עוגיות

עוגיות סוכר חום קריספיות

יוני 24, 2017 56 Comments

 

-פוסט שעלה בבלוג הישן שלי ב 03/08/2013,התמונות שודרגו והיום עלה לכאן-

בתור נערה מתבגרת עם קוצים בתחת,

 אהבתי מאוד לשוטט בארץ,

נתניה היתה העיר הבירה שלי, העיר עם התחנה המרכזית הכי קרובה למושב שלי !

הייתי פוקדת המון את התחנה הנוסטלגית הזו, וממנה יוצאת למסעות בלתי נשכחים, ואליה גם חוזרת .

בתחנה המרכזית בנתניה היה סניף קטן של רשת העוגיות קוקי-מן  ( לגמרי נוסטלגיה )

בכל נסיעה הייתי שומרת לעצמי תמיד קצת כסף קטן בצד כדי לקנות 2-3 עוגיות  מסוג “חומיות”

(והכוונה היא לא לבראוניז..)

אלו היו עוגיות חומות, גדולות ,קריספיות ומתוקות במיוחד.

כשהכנתי לראשונה את העוגיות מהמתכון הזה, נזכרתי בחומיות שכל כך אהבתי.

הן מתוקות ,קריספיות וניזללות בצ'יק.

אני בדרך כלל מכפילה כמויות.


עוגיות סוכר חום קריספיות/ כמות ל- 30 עוגיות

מצרכים למתכון :

2 כוסות ( 280 גר') קמח לבן

2 כפיות סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

170 גרם חמאה רכה

אחד ורבע כוסות סוכר חום כהה או בהיר 

1 כפית תמצית וניל באיכות טובה

ביצה בגודל L

אופן ההכנה :

בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, מלח, קינמון ואבקת סודה לשתיה ומניחים בצד.

בקערת המיקסר( או בקערה רגילה עם כף) מערבלים עם וו גיטרה חמאה וסוכר חום למשך 3 דקות,

כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים ביצה ותמצית וניל  ומערבלים דקה נוספת.

מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד להטמעה .

מקררים במקרר כחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל- 180, ומרפדים 2 תבניות תנור גדולות בנייר אפיה .

לאחר כחצי שעה מוציאים מהמקרר

בעזרת 2 כפיות (או עם כף גלידה קפיצית משומנת לקבלת עוגיות גדולות ושמנמנות יותר )מניחים כדורים קטנים על גבי ניירות האפייה.

אופים 12 דקות, מצננים ואוכלים .

אצלינו בבית הכל נעלם תוך פחות משעה..

מבוסס על מתכון מתוך הבלוג  Joy The Baker

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

אפרת יוני 26, 2017 at 6:21 am

חולה על הצילומים ההורסים שלך!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2017 at 8:03 am

תודה!

Reply
שרון בבלי אוקטובר 14, 2020 at 7:12 pm

היי קרן, נראות מושלמות, אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן? יצא טוב? ושאלה נוספת האם לטחנות הגדולות יש קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:34 pm

לדעתי אין להם
לא חושבת שיש בעיה להמיר לקמח ללא גלוטן נראה דווקא שייצא אחלה

Reply
דניה ויינר יוני 26, 2017 at 11:24 am

הולכת על זה!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2017 at 12:59 pm

יש!!

Reply
אסתר שפרון יולי 4, 2017 at 8:03 pm

תודה המתכון טוב מאד. יש לי מתכון מאד מאד דומה בתוספת ג'ינגר – הכמות לפי הטעם. התוצאה – מאד דומה לעוגיות סקוטיות הנמכרות גם באיקאה. כמובן רק מי שאוהב

Reply
קרן אגם יולי 4, 2017 at 9:17 pm

אכן המתכון מזכיר את עוגיות הג'ינג'ר הקלאסיות .
את אלו שמוכרים באיקאה אני אוהבת במיוחד.

Reply
ליאת דצמבר 14, 2020 at 8:11 pm

שלום, 2 כפיות בודה לשתייה הופכות את העוגייה למרה וממש חבל.

Reply
דליה מאי 20, 2021 at 12:11 am

נהדרות!!! מאמצת. תודה.

Reply
חנה שינדר יולי 9, 2017 at 12:38 pm

היום אני מכינה

Reply
קרן אגם יולי 9, 2017 at 4:35 pm

ספרי לנו איך יצאו 🙂

Reply
פאינה ספטמבר 8, 2017 at 6:08 pm

הי, יצאו לי מרות לא יודעת למה… הן טעימות אבל לקראת הסוף בביס מופיע טעם מר… יש לך רעיון ממה הוא נובע?…אולי יותר מדיי תמצית וניל או קינמון ישן…

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2017 at 8:42 pm

טעם מר יכול להגיע מעודף סודה לשתיה במתכון.
במתכון הספיציפי אמנם יש שימוש יחסית בהרבה סודה לשתיה אבל ביחס לשאר החומרים במתכון זה לא אמור להשפיע.
אלא אם כן שינית משהו ביחס החומרים וא זזה נובע מחוסר איזון.

Reply
מירב אוקטובר 14, 2020 at 5:46 pm

יוווו מתה להכין אבל רק סודה לשתיה אין לי. יש משהו במקום שאפשר,?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:40 pm

אבקת אפייה

Reply
אורנה ספטמבר 12, 2017 at 6:30 pm

למה העוגיות לא יוצאות דקות כמו בתמונה
יוצאות מאד טעימות אבל כמו שבתמונה
אולי בגלל ששמתי רק שלושת רבעי כוס סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2017 at 7:12 pm

סביר להניח.
למה הורדת בכמות ?

Reply
ג'ויס אוקטובר 22, 2021 at 9:08 am

העוגיות יוצאות מושלמות אבל הרבה יותר עבות מבתמונות
ממה זה יכול לנבוע?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 9:29 am

האם הורדת בכמות הסוכר ?

Reply
שני אוקטובר 14, 2020 at 6:09 pm

כתבת תמצית וניל במרכיבים אבל בפירוט מתכון זה לא מופיע להוסיף אותה …

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:31 pm

צודקת
עם הביצה תיקנתי

Reply
אורנה ספטמבר 14, 2017 at 6:31 pm

באופן אוטומטי תמיד מקצצת בסוכר כי בטעם אני ממש לא משתגעת על מתוק וככה גם בני הבית
שלא מעירים שזה לא …. תמיד אני שואלת ונאמר שזה בסדר
העוגיה יצאה מצוין עשיתי אותה קטנה והוספתי לה 20 גרם של א.שקדים
אבל נדלקתי עליה בגלל שנראית בתמונה שטוחה ולא שמנמנה

Reply
איילת אוקטובר 14, 2020 at 8:06 pm

היי קרן איך אפשר להכין ברסת פרווה? להמיר בשמן? מחמאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:40 pm

מחמאה זה תמיד מעולה במקום חמאה או שמן קוקוס

Reply
גלית אוקטובר 30, 2020 at 5:45 pm

שמן קוקוס במקום חמאה? מה הכמות ? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 8:37 am

באיזור ה 140 גר׳

רעות נובמבר 27, 2020 at 2:13 pm

יצאו לי קצת מרות/:האם אפשר להשתמש בעוגיות ולהפוך אותן לבסיס של משהו? (לטחון אולי עם סוכר?)

קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:27 pm

אם הן יצאו מרות זה בטח משהו באבקת הסודה לשתייה. אבל בגללן טעמו המר לא נראה לי שתוכלי להשתמש בהן לשום דבר

OLGA דצמבר 30, 2017 at 5:45 pm

הי,אפשר לשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2017 at 8:39 am

הי אולגה, ככלל, כשאני ממירה לקמחים שונים מקמח לבן רגיל במתכונים, אני מתחילה בהמרה של חצי מהכמות שבדרכ לא דורשת שינויים נוספים
במתכון, אם בכל זאת את רוצה להמיר את כל הכמות קחי בחשבון שייתכן וייצאו לך מעט יבשות יותר, אבל את מוזמנת לנסות ולדווח:-)

Reply
אילה אוקטובר 15, 2020 at 8:59 pm

היי קרן, בתמונות החדשות העוגיות נראות שונות לחלוטין מהתמונות הישנות. איך מגיעים לתוצאה כמו בתמונות הישנות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:33 am

בתמונות הישנות השתמשתי בסוכר חום כהה ואת העוגיות קרצתי עם כפית, לעומת הגדולות שהוכנו עם סוכר חום בהיר ונקרצו עם כף גלידה קפיצית

Reply
טלי פברואר 11, 2018 at 7:53 pm

הי קרן, העוגיות יצאו ממש תפוחות ולא דקות כמו שלך… עשיתי בדיוק כמו שכתבת 🙂 יש לך רעיון מה לא עבד?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2018 at 3:09 pm

הי טלי, אולי הן היו גדולות מדי? קשה לדעת, מציעה לנסות שוב ולהכין אותן קטנות יותר, ולשטח מעט לפני אפייה עם גב כף.

Reply
אולגה פברואר 22, 2018 at 7:18 pm

תודה רבה קרן.
יצא מעולה.אני החלפתי לקמח כוסמין מלא והוספתי גרידת תפוז.העוגיות יצאו דקות,קריספיות וטעימווות.

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2018 at 8:32 pm

נשמע טעים! תודה רבה

Reply
הילה מרץ 5, 2018 at 9:11 am

היי, האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה? ומה הכמות אם ממירים?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2018 at 12:29 pm

שימוש בשמן לא יניב אותה תוצאה לכן אין אפשרות להמיר.

Reply
הדס נובמבר 13, 2018 at 5:28 pm

הכנתי פעמיים במדוייק. פעמיים יצא מר וטעם הסודה השתלט. אנסה שוב פחות כפית אולי זאת טעות הקלדה?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2018 at 5:37 pm

הי הדס, זו לא טעות הקלדה אבל תנסי להוריד כפית ותראי אפ זה פתר את העניין-)

Reply
מיטל:) ינואר 21, 2020 at 8:23 pm

יש?לי סוכר חום בהיר
יעבוד?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 9:22 pm

כן אין בעיה

Reply
סיון אוקטובר 15, 2020 at 11:42 pm

העוגיות בטעם משגע, חמאתיות בטירוף!
אבל … השתטחו כמו דיסקית.
בתבנית הראשונה המסה לא הייתה מספיק קרה חשבתי שבגלל זה נפלו באפייה, לכן בתבנית השניה שאפיתי הקפאתי את הכדורים לפני אפייה, אבל שוב, דקה לפני סוף האפייה הן השתטחו. ממה נובע?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 11:07 am

האם שינית משהו במצרכים?

Reply
סיון אוקטובר 16, 2020 at 11:11 am

לא, בדיוק כמו שרשום…

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:05 pm

אין לי מושג אז מה קרה

Reply
נעמה אוקטובר 26, 2020 at 2:46 pm

גם לי יצא מר):

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2020 at 3:10 pm

מבאס לשמוע ולא ברור לי למה נסי להכין פחות 1/2 כפית סודה
לי הן יוצאות מדהימות

Reply
מעיין אלרואי נובמבר 15, 2020 at 1:26 pm

הי קרן, יש לי עסק של בישול טבעוני, וכבר לא פעם ראשונה שאני "מטבענת" עוגיות שלך.
הפעם יצא וואו!!!
שמתי במקום חמאה שמן קוקוס שקצת הקשיתי את המרקפ שלו במקרר, ובמקום ביצה 2 כפות רסק תפוחים.
השתמשתי בסוכר חום כהה הדחוס.
יצאו פשוט מעולות!! דווקא קצת רכות, מתוקות עם מליחות עדינה.
בקיצור תודה, מאמצת!

Reply
הודיה ינואר 21, 2021 at 3:18 pm

היי!
אפשרי להחליף את החמאה בשמן קנולה?

Reply
אור פברואר 1, 2021 at 6:21 pm

היי, ניתן לשמור את העוגיות במקפיא? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 8:24 pm

כן בטח

Reply
ציפי בוקר מאי 19, 2021 at 3:05 pm

הי אפשר לעשות עם סוכר קוקוס?

Reply
מירון גלזר מרץ 5, 2022 at 10:28 am

אני רוצה להחליף את החמאה בשמן,מה הכמות המקבילה?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:29 pm

מעולם לא הכנתי אותן עם שמן, לא יודעת להגיד איך ייצאו , הייתי משתמשת ב 1/2 כוס

Reply

Leave a Comment