עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד ריקוטה

אפריל 21, 2015 60 Comments

כבר יודעים שיש לי חולשה לעוגות בחושות יפות?

משהו במראה הכל כך פשוט הזה, הביתי החמים והנעים, עושה לי את זה

כשאני רואה עוגה בחושה יפה תמיד יוצאת ממני קריאת התלהבות.

אם יש בה סדקים ו/או אבקת סוכר אני לגמרי שלה.

השנה, אחרי מחשבות רבות מה אכין לפיקניק יום העצמאות

הבנתי שכל מה שבא לי להכין זו עוגה בחושה וטעימה

כזו שיהיה כייף לאכול ( וליישר) עם הקפה או התה של אחרי האוכל בלי להתאמץ יותר מדי

ואם גם אתם כמוני, זו העוגה בשבילכם .

עלים

עוגת שוקולד רכה וטעימה (שתשמח אם תכינו אותה יום קודם )/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ש״מ

מה צריך :

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

130 גרם  קמח (כוס)

250 גרם גבינה ריקוטה  ( מאוד אוהבת את זו של גד)

150 גרם סוכר חום בהיר דמררה (3/4 כוס)

3 ביצים גודל L

כפית אבקת אפיה

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל

( כל פעם ל 10 שניות, מוציאים, מערבבים , ובמידת הצורך מחזירים לחימום נוסף)

מערבבים בקערה אחרת קמח ואבקת אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה

מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים מעט, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב

מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בתחתית ובדפנות ברצועות נייר אפיה

( גוזרים רצועות נייר אפיה באורך ורוחב התבנית והדפנות,

משמנים את התבנית לפני שמניחים אותן, ואז הרצועות פשוט נדבקות לתבנית)

אופים בתנור כ 55 דקות 40-45 דקות.

העוגה מוכנה שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר

העוגה זקוקה  לזמן  על מנת להתייצב, לכן אם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות

ייתכן ותראו שמרקם העוגה יוצא רטוב מעט, ואם תחכו בסבלנות כמה שעות ואפילו יום שלם

העוגה תתיצב לחלוטין, ואז היא גם הכי טעימה.

_MG_9006

_MG_9001

Print Friendly, PDF & Email

60 Comments

מריאנה אפריל 15, 2016 at 5:04 pm

היי. הכנתי אבל זמן האפייה לא ממש מדויק. כבר כשקראתי את מתכון זה נראה לי ארוך. כי כל הפואנטה שזה יצא פאדג'י ורטוב מעט. עשיתי אפיה של 40 דקות אבל זה המון זמן. יצאה לי עוגה יבשה. נראה לי זמן סביר לעוגה הזו הוא 30 דקות בערך.

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2016 at 5:15 pm

הי מריאנה, אכן יש הבדלים לפעמים גדולים ביו סוגי התנורים שלנו ולכן תמיד ממליצה לבדוק 20-25 דק לפני זמן האפייה המצויין במתכון
אצלי זה כן לוקח 40 דק ועדיין יוצאת נהדרת

Reply
בר יוני 26, 2016 at 12:24 am

היי..הכנתי והיא יצאה קצת תפלה לטעמי…
השתמשתי בשוקולד 70 אחוז..באיזה שוקולד את משתמשת?

תודה

Reply
קרן אגם יוני 26, 2016 at 7:46 am

הי בר אני משתמשת בשוקולד 56% או מקסימום 60% בכל המתכונים אחרת זה מריר מדי לטעמי
האם הקפדת על שאר הכמויות מדוייקות?
היא עוגה מעולה כך שתפלה לא ככ מסתדר לי איתה

Reply
גליה ריינר דצמבר 22, 2023 at 6:14 pm

חבל שלא צוין בתחילת המתכון לא להשתמש בשוקולד מעל 60 אחוז

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:12 pm

אין אף מתכון שמציין את אחוזי הקקאו בשוקולד וכשרוצים הלתשמש בשוקולד מעל 60% כדאי להתייעץ קודם

Reply
דגנית ינואר 7, 2018 at 4:16 pm

אני מסכימה. גם לטעמי היה חסר גוון טעם. אולי קצת ליקר/ רום/יין אדום, או כיוון אחר כפית נס קפה. חוץ מזה העוגה סיפקה את הסחורה: הבית התמלא ניחוח חמים של אפייה, העוגה עלתה יפה בתבנית המלבנית, הסדקים התפוצצו במקום הנכון והמרקם קטיפתי . תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2018 at 4:59 pm

זה בהחלט עניין של טעם, אני מגישה אותה עם קצפת מעט ממותקת זו גם אופציה.

Reply
דגנית ינואר 7, 2018 at 10:43 pm

אחלה. תודה.

Reply
בר יוני 26, 2016 at 11:08 am

כן אני משתמשת במשקל דיגיטלי.
היא גם יצאה יבשה אחרי 35 דקות..ורק אחרי שכבר הוצאתי מהתנור הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת לבדוק 25 דקות לפני..
תודה בכל אופן!

Reply
הודיה אוקטובר 25, 2016 at 11:07 am

פעם ראשונה פה, אתר פשוט יפה ומושקע! רוצה לנסות את העוגה המהממת הזאת, אולי אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? צריך לסנן אותה?
וניתן להמיר את החמאה בשמן?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2016 at 11:20 am

תודה הודיה כייף שאת פה:-)
את החמאה לא ניתן להמיר בשמן זה יפגום לגמרי במרקם שלה
את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או טבורג זה יוצא מצויים גם איתן
בהצלחה!

Reply
טלי חן אוקטובר 4, 2017 at 11:50 am

הכנתי אותה פעם אחת וכולם ואני במיוחד אהבו אותה. עוגה פשוט מ ו ש ל מ ת!! תודה על מתכון נהדר. מאז אני מכינה אותה ורק אותה כשבא לנו עוגת שוקולד שוקולדית.

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2017 at 11:52 am

שמחה לשמוע, יש לה באמת מרקם מ ו ש ל ם . חג שמח:-)

Reply
lee אוקטובר 8, 2017 at 11:54 am

היי קרן, חשבתי להכין את העוגה בתוספת אגוזי מלך, את חושבת שיתאים? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2017 at 12:01 pm

בהחלט יתאים.

Reply
סתיו ינואר 6, 2018 at 6:24 pm

היי קרן! 🙂
נשמעת עוגה מושלמת לסופש חורפי!!!
אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר במיקסר, את שאר הערבובים עושיםמגם במיקסר? או ידנית?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2018 at 7:51 pm

תודה סתיו, בעקרון אני תמיד ממשיכה לערבב בתוך המיקסר רק מורידה מהירות, אין צורך ללכלך כלים נוספים:-)

Reply
מורן אוקטובר 10, 2021 at 11:46 am

אני רוצה להכין את העוגה הזאת לניסוי עצמי, אבל אני מפחדת שאם אני אכין אותה אז אני מפחדת משתי התרחשויות שיקרו לי בזמן הכנת העוגה האחת, שהעוגה לא תצא לי טעימה, וההתרחשות השנייה שאני מפחדת שתקרה לי היא: שאני אגזים בכמויות מה עושים במקרה כזה?

Reply
קסם נובמבר 20, 2019 at 1:33 pm

היי קרן,
העוגה הזאת אחת הקבועות אצלנו בבית!
כשהייתי ברומא יצא לי לאכול עוגת ריקוטה שוקולד שבטעם ובמרקם היתה דומה לעוגה שלך אבל היתה עוגת שיש. רעיונות לביצוע?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 2:53 pm

יש אצלי בבלוג עוגת שיש דבש ריקוטה מעולה את יכולה לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר למרות שהיא מושלמת כמו שהיא :
https://kerenagam.co.il/עוגת-שיש-דבש-ריקוטה-ושוקולד/

Reply
אנסטסיה ינואר 19, 2018 at 11:04 am

איזה מזל שהצצתי בתגובות… בדקתי אחרי 40 דקות וזה היה בול… עכשיו רק נשאר לחכות למחר

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

מחכה לשמוע אם זללתם בהנאה 🙂

Reply
רותי מאי 4, 2018 at 1:56 pm

הי קרן!
פעם ראשונה שאני באתר ומגיבה… העוגה והכתיבה נראו מבטיחות ולכן בחרתי בה כדי לקחת הערב לחברים.
לא קראתי תגובות והרגע הוצאתי את העוגה מהתנור לפי הזמן הרשום במתכון. היא תפחה יפה, הריח ממלא את הבית, רק מקווה שלא התייבשה…
תודה מראש!!!
רותי

Reply
קרן אגם מאי 4, 2018 at 5:42 pm

תודה רותי, שמחה שהצטרפת אליי לבלוג,
אני גם מקוה שהיא לא נאפתה יותר מדי, אני אתקן את זמן האפייה המצויין במתכון, ואת יכולה להגיש אותה עם מעט קצפת ממותקת או גלידת וניל בצד, בעיניי היא טובה גם כך.

Reply
איילת נובמבר 9, 2018 at 3:41 pm

היי קרן, אפשר במקרה עם שמנת מתוקה במקום ריקוטה.. איכשהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2018 at 10:13 pm

אפשר להחליף ריקוטה בשמנת מתוקה, תתקבל תוצאה שונה אבל לא בהכרח פחות טובה

Reply
נופר נובמבר 13, 2018 at 4:04 am

הי קרן, המתכון מעולה והעוגה כל כך טעימה!
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה כעוגת יום הולדת. איך כדאי לשנות את הכמויות? (להכפיל?)
תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2018 at 5:34 pm

הי נופר, את אכן צריכה להכפיל

Reply
אורטל ינואר 9, 2019 at 8:29 pm

היי קרן,
האם אפשר להגדיל את כמות השוקולד בעוגה?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2019 at 8:45 pm

אני לא חושבת שיש צורך, היא שוקולדית מספיק

Reply
אורטל ינואר 9, 2019 at 9:05 pm

אוקיי
תודה על התגובה המהירה 🙂

Reply
rona kedmi ינואר 27, 2019 at 2:01 pm

היי קרן,
תודה על המתכון.
כיצד שומרים את העוגה?

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2019 at 4:22 pm

במקרר תישמר מצוין

Reply
קרן מאי 11, 2019 at 9:44 am

החלפתי את הקמח הלבן בקמח שקדים ואת סוכר הדמררה בסוכר קוקוס, וגם ויתרתי על אבקת הסוכר. הוצאתי אחרי 40 דקות.
יצאה מעולה. שוקולדית, עשירה וכיפית. תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 11, 2019 at 11:40 am

נשמע יאממ! תודה על השיתוף

Reply
ורדה אייזיק יולי 19, 2019 at 12:10 pm

היי קרן,
פעם ראשונה שאופה מהאתר. העוגה מצויינת!!! לחה ובמרקם משגע, נראה לי שאחליף אותה במתכון הקבוע שלי. את הריקוטה עירבבתי לשוקולד ואז הוספתי לבלילת הביצים ובסוף את הקמח. אפיתי 40 דקות ב-180 מעלות ויצאה בול. לא התאפקנו וטעמנו כבר אחרי שעתיים. קצרה מחמאות. תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 5:07 pm

תודה ורדה
אם את אוהבת עוגות שוקולד פשוטות ושובבות
נסי את עוגת השוקולד הפשוטה שהיא המתכון האחרון שהעליתי בבלוג
היא גם מדהימה

Reply
ורדה יולי 25, 2019 at 10:26 pm

תודה קרן, אנסה בהחלט

Reply
טל אוקטובר 6, 2019 at 9:54 pm

היי:) תעבוד לדעתך עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2019 at 8:38 am

מלא? לבן ?
עם לבן אולי 50% לגבי מלא לא בטוחה.. ואם כן אז לא יותר מ 1/3 כמות

Reply
טלי ינואר 2, 2020 at 7:37 pm

היי קרן, האם אפשר להכין עם שוקולד לבן?

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2020 at 8:02 pm

מעולם לא ניסיתי אז קשה לי להגיד בודאות שכן

Reply
טלי ינואר 2, 2020 at 8:13 pm

אז אני אנסה, ואדווח.

Reply
טלי סבו ינואר 16, 2020 at 6:20 pm

אז סוף סוף ניסיתי….(עם שוקולד לבן. והחלפתי גם מחצית מכמות הקמח בשקדים טחונים)
ו… יצא פשוט מעולה!!! (הכנתי כמות וחצי, ב-2 תבניות אינגלישקייק חד פעמיות)

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2020 at 7:16 pm

מעולה את

Reply
קארין מאי 15, 2020 at 6:40 pm

וואו, עוגה מטריפה! העוגה השנייה שלך שאני מכינה השבוע ושתיהן פשוט מושלמות. אלופה!

Reply
ריקי יוני 20, 2020 at 4:36 pm

עוגה מעולה עם מרקם מדהים אבל אני מחלקת את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק כי אם לא היא גולשת.
האם ניתן להקפיא אותה?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 10:37 pm

אין בעיה להקפיא כשהיא עטופה היטב

Reply
מירוש יולי 9, 2020 at 7:12 pm

הי, אפשר להכין את כל הכמות בתבנית עגולה 24-26?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 8:08 pm

לתבנית 24 יש להכפיל מצרכים

Reply
קורין גורן אוקטובר 19, 2020 at 11:15 am

אם אין לי סוכר בהיר. עדיף לבן או חום כהה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 4:06 pm

לבן

Reply
Maya Kedem ספטמבר 24, 2020 at 6:27 pm

הכנתי אותה! מתכון מעולה
הכנתי עם שוקולד מריר 85% יצא סוף הדרך!

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 6:48 pm

תודה מאיה

Reply
ספיר אוקטובר 2, 2020 at 1:30 pm

היי קרן!
אם יש לי רק ביצים M?
חג שמח ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:07 pm

להוסיף אחת

Reply
לימור אסייג ינואר 29, 2022 at 8:51 pm

מ-ע-ו-ל-ה!!! מיד הכנתי כמות כפולה (2 תבניות אינגליש) כי עשתה רושם חבלל"ז, גם לנו לא הייתה סבלנות לחכות ומיד כשהצטננה קצת ניגשנו "לדגום", ממש מצויינת, נדרשו 50 דקות לאפייה, תודה רבה

Reply
אלה פברואר 8, 2024 at 1:25 pm

עוגה מצויינת , אם אני רוצה להכפיל כמות , כמה זמן בתנור ? אם אני רוצה לחמם לפני הגשה כמה זמן ולכמה מעלות להכניס את העוגה ?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:33 pm

הכפלה של המתכון תדרוש תבנית גדולה יותר 24 סמ וזמן האפייה אותו דבר בערך
לגבי חימום, מניחה של 15 דקות ב 180 מעלות, לא ניסיתי לחמם אותה

Reply

Leave a Comment