עוגיותפורים

עוגיות סנדויץ אלפחורס ושת״פ עם חן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי

פברואר 16, 2017 24 Comments

בראש השנה, איחלתי לעצמי שזו תהיה שנה שבה לא אפחד לבקש משאלות,

ולהגשים אותן לעצמי ואני בהחלט עומדת יפה במשימה.

וכך קרה, שלפני כחודש הצעתי לחן שוקרון מהבלוג מתוקים שלי (נדמה לי שאין מי שלא מכיר נכון? ) לאפות יחד.

״אולי תגשימי לי חלום לאפות איתך?״ שאלתי אותה בהודעה.

ומפה לשם מצאתי את עצמי מתרגשת בטרוף ונוסעת לבית של חן ליום אפייה משותף של עוגיות לקראת פורים.

חן היא בערך הבלוג השני שנחשפתי אליו לפני כמה וכמה שנים שהתחיל אצלי חיידק האפייה.

שנים שאני עוקבת אחרי כל פיפס שלה ומכינה את כל המתכונים שלה.

היא היתה ועדיין מקור השראה ענק, של מתכונים קלים להכנה, מעולים,

שמוגשים בבלוג שלה בצורה אסטתית ומעוררת השראה.

אז מה אספר לכם על היום בו בילינו יחד :

-הבית שלה והיא נעימים בדיוק בדיוק כמו שהמאפים שלה יפים בתמונות,

לקח לי בדיוק דקה להיכנס לבית ולהרגיש בו הכי בנח (כלומר לא להפסיק לפטפט)

-גיליתי שזה כייף אדיר לאפות עם מישהו נוסף במטבח

( במיוחד במטבח כמו של חן שוקרון שיש בו   ה כ ל )

-מסתבר שהדיל עם חן כלל גם ארוחת צהריים ביתית ונורא טעימה.

-אכלתי את עוגיות הטוויקס כנראה הטובות בעולם.

-התאהבתי! כלומר הגעתי מאוהבת ויצאתי מסוחררת מאהבה לאישה ששמה חן שוקרון.

אז מה הכנו ?

אני הכנתי עוגיות פרח אלפחורס מעולות! וסהרוני פרג שקדים בציפוי שקדים גרוסים שאת המתכון שלהם אפרסם בקרוב.

חן הכינה את עוגיות הטוויקס הטובות בעולם ועוגיות שוקולד סנדויץ ריבת חלב שיפורסמו גם הם בפוסט של חן בקרוב.

ולסיכום:

תודה רבה חן אהובה שהסכמת לאפות איתי, אני רק אאחל לעצמי לפגוש אותך עוד הרבה, את פשוט מדהימה.

ואתם אל  תפספסו את הפוסט של חן עם מתכון לעוגיות הטוויקס המדהימות.

עוגיות פרח אלפחורס / בערך 30 עוגיות

מצרכים למתכון:

200 גר' חמאה רכה

1.5 כוסות פחות כף ( 200 גר') קמח לבן רגיל

1.5 כוסות פחות כף ( 200 גר') קורנפלור

שקית ( 10 גר') אבקת אפייה

כוס (120 גר)  אבקת סוכר

4 חלמונים מביצים גודל L

3 כפות חלב

חצי כפית תמצית או משחת וניל

צנצנת/ קופסא ( 400 גר') ריבת חלב

חבילה קטנה ( 100 גר') קוקוס טחון

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת סוכר

ואבקת אפיה.

מוסיפים את החלמונים והחלב וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונעים למגע.

משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לארבעה חלקים.

מרדדים כל חלק למלבן דק בעובי 5 מ״מ,

קורצים מהבצק פרחים בעזרת קורצן פרח, או עיגולים בעזרת קורצן עגול בקוטר 5-6 ס״מ.

למחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן באמצע בעזרת צנתר עגול קטן .

מעבירים את הפרחים לתבנית אפייה ושומרים על מרווחים של כ 3 ס״מ ביניהן.

אופים כ 7-8 דק עד שהן מקבלות צבע ממש מעט זהוב.

(שימו לב שאלו עוגיות בהירות בצבען, אל תחכו מעבר לזמן זה, אחרת הן יתחילו להישרף ולהתייבש)

מצננים מעט את העוגיות, מסדרים בזוגות ( אחת עם ואחת בלי חור) וממלאים את העוגיה ללא החור בריבת חלב,

אפשר בעזרת כפית, ואפשר למלא שקית זילוף בריבת חלב ולגזור את החלק התחתון שלה.

סוגרים כל עוגיה עם ריבת חלב בעוגיה עם חור, ומהדקים מעט.

אם הכנתם עוגיות פרח בשלב הזה תצטרכו בעזרת שקית זילוף לזלף ריבת חלב על כל החלק החיצוני שלה

ואז לגלגל בקוקוס טחון, אחרת ריבת החלב לא מגיעה לקצוות והקוקוס לא ייתפס.

אם הכנתם עוגיות עגולות תדאגו למרוח את ריבת החלב עד הקצה כך שהריבת חלב ״תציץ״

החוצה והקוקוס ״ייתפס״ אליה ואז תגלגלו בקוקוס.

זהו!

העוגיות שלכם מוכנות והן טעימות באופן מסוכן ביותר.

בתיאבון:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

נטלי פברואר 16, 2017 at 9:43 am

איזה יופי!!!!

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 10:30 am

תודה!

Reply
חן שוקרון פברואר 16, 2017 at 10:21 am

קרן מקסימה, היה לי הכי כיף בעולם לאפות איתך. כולך אור וקסם. מחכה כבר לפגישה הבאה!

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 10:30 am

גם אני בקוצר רוח:-)

Reply
פיית העוגיות פברואר 16, 2017 at 10:44 am

איזה כיף 🙂 יופי של שיתןף פעולה
ופרחי האלפחורס האלה פשוט הורסים!

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 11:21 am

כייך גדול פיירי.
תודה אהובה

Reply
יולי חדד פברואר 16, 2017 at 11:21 am

פשוט מקסים קרן, כל הכבוד על הפרגון הגדול לקולגה, זה לא מובן מאליו בתעשיה ובברנז׳הץ שאפו!!!
אלה אחת המעוגיות שאני הכי אוהבת ליד הקפה, זכור לי רגע שהייתי בברצלונה במסעדה ביתיי ונכנסה בחורה רכובה על אופנים שבידה קופסה לבנה ומתוכן הוציאה עוגות אלפאחורס נימוחות וטעימות בטירוף, ליד הקפוצ׳ינו שלי.

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 12:33 pm

תודה יולי!
אכן אלפחורס אלו עוגיות מהשורה הראשונה:-)

Reply
רות אופק פברואר 16, 2017 at 5:22 pm

פשוט משגע! שיתוף פעולה מוצלח במיוחד בין שתי בלוגריות שאני אוהבת במיוחד <3

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2017 at 10:42 pm

תודה רות!

Reply
אורנה פברואר 18, 2017 at 8:03 am

תענוג לעיניים

בעזרת איזה כלי עשית את החור באמצע הפרח ?

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2017 at 9:12 am

תודה אורנה . את החור עשיתי באמצעות ראש של צנתר זילוף עגול חלק

Reply
דבי פברואר 23, 2017 at 3:27 pm

שלום, הכנתי את עוגיות האלפחורס והן יצאו מדהימות, הבצק מושלם ונוח מאוד לעבודה
תודה על מתכון מושלם ושבת שלום

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2017 at 4:03 pm

איזו תגובה משמחת !
תודה דבי ושבת שלום 🙂

Reply
רחלי בליצר יולי 21, 2017 at 8:09 pm

נעניתי להצעתך הנבונה בדבר ניצול החלמונים שנותרו מיותמים בהכנת עוגת השוקולד החלומית שמעליה מרנג שוקולד, ואכן העוגיות האלו- האלפחורס- שינו את הכל בבית. הבן שלי, אנין הטעם, שעד כה סירב לכל העוגיות שלי הבאמת טעימות ( נשבעת) נשבר! נשבר! הוא והקטנה רבים עליהן, אם היא מגניבה שתיים הרי שהוא סופר לה חחחחח. תודה קרן יקרה, אמשיך לעקוב באדיקות אחר כל מתכון שלך. שבת נפלאה

Reply
קרן אגם יולי 25, 2017 at 8:32 am

אני בטוחה שהעוגיות שלך וכל מה שכת עושה טעים!
איזה כייף לי שאת פה יקירתי

Reply
שני חגי מאי 13, 2020 at 4:32 pm

אפשר לעשות אותם בלי מיקסר?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 4:37 pm

בטח, ידנית

Reply
אביחי גלדצהלר יוני 7, 2020 at 9:43 pm

כדאי לציין, לדעתי, שהעוגיות האלה טעימות יותר יום למחרת כי הבצק סופח את הלחות של הריבת חלב. אז לאכול אחד ולהתאפק… 🙂

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 11:36 pm

זה אחלה טיפ תודה

Reply
שני חגי יוני 22, 2020 at 11:04 pm

האם את ממליצה להגדיל כמויות כדי לעשות יותר עוגיות או להכין בכמה נגלות?
ובנוסף האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא ורק במועד לאפות?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:48 pm

אם רוצים יותר עוגיות אז צריך יותר בצק מן הסתם, ואין בעיה להקפיא את הבצק
להפשיר ולהשתמש בו ולאפות

Reply

Leave a Comment