עוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש וקפה שחור עם ציפוי קרמל

ספטמבר 21, 2016 64 Comments

השבוע כשהכנתי את העוגה הזו, שדורשת בישול של הקפה השחור בשמנת מתוקה

נזכרתי בסבתא שלי שהיתה מכינה לנו משקה שנקרא ״קפנצה״

אני לא יודעת אם זה אנחנו שהמצאנו שם במשפחה למשקה הזה או שזה שם נפוץ למשקה אצל הבולגרים בכלל…

קפנצה זה בעצם חלב מורתח על האש, עם קפה שחור וסוכר (מתוק מתוק)

כמו נס על חלב רק בקפה שחור

אז ההכנות לראש השנה התחילו בנוסטלגיה

ומתכונים חדשים נולדים, התנור עובד שעות נוספות,

ויש התרגשות באויר, כזו שיש כל שנה בספטמבר

אופטימיות

שהכל הולך להיות הרבה יותר טוב, ולא שלא היה קודם , אבל עוד בבקשה!!!

החודש אני משתתפת בפרוייקט ראש השנה של קבוצת מבשלים ביחד

קבוצת בלוגרים הכי שווים שיש, והנה לינק לכל המתכונים של כל הבלוגרים שהכינו לכם

לכבוד ראש השנה תפריט שאני אישית כמעט התעלפתי מרעב כשראיתי אותו 🙂

(וכמובן שכל מה שמצאתי בבית לאכול היתה עוגת דבש וקפה שחור…)

את העוגה, חייבים להכין יום קודם, כדי שתעמוד קצת ותספוג את טעמי הקפה והדבש

זה נכון ככלל לעוגות דבש

היא תופסת טעם משגע ורכות ולחות נעימים בפה.

היא מעולה עם או בלי הציפוי, ואם בא לכם בלי אפשר פשוט לקשט אותה באבקת סוכר

עלים

עוגת דבש וקפה שחור עם ציפוי קרמל / כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

קופסא ( 250 גר') שמנת מתוקה 32%

1/3 כוס אבקת קפה שחור

3/4 כוס דבש

3 ביצים גודל L

150 גר' חמאה רכה

כוס ( 200 גר') סוכר חום בהיר

3 כוסות (420 גר') קמח לבן

כפית א.אפייה

כפית א. סודה לשתייה

כפית קינמון

כף אבקת קקאו

לזיגוג קרמל 

1/2 קופסא חלב מרוכז ממותק

1/2 כוס (100 גר') סוכר חום

כף חמאה

כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה עם אבקת קפה שחור, קקאו ודבש

( טיפ קטן – כשרוצים למדוד דבש בכוס, שמנו את הכוס לפני כן בספריי שמן,

אז הדבש יחליק החוצה ולא יידבק לכוס)

לאחר רתיחה מסירים מהאש, ומצננים מעט

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר חום

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה וקינמון

מוסיפים לתערובת במיקסר חצי מכמות תערובת הקמח ומערבבים מעט

מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים מעט ומוסיפים את יתרת הקמח

מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ 35-40 דק'

עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו

לפני הגשת העוגה מכינים את הציפוי:

בסיר קטן מחממים חלב מרוכז וסוכר חום

מביאים לרתיחה ומורידים את האש לבינונית

ממשיכים לבשל  כחמש דק' נוספות ומדי פעם מערבבים

מסירים מהאש,מוסיפים חמאה ותמצית וניל ומערבבים היטב

יוצקים על העוגה סמוך למועד ההגשה.

עלים

 

הערות שלי:

-העוגה מתוקה, לכן אם אתם מקשטים אותה בציפוי המתוק, הקפידו לצקת עליה ממש מעט מהציפוי

-הציפוי נספג בעוגה לכן כדאי למזוג אותו ממש ממש סמוך למועד ההגשה

-אפשר את הקפה השחור להמיר באבקת קפה נמס או באבקת אספרסו, במידה ואתם אוהבים

-על הקקאו ניתן לוותר ואז העוגה תצא בהירה יותר

-סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

img_9532

img_9542img_9573

Print Friendly, PDF & Email

64 Comments

נטלי ספטמבר 22, 2016 at 8:55 am

נראית כל כך רכה, לחה ומושלמת!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 9:14 am

יואווו איזה כייף תודה!

Reply
אלין ספטמבר 22, 2016 at 10:44 am

וואווו עוגה מושלמתתת
שאלה לי בבקשה? האם הציפוי הוא במרקם אטום? כלומר אם אשפוך על כל העוגה היא תראה אטומה ומבריקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:47 am

הי אלין
הציפוי לאט לאט מחלחל פנימה ונספג לכן מצפים אותה ממש ממש קרוב להגשה, ורק להיזהר ולא לצפות יותר מדי כי אז היא תהיה מתוקה בטרוף
🙂

Reply
אולגה ספטמבר 22, 2016 at 9:05 am

קרן, העוגה יפהפיה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 9:15 am

אהובתי גם את יפיפיה וגם עוגת התפוחים כלבבי:-)

Reply
שרון ספטמבר 22, 2016 at 9:29 am

וואוו, נראה לי שאנסה! שנה טובה מפריז 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:35 am

שנה טובה מותק

Reply
פיית העוגיות ספטמבר 22, 2016 at 9:40 am

מושלמת כזו! שילוב טעמים נהדר והיא נראית טעימה בטירוף
תשמרי לי פרוסה בחדר 😉
חג שמחחחח

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:45 am

חג שמח מותק אחת, אוהבת.

Reply
רויטל (המערוך המקפץ) ספטמבר 22, 2016 at 10:03 am

הריח הזה של החלב המבושל עם הקפה לגמרי ריח של ילדות:)
אוהבת את הצילומים שלך:) ואמן שתהייה שנה נהדרת ומלאת דברים טובים ומרחיבי לב

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:24 am

תודה אהובה

Reply
רחלי ספטמבר 22, 2016 at 10:10 am

התמונה של החיתוך הרגה אותי, כל כך אוהבת לראות מרקמים של עוגות, בטח כשהן נראות כל כך רכות כמו זאת. שיחקת אותה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 11:27 am

תודה רחלי, איזה כייף של מחמאה

Reply
חגית ביליה ספטמבר 22, 2016 at 10:11 am

אחת האהובות עלי קרש, והציפוי מלמעלה גאוני

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:25 am

בובי תודה !

Reply
יעל ארנון ספטמבר 22, 2016 at 10:13 am

קרן, העוגה ניראת חגיגית וטעימה ומבחינתי זו העוגה שאכין לחג. שאלה אחת לגבי המשקע של הקפה בשמנת, האם להכניס גם אותו לבלילה או לתת לו לשקוע ולהסיר אותו מהשמנת?
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:26 am

הי יעל
לערבב היטב לפני שמוסיפה לבלילה ולהוסיף הכל יחד
🙂 בהצלחה!

Reply
יעל ארנון ספטמבר 22, 2016 at 10:30 am

תודה יעל

Reply
עז תלם ספטמבר 22, 2016 at 10:20 am

מת על שילוב הטעמים הזה =] כמו קפה של בוקר רק שאפשר לפרוס אותו 😀 נראה מעולה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:26 am

בדיוק! עלית עליי, תודה מותק אחד

Reply
אורלי חרמש ספטמבר 22, 2016 at 10:29 am

יפה וחגיגית בשמלה לבנה! נראית טעימה..
חג שמח ושנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 10:33 am

תודה אורלי שנה מתוקה:-)

Reply
אפרת ספטמבר 22, 2016 at 10:54 am

העוגות שלך זה פשוט הצלחה בטוחה! איזה אלופה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 11:09 am

תודה רבה!

Reply
יהודית אביב ספטמבר 22, 2016 at 11:17 am

איזה מהממת (את והעוגה) שילוב מעניין ביותר…….שווה ניסוי

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 11:24 am

גם את יהודית!!
תודה

Reply
שירה ספטמבר 22, 2016 at 1:26 pm

כמה שזה מגרה! הצילום נפלא והעוגה בטח עוד יותר!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 2:09 pm

תודה שירה מהממת

Reply
עלמה ספטמבר 22, 2016 at 4:45 pm

איזה צילומים נפלאים. שנה טובה ומתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 5:20 pm

בוקר טוב ותודה:-)

Reply
גיל ספטמבר 22, 2016 at 7:34 pm

חוץ מזה שהעוגה נשמעת נהדרת, אני מת על התמונות של המזיגה של הרוטב! הורס

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 8:23 pm

תודה גיל:-)

Reply
רותם ליברזון ספטמבר 22, 2016 at 7:37 pm

קרן אהובה לך והעוגה המושלמת בתבל חג נפלא!!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 8:22 pm

אהובתי תודה רבה!

Reply
רות אופק ספטמבר 22, 2016 at 7:51 pm

כמה שאני אוהבת את הפוסטים שלך, ואת הצילומים היפייפיים שלך.
שנה טובה קרן יקירה, לך ולכל אהוביך 3>

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2016 at 8:23 pm

תודה רבה 🙂

Reply
אפרת ספטמבר 22, 2016 at 8:37 pm

אני אוהבת אותך!
[חוצמזה העוגה נשמעת מסקרנת ביותר ואני ממש הולכת להכין אותה]

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 1:47 pm

אני אותך יותר!
איזה כייף לי:-)

Reply
סיגל ברמר ספטמבר 22, 2016 at 9:00 pm

Wow wow עוגה משגעת וצילום מדהים חג שמח מוכשרת

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

תודה את בעצמך 🙂 שנה טובה מותק

Reply
מור ספטמבר 22, 2016 at 9:57 pm

כל התמונות מהממות, אבל התמונה הראשונה פשוט היסטרית.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

ברוכה הבאה מור!
תודה תודה

Reply
שרון ספטמבר 22, 2016 at 10:46 pm

פוסט נפלא! שנה מעולה

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2016 at 1:48 pm

תודה! גם לך

Reply
דורית ספטמבר 24, 2016 at 4:06 pm

העוגה והצילומים נראים מעולה. הפתיח שלך הזכיר לי שהיה לי מנהל שבכל הרמת כוסית לכבוד ראש השנה היה מברך:
שלא יהיה יותר גרוע, עם יותר טוב נצליח איכשהו להסתדר…אמן ואמן. שנה טובה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2016 at 5:50 pm

לגמרי מסכימה איתו:-) תודה דורית ושנה מעולה!

Reply
מירי טויטו ספטמבר 26, 2016 at 8:53 am

היי! אצלנו בבית היו מכינים את הקפה בחלב במוצאי יום כיפור ובשבתות לפינוק. השם הוא כנראה המצאה של סבתא שלך. העוגה נראית מצוין.ובטח גם טעימה.שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2016 at 1:18 pm

שנה טובה מירי, תודה:-)

Reply
לוסיל ספטמבר 27, 2016 at 9:33 pm

היא בתנור… אחזור לדווח!

Reply
בר ספטמבר 28, 2016 at 11:06 am

שנה טובה! מתכננת להכין את העוגה המסקרנת הזאת
שאלה:
1. האם אפשר להכין את הרוטב מראש, לקרר, ואז לחמם אותו בשנית ממש לפני ההגשה?
2. לאיזה מרקם החמאה והסוכר צריכים להגיע לפני הכנסת הביצים?

תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2016 at 11:10 am

הי בר
אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני הגשה
כשמתחילים עם חמאה וסוכר המרקם יהיה מרקם משחתי ואז אפשר יהיה להמשיך
בהצלחה!

Reply
לוסיל ספטמבר 28, 2016 at 9:42 pm

כמובטח – הכנתי, נתתי לה לנוח יום, וחזרתי לדווח.
בשלוש מילים – יצא לא טוב.
לא המרקם ולא הטעם.
מבחינת מרקם, היא יצאה מאוד דחוסה. ממש עוגת חנק. אולי אפיית יתר, ואולי (מה שאני חושדת) שלא טוב להוסיף את הקפה כשהוא חם. זה דופק את המרקם הסופי.
מבחינת הטעם – לא אהבתי. יצא מוזר. יש איזה משהו שלא מתחבר, חמצמץ (?) לא יודעת להסביר. לא הרגישו דבש, ולעומת זאת הרגישו ממש את הגרגירים של הקפה, מה שלי אישית לא היה נעים בפה. השתמשתי בקפה שחור טורקי עלית.
בקיצור – נזרקה לפח בשלמותה… 🙁
מה את אומרת? למה התפשל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 6:25 am

קודם כל חבל לי לשמוע שהלכה לפח 🙁
אולי ערבוב יתר ו/או אפיית יתר
כי היא בהחלט לא אמורה לצאת דחוסה
האם ציננת את השמנת והקפה לפני הוספתם לעוגה? זה מצויין במתכון.
כמות הקפה באופן יחסי לעוגה מאוד קטנה אז אולי מבחינת הטעם ( שעליו אי אפשר להתווכח) פחות אהבת
בכל אופן שתהיה שנה טובה ותודה שחזרת לדווח

Reply
רוית ספטמבר 29, 2016 at 6:48 am

רק אומrת שהיא טעימה שאין דברים כאלו…חוסלה אצלינו בערב אחד.
תודה רבה על המתכון ושתהיה לך שנה מתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 6:52 am

תודה רוית שימחת אותי, שנה מעולה!

Reply
שלי ספטמבר 29, 2016 at 6:51 am

הי קרן,תודה על מתכונים נהדרים כל השנה ובמיוחד לראש השנה:-)
העוגה שלך קצרה מחמאות אצלנו, למרות שלא הכנו אותה לילה לפני.
חשבתי שתשמחי לשמוע ( ויתרנו על הציפוי)
שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2016 at 6:53 am

הי שלי, איזה כייף, תודה על העדכון ושנה טובה טובה:-)

Reply
עינב ספטמבר 20, 2017 at 4:12 pm

קרן שנה טובה ומתוקה
המתכונים שלך מעולים, ולא מאכזבים, המון תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2017 at 6:20 pm

עינב איזה מילים מחממות לשנה החדשה תודה רבה-שנה טובה.

Reply
טליה אביתר ספטמבר 24, 2022 at 9:29 pm

היוש! מה הכוונה למזוג ממש מעט מהציפוי? לא למזוג את כל הכנות שמצוינת?

Reply
ליאור נובמבר 11, 2021 at 9:55 pm

הי קרן,
קודם כל העוגה נראית נפלא!
שאלה לפני שאני פונה להכין, למרות שלא חג, אבל לבקשת חברה שבקרוב לא תוכל לאכול מוצקים למשך חצי שנה לפחות (סרטן המעי) וחולמת דווקא על עוגת דבש מכל העוגות.
מה דעתך אם אני אהפוך את כמויות הדבש והסוכר החום, כלומר כוס שלמה דבש ו 3/4 כוס סוכר חום?
לדעתך הטעם של הדבש יהיה חזק מידי או שהקפה עדיין יאזן את הטעם? (אני אישית לא אוהדת של עוגות דבש באופן מיוחד, אבל יודעת שהיא תעדיף פחות סוכר חום אם יש אפשרות) וגם לגבי המרקם, כי ברור לי שיותר דבש יוסיף רטיבות לעוגה.
תודה מראש, ליאור.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 6:18 am

קשה לי לדעת אם זה משהו שהעוגה תקבל באהבה, אם את רוצה עוגת דבש לחה עם טעם דבש משגע ממליצה ללכת על העוגה הזו שיש בה פחות טעימים כמו של קפה למשל
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%9C%D7%97%D7%94/

Reply
הילה ספטמבר 20, 2023 at 10:05 pm

היי קרן, העוגה נראית מושלמת, אם אני רוצה להכין אותה למישהו שפחות מתחבר לחלב מרוכז, ויש לי מתכון לקרמל פקאן, את חושבת שזה יכול להתאים במקום מלמעלה? תודה רבה!

Reply

Leave a Comment