ט״ו בשבטמתכוני פרווהמתכונים כלליעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות וקוקוס

ינואר 30, 2018 47 Comments

פעם, חשבתי שעוגת בננה זה איכסה, ושזה נורא אמריקאי.

וזה די מוזר כי אני אוהבת כמעט כל קינוח אחר שיש בו בננה, במיוחד בננה מטוגנת!

כשהיינו ילדים אבא שלי היה מכין לנו לקינוח בננות מטוגנות, עם המון חמאה,

ולבסוף היה מוסיף ברנדי למחבת והיתה נדלקת להבה ועושה מסיבה עם הבננות במחבת.

והיינו מלקקים את המחבת עד הפירור האחרון.

עד היום כשאני נמצאת במסעדה אסייתית שמגישה בננה מטוגנת אני תמיד אזמין את המנה לקינוח.

בתקופה האחרונה התחלתי יותר ויותר להכין עוגות עם בננות, וגיליתי שאני ממש אוהבת את זה.

טעים במיוחד השילוב של בננות ושוקולד, אבל לא פחות טעים בעיני הוא שילוב הבננות עם קוקוס.

לכבוד ט״ו בשבט, אפיתי לכם עוגת בננות וקוקוס, סופר קלה להכנה.

ואגב, אני אף פעם לא זורקת בננות שנראות מבחוץ ״בשלות מדי״

כבר למדתי, שכשקולפים אפילו בננה שחורה לגמרי מבחוץ, היא עדיין נהדרת מבפנים,

גם אם לא לאכילה אז לפחות לעוגה.

וגם למדתי, שאם לא רואים את הבננות בכלל בעוגה, אז הילדים מתים עליה:-)

חג שמח.

עוגת בננות וקוקוס

 

עוגת בננות וקוקוס/תבנית עגולה רגילה או תבנית עם חור 24 ס״מ

(גרסת פרווה בהערות בסוף המתכון)

מצרכים למתכון:

3 בננות בשלות קלופות ומעוכות

4 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן

3/4 כוס שמן קנולה

2 כוסות(280 גר') קמח תופח

3/4 כוס (65 גר') קוקוס טחון

1/2 כוס ( 105 מ״ל) ריוויון

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר למשך כ 5 דק' עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה

בהדרגה מוסיפים את השמן וממשיכים להקציף.

מוסיפים ריוויון, בננות, קמח, וקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45-50 דק'.

מצננים מעט, הופכים על גבי צלחת הגשה, ומקשטים באבקת סוכר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

הערות למתכון:

**לגרסת הפרווה, את הריוויון ניתן להמיר באותה הכמות במיץ תפוזים או קרם קוקוס

**ריוויון אפשר להמיר באותה הכמות ביוגרט או שמנת חמוצה.

**את הקוקוס אפשר להמיר ב 1/2 כוס קמח.

**את הסוכר הלבן אפשר להמיר לסוכר חום.

**קמח לבן אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או 1/2 מהכמות בקמח כוסמין מלא.

עוגת בננות וקוקוס

פרוסת עוגת בננות וקוקוס

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

צילה ינואר 30, 2018 at 9:21 pm

העוגה יכולה להתאים לאפיה בסיר פלא?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2018 at 9:43 pm

בהחלט

Reply
נעה מרץ 13, 2018 at 9:22 am

מה יכול להחליף את הריוויון? הרי הוא זה שנותן את החומצה פה. חלב צמחי + כפית וחצי חומץ תפוחים?

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2018 at 10:21 am

לגרסת פרווה הכוונה? הכי אוהבת להחליף בקרם קוקוס

Reply
Maayan מרץ 28, 2018 at 12:30 pm

איזה קמח כשל"פ ניתן לשים (לא מצה) ועדיין העוגה תהיה טעימה ואוורירית?

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2018 at 12:53 pm

את יכולה לנסות להמיר בשקדים טחונים וכמה כפות קמח תפ״א, אני מניחה שזה ייצא מצויין
1.5 כוסות שקדים טחונים, 4-5 כפות קמח תפוחי אדמה.
ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה

Reply
Maayan מרץ 28, 2018 at 12:55 pm

תודה רבה וחג שמח 🙂 🙂

Reply
תהילה נובמבר 19, 2021 at 11:28 am

הי קרן,
תוכלי לומר בבקשה כמה הבננות צריכות לשקול? כי יש גדלים שונים. וגם, האם העוגה מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים או יבש לגמרי? מנחשת שפירורים לחים:)

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:16 pm

משקל הבננה לא קריטי
פשוט להיצמד למתכון
הפירורים לחים

Reply
תהילה נובמבר 20, 2021 at 1:49 pm

יצא מעולה! ואני לא מתה על עוגות בננה:)

נחמן מאי 10, 2018 at 4:43 pm

שוקולד מגורד יוכל להיכנס פנימה?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2018 at 5:05 pm

בטח זה יהיה מצויין

Reply
קרן פברואר 17, 2019 at 10:48 am

היי,
האם זה יהיה בסדר אם לא אקציף את הסוכר והביצים.
המיקסר בתיקון ומאוד מתחשק לי להכין את העוגה.

.

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2019 at 10:55 am

אפשר פשוט להקציף במהירות דקה שתיים עם מזלג או מטרפה ידנית זה גם יעשה את העבודה.

Reply
דולית יוני 25, 2019 at 8:36 am

הכנתי- התמכרתי! יצא מושלם! עוגה קלה להכנה וטעימה בטירוף1
הכנתי ללא הריוויון – לגרסת פרווה. תודה! ♥

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:46 am

תודה!!

Reply
נעה מאי 6, 2020 at 8:16 pm

אפשר להשתמש בבננות קפואות?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 8:21 pm

כן

Reply
עדי מאי 16, 2020 at 11:11 am

יש ביצים m
האם צריך להוסיף ביצה?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:40 pm

לא

Reply
עדי יוני 15, 2020 at 7:09 pm

יצאה לי פגז (הכנתי בפיירקס כי לא היתה לי תבנית) תודה

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 7:34 pm

פיירקס זה החיים!

Reply
אנה יוני 16, 2020 at 9:45 pm

אפשר שמנת מתוקה במקום רוויון?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:11 am

כן

Reply
מיכל אוקטובר 1, 2020 at 11:43 am

נראה מדהים !!!
באיזה גודל תבנית אפשר להשתמש אם לא בתבנית כמו שלך ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:46 pm

אינגליש קייק או גדולה קטנה

Reply
שירלי אוקטובר 9, 2020 at 8:13 pm

ריח משגע בבית וטעיםםם!
האם צריך לשמור את העוגה במקרר?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 8:32 pm

תודה שירלי, אולי בגלל שחם עכשיו אז כן

Reply
בר אוקטובר 20, 2022 at 10:52 pm

היי קרן,
במידה ואני רוצה לשים אבקת אפייה במקום קמח תופח, כמה לשים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:52 am

2 כפיות

Reply
יוטבת אוקטובר 10, 2020 at 8:12 am

הכנתי את העוגה. עם סוכר חום ושמנת חמוצה .יצאה נהדרת .תודה על מתכון קל ❣

Reply
יהודית אוקטובר 22, 2022 at 6:23 pm

הכנתי עכשיו את העוגה והיא יצאה כל כך טעימה ואוורירית. תודה לך על מתכונים מעולים!!! אין עלייך!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2022 at 8:21 am

שמחה לשמוע יהודית תודה

Reply
מעיין מאי 8, 2023 at 8:36 am

הי:) אפשר להמיר את הריוויון בשמנת חמוצה?
בלי שזה יהרוס טעמים

Reply
קרן אגם מאי 8, 2023 at 9:02 am

כן אין בעיה

Reply
ענת מאי 20, 2023 at 8:56 am

היי קרן
האם ניתן להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם מאי 20, 2023 at 10:18 pm

כן בטח

Reply
‪Talia אוגוסט 5, 2023 at 3:43 pm

יש לי רק שתי בננות. עדיין אפשרי להכין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 4:11 pm

בטח

Reply
קארין אוקטובר 13, 2023 at 11:31 am

היי קרן אפשר להחליף את הרויון בשמנת להקצפה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 7:58 am

בטח

Reply
נופר נובמבר 29, 2023 at 10:52 pm

היי אפשר להחליף את
הריווין בחלב ?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2023 at 8:40 am

בטח

Reply
קורל ינואר 2, 2024 at 2:58 pm

היי אם אני רוצה להשתמש רק בקמח כוסמין מלא מה הכמות?

Reply
חגית מרץ 10, 2024 at 11:59 pm

יצאה לי עוגה דחוסה, איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2024 at 4:38 pm

הורדת בכמות הסוכר?

Reply
חגית מרץ 11, 2024 at 4:40 pm

לא

Reply

Leave a Comment