עוגות שוקולדפאי וטארט

עוגת פאי שוקולד

מאי 27, 2018 44 Comments
פאי שוקולד

עוגת שוקולד בתוך בסיס פאי

בשבוע שעבר העליתי לבלוג מתכון לעוגה בחושה אפויה בתוך בסיס בצק פאי, שהיתה לי כל כך טעימה

שמאז אני חולמת עליה כל יום, ומחכה להזדמנות נוספת להכין אותה,

וגם הייתי ממש סקרנית לבדוק עוד סוגים של מליות אפויות בתוך בסיס בצק הפאי הפריך.

ניצלתי הזדמנות שאני מוזמנת למסיבת יומולדת לחברה, הכנתי את אותו בצק פריך רק שהפעם הכנתי את מלית

השוקולד מהמתכון הזה, ואכלנו אותו חמים עם קצפת מעט ממותקת בצד,

וזה היה טעים בטירוף!

כלומר, מה יכול להיות רע, בבצק פריך שנמס בפה שבתוכו אפויה עוגת שוקולד רכה?

כשפורסים את העוגה, הקרום העליון נשבר ונסדק ונופל פנימה לתוך המלית הרכה.

אני כל כך אוהבת שוקולד, אבל לא אוכלת הרבה ממנו,

זה עושה לי מיגרנות!

זה לא תקין נכון?

פעם הייתי משכנעת את עצמי שאני פשוט לא אוהבת שוקולד.

היום אני כבר יודעת שאני מאוד אוהבת אבל לא יכולה לאכול.

ומדי פעם, אני לא עומדת בזה וחייבת שוקולד, ואז אני אוכלת שוקולד וכדור נגד מיגרנות בבת אחת 🙂

עוגת פאי שוקולד

עוגת פאי שוקולד | תבנית קפיץ עגולה קוטר  22 / או תבנית פאי עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

2 כוסות+2 כפות (300 גר') קמח לבן רגיל

180 גר' קוביות חמאה קרות מהמקרר

1/2 כוס (100 גר') סוכר לבן

ביצה גודל L

1/4 כוס מים קרים

למלית עוגת השוקולד:

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו

3 כפות מים

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/3 כוס קמח (40 גרם)

1/3 כוס אבקת קקאו (30 גרם)

4 ביצים גודל L, מופרדות

כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל

מעט מלח גס

מכינים את הבצק:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח וסוכר לבן,

מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ומעבדים שוב, מוסיפים את המים, בהדרגה,

כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות, עד שמקבל בצק אחיד

מוציאים את הבצק, מעבירים לכלי קטן או קערה קטנה, מכסים ומכניסים למקרר.

מחממים תנור ל 180 מעלות

ממיסים חמאה בסיר בינוני, או בקערה חסינת חום במיקרוגל

לאחר שהחמאה נמסה מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר

שהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפיה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערת המיקסר, מקציפים חלמונים עם סוכר, כף מים, ווניל

עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ומקציפים חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.

מעבירים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מרדדים את הבצק ששמרנו במקרר על נייר האפייה,לעלה גדול

הקפידו לרדד לעלה שגדול יותר מקוטר התבנית (אפשר להניח את התבנית על הבצק כדי למדוד)

הופכים את נייר האפייה על גבי התבנית, כך שהבצק כלפי מטה, ומסירים את נייר האפייה.

מהדקים  את הבצק היטב לשוליים ולדפנות התבנית עד למעלה,

מסירים קצוות מיותרים.

דוקרים את תחתית הבצק מעט במזלג, ומעבירים את מלית העוגה מעל הבצק בתבנית.

אופים כ 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יותא עם מעט פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית ומגישים.

אפשר להגיש עם תלולית קצפת מעט ממותקת או עם גלידת וניל בצד.

את העוגה שומרים עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקרר.

עוגת פאי שוקולד

 

 

 

עוגת שוקולד פאדג'

עוגת שוקולד בצק פריך

עוגת פאי שוקולד

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

Inbal Amitai מאי 28, 2018 at 11:45 am

הי קרן, האם לא עדיף לאפות את הבצק לפני שאופים עם המלית? הוא לא יישאר רטוב באפייה ככה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2018 at 6:33 pm

הי ענבל, אין צורך לאפות אפייה עיוורת, הבצק לא יוצא רטוב

Reply
יסכה מרץ 18, 2024 at 10:53 pm

הי, איך העוגה בהקפאה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:59 pm

היא אמורה להיות אחלה

Reply
ירדנה מאי 29, 2018 at 1:55 pm

או מיי גוד זה נראה טעייייים

Reply
מירי מאי 30, 2018 at 7:29 pm

אפשר במקום חמאה לשים שמן?כדי שיהיה חלבי…או לחילופין מחמאה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2018 at 8:30 pm

כדי להפוך את העוגה לפרווה תצטרכי להמיר את החמאה בבצק הפריך למחמאה ואת החמאה בעוגה לשמן קנולה או שמן קוקוס,
אני מניחה שזה יהיה בסדר גמור.

Reply
שרית ספטמבר 7, 2021 at 9:24 pm

היי קרן
מה כמות השמן ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2021 at 7:27 am

על איזה שמן מדובר לא הבנתי

Reply
שרית ספטמבר 8, 2021 at 6:26 pm

אם אני ממירה את העוגה לפרווה , כמה שמן לשים בבלילה ?

שרית ספטמבר 9, 2021 at 9:10 pm

כמות השמן לבלילה במידה ואני ממירה את העוגה לפרווה

נוי דצמבר 20, 2019 at 8:46 am

היי קרן 🙂
אפשר להוסיף לבלילה נטיפי חמאת בוטנים?
זה יתאים? צריך להפחית בסוכר אם שמים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2019 at 2:01 pm

כן נשמע נהדר
לא בטוחה שצריך להוריד מתיקות מהפאי
ואם כן אז 2-3 כפות

Reply
אלעד יוני 4, 2018 at 9:51 am

יצא מעולה!!! תודה על המתכון המדויק.

Reply
קרן אגם יוני 4, 2018 at 11:37 am

תודה אלעד שמחה לשמוע

Reply
ירדן ספטמבר 7, 2020 at 4:27 pm

התנור על אפייה או על טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2020 at 9:16 pm

חום עליון תחתון רגיל

Reply
תלולית ספטמבר 10, 2020 at 8:36 pm

הי (-:
איך אני ממירה לקמח כוסמין לבן?
תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:43 pm

מתנהג כמו קמח לבן ללא שינוי

Reply
מאי ספטמבר 25, 2020 at 12:24 am

היי קרן 🙂
אחרי האפייה אפשר להכניס ישר למקרר?

תודה על המתכון המעולההה ⁦❤️⁩

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 12:50 pm

כן אפשרי, אבל לא חייבים אגב, אצלי מחזיק מעמד על השיש ום יומיים עד שמחסלים

Reply
רינה ספטמבר 19, 2020 at 10:11 am

היי קרן חג שמח
העוגה יצאה מרשימה והשוקולד טעים מאוד,
לעומת הבצק שיצא קשה ולא פריך.מה הסיבה?
אין טעות בהוספת המים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2020 at 12:05 pm

אין טעות, אולי פשוט אפיתם יותר מדי או שהורדתם שומן מהבצק

Reply
ערן ספטמבר 16, 2020 at 9:17 pm

הי קרן
רציתי להכין את העוגה ונתקלתי בבעיה שאני לא מצליח לעלות עליה הבלילה של השוקולד אחרי וגם לפני החלמון יצא לי סמיכה מאוד ועשיתי לפי המתכון יש מצב שמשהו לא רשום נכון ?
אני השתמשתי בשוקולד מריר 75% יכול להיות שזו הסיבה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2020 at 9:47 pm

כנראה שנשרף לך השוקולד בהמסה שלו

Reply
ערן ספטמבר 16, 2020 at 11:47 pm

אוקיי
תודה

Reply
אילנית אוקטובר 22, 2020 at 6:01 am

היי קרן!

כבר הכנתי את הפאי והוא מעולה!
הפעם אני רוצה להכין אותו שוב אבל חשבתי ליום הולדת וחשבתי להכין למעלה גנאש שוקלד. מה דעתך? ואם כן אז אולי להוריד קצת סוכר מהמתכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 8:20 am

גנאש זה מעולה, אני הייתי מורידה ממש 3-4 כפות לא יותר מהעוגה עצמה כדי לא לפגום במרקם שלה

Reply
דפנה אוקטובר 22, 2020 at 2:55 pm

היי
אפשר להכניס קקאו לבצק פריך לדעתך? שיהיה שחור ויפה..
ואם כן אז כמה נראה לך?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:32 pm

אין צורך יותר מכף שתצבע את הבצק

Reply
רעות נובמבר 6, 2020 at 2:04 pm

אפשר לוותר על התמצית וניל?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 3:41 pm

כן

Reply
בר דצמבר 23, 2020 at 7:28 pm

אמורים לאפות את זה עם נייר האפייה?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 4:42 pm

לא, מסירים אותו אחרי שהבצק יושב בתבנית

Reply
מיטל קסטרו ינואר 15, 2021 at 10:33 am

היי יקרה
לפני שהופכים את הבצק המרודד מהנייר אפייה ,האם לשמן את התבנית ???

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2021 at 12:18 pm

אין צורך לשמן תבנית פאי לבצק פריך, הבצק עצמו מכיל שומן וזה מספיק

Reply
נועה לוינגר אוגוסט 19, 2021 at 5:46 pm

קרן האלופה!! רוצה להכין אבל התבנית פאי שלי נראית הרבה יותר נמוכה מזו… מה עושים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 8:49 pm

תכיני כרגיל
אם יישאר בצק ומלית תכניסי אותם לתבנית קטנה יותר נוספת

Reply
חן ינואר 17, 2021 at 3:38 pm

היי קרן
אפשר להחליף שוקולד מריר השוקולד חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2021 at 6:17 pm

אפשר וזה לא ייתן מן הסתם את אותה התוצאה

Reply
איתן ברונשטיין פברואר 15, 2021 at 6:22 pm

טיפ ממני בתמורה לכל העושר שאת מציעה: קודם מקציפים חלבונים ומעבירים אותם לקערה בצד ואז אפשר לשים את החלמונים בקערת המיקסר בחי שצריך לשטוף אותה ולחשוש שהחלבונים יקבלו מים. ככה אני תמיד עושה במתכוני שדורשים הפרדת ביצים. תמיד את החלבונים קודם ואז את החלמונים.

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2021 at 6:57 pm

תודה 🙂

Reply
שקד מאי 5, 2023 at 2:20 pm

היי קרן
יש לי רק תבנית 26 במקום 24
אפשר להכין את המלית כמו שהיא או להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:45 am

אפשר אותה כמות היא תצא נמוכה יותר וזמן האפייה מעט ייתקצר

Reply

Leave a Comment