עוגותעוגות גבינה

עוגת בראוניז טירמיסו

ספטמבר 3, 2017 31 Comments

 

השבוע נתקלתי בסרטון באינסטגרם, של עוגת בראוניז טירמיסו מהממת,

שעשה לי מיד חשק להיכנס למטבח ולהכין.

זה הגיע בתזמון מושלם לסופ״ש מלא אורחים בבית, אחרת לא הייתי מכינה כזו עוגה שמנמנה לעצמי:-)

לבן זוג יש בן דוד, שבכל פעם לפני שאנחנו מארחים אותו עם המשפחה המהממת,

(ותודה לאריאלה ונגה שהסכימו להצטלם עם העוגה)

הוא עובר על דף הפייסבוק שלי,

וכותב לי תגובה : כזה! או : לא כזה!

הוא טוען שעוגות עם פרי הן לא קינוח ושאם אני מכינה אותן הן צריכות להגיע עם

עוגה שוקולדית בנוסף.

אז אני מדלגת על כל הפירות שעומדים על השיש ומכינה לו קינוח שוקולדי.

לא מדובר בטירמיסו קלאסי, אלא בשילוב בין בראוניז לטירמיסו, שיוצר עוגה מפנקת וטעימה.

זו עוגה שבאמת לא מפסיקים ליישר ועדיף, אם נשאר ממנה משהו,

להניח בקופסא ולשלוח עם האורחים הביתה.

חפשו סיבה ממש טובה למסיבה, ותכינו את העוגה הזו היא מושלמת, וקלה להכנה.

עוגת בראוניז טירמיסו/ תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ ( לעוגה גבוה יותר) או 24 ס״מ (לעוגה מעט נמוכה )

מצרכים למתכון:

לעוגת הבראוניז:

200 גר' קוביות שוקולד מריר איכותי(רצוי בעל 60% קקאו)

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

כוס ( 200 גר') סוכר לבן

כפית תמצית וניל

2 ביצים גודל L

קורט מלח

3/4 כוס קמח לבן רגיל

1/4 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה:

2 מיכלים ( 500 גר') שמנת מתוקה להקצפה 38%

1 מיכל ( 250 גר') גבינת מסקרפונה 40% ( אישית אוהבת את של גד)

1/3 כוס אבקת סוכר+2 כפות

כפית תמצית וניל

לבישקוטים:

חבילה עוגיות מסוג ״בישקוטים״- יוצא בערך 18 בישקוטים.

כוס ( 240 מ״ל)  קפה נמס מגורען (ללא חלב)

המורכב מ- 2 כפיות גדושות קפה נמס + כף סוכר ומים חמים, מצוננת.

כף ברנדי

לקישוט ועיטור:

מעט אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הבראוניז:

משמנים ומרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ

מחממים תנור 180 מעלות.

בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים קצרים של 20 שניות

מוציאים בכל פעם, מערבבים מעט ואם יש צורך מחזירים שוב לחימום.

מערבבים היטב לתערובת חלקה, מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.

מוסיפים תמצית וניל , מלח אבקת אפייה  וקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים כ- 25 דק'.

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

(היזהרו לא לייבש את העוגה בתנור, שלא תהפוך מבראוניז לסתם עוגת שוקולד יבשה)

מצננים לחלוטין.

מכינים את קרם המסקפרונה:

בעקרת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ו 1/3 כוס אבקת סוכר לקצפת יציבה.

מוסיפים את המסקרפונה והוניל ומקציפים שוב עוד כ 2 דק' לקבלת תערובת אחידה.

בודקים מתיקות ואם יש צורך מוסיפים את שתי הכפות הנוספות.

מרכיבים את העוגה בתוך התבנית:

מעבירים את כוס הקפה לקערה בינונית, מוסיפים ברנדי ומערבבים

מרטיבים מעט את הבישקוטים בקפה משני הצדדים,  ומעבירים לתבנית

מעל עוגת הבראוניז.

( לא כל הבישקוטים נכנסים בשלמותם, ראו בתמונה:)

(מחצית מהבישקוטים שלמים, והשאר נחתכו בהתאם למקום שנותר להם)

מורחים מחצית מהקרם מעל השכבה הראשונה של הבישקוטים, ומיישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מניחים מעל הקרם שכבה שניה של בישקוטים טבולים בקפה,

מזלפים מעל הבישקוטים או מורחים שוב ומישרים היטב את יתרת הקרם.

מכסים את העוגה בניילון נצמד או בנייר כסף, ומעבירים לקירור, ל 4 שעות לפחות או לילה שלם.

לפני ההגשה מוציאים מקירור ומקשטים באבקת קקאו.

מעבירים בעדינות סכין סביב דפנות העוגה, משחררים ומעבירים לצלחת הגשה.

בתיאבון!

הערות שלי למתכון:

-את העוגה שומרים כשהיא מכוסה היטב כארבעה ימים במקרר.

-אפשר לוותר על הברנדי בקפה או להמיר בליקר קפה, אבל זה טעים!

-אפשר להכין בתבנית מרובעת או מלבנית, זה יוצא ממש יפה.

-את גבינת המסקרפונה אפשר להמיר בגבינת שמנת רגילה בעלת אחוזי שומן גבוהים.

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

יערה ברום אוקטובר 17, 2017 at 4:27 pm

היי קרן
באמת צריך ככ הרבה שמנת מתוקה??
אפשר איכשהו להפחית שומנים?

תודה
יערה

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 4:40 pm

ברגע שתפחיתי את כמות השמנת המתוקה שכבת הקרם תצא נמוכה יותר.

Reply
דניאל תורגמן אוקטובר 23, 2017 at 6:41 pm

היי קרן.
מה שלומך?
בהמון מתכונים את מציינת לרפד תבנית בנייר אפייה. אשמח לדעת מה הטריק כי משום מה אני ממש מתקשה עם זה
תודה רבה מראש!
דניאל

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2017 at 11:18 am

אני מתכננת בקרוב להוציא פוסט עם הסברים גם לגבי ריפוד תבנית אפייה בנייר אפייה.
מקוה שתביני מההסבר ללא תמונות:
על תבנית מתפרקת, אני מניחה נייר אפיה שלם על התחתית ורק אז מחברת את החלק העגול מלמעלה, כך שנייר האפייה ״ נתפס״ בין שני החלקים.
אז אני גוזרת מהקצוות שלו רצועות רחבות, מרססת את שולי התבנית הפנימיים בשמן, ומדביקה את רצועות הנייר.
לבסוף אני משמנת שוב את ניירות האפייה מבפנים, ואז אני יכולה לשפוך פנימה את הבלילה.
כשמדובר בתבנית שאינה מתפרקת כמו אינגליש קייק, אני גוזרת את נייר האפייה כשהרוחב קצת פחות מרוחב התבנית, ומשאירה את האורך ארוך, משמנת את התבנית ומניחה את רצועת הנייר בפנים לאורך כשהקצוות שלה מבצבצות מלמעלה, זה יעזור לי בהמשך לחלץ את העוגה מהתבנית.
אז אני גוזרת עוד 2 רצועות באורך שולי התבנית ומניחה גם אותן בפנים כשהן נדבקות לשולי התבנית המשומנת.
משמנת שוב הכל, ומעבירה פנימה את הבלילה.
מקוה שעזרתי:-)

Reply
חגית נובמבר 22, 2017 at 8:50 am

הי קרן, ההסברים לגבי הריפוד בנייר אפיה ברורים, אבל לא ברור לי למה בכלל צריך לרפד בנייר אפיה.
לא מספיק פשוט לשמן את התבנית? אשמח להסבר. תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2017 at 10:00 am

כדי לחלץ בקלות מהתבנית 🙂
פשוט מרימים את הנייר וזה יוצא. אם את לא רוצה לחלץ מהתבנית את בהחלט יכולה פשוט לשמן את התבנית.

Reply
חגית נובמבר 22, 2017 at 11:24 am

תודה רבה ותודה על המתכון

Reply
שרון אפריל 9, 2018 at 8:58 pm

היי קרן,
ראשית רציתי לברך על אתר מעולה, עוגות נפלאות והתייחסות אישית שאין כמותה!
מכיוון שאני גרה בחו"ל ולא בידי להשיג כרגע גבינת מסקרפונה רציתי לדעת האם נראה לך שאפשר להשתמש בגבינת פילדלפיה במקום?
תודה רבה על מתכונים טעימים 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2018 at 9:09 pm

תודה שרון על התגובה המהממת.
את יכולה להחליף בקלות מסקרפונה בכל גבינת שמנת, ואת יכולה גם לוותר על הגבינה ולהכין רק עם שמנת מתוקה, זה ייצא טעים כך או כך .

Reply
שרון אפריל 9, 2018 at 10:06 pm

תודה לך 😉

Reply
חגית מאי 31, 2018 at 10:57 am

היי קרן,
כל עוגה שלך שאפיתי יצאה מצויין, אז קודם כל תודה 🙂
אני רוצה להכין את העוגה ללא הבישקוטים ולשים מעל קרם המסקרפונה גנאש שוקולד.
האם זה מתאים למתכון הזה?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2018 at 12:12 pm

בטח, אין בעיה

Reply
מעיין ויצמן- שלף יוני 4, 2018 at 11:31 am

אין הכל אצלך תמיד עושה חשק לקום למטבח, המתכונים שלך פשוט מעולים!
רוצה כבר לחזור מהעבודה להכין..

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:36 am

תודה רבה מעיין!
את תהני ממנה

Reply
נידא יוני 4, 2018 at 1:07 pm

היי קרן
אני יכולה להוסיף לתערובת הגבינה חלב ו גבינת לבנה ??

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 1:16 pm

אפשר לערבב מסקרפונה וגבינה לבנה

Reply
חני יוני 15, 2019 at 11:14 pm

שבוע טוב,
אתמול הכנתי את העוגה שלך, יצאה טעימה מאוד. אבל הבראוניז יצא קשה,מה עשיתי לא בסדר?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2019 at 10:33 am

הי חני
כנראה שאפית את שכבת הבראוניז יותר מדי, להבא לאפות פחות כמה דקות.

Reply
חניתה רוזן דצמבר 18, 2019 at 1:01 pm

היי קרן
אפיתי את העוגה ויצא חלום
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2019 at 1:47 pm

תודה חניתה

Reply
שלי בן יעקב אפריל 23, 2020 at 10:54 am

היי קרן(: תודה על המתכונים הנפלאים,אני מכינה את העוגיות שוקולד ציפס מדי שבוע ומחסלים אותן!!
אפשר להמיס שוקולד וחמאה מעל סיר מים רותחים?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:01 am

ברור שכן

Reply
אימי יוני 16, 2021 at 4:12 pm

הכנתי את העוגה היא טעימה , אך מאוד כבדה ומשום מה היא כמו שתי שכבות נפרדות בראוניז וטירמיסו , הביסקוויטים לא נדבקו כע הבראוניז..

Reply
מאי מאי 3, 2022 at 1:53 pm

האם אפשר להחליף את הקפה נמס באספרסו?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 2:01 pm

כן בטח

Reply
נחמה מאי 3, 2022 at 2:38 pm

אפשר לותר על הביצים

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 6:38 pm

בבראוניז אי איפשר לוותר עליהן

Reply
נועה קרוא מאי 6, 2022 at 7:19 am

הכנתי אתמול
יצא מושלם
הבנים שלי טוענים שכזה בראוניז הם עוד לא אכלו
תודה על הכול♥️

Reply
קרן אגם מאי 6, 2022 at 11:30 am

תודה נועה

Reply
הדס יולי 8, 2022 at 2:59 pm

מתכון מעולה!
בא לי להכין לחופשה בצימר בצפון. זה ישרוד נסיעה? אולי אפשר להקפיא מראש ואז לקחת?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2022 at 3:35 pm

תקפיאי

Reply

Leave a Comment