עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה ריקוטה מושלמת

מאי 16, 2014 72 Comments

 

**הפוסט שופץ ונערך מחדש ב 10/05/20**

אני כל כך שמחה שהצלחתי השנה להגיע לרגע שבו אני מכינה שוב את העוגה הזו ומצלמת אותה

מחדש לבלוג, כי היא אחת מעוגות הגבינה שאני הכי אוהבת, שהוכנה לפני המון שנים,

עם צילומים די נוראיים (בשמש!) ולמרות שתכננתי בכל שנה לצלם אותה מחדש זה לא קרה.

ובגלל הצילומים שלה לא ממש קידמתי או הזכרתי אותה וככה היא ישבה לה בבלוג,

בלי שאף אחד כמעט ידע עליה, ואני מקוה שעכשיו בזכות הפוסט החדש היא תעשה קאמבק בגדול.

השנה החלטתי שאני מכינה אותה יחד עם כל שלבי ההכנה שלה בסטורי, וניצלתי את ההזדמנות

להכין, לצלם ולעשות לה כמה שיפורים, להתפעל מיופיה, כי סדקים זה החיים שלי, לאבק אותה

באבקת סוכר ולטעום ממנה, להיזכר כמה היא איכותית וטובה.

אז תכירו את עוגת הגבינה שלכם לשבועות, עוגת גבינה ריקוטה בין שתי שכבות של בצק עדין ופריך.

למי שכמוני אוהב עוגות גבינה אולד פאשן כאלו, לא מתוקות מדי, לא עמוסות וכבדות,

לא מגונדרות, קצת כפריות, והכי הכי לא משתדלות.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

עלים

עוגת גבינה ריקוטה בין שתי שכבות של בצק פריך /תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון

לבצק הפריך:

2 ושליש (326 גר') כוסות קמח לבן

180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

קמצוץ מלח

1 חלמון מביצה גודל L

2 כפות שמנת חמוצה

גרידת לימון מחצי לימון בינוני

למלית:

750 גרם (3 גביעים) גבינת ריקוטה (אני השתמשתי ב 5% של גד)

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1 שקית סוכר וניל

גרידה ומיץ מחצי לימון בינוני

3 חלבונים מביצים גודל L

2 חלמונים מביצים גודל L

חצי מיכל (125 מ״ל) שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת

קמצוץ מלח

1/3 כוס (45 גר') קמח לבן

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מתחילים עם הכנת הבצק הפריך:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה (אפשר גם עם וו גיטרה במיקסר או עם הידיים)

מערבבים קמח, סוכר ומלח.

מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי.

מוסיפים חלמונים, שמנת חמוצה וגרידת לימון וממשיכים בפעולת המערבל עד שמתקבל כדור בצק

אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.

מחלקים את הבצק לשני כדורים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד, מכניסים לקירור כחצי שעה.

בינתיים מכינים את מלית הגבינה:

מכניסים שוב לקערת מעבד המזון (אין צורל לשטוף אותה)

ריקוטה,סוכר, סוכר וניל מיץ לימון, גרידת לימון, חלמונים, קמח ומלח

מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים לקערה גדולה וממשיכים:

במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת ומקפלים לתוך תערובת הגבינה

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.

מקפלים גם אותו לתערובת הגבינה בעדינות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על נייר אפיה מקומח היטב מרדדים כדור בצק אחד,

בעזרת תחתית התבנית מסמנים עיגול עם סכין ומסירים קצוות מיותרים.

חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני ומכניסים עיגול בצק אחד חזרה למקרר

כשהוא על גבי נייר האפייה. מעבירים את עיגול הבצק שהשארנו בחוץ לתבנית,

(הופכים את נייר האפייה כך שהבצק עם הפנים לתחתית ומסירים בעדינות את הנייר)

מחוררים בעזרת מזלג את הבצק ואופים כ- 8-10 דקות. להזהבה קלה.

מוציאים מהתנור ומעבירים פנימה מעל הבצק את מלית הגבינה.

מוציאים מהמקרר את עיגול הבצק, מחוררים מעט עם מזלג,  וחוזרים על הפעולה:

שוב הופכים את נייר האפייה כשעיגול הבצק כלפי מטה ומסירים את הנייר,

הפעם כשהבצק מעל המלית., מסדרים קצת בשוליים.

מכניסים לתנור ואופים כ 45-60 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכז העוגה

יוצא יבש. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ולאחר צינון מוחלט,

מכניסים לקירור לפחות לארבע שעות ועדיף לילה במקרר.

לפני הגשה מפדרים באבקת סוכר, ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

Print Friendly, PDF & Email

72 Comments

עינת יולי 28, 2017 at 11:49 am

יקירתי, נראה מצויין!
בחיפושיי אחר עוגת גבינה אולטימטיבית הגעתי לזו שלך ותוהה האם היא תהיה התשובה להתלבטות בין עוגת גבינה אפויה רגילה לעוגת פירורים קרה …:) נראה לי שאני מפסיקה להתלבט ברגע זה לאחר שקראתי את השורה של "לא מתוקה מדי ולא כבדה מדי". אממממה- יש לי רק 250 גר ריקוטה ו500 גרם גבינת לבנה 5 אחוז. יכול לעבוד לדעתך, או שמצריך קפיצה לסופר? ואיזו ריקוטה ממולצת לעוגה?ואת הבצק הפריך השני את פשוט מניחה מעל וזהו?
סליחה על החפירות ותודה! אין עלייך.

Reply
קרן אגם יולי 28, 2017 at 5:05 pm

הי עינת, זו עוגה קצת ושנה ומאוד מיוחדת לטעמי.
אני לא חושבת שגבינה לבנה תניב את אותה התוצאה לכן הייתי ממליצה לקפוץ לקנות.אני לרוב קונה ריקוטה( לא מלוחה) של גד, היא מצויינת.
לגבי הבצק הפריך, אפש לותר על הדיסקית העליונה או פשוט להניח ולהדק מעט.
בהצלחה!

Reply
גילת ינואר 24, 2018 at 4:12 pm

הי לך.
נראה נפלא. בא לי להכין אבל יש לי קיחו של ריקוטה רגילה שמכילה גם מלח. נראה לך שזה נורא??
תודה,
גילת.

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 5:23 pm

לצערי כן:-( לא יעבוד עם מלוחה

Reply
Suzanne Y.P פברואר 9, 2018 at 7:22 pm

העוגה בחורף חייב מקרר או אפשר להשאיר בחוץ?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2018 at 10:10 pm

זו עוגת גבינה, חייבת מקרר.

Reply
שולי מאי 10, 2018 at 10:43 pm

האם יש לשים קערה עם מים בתנור בעת האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2018 at 5:44 pm

אין צורך

Reply
מזל יוני 6, 2018 at 2:05 pm

האם ניתן להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם יוני 6, 2018 at 2:13 pm

אפשר להקפיא ולהפשיר לפני הגשה לילה במקרר

Reply
שרון מאי 7, 2019 at 10:06 am

הי, יש לי שאלה!
האם יש להוציא את הריקוטה מהמקרר לפני ההכנה כמו שעושים עם מסקרפונה או שזה עובד בכל מקרה?!
תודה!, ותדעי שתמיד יוצא לי מוצלח כל מה שאני מכינה מהבלוג שלך!

Reply
קרן אגם מאי 7, 2019 at 11:10 am

תודה רבה שרון!
אין צורך להוציא את הריקוטה מהמקרר קודם

Reply
רייצ'ל אפריל 27, 2020 at 6:18 pm

העוגה יצאה נפלאה.
עוגה עם טעם עדין של גבינה,אורירית ולא כדאי לוותר על שכבת הבצק למעלה היא מוסיפה מאד.

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 9:36 pm

תודה! אוהבת אותה

Reply
אורטל מאי 28, 2020 at 9:53 am

Wow הכנתי את העוגה והיא שלמות!
האמת שכל מתכון שלך הוא מדהים ותמיד מצליח ! את כלכך מדוייקת ומסבירה הכל עד לפרט הקטן שזה כלכך עוזר לי ולכן כל מתכון שלך גורף מלא מחמאות!!!!!
מחכה להכין את כלללל המתכונים שלך!
ועוד משהו- את יפה ופשוטה, אין כמוך ❤️
שאלה קטנה לגבי העוגה- נשאר לי כדוק בצק והוא כלכך טעים וריחני שחבל לי לזרוק אותו.
מה אני יכולה להכין איתו? אשמח לעזרה❤️

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:23 am

תודה אורטל על כל מה שכתבת
אני הכנתי ממנו גלילת בצק פריך עם תמרים

Reply
אורטל מאי 28, 2020 at 2:00 pm

יש לך מתכון לזה? ועד כמה זמן אני יכולה לשמור את הבצק במקרר?

קרן אגם מאי 28, 2020 at 2:21 pm

במקרר יום אחד

דניאלה מאי 3, 2020 at 10:17 pm

היי קרן ,
האם את המידות הן לפי כוס מידה של 240 גרם?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 10:22 pm

תלוי למה…. כוס קמח זה 140 גר׳, כוס סוכר 200

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 10:26 pm

ועכשיו סידרתי גם כמויות בכוסות וגרמים 🙂 המתכון כל כך ישן !

Reply
סלעית מאי 10, 2020 at 10:48 pm

היי קרן
אין לי מעבד מזון אלא מיקסר עם וו גיטרה לבצק, ומקצף למלית… זה בסדר?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2020 at 11:01 pm

בטח

Reply
ציפי מור דינובסקי מאי 11, 2020 at 8:48 pm

היי קרן,
האם הכוונה לגבינת ריקוטה רגילה או ריקוטה פרסקה,(שתיהן) של גד?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 9:34 pm

רגילה לא פרסקה

Reply
חגית מאי 15, 2020 at 11:03 am

היי, התבלבלתי וקניתי מסקרפונה . יש סיכוי שזה יעבוד עם זה? או לוותר ולהכין עוגה אחרת? תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:19 pm

לוותר, לא יודעת אי היחסים ייצאו

Reply
עדי יולי 28, 2022 at 6:15 am

היי קרן, נראה מעולה! אפשר להכין את הבצק הפריך ואת הצלחת עם קמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2022 at 6:31 am

אפשר

Reply
תמר מאי 11, 2020 at 9:33 pm

האם העוגה תצא טוב אם אשתמש בתבנית גודל 26?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 9:35 pm

היא תצא מאוד נמוכה

Reply
קארין מאי 12, 2020 at 2:42 pm

היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה היום ויש לי ביצים XL, האם ניתן להמיר?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 4:42 pm

כן תצטרכי פחות ביצה

Reply
קרן מאי 13, 2020 at 2:19 pm

אמאל'ה העוגה נראית סוףףףף… לא יכולה להמתין לנסות אותה בשבועות!!!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 2:35 pm

תודההההה

Reply
אורלי מאי 20, 2020 at 9:22 pm

הי קרן ותודה רבה,
האם להשאיר את העוגה בתנור אחרי שהיא מוכנה כמו עוגת גבינה רגילה??
או להוציא אותה ישר??

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 9:50 pm

אין צורך להשאיר בתנור

Reply
Caroline Brodsky מאי 23, 2020 at 3:55 pm

Hi Keren with what can I replace vanilla sugar? I have vanilla extract. Thanks

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:58 pm

1 TSP vanilla is great

Reply
Caroline מאי 23, 2020 at 4:24 pm

Sorry another question. I have 22cm or 26cm for the baking dish ?? thanks

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:42 pm

22

Reply
אורפז מאי 24, 2020 at 5:57 am

היי
האם ניתן להשתמש בריקוטה פרסקה?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:59 am

אפשר לשלב חצי חצי

Reply
עמית יולי 30, 2020 at 8:54 pm

הי מה ניתן לשים במקום 2 כפות שמנת חמוצה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 12:09 am

גבינה לבנה או יוגורט

Reply
לירון מאי 24, 2020 at 4:36 pm

איזה קמח אחר את מציעה להשתמש? מה צריך לעשרות אם ארצה להשתמש בכוסמין מלא או לפחות בחלק מכמות הקמח

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:05 pm

כוסמין לבן אפשרי
גם חצי כוסמין מלא

Reply
מורן מאי 25, 2020 at 9:43 am

ריקוטה למריחה גם עובד?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2020 at 10:54 am

כן פה זה בסדר

Reply
אודיה מאי 26, 2020 at 11:26 am

היי קרן
אם רוצה להמיר לתבנית 26 , בכמה להגדיל כמויות ?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 2:53 pm

ב 1.5

Reply
נטע יוני 18, 2020 at 5:18 pm

היי מה הכמויות לתבנית 22 ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 5:24 pm

אותה כמות רק קצת יותר זמן אפייה אולי

Reply
נטע יוני 18, 2020 at 7:01 pm

אוקיי ואפשר לחלק לתבניות אינגליש קייק חד פעמיות ?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 8:41 pm

כן

Reply
עידית יוני 22, 2020 at 11:59 am

היי! הכנסתי את העוגה לתנור וכל המלית נורא נוזלית ומטפטפת בתנור..מה לא בסדר?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 12:34 pm

התבנית שלך מטפטפת יקירתי
תאטמי אותה עם נייר כסף מסביב

Reply
שלומית יולי 25, 2020 at 9:36 pm

איזו עוגה מדהימה, שילוב טעמים ומרקמים נהדר ומאוזן ,תודה ♡

Reply
נטע נובמבר 4, 2020 at 8:19 pm

העוגה נראית ונשמעת מאוד טעימה, אני מאוד אוהבת גבינת ריקוטה. יש לי בעיה עם השמנת המתוקה… אני לא אוהבת ולא משתמשת בשמנת בכלל. האם יש משהו אחר שאפשר להשתמש בו במקום שמנת או שהעוגה לא תצא טובה?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 2:43 pm

שמנת חמוצה או גבינת שמנת

Reply
כוכי יולי 29, 2020 at 7:46 am

הי קרן,שמי כוכי מכורה לעוגות גבינה אפויות,בעוונותי גם קונדיטורית( לא פעילה מסחרית) הכנתי את עוגת הסדקים שלך והיא פשוט מעולה!!!!!
בעלת מראה שלא מתחייב לכלום כפרית כזאת ,אפילו סדוקה….,אבל ברגע הביס הראשון מבינים איזו הפתעה ממתינה בפנים.אחת הטובות והאיכותיות שאכלתי/ הכנתי,
תודה על מתכון שישאיר אצלי לתמיד.
תבורכי.

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 9:51 am

זה כל כך משמח תגובה כזו כוכי תודה רבה שחזרת לספר

Reply
הדס נובמבר 29, 2020 at 12:46 pm

היי קרן, מאוד נהנית מהבלוג שלך ומהמתכונים. ממש מתחשק לי כל מה שאת מכינה, גם לאכול וגם לאפות.
הכנתי הבוקר את העוגה הזאת (עדיין מתקררת והריח מהמם ונראה לי שלא נתאפק ונאכל אותה חמימה). כשהגעתי לשלב הקצפת החלבונים הצטערתי שלא נשאר סוכר להוסיף להם כדי שהקצף באמת יצא טוב. סתם תהיתי. תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2020 at 12:48 pm

לא ראיתי צורך בתוספת סוכר לקצף הוא אמור להוסיך אווריריות לתערובת ולא לצאת מרנג יציב, אבל את יכולה בהחלט להבא לחלק את הסוכר
לשניים

Reply
הדס נובמבר 29, 2020 at 12:50 pm

אוקיי אם ככה אז בסדר 🙂 תודה!

Reply
שירן יולי 4, 2023 at 7:48 pm

נראית פצצה , אבל מורכבת להכנה ? הרבה שלבים ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2023 at 8:08 am

אפשר לוותר על הפרדת ביצים והקצפת החלבון בנפרד ופשוט לערבב ביצים עם הריקוטה במעבד מזון

Reply
yoram chen יולי 6, 2023 at 12:19 pm

היי קרן
אני מבין שלבצק יש תפקיד מיוחד בעוגה אבל האם אפשר בכל זאת לוותר או להכין תחתית מפתי בר
שאלה נוספת אם כבר בצק האם ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס ?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:38 am

יש באתר עוגת גבינה ריקוטה אלוהית בלי הבצק הפריך תכין אותה (אפשר להמיר תחתית לפתי בר עם חמאה)

Reply
מריה נסים יולי 6, 2023 at 7:17 pm

היי בעלי קנה ריקוטה פרסקה בטעות .. האם אפשרי לעשות ?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:36 am

בטח

Reply
יפית יולי 10, 2023 at 8:42 am

היי איפה הקישור לסרטון הכנה?

Reply

Leave a Comment