עוגות בחושות

עוגת קפה פקאן

ינואר 10, 2016 47 Comments
עוגה בחושה קפה ואגוזי פקאן קרן אגם נשואה למאפייה

גלידות זה לא משהו שאני מאוד אוהבת

אף פעם לא יישמעו אותי אומרת שבא לי נורא גלידה (דהההה)

בשנים האחרונות אני אוכלת מדי פעם גלידה כשהילדים נורא רוצים לגלידריה

ואז אני קונה לעצמי כדור

אבל זה מאוד לא מפותח אצלי עניין הגלידות, כלומר אין התלהבות מטעמים חדשים

וכשאני כבר קונה לי אחת

זה תמיד יהיה באחד משלושת טעמי הילדות שאהבתי,

קוקוס פיסטוק או קפה.

ולמה כל הסיפור על הגלידות כשבעצם מדובר בעוגה?

כי העוגה, היא עוגת קפה ופקאן, וכשהכנתי אותה וטעמתי מהבלילה שלה

היה לי פלאשבק מיידי לגלידה בטעם קפה שכל כך אהבתי בילדות

וזה נורא שימח אותי

ואחרי שהיא יצאה חמה מהתנור והריח שיגע אותי

הבנתי שאני אוהבת מאוד עוגות קפה.

היא ריחנית וטעימה והכי כייף לאכול ממנה עכשיו בחורף ליד כוס תה חם כשהיא יוצאת מהתנור

עלים

עוגת קפה ואגוזי פקאן/ תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ

 

מצרכים למתכון:

150 גרם חמאה רכה

כוס ושליש סוכר חום כהה

2 ביצים גודל L

1/4 כוס קפה נמס חזק מ 2 כפיות נס קפה צוננת

1/2 גביע אשל

כוס ו 3/4 (230 גרם) קמח לבן רגיל

כוס ( 120 גרם) פקאנים קצוצים דק

כפית אבקת אפיה

כפית תמצית וניל

לציפוי:

4-5 כפות סוכר חום כהה או בהיר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות משמנים ומרפדים את תבניות האפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה כ 2-3 דקות

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב

(בשלב זה אפשר להעביר מרית בדפנות כדי לוודא שכל התערובת בפנים)

מוסיפים תמצית וניל

לקערה נפרדת מנפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים

מוסיפים לתערובת המיקסר לסירוגין את תערובת הקמח

את כוס הקפה וגביע האשל עד לקבלת תערובת אחידה

לבסוף מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ומערבבים מעט

מעבירים את התערובת לתבניות כ 3/4 גובה התבנית

מפזרים באופן אחיד  מעל  העוגות  סוכר חום  כהה/בהיר

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו

מוציאים ומצננים מעט לפני שאוכלים

שומרים כשלושה ימים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר.

הערות שלי

-אפשר להמיר חמאה ב 3/4 כוס שמן קנולה

-את גביע האשל אפשר להמיר בשמנת חמוצה או יוגורט

-במקום סוכר חום כהה ניתן להשתמש בסוכר חום בהיר באותה הכמות

-אפשר להחליף את אגוזי הפקאן בכל סוגי האגוזים

וזה שחר, שגם טעם מהעוגה ראשון וגם היה דוגמן למופת לרגע אצלי בבית

IMG_9949

Print Friendly, PDF & Email

47 Comments

מזלית B מאי 6, 2016 at 7:28 pm

וואיי וואיי וואיי איזה טעים !
עוגה מלאה בטעמים רכה ומבושמת !!
שמחה שהכנתי.
תודה קרן(:

Reply
קרן אגם מאי 6, 2016 at 7:49 pm

שמחה לשמוע, תודה ושבת שלום 🙂

Reply
מיטל מאי 29, 2016 at 12:09 pm

הי קרן.
אני ממש רוצה להכין את העוגה אבל בגרסה פרוה וללא מרגרינה.
האם זה אפשרי?
תודה רבה!
מיטל.

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 12:18 pm

הי מיטל
תוכלי להמיר חמאה בכ 3/4 כוס שמן ואת האשל הייתי ממירה בחלב קוקוס או שמנת צימחית כי אני לא בטוחה שמיץ תפוזים יהיה מוצלח פה..
אם תנסי ספרי איך יצאה!

Reply
שני ינואר 7, 2022 at 10:36 pm

במידה ואני מכינה עם שמן קנולה במקום חמאה יש צורך לערבל במיקסר או אפשרי לערב הכל בקרעה אחת?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2022 at 7:47 am

אפשר בקערה

Reply
בר מאי 29, 2016 at 5:41 pm

היי אשמח להסבר על כוס הקפה שצריך להוסיף – עם או בלי חלב? ובאיזה נס קפה השתמשת? תודה!

Reply
קרן אגם מאי 29, 2016 at 6:02 pm

הי בר, הכוונה לרבע כוס מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות נס קפה, השתמשתי בנס קפה גרגרים של טסטר צ׳ויס
בהצלחה!

Reply
ליטל דצמבר 9, 2021 at 11:05 am

לא טעמתי את הבלילה, אבל הריח היה ממש כמו הגלידה קפה/מוקה הילדות. חלומי… עכשיו בתנור

Reply
מיכל אוקטובר 13, 2016 at 6:44 pm

הי קרן, נראה לך שאפשר להחליף את האשל בחלב סויה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2016 at 7:10 pm

את יכולה לנסות, יש כאלו שלא אוהבים את התוצאה עם חלב סויה
עדיף חלב קוקוס או שמנת צמחית:-)

Reply
הדר ינואר 14, 2017 at 2:53 pm

היי קרן! עם מה אפשר להחליף את האשל? אולי עוד שמנת חמוצה, יוגורט?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2017 at 4:29 pm

אפשר גם וגם. שניהם הולכים מצוין

Reply
מאיה יולי 1, 2018 at 11:56 am

לכאורה נראית עוגה פשוטה מאוד, אבל הטעם שמתקבל הוא משוגע. שילוב מושלם של טעמים וריחות.
אחלה מתכון! 🙂

Reply
קרן אגם יולי 1, 2018 at 1:12 pm

הגדרת אותה בדיוק!
תודה יקרה

Reply
מור מאי 23, 2021 at 5:20 pm

האם ניתן להמיר את תבנית האינגליש בתבנית עגולה? אם כן, באיזה גודל?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:30 pm

קוטר 18 או 20

Reply
רוית מאי 23, 2021 at 8:28 pm

נשמע מטריף….אפשר עם אספרסו?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:47 pm

בטח

Reply
אושרת אוגוסט 5, 2019 at 7:43 am

העוגה אוורירית, בעלת טעם עשיר ועמוק.
פשוטה להכנה אבל משחקת אותה בתוצאה!
תודה קרן!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2019 at 1:45 pm

תודה רבה!!!

Reply
שרון נובמבר 17, 2019 at 1:01 pm

שלום קרן,מתאים להכין ב-2 אינגליש קייק חד פעמיות או מלבנית 29X31 חד פעמית?איזה ציפוי מציעה להכין במקום הסוכר?חשבתי על ציפוי שוקולד מריר.תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 1:18 pm

הי שרון, תבנית אינגליש קייק אחת סטנדרטית לא חד פעמית מצויינת לעוגה, 2 איגליש חד פעמי אפשרי לעוגות נמוכות. תבנית מלבנית מצויין.
אין בעיה לצפות את העוגה בציפוי שוקולד, יכול להיות מוצלח מאוד

Reply
ליאור יולי 14, 2020 at 3:29 pm

היי איך לשמור את העוגה? במקרר או בטמפרטורת החדר?
ואם יש לך רעיון לקרם מעל העוגה שיכול לשדרג אני אשמח

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 3:31 pm

אפשר בטמפרטורת החדר, קצפת קפה זה אחלה!

Reply
ימית מאי 23, 2021 at 11:30 pm

אם אין ביצים בגודל L אלא M, עדיין לשים 2?
באופן כללי, כמה זה משמעותי גודל הביצה? (כמעט אין בסופר גודל L)
תודה

Reply
טניה מאי 23, 2021 at 2:52 pm

תודה רבה
נראית מצויין
אפשר להחליף אשל ברסק תפוחים או חלב שקדים ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 2:58 pm

מניחה שכן

Reply
הודיה מאי 23, 2021 at 5:55 pm

היי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין?
תודה ושבוע נפלא

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:19 pm

אפשר

Reply
איילת מאי 23, 2021 at 3:36 pm

היי
נראה אש!
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים ?
אם כן, הכמות זהה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 7:19 pm

העוגה לא תחזיק רק על קמח שקדים
אפשר להמיר חלקית

Reply
ללי מאי 23, 2021 at 11:53 pm

קרן יקרה,
אם ממירים את החמאה לשמן איך זה משפיע על אופן ההכנה כדי שיתקבל מרקם זהה?

Reply
חן מאי 24, 2021 at 11:31 am

אפשר להשתמש במשהו אחר במקום קפה? (היא פשוט נראית כל כך מושלמת אבל אני לא אוהבת טעם של קפה). תודה!

Reply
קרן אגם מאי 24, 2021 at 5:31 pm

זו עוגת קפה

Reply
ללי מאי 27, 2021 at 10:17 am

קרן יקרה,
אם ממירים את החמאה לשמן איך זה משפיע על אופן ההכנה כדי שיתקבל מרקם זהה?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2021 at 9:28 pm

אני המרתי לשמן וזה יצא מושלם

Reply
שרית מרץ 25, 2022 at 10:50 pm

תודה רבה, העוגה מאוד טעימה.
אני יכולה להמיר להבא את אגוזי הפקאן הטחונים בכוס קמח שקדים?

אגב, השתמשתי בשתי תבניות אינליש קייק חד"פ ויצא מעולה וגבוה.

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:21 am

שמחה לשמוע שיצאה טוב העוגה, אפשר להמיר בשקדים

Reply
אתי מאי 24, 2021 at 1:37 pm

היי קרן
סוכר חום כהה או הבהיר?
תודה 🙂

Reply
אתי כהן מאי 24, 2021 at 1:40 pm

אופס אני רואה שכתוב שם 🙂

Reply
תהילה מורדוך מאי 24, 2021 at 7:56 pm

היי מקסימה שאת,
אפשר להכפיל כמות ולהשתמש בעגולה 24?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2021 at 6:42 am

בעקרון כן

Reply
ליאת מרץ 24, 2023 at 8:56 pm

הכנתי עם אגוזי מלך, ונספרסו חזק, יצאה מעולהההה, תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2023 at 5:27 pm

תודה ליאת

Reply
טלי אוגוסט 4, 2023 at 5:14 pm

קרן המהממת, אפשר חצי מיכל ריצ' במקום חצי אש"ל לגרסה פרווה? ואם כן, להפחית קצת מהשמן? תודה על מתכונים אליפות

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:38 am

אפשר ולא להוריד בכמות

Reply

Leave a Comment