מתכוני פרווהעוגות שוקולד

עוגת שוקולד צרפתית

יוני 20, 2014 36 Comments

***הפוסט נערך ושופץ בתאריך 08/01/19 ***

העוגה הזו פורסמה השבוע בבלוג ההורס של SMITTEN KITCHEN

אם מעניין אתכם לקרוא למה קוראים לה עוגת שוקולד צרפתית אתם מוזמנים לקרוא בבלוג כאן.

היא כל כך יפה בעיני שהיא הפכה להיות שומר המסך שלי!  כך וודאתי שלא אשכח להכין אותה

אני חושבת שכל מה שאדם צריך זה מתכון לעוגת שוקולד טובה  אחת,

ותכלס, עוגות שוקולד טובות לא צריכות הרבה גינונים,

אפשר לאכול אותן ככה נטורל, או עם קצת אבקת סוכר מעל.

עוגת שוקולד אם היא טובה, היא לא רואה אף עוגה מגונדרת ממטר.

לא ככה?

אז הכנתי, והנה אני מעדכנת, כי אחרי שתכינו, ותתקעו כפית בעוגה, ותסדקו את הקרום  מלמעלה, אתם תגידו תודה.

ובעקבות עדכון הפוסט בבלוג, הכנתי את העוגה ליומולדת של בת של חברה טובה שלי, והיא היתה להיט,

אז אני מצרפת לכם את הגרסא שלה לימי הולדת, וגם בסוף המתכון תמצאו דרך להפוך אותה לפרווה.

עלים

עוגת שוקולד צרפתית/ תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

(המרות לפרווה בסוף הפוסט בהערות)

מצרכים לעוגה:

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר לפחות 56% מוצקי קקאו

3 כפות מים

3/4 כפית אבקת אפייה

1/3 כוס קמח (40 גרם)

1/3 כוס אבקת קקאו איכותית (30 גרם)

4 ביצים גודל L, מופרדות

כוס סוכר (200 גרם)

1/2 כפית תמצית וניל

מעט מלח גס

לציפוי יומולדת:

100 גר' שוקולד מריר

50 מ״ל שמנת מתוקה

סוכריות צבעוניות

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה, גם בדפנות.

ממיסים חמאה בסיר בינוני, או בקערה חסינת חום במיקרוגל

לאחר שהחמאה נמסה מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד המריר

שהשוקולד נמס לגמרי.

מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפיה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערה בינונית, בעזרת מטרפה ידנית מקציפים חלמונים עם סוכר, כף מים, ווניל

עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה.

מעברים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית ואופים כ 30-40 דקות (במתכון המקורי כתוב 30 דקות, התנור שלי דרש 40 דקות)

העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא יבש או עם פירורים יבשים.

מניחים לעוגה להצטנן מעט ומעבירים לצלחת הגשה .

מפדרים יפה יפה באבקת סוכר וסוגרים עניין.

ואם אתם מכינים עם ציפוי שוקולד, זה הזמן:

להמיס שוקולד ושמנת בפולסים קצרים במיקרוגל, לערבב ולמזוג חם על עוגה חמה.

לצנן את הציפוי לפני שמקשטים בסוכריות.

העוגה טעימה חמה או בטמפרטורת החדר, ונשמרת עד שלושה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

והנה המרה לפרווה :

**את החמאה ניתן להמיר במחמאה או ב 1/2 כוס שמן קנולה

**את השמנת המתוקה בציפוי ניתן להמיר ב 2 כפות שמן קנולה

IMG_5637

IMG_5655

Print Friendly, PDF & Email

36 Comments

שני פברואר 20, 2017 at 10:19 am

היי קרן, הכנתי אותה היא יצאה ממש טעימה אבל הכמות הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה, לדכתי קצף החלבונים נשבר, האמת שלא הבנתי איך אני אמורה לקפל טת תערובת השוקולד עם החלבונים התערובת הייתה סמיכה ברמות ממש משחתית ניסיתי להעבער קצת מהחלבונים לשוקולד ולבצע השוואת מרקמים ועדיין זה לא עבד, מה שכן חשבתי לפעם הבאה אולי לדלל עם עוד קצת מים…אשמח אם את יודעת אולי מה קרה ואם יש לך טיפים להבא…תודה:))

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2017 at 2:14 pm

הי שני, כדי להקציף חלבונים לקצף אחיד יש להקפיד להוסיף מלח או סוכר(במתכון זה ספיציפית זה מלח), מתחילים במהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף
מגבירים את מהירות המיקסר בהדרגה עד למקסימום.
אבל.. מספיק שנכנסה לקערת החלבונים טיפה קטנה של חלמון או מים הקצף לא יעלה ויישבר.
זה מה שלדעתי קרה.

Reply
יעל ינואר 21, 2022 at 9:59 am

הכנתי את העוגה כמות הסוכר ביחס לחלמונים גדולה מידי לכן נוצר משחה ולא קצף .
מניסיון שלי בתחום אני ממליצה לחלק את הסוכר לשניים בין החלבונים לחלמונים בהקצפה . וכן הכמות לא מספיקה לתבנית 24 .

Reply
שני פברואר 21, 2017 at 1:11 am

לא הסברתי את עצמי נכון, קצף החלבונים יצא מצויין, אבל צריך לקפל את החלבונים לשוקולד ותערובת השוקולד יצאה מאוד מאוד סמיכה, ממש בלתי אפשרי לקיפול אז כמו שכתבתי ניסיתי לבצע השוואת מרקמים עם החלבונים אבל היא לא הייתה דלילה מספיק לקיפול אז פשוט קיפלתי איך שהצלחתי והבלילה הספיקה לתבנית בקוטר 20 ויצאה נמוכה…בלילת השוקולד אכן ככ סמיכה? חשוב לציין שעבדתי עם משקל כך שלא יכול להיות שלא דייקתי בכמויות…

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2017 at 11:40 am

מוזר שתערובת השוקולד יצאה סמיכה
חיממת את השמנת המתוקה והשוקולד יחד בסיר או במיקרוגל ?

Reply
שני פברואר 21, 2017 at 5:06 pm

אני מניחה שאת מתכוונת לחמאה, חיממתי במיקרוגל:)

Reply
קרן אגם פברואר 23, 2017 at 8:18 pm

יחד עם השוקולד או שהוספת אותו אחרי ?

Reply
רינת ספטמבר 26, 2017 at 5:18 pm

זו הפכה להיות עוגת הבית שלי. והיא קוצרת מחמאות. תודה רבה

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2017 at 5:48 pm

את השניה שאומרת לי את זה היום, כנראה שאני צריכה להכין אותה שוב בקרוב:-)
תודה רינת, שנה מתוקה.

Reply
מורי נובמבר 21, 2022 at 1:24 pm

עוגה מפנקת ❤ ומתכון בול.

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2022 at 2:20 pm

תודה מורי

Reply
טלי ספטמבר 22, 2018 at 8:02 pm

הי קרן
העוגה נראית נהדרת!
יש לך רעיון איך להכין אותה בגרסה נטולת גלוטן בלי לקלקל את המרקם?

Reply
טלי ספטמבר 23, 2018 at 10:18 am

בעוגה נראית פשוט נהדרת!
את חושבת שיש איך להכין אותה בגרסה נטולת גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2018 at 10:40 am

תודה טלי, אני מציעה להכין את העוגה הזו:
https://kerenagam.co.il/עוגת-שוקולד-יומולדת-ללא-קמח-לפסח/

Reply
רונית ינואר 11, 2019 at 11:49 am

את הציפוי מוסיפים כשהעוגה חמה?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2019 at 2:19 pm

כן, תמיד ציפוי חם על עוגה חמה

Reply
מלי יולי 8, 2019 at 10:05 pm

היי קרן

ניתן לאפות באינגליש קייק או ב 26?
אשמח לדעת אם יש צורך להוסיף בכמויות..

תודה

Reply
קרן אגם יולי 9, 2019 at 10:49 am

הי מלי
אפשר לאפות באינגליש קייק, העוגה לא מאוד גבוהה וייתכן שכל הכמות תיכנס בתבנית אחת (לא חד פעמית)
לתבנית בקוטר 26 תצטרכי להכפיל כמויות אחרת היא תצא ממש נמוכה ותאבד את הפריכות שלה

Reply
אפרת ינואר 19, 2019 at 10:07 am

עוגה פשוט נפלאה , טעם משובח

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2019 at 10:46 am

תודה אפרת יקרה

Reply
הילה פברואר 10, 2020 at 5:26 pm

היי, אני קונדיטורית וזאת אחת העוגות שוקולד הכי אהובות עלי 🙂 באתי להגיב בדיוק את מה שכתבה מעלי שני לפני כמה שנים ולספק הסבר למה זה קרה לי ספציפית הפעם + הצעה איך לפתור את זה ואולי שינוי סדרי עבודה.
לרוב אני מכינה את העוגה הזאת בתקופת האביב והקיץ, היום הכנתי אותה ביום קר (אצלנו בערך 15 מעלות בתוך הבית, וזה לא מגיע לטמפרטורות כאלה אפילו בבית ממוזג להקפיא בקיץ…) וראיתי שגם שני הגיבה בפברואר. מה שקורה זה שבגלל הקור תערובת השוקולד והיבשים מתקשה מאוד מהר, כלומר אפילו תוך 5 דק' היה קשה כבר לערבב אותה. גם אם שאר התהליכים בוצעו כהלכה (הקצפת החלמונים והקצפת החלבונים) לתערובת כל כך גושית יהיה קשה לקפל את קצף החלבונים בסוף…
הצעה ראשונה (זה איך שאני פתרתי את העניין): עשיתי השוואת מרקמים עם שליש מכמות החלבונים תוך כדי טריפה חזקה ונמרצת כדי "לפתוח" אותם, משם היה *יחסית* קל לקפל בעדינות את השאר. הצעה שניה: לשים את התערובת לכמה שניות במיקרו (כן, אפילו שזה כבר עם קמח כל עוד זה לכמה שניות לשחרור יהיה בסדר) ולערבב מחדש.
אבל כדי למנוע מזה לקרות גם בתקופות קרות יותר הייתי מציעה לשנות סדרי עבודה:
1) להפריד את הביצים, בינתיים הן יכולו "להפשיר" מעט מהמקרר 2) להמיס את השוקולד והחמאה ככתוב במתכון, להוסיף מים ולערבב 3) בזמן שהשוקולד מעט מצטנן, לטרוף את תערובת החלמונים כמצוין במתכון 4) לערבב תוך כדי טריפה לאיחוד את תערובת השוקולד המומס לתערובת החלמונים 5) להקציף את החלבונים ככתוב במתכון 6)ל נפות את תערובת "היבשים" לתערובת השוקולד-חלמונים ולקפל פנימה 7) לקפל את החלבונים שהוקצפו כמפורט במתכון.
יש סיבה נוספת שכדאי לבצע את זה בשיטה הזאת (אף על פי שזה אכן מעט יותר מבאס לנפות קמח מאשר פשוט לערבב אותו לשוקולד): הקמח עובר פחות סבבי ערבוב, וכתוצאה מכך יש פחות סיכון לפתח רשת גלוטן לאלו שנוטים לחבב ערבובים ארוכים אפילו שמדובר בכמות יחסית קטנה.
אפשר כך או כך, אבל הייתי ממליצה בימים קרים להמנע מלהשאיר את תערובת השוקולד ללא מעש יותר מאיזה 3 דק'.
ושוב תודה על מתכון מצוין!

Reply
רק נשמע ממורמר אוקטובר 22, 2020 at 9:59 pm

היי קרן
מעריץ את הבלוג שלך ויוצא לי לעשות ממנו לא מעט מתכונים.
אך הפעם היה לי דיי מאכזב ״לעשות״ את המתכון הזה. גם אני סבלתי מהתופעה של תערובת השוקולד שהיתה מאוד מאוד סמיכה. עזבי שניה את הפרודוקטים שזרקתי 🙂 אולי שווה להוסיף כמה הבהרות למתכון . ראיתי (לצערי מאוחר מידי) את הטיפים של הילה ומחר אנסה את מזלי שוב. דרך אגב ראיתי שהמתכון המקורי מופיע באותו סדר שאת כתבת/תרגמת אז קטונתי. אבל מניח שאפשר להתעלות על המקורי. ממשיך לעקוב 🙂

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2020 at 11:44 pm

אני לא יודעת למה תערובת השוקולד יצאה לך סמיכה, אולי חיממת את הושוקלד יותר מדי והוא נשרף?
צר לי שזרקת מצרכים, אבל אם אתה עוקב אחרי הבלוג די הרבה סמוך עליי שזו עוגה ממש טובה ואין שום הבהרות מיוחדות במתכון.
הכנתי אותה לא מעט פעמים. מבטיחה להכין שוב בקרוב ולבדוק את העניין

Reply
רק נשמע ממורמר אוקטובר 25, 2020 at 4:26 pm

ניסיתי שוב ויצא מושלםםםםם…כל המשפחה התאהבה. היא נכנסת לקבועות שלי 🙂
רק החלפתי את הסדר – התחלתי מהחלמונים ואז השוקולד.

Reply
דולית סעידיאן יולי 29, 2020 at 9:09 am

היי אלופה שלי! 2 שאלות:
1. האם העוגה יוצאת פאדג'ית כזאת? הכוונה די רכה?
2. האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים, ואם כן מה היחס?

תודה רבה!!! 🙂

Reply
קרן אגם יולי 29, 2020 at 9:51 am

הי דולית, היא יוצאת רכה כן, אבל אם את רוצה להכין עוגה ללא קמח למה לא להכין ישירות את זו?
היא מדהימה ואת לא חייבת את הציפוי
https://kerenagam.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%99%d7%95%d7%9e%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a7%d7%9e%d7%97-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97/

Reply
דולית יולי 30, 2020 at 12:44 pm

ובכל זאת, אפשר להמיר בקמח שקדים..? פשוט יש לי מלאאא וחבל שייזרק …
ובאיזה כוס משתמשים, אפשר כוס עם ידית.? תודהההה

Reply
דולית יולי 30, 2020 at 12:45 pm

ובכל זאת, אפשר להמיר בקמח שקדים..? פשוט יש לי מלאאא וחבל שייזרק …
ובאיזה כוס משתמשים, אפשר כוס עם ידית.? תודהההה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:19 pm

את יכולה לנסות לא ניסיתי ולא בטוחה שהיא תחזיק רק שקדים אבל שווה נסיון

Reply
Sapir אוקטובר 12, 2020 at 7:21 pm

מה הכמויות לתבנית אינגליש?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2020 at 7:35 pm

2/3 מהכמות

Reply
רותם נובמבר 22, 2020 at 8:40 pm

ומה הכמויות במידה ואני רוצה להכין את העוגה ברינג קוטר 16?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2020 at 7:10 am

מניחה שלהקטין בשליש

Reply
הילי דצמבר 12, 2020 at 7:25 pm

עוגה מושלמתתתתת
נימוחה טעימה ושוקולדית בדיוק כמו שציפיתי ואת זה אני אומרת אפילו שנשבר לי הקצף חלבונים….

Reply
קרן אגם דצמבר 13, 2020 at 4:17 pm

שמחה בשבילך

Reply
מתחילה פברואר 10, 2024 at 7:42 pm

ההוראות כתובות היטב והיה קל תהליך ההכנה אבל התוצאה כבדה מדי לדעתי ולא מתאימה כעוגת יומולדת לילדים. תודה

Reply

Leave a Comment