pm

עוגיות מעולות!!! וגרידת ליים לבצק שידרוג על

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 3:46 pm

תודה איה

Reply
ארז אפריל 25, 2020 at 3:36 pm

היי קרן
קודם כל בלוג מדהים, לא מאמין שרק עכשיו הגעתי אליו

אני מנסה לרוב לאפות מתכונים קצת יותר בריאים עבור הילדים, אז ראיתי את התגובות לגביי ההחלפה של החמאה והקמח, אשמח לכמה שאלות נוספות,
במקרה של החלפה של שמן קוקוס בחמאה, עדיין לעבור באותה צורה? אני מכיר את השלב של ערבוב החמאה והסוכר בתחילת מתכון מה שמביא ליצירה של מעין קרם רך – אמורה להתקבל תוצאה דומה עם הקוקס?
לגביי הקמח, ראיתי שציינת שניתן לעבוד רק עם קמח כוסמין – עדיין להישאר באותן כמויות?
ושאלה אחרונה, לגביי חשיבות הסוכר מעבר למתיקות, אנחנו משתמשים בבית בסוכר קוקוס, נראה לך אפשרי לעשות את ההחלפה או להישאר עם הסוכר הלבן לפחות בגלל שאר ההחלפות? 🙂

תודה מראש וסליחה על החפירה

Reply
bell אוגוסט 16, 2020 at 9:29 am

יצא טעים מאוד מאוד מאוד. תודה רבה

Reply
millen אוקטובר 7, 2020 at 1:33 pm

היי קרן, במקום 120 ג' חמאה
ניתן להשתמש בשמן ענבים ? קוקוס ? ומה הכמות
תודה רבה

Reply
יהודית אוקטובר 7, 2020 at 7:58 pm

מעולללההה!!!! שכחת לציין שחייבים להכפיל כמויות! תודה על מתכונים מוש-למים!!!
יש לך ניחוש למה הבצק יצא פרורים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 7:58 am

תודה יהודית, אם הבצק מתפורר זה בדרך כלל יחסים של קמח מלא/לבן וסוגים שונים אז להוסיף לו חמאה או קצת שמן לאחד אותו

Reply
סיון אוקטובר 8, 2020 at 1:37 pm

אחרי ניסיונות רבים למצוא את העוגיות טחינה שיהיו לטעמי, חייבת לומר שזה מתכון פסיכי, טעים ברמות……

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:43 pm

איך את משמחת סיון תודה

Reply
Caroline Bashai אוגוסט 6, 2022 at 1:55 pm

היי, אפשר להכין בלי מיקסר? בקערה רגילה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2022 at 2:00 pm

ברור

Reply
שיר אוקטובר 31, 2020 at 7:18 pm

היי, אם יש לי קמח כוסמין 80%, איך לעשות את היחס עם הקמח? הכל עם הכוסמין או חלק לבן רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 9:45 pm

אפשר חצי חצי כוסמין ולבן

Reply
ניצה דצמבר 3, 2020 at 10:37 pm

היי קרן. הכנתי היום את העוגיות ויצא ממש טעים!!! האם ניתן להקפיא את העוגיות? או שעדיף שלא

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2020 at 6:44 am

בטח שאפשר! מומלץ

Reply
לילך ינואר 12, 2021 at 7:34 pm

היי קרן, איך התערובת אמורה לצאת? יבשה / דביקה / קצת נוזלית? אני אף פעם לא יודעת אם המרקם שיוצא הוא הנכון ולפעמים זה מוביל לפקשושים בתנור 🙁

Reply

Leave a Comment