ט״ו בשבטעוגותעוגות בחושות

עוגת גזר ושוקולד צ'יפס

יולי 8, 2015 74 Comments

את עוגת הגזר הזו אנחנו מכינים קבוע בבית כבר המון שנים

זו אדפטציה שנוצרה איכשהו ממתכון שהיה לנו למאפינס גזר וצימוקים

ראשון הכין אותה הבנזוג

שחיפש מתכון לעוגה ומצא את המאפינס באחד מספרי המתכונים הישנים שלנו

והחליט להפוך אותם לעוגה ( גאון לא?)

היא  כל כך קלה להכנה ומוצלחת שמאז אנחנו מכינים אותה בכל פעם

בגרסא קצת שונה

הקמח הלבן הוחלף בחצי מהכמות בקמח מלא, הצימוקים ירדו מזמן כי אני וצימוקים בעוגה זה לא(!)

וכמות הסוכר עלתה כי במקור המאפינס אמורים לצאת במתיקות עדינה ולעוגה זה לא הספיק.

לא היתה פעם שהכנתי אותה ולא ביקשו ממני מיד מתכון

כבר כתבתי פעם כמה אני אוהבת את עוגות הגזר שלי בלי תבלינים?

המתכון מתאים לתבנית אינגליש רגילה, ובדרך כלל אני מכפילה כמויות כי היא פשוט נגמרת נורא מהר 

 

עלים

 

עוגת גזר ושוקולד צ'יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

 

מה צריך :

כוס סוכר חום בהיר או כהה  (240 גרם)

3/4 כוס שמן ( 180 מ״ל)

ביצה אחת גדולה

כף מיץ לימון

3/4 כוס קמח לבן רגיל (105 גרם)

1/2 כוס קמח מלא (60 גרם)

1/2 כפית א. סודה לשתיה

1/2 כפית א. אפיה

קורט מלח

1/2 1 כוסות גזר מקולף ומגורר דק

כף מים רותחים

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

איך מכינים:

מחממים תנור ל 160 מעלות

בקערה גדולה טורפים סוכר, שמן ,ביצה, ומיץ לימון

בקערה נפרדת מערבבים קמח, א.אפיה, א. סודה לשתיה ומלח

מאחים את שתי התערובות  ולפני ערבוב אחרון מוסיפים את כף המים הרותחים

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת הגזר המגורר ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית אינגליש מושומנת ומרופדת בנייר אפיה.

אופים כ 50 קות עד שקיסם יוצא יבש והעוגה מקבלת קראסט שחום מלמעלה

מוציאים, ומפדרים באבקת סוכר.

-שומרים בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים

(מי מי מי מגיע לשלב הזה בכלל?)

-ניתן להמיר סוכר חום בסוכר לבן, קמח מלא בקמח לבן

-אפשר לוותר על השוקול צ'יפס ולהוסיף משהו אחר שאוהבים במקום, כמו צימוקים או אגוזים קצוצים.

_MG_0150

Print Friendly, PDF & Email

74 Comments

טל כהן ינואר 24, 2017 at 4:29 pm

היי קרן! הכנתי את העוגה וחוסלה תוך יומיים בדיוק! תודה רבה על המתכון המוצלח

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2017 at 4:37 pm

שמחה לשמוע:-) תודה

Reply
דנה אוקטובר 5, 2017 at 9:28 am

הכרתי לא זמן את האתר שלך, והכול נראה פשוט מושלם! כבר הכנתי את העוגה עם האגוזים וגם את החלת כוסמין דבש, ויצאו מעולה!
האם את אופה את העוגה הזו על טורבו או תכנית רגילה (חום עליון תחתון)?
ובאופן כלי- מה את אופה על טורבו ומה לא (למשל חלה, עוגת תפוחים וכו')? אני אף פעם לא יודעת…
תודה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2017 at 9:45 am

איזה כייף שאת פה דנה:-)
באמת שבחיי לא אפיתי בטורבו, אני אופה הכל בחום תנור רגיל עליון תחתון.

Reply
דנה אוקטובר 5, 2017 at 7:12 pm

יצאה נימוחה וטעימה!! (אפילו שהכנתי בלי שוקולד כי לא היה…).
פעם הבאה אפחית קצת בסוכר, יצאה טיפה מתוקה לטעמי….

Reply
מורן אוקטובר 16, 2017 at 7:31 pm

העוגה נראית מעולה וידידותית למשתמש.. אין לי קמח מלא אפשר קמח רגיל במקום באותה כמות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2017 at 10:36 am

בטח.

Reply
ליאת אפריל 7, 2021 at 6:41 pm

ללא השוקולד…יש צורך בתוספת סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:03 pm

ממש 3-4 כפות

Reply
limor פברואר 3, 2018 at 6:57 pm

איזה כיף שמתכון מצליח! עוגה מדהימה, רכה, נימוחה, טעימה, מושלמת ליד התה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2018 at 7:54 am

תודה לימור! שמחה שאהבת

Reply
Hadar אוגוסט 18, 2023 at 3:58 pm

היי קרן,
האם אפשר לוותר על הלימון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2023 at 3:30 pm

כן

Reply
לירון נובמבר 24, 2022 at 5:38 pm

אפשר להכפיל כמויות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:49 pm

כן בטח

Reply
ללי יולי 18, 2023 at 8:35 pm

היי קרן, אפשרי לוותר על הלימון? כמה הור קריטי לטעם? אני פחות אוהבת טעם לימוני בעוגות. תודה:)

Reply
רונה אפריל 14, 2018 at 6:26 pm

מה דעתך על העוגה הזאת עם ציפוי שוקולד? נחמד? ביזאר? אני שוקלת אותו כבסיס לעוגת יומולדת ש*חייבת* להיות מקושטת

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2018 at 6:30 pm

גזר ושוקולד זה נהדר
הייתי מוותאת על השוקולד צ'יפס בעוגה לחלוטין, ומכסה אותה בציפוי שוקולדי .

Reply
גאולה קליין אוקטובר 28, 2021 at 7:36 pm

היי מה שלומך? שאלה מעט טיפשית.. לשמן את נייר האפייה או את התבנית ומעל לשים נייר אפייה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2021 at 8:50 pm

בטח שאפשר ככה או ככה

Reply
יעל יולי 19, 2023 at 7:14 pm

היי קרן אם אין לי כרגע שוקולד צ'יפס אפשר עם חתיכות של שוקולד מריר רגיל?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 8:17 pm

בטח

Reply
שרון אפריל 25, 2018 at 5:23 pm

היי קרן,
כמו תמיד, מחכה לנסות עוד עוגה ממבחר העוגות הטעים שלך.
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 24, איך להמיר כמויות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2018 at 5:37 pm

פשוט להכפיל 🙂

Reply
שרון אפריל 25, 2018 at 6:45 pm

סבבה תודה

Reply
שרה אפריל 27, 2018 at 7:52 pm

הלוואי שתהיה תגובה מהירה מכינה פעם ראשונה היום 2 עוגות מהאתר שלך- נראות מבטיחות ביותר!!אין לי אבקת סודה..מה לעשות?? זה הכרחי לעוגה? תודה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2018 at 8:47 pm

לא הכרחי, תוספי רבע כפית אבקת אפיה במקום.
מקוה שעניתי מספיק מהר 🙂

Reply
יפעת ינואר 8, 2021 at 9:44 am

היי קרן המדהימה שאני מכורה לאתר שלך …

האם ניתן להכין עם כוסמין 80 אחוז?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 11:23 am

היוש ותודה! אוהבת שמתמכרים אליי:-) אפשר את הקמח הספיציפי הזה אין בעיה

Reply
מיכל יולי 31, 2018 at 11:01 am

היי
ואם הכל זאת אני רוצה להכין כמאפינס ? מה יהיה זמן האפייה ?

תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:34 am

22-25 דק׳

Reply
קרן ינואר 21, 2019 at 12:36 pm

היי, כמה גזר/ק"ג גזר זה כוס וחצי?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2019 at 2:14 pm

זה משתנה לפי גודל הגזרים אבל בממוצע שלושה גזרים

Reply
ליאור ספטמבר 18, 2019 at 10:04 pm

היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הקמחים?
תודה מראש (:

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2019 at 5:19 am

אין בעיה להמיר בכוסמין

Reply
גאולה קליין אוקטובר 28, 2021 at 7:35 pm

היי מה שלומך? שאלה מעט טיפשית.. לשמן את נייר האפייה או את התבנית ומעל לשים נייר אפייה.

Reply
מורן פברואר 17, 2020 at 8:06 am

שלום, האל העוגה מתאימה כמאפינס? אם כן לכמה מאפינס?

תודה רבה

Reply
טל אפריל 8, 2022 at 1:37 pm

היי קרן,
יש לי תבנית אנגליש קייק לא סטנדרטית:
21.6×11.4×6.35 ס״מ
לשים את אותו חום וזמן אפייה?
תודה!

Reply
פז מרץ 14, 2020 at 12:11 am

היי,
אם אני מחליפה סוכר חום בלבן וקמח מלא בקמח לבן, איך לשנות את הכמויות?

Reply
קרן אגם מרץ 14, 2020 at 8:55 am

לא לשנות כלום, רק לקחת בחשבון שעם קמח מלא העוגה תצא מעט יותר דחוסה

Reply
ליאת מרץ 27, 2020 at 5:16 pm

היי קרן, מתכון לפי תבנית אינגליש חד פעמית?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 5:29 pm

כן

Reply
נוי יולי 16, 2020 at 3:53 pm

היי באיזה שמן השתמשת רגיל קנולה ?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 9:44 pm

כן קנולה

Reply
יובל אוגוסט 17, 2020 at 11:57 am

היי קרן, אפשרי להחליף את כמות שני הקמחים (המלא והלבן) באותה כמות של קמח כוסמין?
והאם אפשר להוסיף אגוזים לתוך העוגה במקום השוקולד צ’יפס ?
תודה☺️

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 12:11 pm

אפשר להחליף אין בעיה ואגוזים זה אחלה

Reply
שחר אוגוסט 19, 2020 at 8:31 pm

היי קרן,
האם אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2020 at 9:00 am

בטח, לעטוף היטב

Reply
טרין ספטמבר 8, 2020 at 12:14 pm

היי,
האם אפשר להכין בתור מאפינס? האם לשנות כמויות או זמני אפיי? תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2020 at 12:18 pm

אין בעיה, זמן האפייה מתקצר כמובן ורצוי להתחיל לבדוק אחרי 15 דק

Reply
shirli cohen אוקטובר 5, 2020 at 8:53 am

עוגה מעולה! השתמשתי בכוסמין במקום בקמח מלא. נימוחה, רכה וכל כך טעימה…לפנתאון העוגות הקלות והשוות

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 11:02 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
בר אוקטובר 7, 2020 at 1:10 am

וואו וואו וואו.
אני 100% מכניס את המתכון הזה לרשימת הטופ 5! גורפת מחמאות ומבטים המומים + כאלה. ביום השני היא הייתה מושלמת עוד יותר, ואם היא הייתה שורדת הייתי יכול לשתף איך היא ביום השלישי, אבל…
(אגב! הוספתי ציפורן, הל טחון וקינמון לקערת הקמחים, וזה גרם לאנשים לחשוב שזו עוגת דבש ) נשיקות!

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2020 at 6:28 am

איזה כייף לשמוע ! תודה

Reply
נופר דצמבר 8, 2020 at 2:45 pm

היי קרן,
האם ניתן לשים כף חומץ במקום הביצה כדי "לטבען" אותה?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 8:46 pm

יש עוגת גזר טבעונית מושלמת בבלוג למה לא להכין אותה ?

Reply
נופר דצמבר 8, 2020 at 8:49 pm

אכן הכנתי אותה בסוף ..מקווה שיצא טוב
העוגה הזו שפה היא אחת המעולות, לכן חששתי להכין אחת אחרת
תודה רבה על מתכונים מדוייקים שתמיד מצליחים!

Reply
עדן פברואר 19, 2021 at 5:28 pm

מתכון מצוין!!!! תודה רבה!
הרבה זמן חיפשתי עוגת גזר טובה, שתספק בדיוק כמה שעוגה בחושה צריך לספק ליד הקפה!

Reply
איה מרץ 20, 2022 at 4:19 pm

העוגה יצאה לי מתפרקת. יש רעיון למה?

Reply
חן בן ישי ינואר 11, 2022 at 10:36 am

היי קרן יקרה , אפשר להמיר את השמן בחמאה? ואם כן אז כמה גרם חמאה?
תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2022 at 4:49 pm

150 גר׳ חמאה, אבל אני חייבת להגיד שעוגות גזר אני אוהבת ממש עם שמן

Reply
תהלה מרץ 3, 2023 at 1:08 pm

הי!
האם לשים את התנור על טורבו או רק על למעלה למטה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2023 at 11:18 pm

עליון תחתון

Reply
בתיה נוימן יולי 18, 2023 at 7:01 pm

הי, יש אפשרות להפוך את העוגה לטבעונית, במקום הביצה להוסיף משהו אחר?

Reply
נועה יולי 25, 2023 at 7:27 pm

עוגה נהדרת
אין על המתכונים שלך

Reply
דניאל אוגוסט 4, 2023 at 1:17 pm

רק רציתי לומר שאת פשוט נהדרת, קסומה ומופלאה כמו כל אחד ואחד מהמתכונים שלך. תודה לך ועלייך

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:39 am

תודה דניאל ❤️

Reply
כפיר ינואר 3, 2024 at 12:03 pm

אפשר להשתמש בשמן זית או חמניות? מה כדאי?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:46 pm

שמן חמניות

Reply
כפיר ינואר 4, 2024 at 3:16 pm

אפשר להכין אותה במיקסר או שצריך לערבב ידנית?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:28 pm

אפשר ידנית

Reply
מיכל ינואר 23, 2024 at 4:50 pm

אפשר את כל כמות הקמח להמיר לקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:07 pm

אפשר ואולי להוסיף קצת מים חמים או מיץ תפוזים כמה כפות

Reply

Leave a Comment