עוגותעוגות שמרים

עוגת שמרים שוקולד, חלבה ופקאנים

נובמבר 21, 2014 94 Comments

עונת השמרים הגיעה! ואיתה העוגה הזו..

את העוגה הכנתי לאחד השיעורים בסדנת צילום האוכל של בנות מתכוניישן שהתשתתפתי בה לאחרונה,

(מ-ו-מ-ל-ץ-כתבתי בענק כן ?)

קיבלתי משימה להכין דבר אחד מתוך מבחר תמונות שנשלחו אליי ולהעתיקו לתמונה משלי.

היה לי שבוע להתכונן, כהרגלי, לא התכוננתי בשיט.

ערב קודם בחרתי את העוגה שארצה להכין, קמתי מוקדם מוקדם להכין בצק שמרים

הכנתי, מילאתי במה שהיה נגיש בארונות המטבח , אפיתי ויצאתי מהר מהר לסדנה.

ברור שאיחרתי לשיעור (סליחה דניה), שכחתי מליון דברים בבית, אבל איך שהוא הכל הסתדר.

העוגה הצטלמה פוטוגני ביותר ואני הצלחתי לצלם את אחת התמונות היותר יפות שצילמתי עד היום.

ולא רק שהעוגה והצילום הצליחו, היא היתה ממש ממש טעימה.

במקור הכנתי את העוגה עם ממרח שוקולד השחר כי זה מה שהיה בבית, אחכ הכנתי שוב עם נוטלה

שתי האופציות מעולות!

עלים

עוגת שמרים שוקולד חלבה ופקאנים/ הכמות לשתי עוגות.

מה צריך:

2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

2 כפות סוכר (25 גרם)

60 גרם חמאה מומסת

1/2 4 כוסת קמח לבן רגיל (630 גרם )

1/2 כפית מלח

ביצה

1/2 1 כוסות חלב מעט חמים (300 מיליליטר)

למילוי:

חצי כוס  ממרח שוקולד השחר או נוטלה

100 גרם חלבה מפוררת

100 גרם פקאנים קצוצים גס

איך מכינים:

לקערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים

מוסיפים ביצה, וחמאה מומסת וממשיכים לערבל במהירות נמוכה

מוסיפים את החלב וממשיכים עם פעולת הלישה כשמונה דקות

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה, מפסיקים את פעולת הלישה

מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת היטב.

מגלגלים את הבצק בקערה כך שישומן בכל הצדדים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים מגבת מעל.

מניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים שווים

מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים ממרח שוקולד, מפוררים מעל חלבה ומפזרים פקאנים

שומרים על שוליים נקיים

_MG_7429

מגלגלים לרולדה וחורצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין חדה

הופכים את שני החלקים כך שהחלק עם המילוי פונה כפי חוץ

ומגלגלים את שני החלקים אחד בתוך השני לצורת בורג.

uga split

מחברים את שני הקצוות כך שנוצרת צורת זר ומקפידים להדק היטב את הקצוות

_MG_7441

מעבירים לתבנית אפיה עגולה מעט משומנת,  מורחים בביצה טרופה ואופים בתנור כ 30 דקות.

מוציאים, מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר (אופציה)

_MG_7388

Print Friendly, PDF & Email

94 Comments

Nn דצמבר 9, 2016 at 5:09 pm

היי ,
הכנתי את העוגה והיא ניראת מושלם אחרי האפייה , הבעיה היא שיש לה טעם חזק של השמרים לאחר האפייה … מה יכולה להיות הבעיה שזה קרה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2016 at 2:19 pm

ייתכן והשתמשת בכמות שמרים גדולה מדי, או שהבצק עבר תפיחת יתר מה שגרם לתסיסה מוגזמת של השמרים בזמן ההתפחה

Reply
מור מרץ 28, 2020 at 8:20 pm

היי,
מה קורה אם יש לי רק קמח תופח? אין אופציה להשתמש בו, נכון?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 8:52 pm

נכון, קמח תופח לא מתאים כאן

Reply
ענבל נובמבר 27, 2020 at 3:14 pm

היי, נראה מדהים
על איזה תוכנית אפייה לאפות?
טורבו/רגיל?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:26 pm

רגיל תמיד

Reply
ריקי פברואר 1, 2024 at 10:56 am

אם שמים על טורבו
יפגע בעוגה או שאין הבדל ?

קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:07 pm

אפשר
אני אישית לא אופה בטורבו אבל לגמרי אפשרי

הדס פברואר 23, 2024 at 10:51 pm

היי קרן, שכחתי להוסיף את המלח וכבר התפחתי את הבצק. איך זה ישנה את העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 24, 2024 at 9:43 am

יש מצב שזה מאוד ישפיע על הבצק והוא ייצא קשה וחיוור

Reply
הדס ינואר 12, 2017 at 10:01 pm

מה אפשר לשים במקום חמאה?.

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2017 at 1:07 am

1/3 כוס שמן

Reply
חן מרץ 28, 2020 at 12:15 am

אפשר ללוש ביד? איך מומלץ להכין אם אין לי מיקסר

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2020 at 6:49 am

אפשר ללוש ביד לישה רצופה של מינימום 10 דקות על השיש או בקערה גדולה

Reply
Dana Cohen אפריל 21, 2020 at 4:25 pm

היי
יש לי ביצה בגודל s , האם מספיק לשים אחת או שתיים?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 4:47 pm

שתיים

Reply
קרין מרץ 23, 2024 at 2:40 pm

הבצק הרגיש מדהים אחרי התפחה אבל אחרי הכנה הרגשתי שהוא היה יכול להיות יותר רך, וככלל העוגה הייתה יותר טעימה אם הייתה יותר עסיסית.

קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:22 am

כנראה שלא הוספת מספיק נוזלים לבצק והוא יצא מעט יבש להבא לא לפחד להוסיף

Natalie יולי 29, 2017 at 3:46 pm

היי , כמה שאלות :
1. האם גילגול הרולדה מתבצע מהצלע הקטנה של המלבן או מהצלע הגדולה ?
2. אחרי חריצת הרולדה באמצע , מה זה אומר הופכים את הרולדה עם המילוי כלפי חוץ ? הרי בכל הרולדה יש את המילוי
3. לא הצלחתי להבין איך מגלגלים את שני החלקים אחד לתוך השני בצורת בורג
4. באיזה גודל תבנית?
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 29, 2017 at 6:57 pm

הי
הגלגול מהצלע הרחבה יותר.
אחרי שחורצים באמצע את הרולדה, מפנים את החריצים שנוצרו עם המילוי כלפי מעלה.
את שני החלקים מלפפים אחד בשני בצורת בורג
מניחים את הקצה של אחד מהם על השני ומתחילים ללפף.
תבנית עגולה, קוטר 24 עד 28 זה לא ככ משנה.
מקוה שעזרתי
בהצלחה!

Reply
Natalie אוגוסט 1, 2017 at 9:49 pm

היי,
הכמויות לא הספיקו לשתי עוגות , רק לעוגה אחת . לאחר שחילקתי לשתיים , רידדתי שמתי נוטלה וחלבה וגילגתי קלטתי שזה מעט מדי בצק בשביל עוגה אחת ואז איחדתי בצורה קצת מרושלת בין שני החלקים. כעבור חצי שעה הוצאתי מהתנור ואני לא בטוחה שהבצק נאפה מספיק , האם הבצק של העוגה אמור להיות קראנצ׳י או יותר כמו בצק של חלה ? או שהבעיה היא באמת בזה שאיחדתי בין שני החלקים ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2017 at 9:14 am

זה המון בצק, לא ייתכן שלא הספיק לך לשתי עוגות, אולי לא תפח לך כמו שצריך?

Reply
Natalie אוגוסט 2, 2017 at 1:15 pm

יכול להיות שזו הבעיה , זה בערך הכפיל את גודלו , נראה שזה דווקא די תפח , אבל כשהתחלתי בליפוף הבצק היה די דק והכל התחיל להתפרק ואז איחדתי והצלחתי יותר במשימת הליפוף , אבל העוגה ממש מתפוררת ואני לא בטוחה שהבצק נאפה

קרן אגם אוגוסט 2, 2017 at 1:31 pm

בעוגת שמרים זה ממש קל לבדוק,חותכים באמצע ואם הבצק עדיין חי סימן שלא נאפה כמו שצריך.
להבא להכין מכמות זו שתי עוגות, לא אמורה להיות בעיה.

אילה אפריל 17, 2020 at 2:09 pm

הי קרן, האם אפשר להשתמש בבצק הזה כדי להכין מאפי שמרים אחרים? הכנתי את הבצק ורוצה להמיר ללחמניות קינמון שוודיות…

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 3:44 pm

בטח!

Reply
מיה אוגוסט 16, 2018 at 3:02 pm

רק רוצה לוודא מתפיחים רק פעם אחת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2018 at 4:24 am

נכון

Reply
ניצן קימלמן קטייפה אפריל 17, 2020 at 6:53 pm

הי קרן
אם אין פקאנים….?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 8:21 pm

מוותרים או מחליפים בכל סוכ אחר של אגוז, או שוקולד ציפס

Reply
קלאודיה ספטמבר 3, 2020 at 10:53 pm

אם אני רוצה להכין פרווה, מה אפשר להשתמש במקום חלב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 9:20 am

מים או חלב סויה

נתי ספטמבר 4, 2018 at 2:02 pm

קרן הנפלאה והמוכשרת
הייתי בסדנא שלך והייתה עוגת שושנים שמרים שוקולד
האם זה המתכון? אם כן המילוי שעשינו היה נפלא ורק שוקולד בלי חלבה.
מה המתכון למילוי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2018 at 2:34 pm

היוש נתי
זוכרת אותך:-)
זה מתכון אחר אני שולחת לך למייל

Reply
נועה ינואר 22, 2021 at 2:24 pm

היי קרן המדהימה, האם אפשר להקפיא חצי מהבצק? ואם כן, האם אחרי ההתפחה או לפני?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:36 pm

אחרי התפחה ראשונה ניתן להקפיא

Reply
נועה ינואר 24, 2021 at 7:57 am

תודה! העוגה יצאה מעולה! להפשיר במקרר או בחוץ? והאם צריך לתת לו עוד התפחה אחרי ההפשרה?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:05 am

להפשיר עוגה אחרי אפייה? או לפני ? לא הבנתי

נועה ינואר 24, 2021 at 8:17 am

הפשרה של הבצק, לא של העוגה 🙂

קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:19 am

במידה וזה רק בצק אז הכי טוב במקרר אין צורך בהתפחה חוזרת

טל פברואר 27, 2019 at 1:21 pm

היי קרן!
אם אין לי זמן להתפחה, אוכל להתפיח במקרר במהלך הלילה?
אשמח לעזרתך בנושא. תודה!!!

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2019 at 1:34 pm

בטח, לילה במקרר זה מצויין

Reply
ענבר חנן ספטמבר 2, 2019 at 9:25 am

היי קרן,
יש אופציה להפוך אותה איכשהו לפרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 2, 2019 at 9:47 am

בטח, בבצק במקום חמאה 1/3 כוס שמן קנולה
במקום חלב מים
ובמילוי אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס או בשמן קנולה

Reply
יעל ינואר 16, 2022 at 12:06 am

היי, במילוי במתכון לא כתוב חמאה, צריך לערבב עם השוקולד חמאה כדי לייצב את המילוי או ששוקולד בלבד מתאים?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:39 am

זה מתכון מאוד ישן ובאמת אז לא ערבבתי פנימה חמאה, היום הייתי מוסיפה קצת

Reply
אור אפריל 3, 2020 at 10:59 am

היי קרן,
מתכון נהדר וראשון שלי מהבלוג.
היה ממש תענוג לעבוד עם הבצק הזה.

תודה רבה ושבת שלום

Reply
קרן אגם אפריל 3, 2020 at 12:11 pm

שמחה מאוד לשמוע, שבת מהממת

Reply
דלית אפריל 17, 2020 at 2:06 am

יצא מעולה! והבצק כייפי לעיבוד. תודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 7:29 am

תודה שמחה לשמוע

Reply
מיה אפריל 23, 2020 at 10:36 am

היי קרן! חייבת להגיד שהתמכרתי לכל המתכונים שלך,
ופחות או יותר אני חולמת לנסות את כולם.
רק שאלה קטנה- אם אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק בצורה הרגילה,
אני צריכה להתפיח פעם נוספת לפני ההכנסה לתנור?
האם הבצק בכלל יכול לתפוח שוב פעם והאם יש השפעה או שזה מיותר, או שזה לא משנה?
תודה רבה ממני הסקרנית מאוד להבין 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:48 am

הי, תודה רבה. תכלס את יכולה להעשות עם הבצק ה שבא לך, הוא יאהב כל צורה וכל מלית.
התפחה שלני לאחר עיצוב לצורה חובה.

Reply
נטע ניצן גיל נובמבר 20, 2021 at 10:49 am

היי קרן !!! המתכונים שלך נהדרים!!
שאלה קטנה צריך להתפיח שוב את העוגה אחרי יצירת הצורה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 12:18 pm

חובה!!! בחורף לפחות שעה שעה ורבע

Reply
גילי אפריל 23, 2020 at 1:59 pm

הי קרן 🙂
יעבוד טוב גם רק עם שוקולד?
ולחובבים שוקולד במיוחד? אפשר פשוט להכפיל את כמות המילוי, במקטם החלבה והפקאנים?
או שיש מתכון אחר עדיף?

תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 2:06 pm

יעבוד רק עם שוקולד אבל אי אפשר להכפיל כמות של מילוי זה מאוד יכביד על העוגה
אפשר להוסיף שוקולד ציפס במקום חלבה ופקאנים

Reply
איילתהשחר מאי 14, 2020 at 12:14 am

פשוטה מעולה וטעימההההה!!!
קרן את נהדרת והמתכונים שלך תמיד מדוייקים להפליא ❤️

Reply
שירלי בובליל מאי 16, 2020 at 10:47 pm

היי, מתה על הבלוג שלך!! 🙂
שתי שאלות בבקשה..
1. על כל עוגה מורחים למעשה רבע כוס שוקולד?
2. בזמן שהעוגה הראשונה בתנור, זה בסדר שהעוגה השנייה חצי שעה בחוץ? כי רשמת שאין התפחה שנייה..

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 11:15 pm

את יכולה להכניס אותה למקרר
כן בערך רבע כוס ואם זה לא מספיק את תמיד יכולה להוסיף

Reply
שירלי מאי 15, 2020 at 7:24 am

מתכון מושלם! העוגה נטרפה איך שיצאה מהתנור !

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:37 am

איזה כייף! תודה

Reply
שרון מאי 15, 2020 at 12:52 pm

היי, כמה זמן התפחה שנייה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:17 pm

אין התפחה שניה

Reply
יהל יוני 5, 2020 at 2:12 pm

הי קרן,
חשבתי בהתחלה שיהיה לי זמן למקרר אז התחלתי התפחה במקרר.
עכשיו אחרי 3 שעות במקרר, כשהבצק לא תפח אני מבינה שאני צריכה למהר. אפשר להתפיח אחרי המקרר בחוץ?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:11 pm

כן אין בעיה

Reply
ענבר יולי 10, 2020 at 10:42 pm

היי קרן!
האם אפשר לעשות את השמרים עם מילוי של חמאת בוטנים ?!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 7:19 am

בוודאי
אבל צריך להוסיף לזה אבקת סוכר שיהיה מתוק ואפשר גם שוקולד צ’יפס

Reply
שובי יולי 16, 2020 at 12:39 pm

היי קרן, את לא מתפיחה את העוגה עם המילוי ?

Reply
קרן אגם יולי 16, 2020 at 2:04 pm

ספיציפית את זו לא אבל אם מרגיש לך להתפיח. אין בעיה

Reply
מאיה אוגוסט 6, 2020 at 6:42 pm

אפשר להתפיח לילה במקרר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 8:20 pm

כן אין בעיה

Reply
אורית אוגוסט 6, 2020 at 10:08 pm

היי קרן,
ואם אני בוחרת להתפיח לילה קודם..מה לעשות עם הבצק בבוקר:להוציא מהמקרר וישר לעבוד איתו?לתת לו לנוח בחוץ שוב?אם כן,לכמה זמן?
תודה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2020 at 10:53 pm

להוציא מהמקרר שעה לפני שיתרכך מעט ולעבוד כרגיל

Reply
רוני גולדשטיין אוקטובר 29, 2020 at 6:44 pm

היי, האם ניתן להתפיח לילה במקרר? תודה, המתכונים שלך מדהימים!

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 7:42 pm

תודה! בטח שאפשר

Reply
מתן נובמבר 5, 2020 at 2:12 pm

קרן את פשוט מלכה !!! פעם שנייה שאנחנו עושים את המתכון שלמות הזה ופעם קודמת לא הספקתי לכתוב לך אח"כ. מזל שישר הסכמנו שברור שנעשה שוב אז נכנסתי למתכון פעם נוספת. תודה תודה תודה!

אגב, בשתי הפעמים היה חסר לנו קמח, בערך חצי כוס.. מעניין למה..

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2020 at 2:37 pm

שמחה ממש לשמוע תודה!

Reply
רויטל נובמבר 19, 2020 at 12:42 pm

אין על המתכונים שלך. הכל תמיד מדוייק ונכון! תודה!! (:

Reply
מיכ דצמבר 29, 2020 at 12:37 pm

העוגה יוצאת קראנצ׳ או רכה כמו חלה?

Reply
עדי ינואר 8, 2021 at 12:46 am

היי, אשמח לדעת האם יש אפשרות למילוי אחר בנוסף לשוקולד, נגיד את העוגה השניה להכין עם קינמון?
אם כן, אשמח לדעת כיצד להכין את המילוי, מה אני מוסיפה לקינמון?
תודה! 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 7:10 am

אפשרי בהחלט
150 גר חמאה רכה
150 סוכר חום
2 כפות קינמון
לערבב ולמרוח

Reply
יעל מאי 14, 2021 at 2:34 pm

טעמנו אצל חברה והיה מושלם! עכשיו אני רוצה להכין בבית אבל חשבתי להכין מילוי 'גנאשי' משמנת ושוקולד מריר, זה יעבוד? מה הכמויות אם כן?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:33 pm

אפשר לנסות לא ניסיתי
יש בגוגל מלא מתכונים

Reply
לי שקד מאי 22, 2021 at 7:46 pm

הי שבוע טוב שאלה!!אני רוצה להכין קראנץ שמרים שוקולד חלבה…האם יש מלית המורכבת מממרח חלבה מוכן ומשוקולד נוטלה לצורך העניין? או עדיף נוטלה וחלבה מפוררת כמו שרשמת ולא ממרח חלבה? אם יש אפשרות מה היחסים ביניהם ל500 גרם קמח..תודה רבה מקור להשראה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2021 at 9:16 am

אפשר לערבב מלית חלבה עם נוטלה וזהו

Reply
Tom יולי 10, 2021 at 10:09 am

אם רוצים להכין חצי מתכון, רק בשביל עוגה אחת
כמה ביצה לשים? עדיין 1?

Reply
קרן אגם יולי 10, 2021 at 3:11 pm

כן חייבת ביצה

Reply
גל ספטמבר 3, 2021 at 12:01 pm

היי קרן,
אפשר להשתמש בקמח שיש בו כבר שמרים? אם כן, מה הכמות המומלצת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:46 pm

אפשר פשוט לוותר על השמרים ולהשתמש באותה כמות הקמח

Reply
מיה דצמבר 16, 2021 at 4:20 pm

היוש!(:
כשאת כותבת שיוצאות 2 עוגות הכוונה היא שיוצאות 2 רולדות בצורת בורג אבל אחרכך שמחברים את שתי הרולדות לצורת זר אחת? או שיוצאים שני זרים?

Reply
דניאלה ינואר 22, 2023 at 12:30 pm

היי קרן,
הילד מתחנן לקרנצ חלבה ביתי שאמא תכין לו. איזה מילוי יתאים ללא שוקולד?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2023 at 12:46 pm

ממרח חלבה ולהוסיף חמאה או חמאה רכה על הבצק ולפזר מלא חלבה מפוררת

Reply
הדסה אוקטובר 19, 2023 at 11:24 am

האם אפשר שהמילוי יהיה משוקולד ואם כן כיצד?

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2023 at 10:06 pm

יש שוקולד במילוי

Reply

Leave a Comment