מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון ופטל גבוהה (פרווה)

ינואר 11, 2018 49 Comments
עוגת לימון ופטל גבוהה

עוגת לימון ופטל

כשנסעתי לאפות עם יהודית אביב, מהבלוג הלוחשת לאוכל,

היה לי ברור שאני רוצה שנאפה יחד משהו מאוד בסיסי, ביתי, קצת אולד פאשן כמו שאני אוהבת,

כי יש לי אהבה ענקית לעוגות קלאסיות של פעם, ואני תמיד מוצאת בהם משהו מאוד מנחם ומוכר,

וגם יהודית כמוני בדיוק חובבת מתכונים קלאסיים.

באופן כללי, הכנה של מתכון היא דבר מאוד יצירתי, וחלק מהכייף הוא לגלות מה בסופו של דבר יוצא מהתנור,

לעומת מה שחשבנו עליו ואיך דמיינו אותו.

גם כשאני מכינה מתכונים של אחרים, זה תמיד יוצא קצת שונה במראה ואני מתה על זה.

אחרי שהכנו בייגלה ירושלמיים בציפוי תבלינים ופיצוחים,

החלטנו לאפות עוגת טורט גבוהה ולימונית פרווה, שתתאים לכולם תמיד,

ולשלב בה פטל קפוא, שבסופו של דבר לא נשאר בתוך העוגה,

אלא ״צנח למטה״ ולכשהפכנו את העוגה על צלחת הגשה המראה היה פשוט וואו.

מדובר במתכון קלאסי לטורט, שהוספנו לו הרבה מיץ לימון, מה שנותן לעוגה טעם חמצמץ משגע, וגם מרקם

סופר מיוחד, שמזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.

אצלי לגמרי המתכון נכנס לרשימת הקבועים המפתיעים, אני פשוט מאוהבת בעוגה הזו.

וגם ביהודית 🙂 ומאחלת לעצמי עוד הרבה ימי אפייה כייפים כאלו.

עוגת לימון ופטל / תבנית קוגלהוף או כל תבנית עגולה 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

7 ביצים מופרדות גודל L

כוס וחצי (300 גר') סוכר לבן

2.5 כוסות (350 גר) קמח תופח/ קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפייה

כוס (240 מ״ל) לימון סחוט

כוס (200 גר') שמן

כוס וחצי פטל קפוא או טרי

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים מעט תבנית אפייה (במידה ואתם מכינים בסיר פלא אין  צורך לשמן)

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב

בקערה נוספת בעזרת מטרפה טורפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים לקערת החלמונים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קמח ומיץ לימון וטורפים היטב,

לבסוף מקפלים בעדינות פנימה את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים פנימה פטל ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, ואופים כשעה שעה ורבע עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

שימו לב שמרקם העוגה מזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.

מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.

הערות למתכון:

** את הפטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר, אפשר גם טרי

טורט לימון פטל עוגת לימון ופטל

 

 

Print Friendly, PDF & Email

49 Comments

יהודית אביב ינואר 11, 2018 at 9:58 am

את מהממתתת וזה לגמרי סיפור אהבה הדדי

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 2:11 pm

יש!!!

Reply
טלי ינואר 11, 2018 at 2:38 pm

האם אפשר להמיר שמן בחמאה מומסת?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2018 at 2:51 pm

אפשר להמיר בהחלט ב 150 גר חמאה מומסת, קחי בחשבון שהיא לא תקבל את אותו הגובה, ובעיני היא מושלמת כפרווה כמו שהיא

Reply
Jenny יולי 6, 2023 at 12:23 pm

האם ניתן להמיר את הפטל בדובדבנים בצנצנת?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2023 at 5:37 am

בטח

Reply
דודי ינואר 16, 2018 at 3:46 pm

יש אפשרות לאפות בתבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2018 at 3:56 pm

ברור:-)
לדעתי שלוש תבניות לפחות למסה הזו, ושים לב לבדוק עם קיסם כבר במחצית הזמן

Reply
מיכל ינואר 19, 2018 at 10:48 am

האם יש אפשרות להפוך ללא גלוטן למען הצליאקים 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

אם יש לך נסיון עם קמח ללא גלוטן, את יכולה בקלות להמיר, אין לי נסיון לצערי אז לא יודעת להגיד איך ייצא בוודאות.

Reply
אסנת ינואר 20, 2018 at 11:18 am

האם אפשר לוותר על הפירות?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2018 at 11:28 am

אפשר, ואז היא תצא עוגת טורט יבשה יותר, אפשר במקום פירות להגיש עם זיגוג אבקת סוכר שימתיק מעט וייתן קצת עסיסיות מלמעלה.

Reply
אסנת ינואר 20, 2018 at 4:32 pm

תודה

Reply
יפה ינואר 21, 2018 at 7:35 pm

תודה, נראה נהדר. אפשר בבקשה הוראות אפיה? באיזה חום תנור וכמה זמן. תודה מראש

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 8:29 pm

הי יפה
כל הפרטים מופיעים בהוראות ההכנה של העוגה, חום 160 מעלות לשעה שעה ורבע.

Reply
שרון ינואר 21, 2018 at 9:15 pm

קרן לשים שקית א. אפייה? אפשר לקצץ קצת בכמות הסוכר?חשבתי על כוס סוכר.

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2018 at 9:26 pm

2 כפיות אבקת אפייה, לא ממליצה להפחית מכמות הסוכר, העוגה לא מאוד מתוקה, לסוכר יש תפקידים נוספים חוץ מהמתקה וזה עלול לפגום במרקם וצבע העוגה, מצויין במתכון איך לחלק את כמויות הסוכר בין החלבונים והחלמונים, כוס עם החלבונים ואז עוד חצי כוס עם החלמונים.
בהצלחה:-)

Reply
אביגיל ספטמבר 18, 2020 at 9:32 am

שלום קרן
אפשר להמיר שזיפים בפטל ?
תודה 🙂

Reply
שרון ינואר 21, 2018 at 9:16 pm

שכחתי לשאול איך לחלק את כמות הסוכר בין החלבונים לחלמונים?תודה רבה!

Reply
אבישג ינואר 21, 2018 at 11:37 pm

וואוו..הכנתי והתאהבתי !!
(לאחרונה עוקבת ומכינה כל מתכון שלך…את מהממת !!!)
העוגה הזו הייתה העוגה הראשונה למיקסר החדש שלי..שהגיע ממש היום

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2018 at 7:02 am

תתחדשי איזה כייף מיקסר חדש:-)
שמחה שאת פה נהנית מהמתכונים

Reply
מיטל ינואר 26, 2018 at 1:34 pm

היי
אפשר מיץ תפוזים במקום מיץ לימון?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2018 at 2:15 pm

אפשר בהחלט

Reply
ענת פברואר 14, 2018 at 9:04 pm

נראה ונשמע מעולה!!!
*באיזה פטל השתמשת אדום או שחור?
* האם בדיעבד היית "מתקנת" את ה"טעות" של צניחת הפטל למטה ומקמחת אותם או היית משאירה אותם כמו במתכון לקבלת המראה המיוחד? תודה 🙂

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2018 at 12:08 pm

תודה ענת:-)
השתמשתי בפטל אדום אבל זה לא משנה, היא תהיה טעימה עם גל פרי יער.
לגבי הקימוח, אם את רוצה חתיכות פרי בתוך העוגה ולא רק מלמעלה אז לקמח, אני אוהבת אותה כפי שהיא:-)

Reply
רחלי עיני נובמבר 15, 2018 at 10:01 pm

העוגה יצאה טעימה בטרוף
רק לא שמתי פטל למעלהה.
חשבתי על פירות יער אחרי שנאפתה
יש לך רעיון איך לשים ??

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2018 at 10:45 pm

את יכולה להגיש אותה עם קצפת ופירות יער מעל:-)
או לוותר עליהם העוגה טעימה גם בלי פירות יער.

Reply
יסכה נובמבר 29, 2018 at 9:26 am

השתמשתי בסיר פלא
ויצא לי כמות ענקית של בלילה שהייתי צריכה בנוסף גם תבנית אינגליש קייק
מוזר, לא?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2018 at 6:33 am

קורה לפעמים 🙂 הרווחת עוד עוגה

Reply
חגית מאי 3, 2019 at 12:58 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה ויש לי כמה שאלות
רשמת להקציף 5 דק', הקצף יצא די קשה וגם היה לי קשה לאחד אותו עם בלילת החלמונים בקיפול. בסוף השתמשתי במטרפה קצת.
והדבר השני, רשמת שהעוגה אמורה לצאת גבוהה אבל אצלי צנחה מעט ולא יצאה כ"כ והכנתי בתבנית 24. יש לך מושג למה?
תודה רבה לך!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2019 at 2:24 pm

הי חגית
ההקצפה הממושכת משפיעה בסופו של דבר על מרקם העוגה והגובה שלה אבל נשמע שמשהו השתבש לך בזמן ההקצפה כי הקצף לא אמור לצאת קשה
האם הקפדת להקציף בקערה נקיה ויבשה?
הקצפת עם הסוכר?

Reply
חגית מאי 3, 2019 at 2:38 pm

כן, אני יודעת להקציף פשוט במיקסר שלי בזמן של 5 דקות ההקצפה נהיית נוקשה כמו להכנת מרנג. מה צריך להיות מרקם הקצף? אני מקציפה על המהירות הכי גבוהה.
בכל אופן אני מקווה שיצאה טעימה למרות הכל
שבת שלום!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2019 at 2:43 pm

זה בדיוק המרקם שאמור להתקבל אז זה סבבה
אני בטוחה שיצאה טעימה
שבת מהממת

Reply
רוני ינואר 19, 2023 at 5:20 pm

הי קרן 🙂 נראה מעולה

אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים?

ובנוגע להקצפה-
מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן?

בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה.

תודה!

Reply
קרן מאי 7, 2020 at 6:50 pm

היי, עוקבת כבר הרבה זמן והמתכון נראה מעולה! אני רוצה להכין אותו מחר ורציתי לשאול, אפשר להשתמש בשמן קוקוס? והאם אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח מלא? תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 6:57 pm

שמן קוקוס כן קמח מלא הייתי ממירה מקסימום 50%
כדי שלא תצא דחוסה

Reply
קרן מאי 7, 2020 at 6:58 pm

מהמם תןדה לך!!

Reply
בקי מאי 24, 2020 at 12:05 am

מתכון פצצה! העוגה יצאה חלום

Reply
אביגיל ספטמבר 18, 2020 at 9:42 am

שלום קרן 🙂
אפשר להמיר את הפטל בשזיפים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2020 at 10:01 am

בטח!

Reply
Guli אוקטובר 22, 2020 at 12:43 am

היי, אפשר לאפות בתבנית 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:19 am

יכול להיות שהמסה תהיה קצת גדולה לתבנית 24 אל תמלאי יותר מ 3/4 ואת השארית לתבניות קטנות כמו מאפינס

Reply
ספיר ינואר 22, 2021 at 2:07 pm

הכנתי ויצא פשוט מושלם!!עוגה גבוהה טעימה ומהממת!!תודה ♥️

Reply
עטר אוקטובר 17, 2022 at 9:54 am

הרשתי לעצמי לעשות שינויים בכמות הקמח- 50 גרם קוקוס, 50 גרם קמח שקדים והשאר קמח לבן רגיל.
יצא מוששש, תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2022 at 11:36 am

נשמע מוש

Reply
רוני ינואר 19, 2023 at 5:22 pm

ושאלה נוספת- אם עושים באינגליש קייק, למלא את התבנית עד הסוף או עד 2/3?

תודה

Reply
רוני ינואר 19, 2023 at 5:28 pm

לא מוצאת גם את התגובה הזאת אז מצרפת כבר לכאן:

אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים?

ובנוגע להקצפה-
מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן?

בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה.

תודה!

Reply
שלומית ינואר 11, 2024 at 11:32 am

היי
האם צריך להפוך את העוגה אחרי שמוציאים מהתנור כדי לשמור על
הגובה של
העוגה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2024 at 5:40 pm

אפשר כן אם יש לך תבנית אנגל

Reply

Leave a Comment