עוגות בחושותעוגות פריראש השנה

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס

יולי 13, 2013 46 Comments

את המתכון לעוגה הנדירה הזו קיבלתי מאמא שלי,

שקיבלה אותה מבלינדה,בחורה דרום אפריקאית שעבדה איתה.

אמא שלי הכינה אותה למסיבת יום ההולדת ה 30 שלי,

קצת לפני ש"גנבתי" לה את התואר האופה של המשפחה.

מאז, כל פעם שהכנתי אותה, נרשמה התלהבות גדולה בסביבתה

זו עוגה שחייבים ,אבל ממש,להכין!

עלים

עוגת תמרים בציפוי טופי קרמל וקוקוס/תבנית מרובעת בינונית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית עגולה 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

בקערה:

1/2 חבילה תמרים לחים (אלו באריזת הוואקום )
כוס מים רותחים
כפית סודה לשתיה
לערבב הכל יחד ולהניח בצד.

 

בקערה נפרדת :

כוס סוכר
60 גרם חמאה רכה רכה
ביצה
לערבב ולהוסיף:
1 כפית תמצית וניל
1 ו 1/2 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
להוסיף לתערוב התמרים +1/2 כוס אגוזי מלך מרוסקים
מעבירים לתבנית

אופים 30-35 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

בסיר קטן על האש ממיסים:

1/2 כוס שמנת מתוקה
80 גרם חמאה
10 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 כוס קוקוס
לבשל  עד לרתיחה ואז עוד 2 דקות  למרקם אחיד וקרמלי .
מוזגים את הרוטב על העוגה אמיד כשיוצאת מהתנור,

מעבירים את התנור למצב גריל עליון ומכניסים אותה ל 5 דקות נוספות (לא יותר)

מצננים לחלוטין

 

 

Print Friendly, PDF & Email

46 Comments

רחל אוקטובר 9, 2016 at 1:17 pm

מה זה אומר תבנית בינונית? קוטר 24?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2016 at 1:34 pm

תבנית 24 עגולה, תיקנתי במתכון, תודה

Reply
גלית פייט אוקטובר 22, 2016 at 6:57 pm

עוגה פשוט מעולה!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2016 at 7:24 pm

תודה גלית

Reply
טל ליברמן ספטמבר 2, 2021 at 5:07 pm

כוס קוקוס זה חלב קוקוס או קוקוס גרוס?

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2021 at 2:48 pm

קוקוס
לא חלב

Reply
רותם פברואר 1, 2017 at 5:12 pm

עוגה מהממת, רכה ומיוחדת. אי אפשר להפסיק לנשנש

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2017 at 5:35 pm

בזכות העוגה הזו התחיל הרומן שלי עם אפייה.. אני מתה עליה, תודה.

Reply
עדי ספטמבר 26, 2022 at 9:54 am

הכנתי את העוגה לערב יחד והיא פשוט מדהימה ומדוייקת! כולם עפו עלייה
תודה על כל המתכונים המושלמים, תמיד הכל מדוייק ומוצלח♥️

Reply
יפעת אפריל 28, 2022 at 7:05 pm

לא הבנתי את עניין התמרים. יש לי קופסא עם תמר מג'הול. כמה תמרים זה?אם אני מגלענת אותם?

Reply
קמליה ינואר 29, 2018 at 12:06 pm

האם אפשר להמיר את התמרים הטריים בממרח תמרים מוכן ואם כן איזו כמות?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 12:53 pm

אני מאמינה שזה יעבוד טוב אבל לא ניסיתי.
אם את ממירה אז לדעתי בחצי קופסא ממרח תמרים, ואל תשכחי להוסיף סודה לשתייה

Reply
מורן ינואר 29, 2018 at 12:29 pm

בדיוק חשבתי מה להכין לכבוד טו בשבט חייבת לנסות תודה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 12:54 pm

חייבת 🙂 זו עוגה פשוט מושלמת, אין פעם שאני מביאה אותה לאן שהוא ולא מבקשים מייד מתכון.

Reply
Ingrid פברואר 2, 2018 at 4:58 pm

חצי חבילת תמרים של 500 גרם?זא 250 גרם? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2018 at 6:51 am

בדיוק

Reply
אורה אוקטובר 2, 2020 at 11:39 am

מה לגבי המים ששפכנו על התמרים,נכנסים לעוגה

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:30 am

את אמורה להערבב את כל העיסה עם המים הם נטמעים בבלילה

Reply
ליאור יולי 15, 2018 at 11:02 pm

וואוו! עוגה חבל על הזמן. ובני הבית והחברים שבאו לביקור מהארץ, כולם טרפו אותה.
כן עשיתי קצת שינויים כדי להתאים מטעמי תזונה, אבל לא שינויים קיצוניים.
את הקמח (רגישות לגלוטן) המרתי בקמח שיבולת שועל (טחנתי שיבולת שועל דקה). והשתמשתי באותה הכמות בדיוק כמו הקמח הרגיל. הבדל בהרכבה הוא שצריך את חצי הכוס האחרונה להוסיף אחרי שמחברים עם התמרים.
חוץ מהקמח, שיניתי את הסוכר, למרות שיש בבית, אני מאוד משתדלת להפחית את הסוכר בכללי ובפרט את הלבן. מכיוון שאנחנו לא אוכלים מתוק מאוד, תכננתי להשתמש בחצי כוס מייפל או סילאן בבלילה, אבל הסילאן נגמר 🙁 והמייפל בקושי מילא 1/3 כוס, אבל לרמת המתיקות שאנחנו אוהבים זה בהחלט הספיק. ככה ש 1/3-1/2 כוס מייפל או סילאן בהחלט יעשו את העבודה ואין צורך לשנות שום דבר במתכון, למרות הוספת המרכיב הרטוב (מאוד חששתי כשהחלטתי לנסות).
בציפוי הטופי וקוקוס כן השתמשתי בסוכר, כמו שכתוב במתכון, למרות שמניסיון מייפל מתקרמל מצויין. אבל לא היה עוד.
המון תודה לך על המתכון המשגע הזה! אין ספק שנכין שוב את העוגה הזו.

Reply
איילת ספטמבר 18, 2018 at 10:31 am

זה חצי כוס קמח או 1 וחצי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 11:05 am

1.5 כוסות

Reply
ענת אוקטובר 10, 2018 at 8:28 pm

כוס קוקוס הכוונה לחלב קוקוס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2018 at 8:35 pm

קוקוס רגיל

Reply
אלוש אוגוסט 5, 2019 at 6:48 pm

קרן יקרה,
האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה בתמרים או להפחית לחצי?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2019 at 7:13 pm

לא ניסיתי להפחית את יכולה לנסות להפחית לחצי כפית אבל לא לוותר

Reply
Gal Cohen ספטמבר 15, 2019 at 8:27 pm

אני מכינה אותה כבר שנים, ותמיד עם ממרח..
קופסא שלמה ולהוריד לרבע כוס סוכר בכמות הסוכר בעוגה..
תמיד מרשימה ותמיד טעימה..

Reply
מיכל אפריל 20, 2020 at 5:32 pm

במה אפשר להחליף את הקוקוס לציפוי? הרגע קלטתי שנגמר לי הקוקוס והעוגה כבר בתנור ‍♀️

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:57 pm

אי אפשר להחליף את הקוקוס

Reply
רוני מאי 31, 2020 at 8:47 am

היי קרן,
אני צופה הרבה באתר ובמכתונים הנהדרים שלך.
הכנתי את העוגה הזו לחג והיא יצאה מדהימה! היא כ"כ טעימה ומיוחדת.
שבעלי שלא אוהב קוקוס- אכל ממנה (הייתי בהלם) ואמר שהיא טעימה ושיש לקוקוס טעם אחר.. 🙂
ואבא שלי שלא אוהב כ"כ בחושות נהנה מאד.
(אגב אני השתמשתי בממרח תמרים)

אכן יש בה משהו מיוחד!
תודה.

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 1:29 pm

איך אני שמחה לשמוע רוני תודה

Reply
הלן אוריה אוגוסט 21, 2020 at 2:42 pm

היי קרן,
אנינרוצה להכין את העוגה ב 2 תבניות אינגליש קייק, זה אפשרי לדעתך?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2020 at 3:29 pm

אני חושבת שכן לא ניסיתי

Reply
rivka ינואר 17, 2021 at 9:12 pm

האם אפשר להכין אותה עם תמרים לחים? (ששומרים במקפיא)

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:19 am

אפשר כל תמרים

Reply
הלן אוריה ינואר 25, 2021 at 10:18 am

קרן המהממת!
אין על העוגה הזו!!!
אני קוראת לה עוגת המלכה!
האם לדעתך אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן? או כל תחליף אחר? למי שרגיש לצליאק?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:42 pm

תודה אכן זו עוגה של מלכות. אפשר לדעתי אך לא ניסיתי

Reply
עינת ספטמבר 19, 2021 at 6:02 pm

הכנתי עם קמח קונדיטור ויצא נפלא

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:53 pm

שמחה לשמוע

Reply
חן פברואר 25, 2021 at 11:28 pm

פורים שמח!
אפשר לטחון 250 גרם תמרי מג'הול
ולהשתמש בהם לכנת העוגה?
התערובת מספיקה ל2 אינגלישקייק? זה התבנית שיש לי בבית…

Reply
חן פברואר 27, 2021 at 7:19 pm

היי קרן
אפשר להכין את העוגה עם 250 גר' תמרי מג'הול טחונים?

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2021 at 10:02 pm

מניחה שכן

Reply
חן מרץ 4, 2021 at 8:20 pm

יצאה מדהימה!!
הכנתי בשתי אינגליש-קייק
את החמאה בתערובת העוגה החלפתי ברבע כוס שמן קנולה ובקרמל – קרם קוקוס ומרגרינה.
תודהההה 🙂

Reply
עדי בלכר ספטמבר 26, 2022 at 9:51 am

הכנתי את העוגה לערב חג והיא יצאה פשוט מושלמת, אין מילים
תודה על כל המתכונים המושלמים, תמיד הכל מדוייק ♥️♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2022 at 2:09 pm

משמח ממש לשמוע תודה

Reply
תמר אוקטובר 26, 2022 at 9:44 pm

נראה מתכון מעולה! לדעתך אפשר לעשות בתבנית קוגלהוף במקום? להכפיל ב1.5 או 2 את הכמויות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:33 pm

מניחה שאפשר לא ניסיתי

Reply

Leave a Comment