עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת השזיפים של הניו יורק טיימס

יוני 12, 2016 173 Comments

_MG_6593

את העוגה הזו הכנתי אחרי שמצאתי את המתכון במדור הבישול של מגזין האינטרנט של הניו יורק טיימס

היא  נראית ״עוד״ עוגת פירות רגילה, אבל יצא לי לקרוא על ההיסטוריה שלה

ואז כבר לא היתה לי ברירה..

חוץ מהעובדה שהיא נורא טעימה, והיא סופר קלה להכנה

היא עוגה עם סיפור.

המתכון המקורי פורסם ע״י Marian Burros בניו יורק טיימס בשנת 1982

והיה כל כך מוצלח בקרב קוראיו שהוא פורסם כל שנה מחדש בעונת השזיפים סביב חודש ספטמבר

ברציפות עד שנת 1989, וזה לגמרי יוצא דופן שמגזין יפרסם כל שנה מחדש מתכון לאותה עוגה.

ומי כמוני, חובבת מתכונים פשוטים קלים וחכמים שתתאהב מיד ברעיון

של פרסום עוגה שוב ושוב רק כי היא נורא נורא טעימה.

במגזין קראו לעוגה : Plum Torte

והיא ממשיכה להתפרסם בקרב קוראי העיתון עד היום.

אז למה היא כ״כ שווה?

-היא עשויה ממעט מאוד מצרכים שיש לכל אחד בבית ( ראו בסוף המתכון מטה הערות איך להפוך אותה לעוד יותר פשוטה)

-היא ממש אבל ממש קלה להכנה

-היא מפיצה ריח נפלא בכל הבית

-למרות שמניחים את השזיפים מעל התערובת, הם נבלעים ומתחבאים בבלילה תוך כדי אפיה

ויוצרים כיפות קטנות ומשגעות של בצק

-יחסי הבלילה/ פירות כל כך מדוייק הפירות מגירים נוזלים ומרטיבים את העוגה והצבע האדום הזה פשוט משגע!

והיא נורא טעימה כשהיא חמה, אבל משהו ביחסי הבצק והפירות שבה הופך אותה לעוד יותר טעימה למחרת

ואם כל מה שכתבתי עד עכשיו לא שכנע אתכם להכין…

יש מצב כזה בכלל?? לא מאמינה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עלים

עוגת שזיפים של הניו יורק טיימס/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

מקור המתכון כאן עם שינויים והתאמות שלי

חומרים לעוגה :

8-10 שזיפים בינוניים מגולענים וחצויים לשניים

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן

1/4 כוס ( 50 גר')  סוכר חום דמררה

125 גרם חמאה רכה

2 ביצים גודל  L

1/2 כוס ( 70 גר') קמח לבן רגיל

1/2 כוס ( 50 גר') שקדים טחונים לאבקה

1 כפית א. אפיה

קורט מלח

לזרייה:

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות

בקערת המערבל, בעזרת וו גיטרה מערבלים היטב חמאה וסוכר לקבלת תערובת חלקה וקרמית

מוסיפים ביצים, קמח, שקדים טחונים, א. אפיה, ומלח ומערבלים ממש מעט עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את חצאי השזיפים כאשר החלק עם הקליפה פונה כלפי מעלה

מפזרים סוכר וניל

מכניסים לתנור ואופים כ 55-60 דק

מוציאים מהתנור, מצננים, ומקשטים באבקת סוכר

אוכלים חמים, או בטמפרטורת החדר, או ישירות מהמקרר

כך כך או כך היא מושלמת.

בתיאבון!

במקור הכינו את העוגה עם סוכר לבן וקמח לבן ללא שקדים ואלו הכמויות להמרה:

-סוכר חום אפשר להמיר באותה בכמות בסוכר לבן

-שקדים טחונים אפשר להמיר באותה הכמות לקמח לבן

-אפשר לטפטף קצת מיץ לימון מעל השזיפים ולפזר קינמון וסוכר (ככה הכינו במקור ) אני חושבת שזה מספיק רק סוכר וניל.

_MG_6566

 

_MG_6594

 

Print Friendly, PDF & Email

173 Comments

נועה יוני 20, 2016 at 4:26 pm

ומה אם אחליף חלק מהשזיפים במשמשים, יעבוד?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2016 at 6:37 pm

זה יהיה טעים:-)

Reply
נועה יוני 20, 2016 at 6:44 pm

תודה!

Reply
רוית ה אוגוסט 21, 2022 at 7:51 pm

תודה רבה !

Reply
נדב אוגוסט 21, 2022 at 9:22 pm

היי קרן שבוע טוב אייך אני מגדיל את החומרים בצורה מדויקת ל 26/24 ס"מ שיספיק ליותר מנות

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:39 pm

לתבנית 24 להגדיל בשליש
לתבנית 26 להכפיל

Reply
רייצ'ל יולי 6, 2023 at 3:21 pm

הי קרן, במה את מציעה להחליף את הביצים כך שיהיה טבעוני?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:37 am

רסק תפוחים

Reply
נועה יוני 22, 2016 at 11:53 am

עשיתי עם שזיפים ומשמשים ויצא משגע!

Reply
שושי אוגוסט 19, 2021 at 10:33 am

איך להגדיל לתבנית 26

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:49 pm

להכפיל

Reply
Rick יולי 12, 2022 at 7:25 am

תודה רבה על המתכון
עוגה מופלאה
הבצק עדין וטעים בטירוף
שיחקתי עם גיוון הפירות והוספתי גם דודבדבנים חצויים ללא גלעין שנותרו במקרר
כולם ליקקו את האצבעות לא נותר פרור.
הכנתי כמות כפולה לתבנית 28 קפיצית

Reply
קרן אגם יולי 12, 2022 at 4:47 pm

תודה שמחה לשמוע

Reply
בתאל :) ספטמבר 23, 2022 at 11:26 am

היוש היו פה המרות במתכןן לגרסת פרווה
אנימלא רואה אותם עכשיו סתם קריאה סלקטיבית או שירדו ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 1:18 pm

לא זכור לי שהיו אבל רק צריך להמיר חמאה ב 1/2 כוס שמן לפרווה

Reply
נועה אוקטובר 18, 2023 at 11:28 pm

היי קרן, האם אפשר להכין עם דובדבן קפוא?
תודההה

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:06 pm

מניחה שכן

Reply
מיכל יוני 24, 2016 at 4:30 pm

הכנתי עם דובדבנים וקמח כוסמין.. יצא מהמם :))

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 8:01 pm

נשמע מעולה! כל הקמח בקמח כוסמין או רק חלק?

Reply
מיכל יוני 25, 2016 at 9:43 pm

כל הקמח… היתה אווירה כפרית 🙂

Reply
גלי יוני 24, 2016 at 6:21 pm

איזה ריח! איזה כיף.
כל הבנין מריח עכשיו את העוגה אבל רק אנחנו נזכה לאכול ממנה…
🙂

Reply
קרן אגם יוני 24, 2016 at 8:01 pm

איזה כייף לכם 🙂

Reply
יעל ספטמבר 3, 2020 at 5:51 pm

נראה מעולה!
אפשר להכין גם ללא מערבל?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2020 at 9:40 pm

ברור שאפשר

Reply
מירי יולי 2, 2016 at 1:40 pm

עשיתי עם נקטרינות עייפות שחנו במקרר , יצא מעולה, תודה

Reply
קרן אגם יולי 2, 2016 at 4:55 pm

שמחה לשמוע

Reply
שרון יולי 18, 2020 at 9:34 am

היי קרן,איך ממירים כמויות מתבנית 22 לתבנית 26?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 2:02 pm

מכפילים כמויות ב 1.5

Reply
שרון יולי 18, 2020 at 2:19 pm

תודה רבה

Reply
ספי יולי 2, 2016 at 11:42 pm

השרתי את השזיפים ב-2 כפות פורט, שקית סוכר וניל וחצי כפית קינמון. הפחתתי את כמות הסוכר סהכ לחצי כוס.
יצא מעולה!!!!
תודה למתכון הפשוט והמוצלח.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2016 at 11:45 pm
Reply
איילת אוגוסט 28, 2019 at 10:41 am

הי. הבלילה יוצאת מוצקה. האם לדלל? עם מה מומלץ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2019 at 11:44 am

אין צורך לדלל
אם עקבת במדוייק אחרי ההוראות אז היא בסדר גמור

Reply
לימור יולי 17, 2020 at 10:33 pm

מה זה 2 כפות פורט?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:35 am

יין פורט, מוסיפים לרוב לתבשילים וקינוחים.

Reply
דני יולי 22, 2020 at 3:30 pm

שוב עושה את העוגה שלך רציתי לדעת אם את עופה על טורבו?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 3:37 pm

חום עליון תחתון

Reply
שרון אוגוסט 21, 2022 at 8:03 am

היי קרן
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ואם כן כמה שמן?

קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:05 pm

אפשר להמיר, 1/2 כוס שמן

dvora פברואר 10, 2024 at 2:20 pm

שלום, האם אפשר להשתמש בשזיפים מיובשים, תודה.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:11 pm

זה ממש לא ייצא אותו הדבר אבל זה אפשרי

Reply
יעלוש יולי 11, 2016 at 8:23 pm

נראית עוגת פיצוץץץ , אפשרי להשתמש בקמח מלא תופח ?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2016 at 8:48 pm

הי יעל
אני מאמינה שזה יעבוד טוב
בהצלחה!

Reply
ענת אוגוסט 26, 2022 at 10:25 am

הי
אפשר להחליף עם כל פרי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 26, 2022 at 11:13 am

כן
רצוי פירות כמו משמשים אפרסקים נקטרינות או תאנים

Reply
קארין יולי 22, 2016 at 11:14 am

אפשר בתבנית 26?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2016 at 12:01 pm

הי קארין
היא תצא מאוד נמוכה
אם את רוצה תבנית 26 את צריכה להגדיל בשליש את כמות המצרכים

Reply
Tut אוגוסט 28, 2020 at 4:39 pm

איך ממירים לגרסת פרווה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 5:03 pm

1/2 כוס שמן קנולה

Reply
רחל יולי 29, 2016 at 11:36 am

היי קרן, הכנתי עם שזיף סגול, העוגה נהדרת!

Reply
קרן אגם יולי 29, 2016 at 1:59 pm

תודה רחל על השיתןף, שבת שלום 🙂

Reply
שלומית אוגוסט 22, 2022 at 9:19 am

עוגה מדהימה יעבוד עם אגסים/אגסים מקורמלים
ולבררנים שלא אוהבים פירות….. יש איזה תחליף שאפשר לשים? תודה ♡

Reply
קרן אגם אוגוסט 22, 2022 at 5:39 pm

זו עוגת פירות
אפשר להמיר לאגסים

Reply
מיכל נובמבר 30, 2016 at 3:33 pm

הי קרן.
אפיתי את העוגה כבר מיליון פעם (גם עם פירות שונים) והיא אכן אלוהית 🙂
הפעם אני צריכה להכין אותה פרווה. האם יצא לך לנסות? גם אם לא, אשמח להמלצה באיזה שמן כדאי להשתמש ובאיזו כמות.
תודה,
מיכל.

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 3:42 pm

איזה כייף לשמוע, לדעתי אין בעיה להמיר בשמן קוקוס
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות עם זה בעיה, נהפוך הוא.
100 גרם שמן קוקוס במצב רך כלומר לא נוזלי ולא מוקשה
ספרי לי איך יצא:-) ובאיזה פרי השתמשת

Reply
מיכל נובמבר 30, 2016 at 4:08 pm

אף פעם לא אפיתי עם שמן קוקוס… האם יוצא טעם מורגש של קוקוס? כמובן אשמח לדווח לאחר מעשה.
לגבי הפירות: כרגע הכוכב אצלנו בבית הוא האגס + גרידה מליים שלם + מיץ מחצי ליים שאני מוסיפה לתערובת ולא מעל. יוצא אש!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2016 at 4:27 pm

נשמע אש! לגבי השמן קוקוס יש טעם עדין של קוקוס
שזה דווקא אחלה בעיניי
אני ממליצה לך לנסות אותו לפחות פעם אחת כדי לדעת איך זה בשבילך
בהצלחה!

Reply
Avi אוקטובר 26, 2020 at 11:32 am

מוצלח מאוד
בהחלט מתכון מנצח

בפעם השלישית שהכנתי חתכתי את השזיפים לרבעים\שישיות כדי שהפרי יתפזר יותר בבלילה.
תודה רבה לך !!

Revital Kogot יולי 21, 2020 at 6:56 am

אפיתי את העוגה כבר פעמיים, עם שמן קוקוס ו… במקום קמח רגיל, קמח ללא גלוטן, שגם אלו שהם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, יוכלו להינות… יצא מ ע ו ל ה!!!!!!!

מתכון סוף

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 7:23 am

איך אני שמחה לשמוע! ותודה ששיתפת זה חשוב

Reply
ניצן מרץ 4, 2017 at 9:49 am

היי קרן, בלוג מקסים ונורא טעים:)
הכמות של השקדים טחונים זה חצי כוס או כוס?

תודה,
ניצן

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2017 at 12:02 pm

תודה ניצן 🙂
1/2 כוס שקדים טחונים, ותודה, יתוקן במתכון!

Reply
קרן אוגוסט 2, 2019 at 7:19 pm

יצא מעולה.העוגה חוסלה תוך 10 דקות. תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2019 at 9:54 pm

זה מה שקורה עם העוגה הזו! תודה

Reply
נועה לב אוגוסט 4, 2017 at 8:23 am

היי קרן, שמעתי המלצות על העוגה הזאת:)
האם תתאים לתבנית 18 או 24?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2017 at 8:38 am

אם את אופה ב 18 שימי לב שהיא תצא גבוהה יותר וזמן האפייה יתארך מעט.
לתבנית 24 העוגה תצא נמוכה מאוד וזמן אפייה עלול להתקצר,
את יכולה במקרה זה להגדיל את כמות החומרים ב 1/3 ואז היא תצא בגודל המתאים .

Reply
נועה יוני 11, 2020 at 3:33 pm

הי קרן, שוב יום חמישי מכנסים לבלוג של קרן דבר ראשון… מתחילים עם עוגה טובה ועושה מצברוח לכל השאר.
האם אפשר לאפות באינגליש קייק רב פעמית בגודל 28 ס"מ?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 4:41 pm

בטח!

Reply
מורן אוגוסט 7, 2017 at 11:27 pm

הוספתי ברנדי ווניל לשזיפים, יצא מעולה!! תודה על המתכון

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2017 at 8:33 am

אחלה תוספת 🙂 תודה מורן

Reply
דניאל מאי 28, 2018 at 7:44 pm

היי קרן!
הכנתי את העוגה אינספור פעמים אך אף פעם לא יוצאת בדומה לתמונה במתכון.
הבלילה לא עולה מעל השזיפים אלא נוצרת שכבה בינהם בלבד.
אשמח לדעת אם יש לך רעיון ולשלוח תמונה
תודה

Reply
קרן אגם מאי 28, 2018 at 10:30 pm

אולי את משקיעה את השזיפים בתוך הבלילה? צריך ממש רק להניח אותם עליה ולא לדחוף פנימה.

Reply
דוד מאי 29, 2018 at 2:52 pm

בהמשך לשאלה של דניאל, האם בזמן ההגשה את הופכת אותה ומגישה עם הבצק מלמעלה והפירות מלמטה?
ככה זה נראה בתמונות.

Reply
קרן אגם מאי 29, 2018 at 6:10 pm

לא הופכת את העוגה, ככה היא נראית .

Reply
אנאל יוני 1, 2018 at 11:13 am

היי! ניתן להחליף חמאה במחמאה לעוגה פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2018 at 2:54 pm

אפשרי

Reply
קרן יוני 20, 2018 at 7:08 pm

יצאה מעולה!!! יפה וטעימה , למרות שהשזיפים שקעו מדי. השקדים משדרגים את העוגה. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 20, 2018 at 11:44 pm

הכי חשוב שיצאה טעימה, תודה

Reply
שרי יוני 21, 2018 at 10:45 pm

הי קרן, יעבוד עם שמן זית או קנולה במקום חמאה?
מחפשת עוגת פירות קלה וגם לא מאוד מושחתת..
תודה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2018 at 1:13 pm

אני מניחה שזה יעבוד, לא תתקבל בדיוק אותה תוצאה אבל עדיים אמור להיות טעים:-)

Reply
אופירה אוגוסט 30, 2020 at 8:36 pm

וואו עוגה משגעת. קיבלתי מלא שזיפים ארוכים..אני ממש הולכת להכין אותה בהמשך השבוע. שכחתי איך קוראים לזן הזה. הם ממש טעימים אך הרבה פחות עסיסיים משזיפים עגולים. מה את אומרת? ואשתמש בקמח כוסמין לבן כי זהו..נפרדתי לצערי לכמרי מקמח לבן רגיל. אעדכן איך יצא קרן-לו!

Reply
קרן אגם אוגוסט 30, 2020 at 9:17 pm

שזיפי שגיב זה החיים

Reply
doli יוני 21, 2018 at 11:10 pm

עוגת פירות נפלאה לקיץ.
אפיתי בגרסת שזיפים בלבד, ופעם נוספת עם תערובת פירות שונים
כמו אפרסק נקטרינה.
כיף של עוגה

Reply
קרן אגם יוני 22, 2018 at 1:12 pm

תודה דולי

Reply
יעל יולי 5, 2018 at 6:40 am

כאחת שחיה כשלושים שנה בארה״ב ואוהבת מאוד לאפות (ובעשר השנים האחרונות ללא גלוטן-רגישות) קניתי את הספר של:
Michael Ruhlman
שם הספר: RATIO
מאז שקראתי את הספר אני לא אוספת יותר מתכונים . הספר הזה מלמד אותך את היחסים בין חמאה, קמח, ביצים ולפעמים גם נוזלים.
תירגמתי את העוגה שלך לכמויות של אונזים (oz) ויצא שכל מוצר הוא 4 אונזים (חוץ מהסוכר – 1/2 כוס סוכר יהיה 4 אונז). העוגה הזו נקראת עוגת פאונד. מכל מוצר שמים 1 פאונד שסה 8 אונז, שלך היא חצי מזה רק 4 אונז. ברגע שיודעים יחסים לא צריך מתכונים. יש את המקור ולאחר מכן ניתן לשבחה בפירות , גרידת לימון וכדומה.
היחס של עוגת פאונד ועוגת sponge הוא אותו יחס רק שבעוגת pound מערבבים תחילה את החמאה והסוכר, ובעוגת sponge מערבבים תחילה את הביצים והסוכר ואז המרקם יוצא שונה לחלוטין, בספר זה גם תמצאו את היחסים לעוגות שונות, עוגיות, לחם, מרקים ממרחים וכדומה .
למשל היחס ללחם הוא יחס של 5 יחידות קמח ו-3 יחידות מים, לאחר מכן מוסיפים שמרים מלח תבלינים וכדומה. מומלץ מאוד הספר .

Reply
נועה יולי 5, 2018 at 8:10 pm

הי קרן, אני מכורה לבלוג שלך אבל ממש!!
האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אם כן כמה תבניות אצטרך?
שאלה נוספת, קמח מלא יעבוד פה?

Reply
קרן אגם יולי 6, 2018 at 12:35 pm

תודה רבה נועה! כייף לי שאת פה
אין בעיה להכין באינגליש, נראה לי שאחת תספיק, שימי לב לזמני אפייה ייתכן וישתנו כי היא תצא גבוהה יותר.
אין בעיה להמיר חלק בקמח מלא נסי להתחיל בחצי.
בהצלחה

Reply
נעמה יולי 23, 2018 at 7:02 pm

עוגה מעולה שאין דברים כאלה ואופן ההכנה הפשוט בכלל בונוס מפנק
תודה רבה
חוסלה תוך שעות ספורות.

Reply
קרן אגם יולי 24, 2018 at 8:20 am

כמה שעות זה שיא:-)
תודה נעמה

Reply
ריקי אוגוסט 7, 2018 at 8:55 pm

וואוו עוגה משגעת!
עשיתי לפי הטיפים לשינוי בסוף. רק קמח לבן וסוכר לבן (זה מה שהיה לי). יצא שלמות

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2018 at 5:07 pm

מהממת ריקי תודה

Reply
Yael יוני 15, 2019 at 10:48 am

היי קרן
זו יעל אמא של חיתל
המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה?
תשובה תודה

Reply
איה אוגוסט 15, 2018 at 9:33 pm

היי,
מאוד מוצלח! הכנתי את העוגה 3 פעמים בסופ"ש אחד – פעם אחת לאירוע אבל נגמר לפני שהספקתי לשמור משהו, אז הייתי צריכה להכין שוב, ועוד פעם לעבודה לתחילת שבוע,
עוגה מצויינת!
עשיתי לפי המתכון, עם שקדים (שטחנתי לבד במעבד מזון – עד לרמה של פירורים דקיקים, כמו קוסקוס דק, לא ממש ממש אבקה), וסוכר חום.

רק משהו אחד ששמתי לב, יש משמעות לגודל החתיכות של השזיפים, בפעם הראשונה חתכתי לחצי והם אכן היו בתוך העוגה והבלילה ציפתה אותם, בפעם השניה עשיתי חתיכות קטנות יותר והן לא שקעו – האמת, זה עניין של טעם, אני יותר אהבתי ששקעו וכשאוכלים יש בפנים שזיף רך ומתוק, כשזה לא שקע, אז בפנים יותר אחיד ויבש ורק לח מעט מלמעלה מהשזיף-
בשני המקרים, העוגה נטרפה!

תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2018 at 6:50 am

תודה איה, זה בהחלט כיף לגוון ולשנות גם בגודל הפרי, ואגב,
כל פרי יתקבל בשמחה

Reply
שרי אוגוסט 2, 2020 at 6:19 pm

הי קרן (: אני מכינה את העוגה והבלילה נראית לי מעטה (ודי סמיכה) לעומת כמות השזיפים? זה הגיוני? תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 8:32 pm

הגיוני לגמרי

Reply
ליהי ספטמבר 11, 2018 at 7:56 pm

עשיתי אותה פעם רביעית השבוע, זו פשוט עוגה מדהימה!!! תודה על מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2018 at 8:03 pm

הופה! כל הכבוד! תודה:-)

Reply
עדי ספטמבר 14, 2018 at 2:23 pm

הי
הבלוג מקסים והמתכון מאוד מפתה…אפשרי את המידות המדוייקות לתבנית 24?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2018 at 1:29 pm

תודה עדי,לתבנית 24 יש להגדיל את כל כמות המצרכים ברבע

Reply
עדי ספטמבר 16, 2018 at 8:42 am

יצא מעולה , חוסל ברגע
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2018 at 8:46 am

נהדר, תודה רבה

Reply
אורי ספטמבר 16, 2018 at 6:04 pm

אתם בטוחים לגבי זמן האפיה? לי נראה ב55 דקות מקבלים קרש. כבר אפיתי עוגות פירות בחיים, 40 דקות תמיד הספיקו לי

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2018 at 6:39 pm

אצלי בתנור זה זמן האפייה, כיון שיש הבדלים בין תנורים אי ממליצה לבדוק כבר אחרי 40 דק׳.
אם צריך עוד זמן אפייה ממשיכים ואם לא אפשר להוציא, היא לא תתיייבש

Reply
Sivan ספטמבר 28, 2018 at 11:23 am

היי
האם עדיף לאפות את העוגה בטורבו או רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2018 at 12:47 pm

תכנית תנור רגילה

Reply
Yael יוני 15, 2019 at 10:49 am

היי קרן
זו יעל אמא של חיתל
המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה?
תשובה תודה

Reply
קרן אגם יוני 15, 2019 at 11:12 am

אין בצק מעל, בלילת העוגה תופחת מעט ועולה כל השזיפים

Reply
מורל ויצמן יוני 23, 2019 at 1:01 pm

היי מאמי יש אפשרות לעשות בתבנית רגילה לא חד פעמית גבוההה של קרין גורן קוטר 24 ?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2019 at 1:21 pm

העוגה לא גבוהה בכלל והיא מתאימה לתבנית בקוטר 22 ס״מ כך שתבנית גבוהה בקוטר 24 תניב תוצאה של עוגה די שטוחה אז לא ממליצה
את יכולה להגדיל את החומרים בעוגה ב 50% ואז זה יתאים וזמן האפייה יתארך מעט

Reply
Tal יוני 28, 2019 at 5:39 pm

היי
אוהבת מאוד את המתכונים הנהדרים שלך…
הכנתי את העוגה לפי הכמויות והיא יצאה מאוד נמוכה האם אלה הכמויות ?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 30, 2019 at 7:33 am

זו עוגה לא מאוד גבוהה.
האם אפית בתבנית 22 כמו שצויין במתכון?

Reply
אורית יוני 7, 2020 at 1:11 pm

איזה גודל תבנית ??

Reply
קרן אגם יוני 7, 2020 at 4:01 pm

כתוב
עגולה 24 סמ

Reply
מור יוני 15, 2020 at 1:06 pm

איזו עוגה מדהימה!!! היו לי שזיפים קטנטנים כאלו ולא גדולים, ערבבתי אותם לתוך הבלילה ופיזרתי כמה מעל (ערבבתי אותם עם קצת ברנדי ותמצית וניל ופיזרתי קינמון מעל..). סוף סוף עוגת פירות בחושה מושלמת.

מה שכן היא יצאה קצת נמוכה אפילו שאפיתי ברינג של 20 (אבל מאוווד אוורירית ונימוחה). יכול להיות בגלל שלא היה את הנפח של השזיפים הגדולים? אולי היא הייתה יוצאת גבוהה יותר אם הייתי מקציפה את החמאה והסוכר עם הביצים לפני הוספת הקמחים? תודה

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 1:54 pm

זו לא עוגה גבוהה, אבל בהחלא גודל השזיפים משפיע עליה
בעיניי היא מושלמת כמו שהיא

Reply
שרה אור יולי 1, 2020 at 7:50 am

היי
העוגה ניראת מושלמת
האם יש תחליף לביצים?
תודה על המענה

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:30 pm

אפש לנסות להמיר ברסק תפוחים אבל לא ניסיתי

Reply
שרה אור יולי 1, 2020 at 4:42 pm

אוקיי
תודה רבה

Reply
שרון יולי 10, 2020 at 9:16 am

הי קרן,
הבלילה של העוגה יצאה מעטה, לא הצלחתי לשטח אותה בתבנית 22 כי לא היתה מספיק מסה ולבסוף אפיתי אותה בתבנית פאי. זה הגיוני? היא יצאה מאוד נמוכה לאחר האפיה

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:16 pm

זו בלילה לא גדולה, משטחים על תבנית ותוקעים פנימה את השזיפים, אז הבלילה עולה על השזיפים וזה חלק מהיופי שלה. היא לא עוגה גבוה

Reply
ענת יולי 17, 2020 at 11:11 pm

עוגת שזיפים נפלאה, קלה
5 דק עבודה
אפיתי רק עם סוכר לבן
המרתי את השקדים בקמח
(באמת , הכי קל שיש)
יצאה מושלמת!
תודה ושבת שלום

Reply
ענת יולי 17, 2020 at 11:12 pm

עוגת שזיפים נפלאה, קלה, 5 דק עבודה
אפיתי רק עם סוכר לבן, המרתי את השקדים בקמח (באמת , הכי קל שיש)
יצאה מושלמת! תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם יולי 18, 2020 at 6:29 am

אלופה ענת תודה

Reply
Ayelet יולי 24, 2020 at 3:02 pm

מושלמת תודה… הוספתי קצת גרדת לימון אגב

Reply
קרן אגם יולי 24, 2020 at 7:23 pm

אחלה רעיון להבא

Reply
יעל יולי 31, 2020 at 1:51 pm

קרן, עוגה מושלמת!!
השרתי את השזיפים בקצת ויסקי, קינמון וסוכר חום. בבלילה החלפתי חצי מכמות הקמח הרגיל בקמת כוסמין מלא….יצאה מדהימה ממש!
האתר שלך זה כיף גדול!
תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:39 pm

תודה! שמחה לשמוע

Reply
גלי אוגוסט 2, 2020 at 11:58 am

וואו וואו וואו… עוגה מעולה!! אני לא יודעת מה לעשות כי מאז שגילתי אותך אני לא מפסיקה לאפות ומתחילים לשים לב :))

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 1:25 pm

זה בעייתי ממש! אני הייתי מפסיקה לעקוב אחרי 🙂

Reply
גלי אוגוסט 2, 2020 at 7:04 pm

המחשבה עברה לי בראש… אבל לא מסוגלת. אין כמוך!

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 9:22 pm

תודה סהכ כייף לי!

Reply
ללי אוגוסט 5, 2020 at 12:23 am

קרן יקרה
אמאל'ה ואבאל'ה וכל השושלת איזו עוגה נפלאה !!
אפיתי אותה לראשונה באומץ עבור מארחת קפדנית וכ"כ סמכתי על המתכון שלך.
העוגה נשאבה בדקות !!!
הכנתי בתבנית אינגליש קרטון עם השוליים הקצת פחות גבוהים מהסטנדרט, ויצאה בגובה מושלם בעיניי.
הכנתי עם שמן קוקוס ומעט חמאה ( מהשאריות שהיו במקרר…אחלה שילוב!) והוספתי למסה גם קצת קוביות שזיפים שהושרו בוניל,גרידת לימון וברנדי. 40 דק' בחום 170 .
יצאה רכה, עשירה ,נימוחה והשזיפים שזלגו לתחתית היו מעדן.
תודה רבה לך

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 7:44 am

איזה משמחת את!

Reply
גיין אוגוסט 6, 2020 at 9:42 pm Reply
Liat אוגוסט 27, 2020 at 2:54 pm

היי קרן המדהימה . אני עוקבת אחרייך גם בפייסבוק ועקבתי אחרי התהליכים . שאלה קטנה של מתחילות , ציינת כאן בתגובות שכדי להשתמש בתבנית 26 יש להכפיל ב1.5 לאחר מכן ציינת בתגובה אחרת להוסיף שליש שנראה הגיוני יותר בהבנתי מהסטורי השמור בעמוד . אשמח לעזרתך גם אם המתכון יעבוד לי עם 6 חצאי שזיף 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:08 pm

שליש זה אחלה ו 6 שזיפים זה גם אחלה

Reply
נוימי גולן ספטמבר 9, 2020 at 5:06 pm

תודה קרן, נשמע ונראה מעולה
אפשר לאפות בתבנית מאפינס?
ואם כן יש שינוי בחום? בזמן האפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 9, 2020 at 9:25 pm

לא ממליצה במאפינס, זו עוגה מאוד לחה רכה וקצת מתפרקת

Reply
איילת פברואר 3, 2021 at 7:49 pm

הכנתי את העוגה, כיוון שאין עכשיו שזיפים שמתי אגסים שבישלתי לפני כן בסירופ, מזגתי קצת מהסירופ על העוגה אחרי האפייה, יצא מעולה.

Reply
סיוון מרץ 4, 2021 at 6:16 pm

היי קרן(: נראה מעולה!
יתאים עם תותים?

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2021 at 9:43 pm

בטח

Reply
דפי מרץ 5, 2021 at 9:44 am

כן, חורף. כן, זאת לא העונה, אבל היו לי שזיפים חתוכים בהקפאה וחשבתי מה לעשות איתם. אז הפשרתי, סיננתי מהנוזלים וניסיתי לדחוף מלמעלה כמו שעשית עם חצאי השזיפים הטריים. יצא מושלם. בן הזוג נכנס הביתה ושאל: "למי יש יומהולדת", מרוב החגיגיות. המון תודה.

Reply
אלונה כהן יולי 2, 2021 at 1:04 pm

היי קרן, יש תחליף פרווה לחמאה?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:14 pm

נטורינה או שמן קוקוס או שמן קנולה 1/3 כוס

Reply
קרן יולי 15, 2021 at 9:57 am

הי קרן
מכורים לעוגה הזו.
רק שעכשיו אסור לי קמח לבן יש אפשרות לקמחים אחרים כוסמין וכו? תוכלי לכתוב לי כמויות…
ממש אשמח להכין אותה שגם אני אהנה:)

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:38 pm

אין צורך בשינוי בהמרה לקמח כוסמין

Reply
לילי יולי 24, 2021 at 8:48 pm

עוגת אליפות
תודה לך

Reply
דנה יולי 30, 2021 at 1:57 pm

הי קרן, אם אחליף את כל הקמח הלבן לקמח שקדים, עדיין יעבוד?
דנה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 5:25 pm

לא יחזיק פה רק קמח שקדים אפשר חצי חצי עם קורנפלור או קמח תפא

Reply
ענת אוגוסט 13, 2021 at 7:06 am

הי קרן, במה אפשר להחליף שקדים טחונים ?
עוגה מאוד טעימה , הכנתי אותה כמה פעמים. רוצה להכין עכשיו אבל אין לי שקדים טחונים.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2021 at 6:25 pm

כל אגוז אחר טחון או קמח לבן אבל אז היא תצא פחות מהממת מהמקור

Reply
דגנית ינואר 18, 2022 at 4:55 pm

הי קרן, את העוגה הנהדרת הזו אפיתי כבר כמה פעמים בעונתהקיץ כשיש שזיפים.
האם עכשו בחורף אפשר עם תותים במקום שזיפים?
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2022 at 5:33 pm

בטח שאפשר תותים

Reply
דגנית ינואר 19, 2022 at 4:08 pm

תודה רבה.
ותודה על כל המתכונים הנפלאים ומצב הרוח שלך שתמיד מעודד ומשמח.

Reply
דגנית ינואר 24, 2022 at 10:05 pm

יצאה נהדרת טעימה ויפה עם תותים. תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2022 at 8:11 am

תודה דגנית

Reply
יעל ליבשיץ אוגוסט 20, 2022 at 7:44 pm

היי
העוגה נראית פצצה
אבל יצאתי קצת מבולבלת
שאלו פה כמה פעמים לגבי הגדלה לתבנית 24
ויש תשובות שונות – פעם להגדיל ברבע פעם בשליש ופעם בחצי
כנל לגבי תבנית 26 – פעם כתוב להכפיל
ופעם להכפיל …
אז מה נכון ?
איך תמא העוגה הכי טןב בתבנית 24/26 ?
תודה מראש

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:07 pm

לתבנית 24 להגדיל בשליש
לתבנית 26 להכפיל

Reply
אתי אוגוסט 26, 2022 at 3:29 pm

תודה על המתכון. את חושבת שהעוגה תהיה טעימה עם ענבים?

Reply
אלונה אוגוסט 27, 2022 at 1:06 pm

וואו עוגה מטורפת! הכנתי אתמול והיא גרפה מלא מחמאות! הקרמול מלמעלה מוסיף ממש! תודה 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2022 at 2:20 pm

תודה אלונה

Reply
ליאת מיכאל ספטמבר 1, 2022 at 4:08 pm

שלום קרן יקרה , תודה על המתכונים הנהדרים , רציתי לשאול האם משנה מצב השזיפים , שלי די קשים עדיין

Reply
קרן אגם ספטמבר 1, 2022 at 9:12 pm

אם הם לא בוסר אז זה בסדר

Reply
‫יעל ספטמבר 2, 2022 at 8:55 pm

עוגה פגז!!
אפיתי בתבנית 24 בלי להגדיל כמויות…יצאה מושלמת!
השילוב של חמיצות השזיפים…יאמי

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2022 at 11:11 pm

תודה יעל

Reply
זהבית הרשקו ספטמבר 24, 2022 at 4:56 pm

אפשר להשתמש רק בקמח שקדים.
אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם

Reply
זהבית הרשקו ספטמבר 24, 2022 at 4:57 pm

אפשר להשתמש רק בקמח שקדים?
אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 7:50 pm

קמח שקדים לדעתי לא יחזיק לבד את העוגה, נסי לערבב חצי חצי קמח שקדים וקמח תפא או קורנפלור

Reply
נעמה יוני 9, 2023 at 1:05 pm

טעמתי עכשיו אצל חברה ויצא מושלם!!
יש לי הרבה פטל אדום טרי. רוצה לנסות להמיר את השזיפים
מה הכמות המומלצת בכרמים?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2023 at 12:10 pm

לא יודעת בגרמים, חופן גדול

Reply
עו"ד גליה אמיר אגר יוני 23, 2023 at 3:06 pm

העוגה כזו כייפית !! רק אגיד שלדעתי אין צורך כלל במיקסר וניתן לערבב במטרפה . תודה לך אישה יקרה על המתכון והלב שבא עמו!!

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:58 am

תודה גליה יקרה

Reply

Leave a Comment