מתכונים כלליעוגותעוגות בחושותעוגות גבינהעוגות פרי

עוגת לימון שקדים וריקוטה עם מרנג לימוני פירות יער וקצפת

דצמבר 15, 2016 78 Comments

צילום: נופר צור

נניח שהיה לכם בן זוג שנורא אוהב עוגות לימון ופאי לימון בפרט

ונניח שאתם אופים שנמצאים ממילא כל היום במטבח

לא הייתם מכינים לו פאי לימון?

קצת מתביישת לספר שבמשך כל השנים שאנחנו יחד עוד לא הכנתי לו פאי לימון כמו שצריך

שנים שאני אופה עוגות מכל הסוגים

שנים שהוא שפן הנסיונות שלי

ואף פאי לימון

לאחרונה הוא אפילו מסרב לטעום עוגות שוקולד

כי הוא לא אוהב (בהתחלה הוא עוד הסכים, לא היה לו נעים)

ומזכיר לי שוב שהוא אוהב לימון! לימון! לימון!

מה יהיה איתי? בסוף אכין לו פאי לימון אני מבטיחה

בינתיים, הוא נאלץ להסתפק בעוגה הזו שהכנתי השבוע,

ואל תחשבו שהוא מסכן

זו אחת מהעוגות הכי הכי הכי שוות שהכנתי

בסיס עוגת לימון שקדים וגבינת ריקוטה ( אחד השילובים האהובים עליי)

מעל שכבת מרנג לימוני

ומעל כל זה קצפת

ממש כמו פבלובה על עוגה:-)

היא חלומית!

וחוץ מלרחוץ את הקערה שלוש פעמים

סהכ ההכנה שלה פשוטה מאוד

ואני שונאאאאת לעשות כלים

הרעיון למתכון מכאן, עם המון שינויים שלי

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת לימון שקדים וריקוטה עם מרנג לימוני פירות יער וקצפת/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

 

 

מצרכים למתכון:

לעוגה:

125 גר חמאה רכה

110 גר' סוכר לבן

2 ביצים גודל L

50 גר' שקדים טחונים לאבקה

60 גר' קמח לבן תופח

גרגרי וניל ממקל וניל אחד או כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כפית אבקת אפיה

3 כפות מיץ לימון

1/3 כוס ( 60 גר')  גבינת ריקוטה לא מלוחה

למרנג:

2 חלבונים

140 גר סוכר לבן

גרידת לימון מלימון בינוני

לקצפת:

חבילה אחת שמנת מתוקה להקצפה 38%

2-3 כפות אבקת סוכר

לרוטב פירות יער:

1/2 תערובת פירות יער קפואים

4 כפות (40 גר׳) סוכר לבן

כף מי ברז

1 כפית מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית אפיה ומרפדים את הדפנות בגזירי נייר אפיה

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה וסוכר לבן במהירות גבוה

עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.

מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.

מורידים את מהירות המיקסר.

מוסיפים גרגרי וניל, מיץ לימון וגבינת ריקוטה.

מוסיפים קמח, אבקת שקדים, ואבקת אפיה ומערבבים מעט לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית

שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומנגבים עד שהיא לחלוטין נקיה ויבשה

במהירות גבוהה מקציפים חלבונים, עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן

מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף לבן יציב ומבריק

מעבירים לתבנית מעל תערובת העוגה, אין צורך ליישר זה יפה גם כך

מכניסים לתנור ואופים כ 30-35 דק'

עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

(אל תפחדו לנעוץ קיסם במרנג עד לתחתית העוגה, לא יקרה כלום)

מוציאים ומצנים לחלוטין.

מכינים רוטב פירות יער:

בסיר קטן מביאים לרתיחה פירות יער עם לימון מים וסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים קצת עד שהתערובת מעט מסמיכה. מצננים לחלוטין.

מכינים קצפת:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה יחד עם אבקת הסוכר

עד לקבלת קצפת יציבה

מעבירים מעל העוגה ומיישרים מעט.

מוזגים רוטב פירות יער ומגישים

 

-שומרים את העוגה במקרר, עדיף  לא יותר מיומיים, בגלל המרנג

-אפשר להמיר שקדים טחונים בקמח אבל לדעתי היא טובה יותר עם השקדים

-את הריקוטה אפשר להמיר בשמנת חמוצה

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

78 Comments

רותם ליברזון דצמבר 15, 2016 at 8:17 pm

אהובה!! זה נראה אש ואצלי גם חולים על לימון

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:25 pm

תודה אהובתי

Reply
מוריה דצמבר 15, 2016 at 9:04 pm

יש תחליף פרווה לריקוטה?
נראה מעולה. תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 9:49 pm

תודה מוריה!
אין לריקוטה תחליף בעוגה זו
אני ממליצה לך לחכות להזדמנות ״חלבית״
היא כל כך טעימה את לא תצטערי

Reply
נירית דצמבר 15, 2016 at 9:35 pm

היי. העוגה מהממת! כיצד ממירים לתבנית בקוטר 24 או לחילופין לכמה תבניות אינגליש קייק המתכון מיועד?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2016 at 10:05 pm

הי נירית תודה! היא אכן מהממת
הכמות תתאים לתבנית אינגליש אחת לא חד פעמית באורך 30 ס״מ
אם את רוצה להכין בתבנית עגולה 24 תכפילי ב 1.5
בהצלחה:-)

Reply
גלי דצמבר 18, 2016 at 6:23 pm

וווואאאאהההה!
זה נראה מעולה.
אני לא אוהבת את הטעם ה״בייצי״ שיש לעוגות אחרות שמשתמשות רק בחלמונים במילוי.
נראה לי שפה לא תהיה בעיה כזו.
תודה!
🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2016 at 6:32 pm

תודה גלי יקרה
אין פה שימוש בחלמונים בלבד במילוי, לא יהיה את הטעם שציינת.
מבטיחה לך שבכל מקרה לא תהיה בעיה כיון שהעוגה חלומית לגמרי

Reply
אתי יולי 13, 2023 at 9:52 pm

הי, קרן.
אוהבת את כל המתכונים שלך, אבל ממש אוהבת שילוב של גבינה ושקדים.
שאלה: זה לא יותר מידי סוכר בעוגה? גם בתחתית וגם במרנג במיוחד שאני מכפילה ב 1.5 עבור תבנית 24? וגם האם אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? תודה.

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:27 pm

אפשק להחליף ריקוטה זה ייצא קצת שונה אז עדיף להמיר בשמנת חמוצה.
לגבי הסוכר, הכמות מדוייקת בתחתית ואם את רוצה להפחית מהקצפת אפשר

Reply
גלי מאי 11, 2019 at 11:44 pm

היי,
הכנתי ויצאה מעולה!!! רק שאלה אחת…המרנג לא יצא פריך. האם הוא אמור להיות כזה?

Reply
קרן אגם מאי 12, 2019 at 7:39 am

הי גלי
הוא אמור להיות קריספי מבחוץ
אולי לא הקצפת מספיק זמן?

Reply
שני דצמבר 19, 2016 at 9:04 am

וואוו נראה טוווב!! תוכלי להמיר את כמות הריקוטה לגרמים? (כל אחד והכוס שלו, אני רוצה שייצא מדוייק ומושלם ;))
תודה, הבלוג שלך מקסים!

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2016 at 9:14 am

תודה שני, 60 גר׳ גבינת ריקוטה
הוספתי גם במתכון עצמו, ממליצה מאוד לקנות סט כוסות מידה אוניברסלי וכך לכולם יש את אותה כוס:-)
בהצלחה ספרי איך יצאה!

Reply
רעות דצמבר 20, 2016 at 9:39 am

אפשר להכין בלי הקצפת? או שזה must?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 10:22 am

לא חייבים, כיון שהבסיס מאוד עסיסי לדעתי היא תהיה טעימה גם כך

Reply
פנינה יולי 13, 2023 at 8:30 am

היי, אפשר רק עם קמח שקדים ללא קמח רגיל?
תודה
פנינה

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:27 pm

לא יעבוד רק קמח שקדים, אפשר להמיר את הקמח הלבן בחצי חצי קמח שקדים וקורנפלור

Reply
עמית דצמבר 20, 2016 at 5:42 pm

קמח תופח וגם אבקת אפייה?
ובנוסף, בכמה שמן ניתן להמיר את החמאה?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 6:48 pm

אכן קמח תופח וגם אבקת אפיה, כיון שיש שימוש גם בקמח שקדים.
את יכולה להמיר חמאה בשמן 2/3 כוס
בהצלחה

Reply
יעל דצמבר 20, 2016 at 8:00 pm

ניתן לקנות שקדים טחונים? או שצריך לטחון אותם?
אפשר עם שקדים גרוסים?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2016 at 8:06 pm

הי יעל
שקדים טחונים ניתן לרכוש, לפעמים מוצאים אותם תחת ״קמח שקדים״ ובחנויות תבלינים ייטחנו לך במקום
אפשר לטחון לבד בבית אם יש לך מטחנת תבלינים זה מאוד פשוט -זה מה שאני עושה.
את יכולה להשתמש בשקדים גרוסים, רק קחי בחשבון שמרקם העוגה יהיה מאוד גרגירי, לא בהכרח לא טעים:-)

Reply
יערה ברום דצמבר 22, 2016 at 7:00 pm

קרן המרנג לא ייהרס במקרר?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2016 at 7:35 pm

לא ייהרס
המרקם שלו טיפה משתנה בקירור והוא יהיה מעט רך יותר אבל לא ייהרס

Reply
עדי ינואר 26, 2017 at 6:15 pm

קרן יש לך בלוג מדהים!! נחשפתי אליו רק היום… האם העוגה טובה לתבנית 22? או בכמה אני צריכה להכפיל?
תודה מראש,
עדי

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2017 at 11:46 pm

תודה עדי!!
תמיד אוהבת אורחים חדשים 🙂
את יכולה לאפות בתבנית 22 והיא תצא מעט נמוכה יותר או להכפיל את המצרכים כולם בשליש.
בהצלחה

Reply
יעל יולי 19, 2017 at 3:00 pm

היי קרן
ראיתי מתכון שלך לעוגה לימונית שפורסמה בשף הלבן עם תחתית ביסקויטים אפויה בתבנית אינגליש קייק, חיפשתי את המתכון בבלוג שלך ולא מצאתי , אז כותבת פה . בהוראות ההכנה כתוב להוסיף קורנפלור , איזה כמות ? זה לא רשום ברשימת המצרכים . אודה לתשובתך.

Reply
יעל אוגוסט 4, 2017 at 4:08 pm

היי קרן
ממתינה עדיין לתשובתך

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2017 at 6:02 pm

יקירתי, עניתי לך באותו היום למייל ששלחת ממנו 🙂
עונה לך שוב למרות שהמתכון כבר תוקן באתר השף הלבן באותו היום:
״אכן הושמטה שם בטעות כף קורנפלור״

Reply
שיר איל אוגוסט 21, 2017 at 5:44 pm

היי קרן! קודם כל, הבלוג שלך מדהים ואני עוקבת בשקיקה אחר המתכונים שלך!
רציתי לשאול האם את ממליצה להכין את העוגה ביום ההגשה או שאפשר להכין אותה יום מראש (איפה לאחסן את העוגה והאם מרקם המרנג לא יפגע?)

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2017 at 10:42 pm

תודה שיר על כל המילים היפות!
אם יש לך אפשרות להכין אותה ביום ההגשה זה מצויין,לאחסן עד ההגשה במקרר.
במידה ולא, אז להכין יום קודם, לאחסן במקרר, ללא קצפת, אותה תוסיפי לפני ההגשה,
המרקם של המרנג מעט ישתנה והוא יהיה רך יותר אבל עדיין העוגה תצא מעולה.
בהצלחה!

Reply
שיר איל אוגוסט 23, 2017 at 9:39 pm

וואו קרן העוגה יצאה מושלמת!
טעמים עדינים, מרקם מדהים!
הכפלנו את הכמויות פי 1.5 כדי להתאים לתבנית 24 אבל היא חוסלה ברגע הראשון!
תודה על מתכון נהדר

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2017 at 7:43 am

שמחה לשמוע שיר תודה על העדכון:-) היא אכן חלומית

Reply
נטעלי אוקטובר 27, 2017 at 9:55 am

איזו עוגה נפלאה ….נכנסה אצלי לפנתיאון….אני מוצאת עת עצמי עושה אותה שוב ושוב… תודה קרן !

Reply
נטעלי אוקטובר 27, 2017 at 9:57 am

את עצמי …

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2017 at 2:19 pm

אני כל כך שמחה לשמוע.
תודה נטעלי.

Reply
ליאור אפריל 22, 2018 at 5:33 pm

הי קרן, רוצה להכין את העוגה ליום הולדת של בעלי (שגם אוהב עוגות לימון:). אם אעשה כמות כפולה זה יהיה טוב לתבנית עגולה של 30? חוששת להסתבך עם ההכפלות. תודה!!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2018 at 5:40 pm

הי ליאור, תבנית 30 היא תבנית ענקית!
את צריכה 4 פעמים לפחות של העוגה כדי למלא אותה, שימי לב שהתבנית המקורית במתכון היא 20 ס״מ.
אני מציעה לך לכל היותר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 24 ס״מ לא יותר מזה.
אני בטוחה שתהנו מאוד מהעוגה 🙂

קרן

Reply
שרה לסקה מאי 21, 2018 at 11:03 am

טוב אין מה לומר, שכנעת בגדול!
הגיע הזמן לפנק את בעלי היקר בעוגה האהובה עליו. פאי לימון…התעלמתי, שלא בכוונה מהקריאות שלו.
אעדכן בקרוב בתוצאות.

Reply
קרן אגם מאי 21, 2018 at 11:12 am

חחח,אז את ממש תאומה שלי:-) הוא יהנה ממנה מאוד!

Reply
שרה לסקה מאי 21, 2018 at 12:34 pm

לגמרי ((:

Reply
אודליה יולי 15, 2023 at 6:01 am

תודה קרן!
האם ניתן להחליף את רוטב פירות היער בפירות טריים או שהרוטב חשוב?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:25 pm

בוח שאפשר

Reply
שרון אוגוסט 23, 2020 at 9:10 pm

במה עוד אפשר להמיר את הריקוטה? אולי קוטג׳ 9% שיש לי….או שהגזמתי גם אין לי שמנת חמוצה, אבל יש לי יוגורט וקוטג׳

Reply
דנית נובמבר 13, 2020 at 8:23 pm

טעימהההה בטירוף! וקלה להכנה.
וואו וואו

Reply
מעיין פברואר 25, 2021 at 8:28 pm

קרן היקרה,
האם ניתן להשתמש בריקוטה חמישה אחוז של גד?
אני מכינה את העוגה להיום ההולדת של אחותי מחר!
תודה רבה!!!

Reply
הדר ינואר 18, 2022 at 11:27 am

היי
יש מצב להחליף את הקמח בקורנפלור/ עוד שקדים
כדי שתהיה ללא גלוטן..
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2022 at 5:32 pm

אפשר קמח ללא גלוטן
או לשלב קמח שקדים וקורנפלור ביחד

Reply
Noa מרץ 26, 2023 at 8:55 pm

היי. רוצה להכין את העוגה לפסח. במה להמיר את הקמח?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2023 at 8:31 am

קורנפלור וקמח שקדים או קמח תפא

Reply
חנה אלה יולי 13, 2023 at 7:39 pm

התעלפתי♥️♥️♥️

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:30 pm

תודההה

Reply
סיון יולי 14, 2023 at 10:04 am

רק את הדפנות לעטוף בנייר אפייה או גם את התחתית?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:25 pm

גם תחתית

Reply
קרן יולי 15, 2023 at 9:26 am

היי, החלק התחתון יצא לי דחוס..מה עשיתי לא טוב לדעתך??? פעם ראשונה שלא הצלחתי מתכון שלך…

Reply
Smadar salman יולי 15, 2023 at 1:05 pm

האם את שתי השכבות יחד בתנור
?
כלומר השכבה הראשונה מחכה לשלב השני ורק אחכ יחד בתנור?
בדיוק מכינה ולא בטוחה

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:31 pm

שתי השכבות נאפות יחד באותו הזמן

Reply
יהל יולי 15, 2023 at 1:54 pm

במה אפשר להחליף את הרוטב של הפירות יער

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:25 pm

לא חייבים אותו ואפשר פשוט לזלף מעל הקצפת מייפל אן ריבת חלב

Reply
נעמה יולי 21, 2023 at 2:25 pm

עוגה מעולה! כשהכנתי כשאפיתי המרנג התנפח קצת ונפרד מהתחתית, ונהיה אויר בין שתי השכבות. מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:31 am

אולי להבא עם פלטה לעבור עליו יותר צמוד

Reply
מורן אוגוסט 11, 2023 at 12:20 pm

הכנתי בתבנית 26 ולכן הכפלתי כמויות ב 1.6
אפיה 30 דק 180 טורבו
קיסם יצא יבש,
אך לאחר שהעוגה התקררה – ראיתי מבעד לסדקי המרנג במרכז העוגה – שהחלק המרכזי כלל לא נאפה .
החזרתי חזרה לאפיה נוספת
מקווה שיצא

Reply
ימית אוגוסט 17, 2023 at 10:09 pm

אם אין ביצים L?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 2:37 pm

מדיום גם אחלה

Reply
נעמה אביטל ספטמבר 25, 2023 at 3:30 pm

היי קרן
איך ניתן , אם בכלל, להפוך את העוגה הזו לעוגה שהיא ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:27 am

להמיר קמח לבן בקמח ללא גלוטן

Reply
מיטל ינואר 31, 2024 at 2:53 pm

היי קרן אפשר להמיר את הפירות יער בתותים עם סוכר?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:10 pm

בטח

Reply
יורם פברואר 9, 2024 at 8:14 pm

היי קרן בלי קשר לפרווה אני לא משתמש בחמאה מחמאה וכל אלה, אפשר שמן רגיל או שמן קוקוס במקום החמאה ?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:44 am

בטח שאפשר

Reply
שירי פברואר 9, 2024 at 11:14 pm

נראה מעולה!
חשבתי לאפות ברינגים אישיים. מה יהיה לדעתך זמן האפייה?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2024 at 8:43 am

מניחה שמתקצר נסי לבדוק אחרי 15 דק

Reply
אגנס פברואר 15, 2024 at 1:10 pm

בסרטונים את משתמשת במרית לבצק ולא בהקצפה , האם זמ משנה ? והאם צריך להוסיף קורנפלור לבצק

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:18 pm

אפשר עם מיקסר ואפשר בלי.
אם לא כתוב קורנפלור לבצק אז לא צריך

Reply
אגנס מרץ 9, 2024 at 7:37 pm

היי קרן
לקוטר 24 מכפילים פי 2 או פי.1.5?
בסירטון את לא מקציפה את משתמשת רק במרית
האם זה משנה ?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:23 pm

פי 1.5 ואין בעיה להכין כמו בסרטון

Reply
Alkalak Agnrs מרץ 10, 2024 at 5:00 pm

הכל בסדדר קיבלתי תשובה

Reply
Alkalak Agnrs מרץ 10, 2024 at 4:59 pm

הכפלתי ב1.5 לתבנית 24 והשתמשתי במסקרופונה במקום ריקוטה , יצאה עוגה מ ד ה י מ ה תודה קרן

Reply

Leave a Comment