עוגותעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון וגבינת מסקרפונה

ספטמבר 9, 2015 54 Comments

עד לא מזמן, לא נגעתי בעוגות לימון

כיון שאני לא אוהבת חמוץ, ויתרתי גם על זה, בהנחה שזה יהיה לי חמוץ מדי ולא טעים

אני וחמוץ לא הולך יחד, שונאת פירות חמוצים מדי וכל מה שחמוץ לא נכנס אליי לפה.

לאחרונה, הבנתי שמשהו השתנה כשהתחלתי להסתכל על עוגות לימון ולהבין שבא לי לקחת כפית ולאכול.

תכלס, זה טעים, עם החמיצות אפשר תמיד לשחק, ויש בזה משהו פרשי ומאוד מרענן.

העוגה הזו בטעם לימוני עדין, ולטעמי אפשר לאכול אותה חמה מהתנור.

גם בטמפרטורת החדר היא מצויינת כמובן.

 

עלים

עוגת לימון מסקרפונה בזיגוג דבש לימון/ תבנית אינגליש קייק

מצרכים לעוגה:

3 ביצים

130 גרם חמאה מומסת

כוס ו- 2/3 אבקת סוכר (200 גרם)

כוס וחצי פחות כף קמח ( 200 גרם)

1/2 כפית א.אפיה

קורט מלח

200 גרם גבינת מסקרפונה

מיץ משני לימונים

גרידת לימון מלימון אחד

חצי כפית גרגרי מקל וניל ( אפשר להמיר בחצי כפית תמצית וניל)

לזיגוג דבש לימון:

 6 כפות אבקת סוכר

2 כפיות מיץ לימון

כף שטוחה דבש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה קטנה חסינת חום או בסיר קטן ממיסים את החמאה

בקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות

בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבל תערובת תפוחה ובהירה  כחמש דקות

מורידים מהירות ותוך כדי ערבוב מוסיפים גבינת מסקרפונה, מיץ לימון, גרגרי וניל וחמאה מומסת

מוסיפים גרידת לימון, מלח, קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת

אופים כ -50 דקות עד שהעוגה משחימה מלמעלה, או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים

מוציאים ומצננים מעט

מכינים את הציפוי:

בקערה מערבבים את חומרי הציפוי עד להמסה

(בשלב הזה אם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים)

יוצקים את הזיגוג מעל העוגה בעודה חמה

זה יגרום לזיגוג להיעלם אבל העוגה תספוג היטב את טעמו

מפזרים מעל אבקת סוכר

אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר

את העוגה שומרים במקרר ומוציאים כרבע שעה לפני הגשה

_MG_0639

_MG_0671

Print Friendly, PDF & Email

54 Comments

מירב גינגולד מאי 24, 2016 at 8:42 pm

הי אהובה, לא היה בנמצא מסקרפונה אז החלפנו בריקוטה טובה.
יצא ליגה!
נשיקות, מירב

Reply
קרן אגם מאי 24, 2016 at 8:58 pm

אין על ריקוטה! תודה אהובה שמחה שיצאה טעים ודש

Reply
נורית נובמבר 8, 2023 at 2:26 pm

איזו תבנית מומלצת?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:40 pm

כתוב אינגליש

Reply
מיכל מאי 29, 2016 at 8:01 pm

הי,
רוצה להכין בסופ"ש
האם יש מניעה להכיןלהכין כמיני מאפינס (תוך קיצור זמן האפייה כמובן).
תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 8:04 pm

אין מניעה, שימי לב באמת לזמן האפיה שלא ייתיבשו לך
בהצלחה!

Reply
ממ נובמבר 22, 2016 at 2:25 pm

האם באפייה משתמשת בסוכר לבן?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2016 at 2:29 pm

שימי לב שספיציפית במתכון זה השימוש הוא באבקת סוכר לבן ולא סוכר לבן רגיל

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 10:16 am

הי קרן
הכנתי עם ליים מהעץ במקום לימון ויצא מדהים
החברה׳ עשו חיסול ממוקד

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 10:55 am

איזה כייף לשמוע מיכל נשמע לי מעולה עם ליים:-) תודה על העדכון

Reply
מיטל ספטמבר 5, 2020 at 11:41 am

שאלה קטנה..
אתמול הכנתי את העוגה והטעם שלה מדהים מדהיםםםם
הבעיה היחידה שיצא לי מרקם מעט דחוס.
הכנתי עם מערבל חשמלי ידני ולא במיקסר.
אולי ערבבתי יותר מדי?
לזיגוג הרגשתי ש 6 כפות אבקת סוכר יהיו מתוקות מדי אז שמתי 2 כפיות גדושות בלבד, בעיני מתיקות מושלמת אבל הבנזןג התלונן שחסר לו מתוק אופסי!
טוב שחיפשתי מתכון עם מסקרפונה ככה גיליתי את המתכונים שלך ❤❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2020 at 3:23 pm

תודה מיטל, שמחה שאת פה, אולי ערבוב יתר באמת גרם למרקם קצת דחוס

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 5:02 pm

הי ושכחתי פרט חשוב.. הכנתי עם ליים כאמור ושמן קוקוס במקום חמאה, מה שנתן לעוגה
טויסט קוקסי נפלא

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 6:12 pm

מהמם, באיזו כמות שמן קוקוס השתמשת?

Reply
טל אוקטובר 24, 2020 at 10:16 am

היי קרן :))
יש אפשרות לעשות את העוגה ללא לימון?
אני אוהבת מסקרפונה ופחות עוגות לימוניות…

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 11:43 am

ממליצה פושט ללכת על עוגה אחרת זו עוגת לימון

Reply
מיכל נובמבר 24, 2016 at 7:02 pm

אחד לאחד כפי שכתבת את החמאה

Reply
מיכל דצמבר 29, 2016 at 8:03 pm

קרן יקרה
העוגה הזו נהפכה לבת בית אצלנו.
מתה על הריח הנהדר שהיא מפיצה , והטעם הלימוני שלה.
היום הוספתי לה גם פרג..
אחרי שהבנתי כמה הבלילה טעימה, צץ לי רעיון שבעצם ניתן להכין קרם לימוני נהדר- לערבל יחדיו גבינת מסקרפונה מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר.
יצא מדהים!

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2016 at 8:29 pm

אני שרופה על פרג! והקרם מסקרפונה בכלל…..תודה מיכל, שמחה לשמוע שהיא בת בית אצלכם, חג שמח:-)

Reply
הילה אוקטובר 24, 2020 at 11:32 am

לטובת אלרגים, יש אפשרות להמיר את הביצים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 11:42 am

לא מספיק מנוסה בתחליפי ביצה מצטערת שלא יכולה לעזור

Reply
סמדר מרץ 22, 2017 at 12:03 pm

היי, האם העוגה תשרוד יפה יום או יומיים במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2017 at 12:34 pm

בוודאי:-)

Reply
חופית ינואר 20, 2023 at 3:12 pm

העוגה לא שורדת במקרר היא נאכלת במקום מעולם לא שרדה אצלי יוצר משעתיים עוגה מעולה…

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2023 at 5:34 pm

בהחלט צודקת

Reply
יעל יוני 8, 2018 at 10:01 am

היי קרן, תבנית אינגליש קייק רגילה (חד פעמית)? או הארוכה יותר?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2018 at 3:53 pm

רגילה

Reply
חן יוני 8, 2018 at 2:22 pm

מתנצלת על השאלה האולי מגוכחת, אך האם ניתן גם להכינה ללא מיקסר ופשוט במטרפה ידנית?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2018 at 3:54 pm

שאלה הכי במקום!
זכותך לשאול מה שאת רוצה ואני תמיד אשמח לענות, ברור שאפשר, מטרפה או אפילו מזלג יעשו את העבודה

Reply
טליה נובמבר 27, 2020 at 7:56 am

היי 🙂 נראה מעולה . אבל מזה גרגירי וניל? אפשר לשים תמצית וניל?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:29 pm

תמצית וניל זה אחלה

Reply
לירון יוני 11, 2018 at 9:53 am

היי קרן, האם ניצן להמיר את המסקרפונה בגבינה לבנה 5% (משיקולי קלוריות)?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2018 at 3:44 pm

אפשר אין בעיה, היא תצא מעט שונה אבל עדיין טעימה

Reply
ענבל יולי 9, 2020 at 4:10 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה אחרי שגיליתי שיש לי גבינת מסקרפונה שעומדת לפוג תוקף. והעוגה פשוט מושלמת!!!!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 5:20 pm

שיחוק! תודה

Reply
נעה יולי 13, 2020 at 8:39 am

קרן יקרה,
חיפשתי מתכון לעוגה בחושה עם מסקרפונה (כי עמדה לפוג תוקף) וישר הגעתי למתכון המושלם שלך!
עוגה פשוט מעולה עם מרקם חלומי!! גם אני כמוך, הייתי אנטי עוגות חמוצות ולגמרי מתחברת לחוויה שלך
תודה תודה תודה הבלוג שלך פשוט נפלא!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2020 at 9:42 am

איזה כייף זו באמת אחלה עוגה

Reply
לאה ברקוביץ אוקטובר 23, 2020 at 3:03 pm

היי, יש לי מסקרפונה עם זרעי וניל, ניתן להכין איתה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:35 pm

לגמרי אפשרי

Reply
שרונה אוקטובר 24, 2020 at 10:01 am

האם אפשר להשתמש בגבינה רזה יותר ממסקרפונה? אם כן איזה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2020 at 10:03 am

גבינת שמנת 5%

Reply
אורנה לנצבסקי אוקטובר 25, 2020 at 9:00 am

ניחוח מדהים בבית, טעם נפלא אך מרקם בעייתי .. דחוס ולא יפה 🙁

Reply
קרן אוקטובר 30, 2020 at 11:49 am

העוגה אמורה למלא את האינגליש קייק ממש עד הסוף?

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 1:56 pm

לא, תמיד ממלאים 3/4 גובה תבנית
אם יש בלילה שנותרה עדיף לאפות בתבנית פיצית או בתבנית מאפינס את השאריות

Reply
אילנית אוקטובר 30, 2020 at 3:55 pm

שלום
אני מכינה הרבה מהמתכונים שלך. את אלופה ומהממת.
לגבי העוגה, האם הכמות לא לא עבור שתי תבניות אינגלישקייק?
תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2020 at 5:01 am

אינגליש אחת לא חד פעמית

Reply
מור נובמבר 5, 2020 at 3:41 pm

הי, נשמעת עוגה מצוינת. האם ניתן להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 10:06 pm

בטח

Reply
מיכל ינואר 19, 2021 at 12:33 pm

באמת אחת העוגות המוצלחות
חוזרת אליה כל חורף.
השבוע באתי להכין אותה עם גבינת ריקוטה דווקא, רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חלפיניו אז הכנתי עם יוגורט לבן 1.5 אחוז ויצא פשוט נהדר

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2021 at 6:48 am

לא ידעתי שיש ריקוטה חריפה! גדול
שמחה שהצליח עם יוגורט לא פחות

Reply
מיכל ינואר 20, 2021 at 9:26 pm

עוגה מעולה שאני חוזרת אליה כל חורף.
הפעם תיכננתי להכין עם ריקוטה , רק כדי לגלות שקניתי ריקוטה עם פלפל חריף אז כמוצא אחרון הכנתי עם יוגורט 1.5 אחוז
יצא נפלא!

Reply
Shiran Tzadikaryo ספטמבר 27, 2021 at 1:04 am

האם חייב להשתמש בגרידת לימון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:52 am

בשביל ארומה לימונית כן
אפשר לוותר ולהמיר בתפוז או בוניל והטעם מעט משתנה כמובן

Reply
מיטל יוני 16, 2022 at 2:21 pm

היי קרן! מה הכמות שאמורה לצאת משני הלימונים? משתמשת במיץ לימון 100 אחוז ורוצה לכמת לכוסות
תודה!!!

Reply

Leave a Comment