עוגות שוקולדפסח

עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים ללא קמח

אפריל 4, 2014 38 Comments

בפוסט הקודם הכנתי חמאת בוטנים  ביתית מוצלחת וטעימה.

ההתלהבות מהטעם הביתי המשובח גרמה לי לרצות להכין ממנה עוד מתוקים שווים.

אחד מהם זו העוגה הזו, עוגת שוקולד ללא קמח עם אגוזי לוז וחמאת בוטנים שמתאימה לפסח.

טעם חמאת הבוטנים בעוגה מאוד עדין.

היא קלה להכנה ויכולה חופשי לככב ולהרשים על שולחן החג שלכם.

 

עלים

עוגת שוקולד אגוזי לוז וחמאת בוטנים / תבנית עגולה 24 

 

חומרים לעוגה:

6 ביצים מופרדות גודל L

180 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

כוס סוכר

100 גרם חמאת בוטנים ביתית (לחצו למתכון )

100 גרם אגוזי לוז קלופים וטחונים דק ( אפשר להשתמש גם באגוזי לוז לא קלופים)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות

במיקרו בפולסים קצרים ממיסים חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה

לתערובת השוקולד מוסיפים את החלמונים, אחד אחד ומערבבים היטב.

מוסיפים את חמאת הבוטנים ואגוזי הלוז הטחונים ומערבבים שוב.

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים וסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מעבירים שליש מתערובת החלבונים לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות,

חוזרים על הפעולה עם 2/3 הנותרים.

משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפיה, אני מרפדת גם בצדדים עם רצועות נייר אפיה

מעבירים את התערובת לתבנית.

אופים כ 50-55 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים .

מכינים את הציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מי"ל שמנת מתוקה

כפית חמאה

בקערה חסינת חום מכניסים את כל החומרים למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים.

מצפים את העוגה ומקשטים באגוזי לוז שלמים .

לאחר צינון מוחלט מאחסנים במקרר

בתיאבון.

-אם אין לכם חמאת בוטנים ביתית אפשר כמובן להשתמש בקנויה או לוותר .

-אם אתם אוהבים מרקם אגוזי קראנצ'י בעוגה שלכם, ניתן לגרוס את אגוזי הלוז ולא לטחון לאבקה.

לא רוצים לצפות את העוגה בציפוי שוקולדי?

תפדרו אותה יפה יפה באבקת סוכר היא טעימה מאוד גם כך.

IMG_4635

Print Friendly, PDF & Email

38 Comments

צופיה מרץ 18, 2017 at 10:14 pm

הי נראה נפלא! האם אפשר להמיר את הסוכר בממתיק? או במייפל אורגני? ומה הכמות המומלצת? תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2017 at 8:14 am

לצערי לא יכולה להמליץ על ממתיקים מלאכותיים כי אין לי בזה נסיון.
את יכולה לנסות ומקסימום זה יצליח 🙂
לגבי המרה של הסוכר במייפל, לא ניסיתי להמיר את כל הכמות אבל אני מאמינה שאפשר להמיר לפחות חצי.
בהצלחה:)

Reply
לי אור מרץ 29, 2017 at 1:22 pm

היי, נראה מושלם! אפשר להמיר את החמרה בשמן קוקוס ואם כן אז כמה? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2017 at 2:50 pm

נראה לי שכן, 140 גר׳ שמן קוקוס.

Reply
מיכל אפריל 6, 2017 at 3:56 pm

האם אפשר עם אגוזי לוז עם קליפה? לא מצאתי בלי

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2017 at 5:24 pm

אפשר גם אגוזי לוז לא קלופים

Reply
לינדה דצמבר 11, 2017 at 2:14 pm

שלום יקירה,
המרה לשקדים במקום אגוזי לוז תהיה באותו משקל? או נשאל שאלה כללית… אגוזים אחרים… יחליפו את הלוז באותו משקל או שהמרקם ישפיע על המשקל

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2017 at 4:24 pm

אותו משקל בדיוק לגבי כל סוגי האגוזים .

Reply
נועה מרץ 26, 2018 at 9:04 pm

היי קרן יקרה, חג שמח.
האם יצא לך להכין את העוגה ללא ביצים? מה לדעתך יכול לעבוד במקום? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2018 at 6:36 am

חג שמח נועה, לא יצא לי להכין אותה ללא ביצים, ויש כמות גדולה מהם בעוגה לכן קשה לי להמליץ על תחליף.

Reply
חיה מרץ 27, 2018 at 12:00 am

היי קרן
באיזו טמפרטורה לשים את העוגה בתנור?
והאם במצב טורבו או פס למעלה ופס למטה?
תודה.

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2018 at 6:33 am

חום 160 מעלות, אני אופה תמיד חום עליון תחתון ולא טורבו

Reply
איה מרץ 29, 2018 at 2:08 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה והיא נראית פשוט נפלא!
איך דומרים אותה ליום למחרת? בקירור?
תודה רבה על בלוג נהדר

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2018 at 2:23 pm

במקרר, כשהיא עטופה היטב, הקירור משביח אותה מאוד.
חג שמח

Reply
איה מרץ 29, 2018 at 2:24 pm

תודה רבה, חג שמח!

Reply
דנה אפריל 4, 2018 at 7:37 pm

ואו עוגה משגעת התענגו עליה ולא נשאר פירור תודה

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2018 at 11:20 pm

איזה כייף לשמוע תודה דנה וחג שמח

Reply
קרן יוני 24, 2019 at 7:55 pm

היי, טעמתי את המתכון הנפלא אצל חברה שהכינה ואשמח לדעת אם אפשר להשמיט את הבוטנים והאגוזים מהמתכון מבלי להחליף אותם במשהו אחר? (מסיבות אלרגיה)

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:49 am

הי
לא ניתן להשמיט אותם הם חלק חשוב בעוגה
את יכולה להכין עוגת שוקולד ללא גלוטן מהמתכון הזה ללא אגוזים:
https://kerenagam.co.il/עוגת-שוקולד-יומולדת-ללא-קמח-לפסח/

Reply
Keren Mednik יוני 25, 2019 at 10:54 am

תודה על התשובה המהירה! אבדוק את המתכון שצירפת.
אפשר להחליף את חמאת הבוטנים במשהו אחר? למי שפחות אוהב..

קרן אגם יוני 25, 2019 at 11:00 am

בכל סוג של חמאת אגוזים אחרת,או טחינה מעורבבת עם כף סילאן, או להשמיט לחלוטין
אבל עדיין תצטרכי להשתמש באגוזי לוז או אגוז אחר טחון לעוגה

יעל אפריל 20, 2019 at 1:30 pm

וואו, איזו עוגה! הכנתי אותה אתמול לארוחת החג והיא זכתה למחמאות אפילו מאמא שלי היא היתה כל כך מוצלחת שכל האורחים ביקשו לקחת חתיכה הביתה. טעימה, נימוחה, קלה להכנה ועדיין מרשימה.

Reply
קרן אגם מאי 2, 2019 at 9:12 am

תודה רבה יעל
גם אני בגילי המופלג עדיין מתלהבת כשאמא שלי אוהבת את העוגות שלי

Reply
שרי אפריל 30, 2019 at 8:21 am

הי קרן,
מה אפשר לשים במקום חמאת בוטנים?
תודה שרי

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2019 at 8:36 am

אפשר לוותר על חמאת הבוטנים או שאפשר במקומה חמאת שקדים או אפילו טחינה מעורבבת עם כף סילאן

Reply
שירן מרץ 23, 2021 at 9:06 am

היי קרן,
יש אפשרות להפוך לפרווה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:14 pm

כן
150 גר שמן קוקוס במקום חמאה

Reply
נטלי מרץ 31, 2020 at 3:23 am

הי,האתר משגע!
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים קנויה?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2020 at 6:36 am

בטח

Reply
תמר אפריל 7, 2020 at 5:15 pm

מכינה את העוגה הזאת כבר כמה חגי פסח ברצף, ולפעמים גם לא בחג כי היא פשוט כל כך טעימה!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2020 at 5:16 pm

תודה!! גם אני מאוד אוהבת אותה

Reply
מיכל מרץ 20, 2021 at 7:46 pm

איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

Reply
יעל מרץ 21, 2021 at 2:59 pm

היי קרן,
לעצלנית שרוצה לקנות חמאת בוטנים, על איזו חמאת בוטנים תמליצי?
ממותקת (סקיפי וחברותיה) או טבעית?
תודה! 🙂

Reply
מיקה ספטמבר 15, 2021 at 8:53 pm

הי קרן, תודה על מתכונים מעולים! דווקא הפעם משהו היה לי קצת חסר מבחינת עניין…. את חמאת הבוטנים בקושי הרגשנו. יש לך רעיון איך אפשר להדגיש יותר את החמאת בוטנים (להגדיל כמות?) ואיך להוסיף טעם מעניין לעוגה?….

Reply
קרן אגם ספטמבר 16, 2021 at 7:55 am

אפשר להגדיל את כמות חמאת הבוטנים זה אמור לבוא על חשבון החמאה הרגילה, לא ניסיתי קשה לי להמליץ על כמויות.
אפשר לצפות בציפוי של חמאת בוטנים לטעם חזק יותר
חמאת הבוטנים מעניקה מרקם מושלם ופחות בטעם הוא לא מאוד דומיננטי אני אהבתי אותה ככה אבל את לגמרי מוזמנת לעשות שינויים

Reply
מור נובמבר 28, 2022 at 7:23 pm

אם אני עושה את העוגה בחמישי בערב..
ואת הציפוי בשישי אחהצ..
זה יהיה בסדר?
האם להכניס את העוגה למקרר בלילה הזה?

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2022 at 12:29 pm

אין בעיה, להכניס למקרר כן

Reply
ענבל נובמבר 14, 2023 at 3:47 pm

מכינה כבר פעם שלישית וכל פעם קוצרת מחמאות. איזה כיף!

Reply

Leave a Comment