עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוזים קלאסית

דצמבר 29, 2017 80 Comments

לפני מלא שנים אמא שלי המהממת הכינה לי קלסר, עמוס במתכונים, מחולקים לפי קטגוריות,

של מאכלים ובעיקר של עוגות שהיא מכינה לנו במהלך השנים ורוצה שיהיה לנו אותם.

כל מתכון מודפס על דף בצבע אחר, זה מקסים.

לפני מלא זמן,  כשהתחלתי לאגור המון מתכונים מהאינטרנט, בתקופה שעוד היו מדפיסים כל מתכון,

העמסתי על הקלסר עוד מלא דפים, עד שהוא כבר התפוצץ ואי אפשר היה להכניס פנימה בצורה

מסודרת כלום.

אז התחלתי פשוט להניח בפנים בבלגאן עוד ועוד דפים, ועד היום הקלסר הזה פשוט עמוס

בדפים עם עשרות מתכונים שאני מבטיחה לעצמי לשבת יום אחד ולמיין.

בכל פעם שאני מוציאה אותו מהמדף כדי לחפש מתכון אני מתפללת שלא ייפול ממנו כלום.

כי אם הדפים נופלים, הלך עליי, ייקח לי מלא זמן לאסוף אותם מרוב שהם המוןןןן דפים!

אבל יש משהו שאני אוהבת בדפדוף בו, ויש בו כמה מתכונים של אמא

שלא טרחתי לכתוב בשום מקום אחר כמו בפלא או במחשב, רק כדי לחזור ולחפש אותם בקלסר.

אחד מהם זה המתכון שלה לעוגת תפוזים, שהיא אפילו לא הדפיסה לי אלא הקריאה לי אותו יום אחד בטלפון

כשהתקשרתי לשאול איך היא מכינה את העוגה, וכתבתי אותו על דף A4 מצ'וקמק, שעליו רשומים

עוד המון מספרי טלפון, והוא כנראה היה הדף הראשון שמצאתי בבית כשהיא הקריאה את המתכון.

המתכון,  מתכון הכי קלאסי ונפוץ לעוגת תפוזים, אין בו שום דבר ״מיוחד״ אבל בכל זאת,

העוגה הזו פשוט מושלמת בטעמה, ואין מי שעומד בפניה, במיוחד כשהריח שמתפשט בבית הוא ריח תפוזים.

והיא כל כך יפה, ואתם יודעים כמה אני אוהבת עוגות עם סדקים למעלה? הכי אוהבת.

הכנתי את העוגה בסיר פלא, אין לזה משמעות או סיבה מיוחדת פרט לכך שהסיר הזה יפיפה בעיניי,

אבל השתמשתי בו כמו שמשתמשים בכל תבנית רגילה אחרת בתנור.

עוגת תפוזים קלאסית/ כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן

כוס ורבע (250 גר') שמן קנולה

כוס ורבע (300 מ״ל) מיץ תפוזים

2.5 (350 גר') קמח לבן רגיל

שקית אבקת אפייה

מקל וניל/כפית תמצית או מחית וניל

לסירופ:

תערובת של 1/2 כוס מיץ תפוזים שערבבנו עם כף אבקת סוכר

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות ומשמנים  סיר פלא או תבנית אפייה (אני שימנתי במחאה רכה)

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר

למשך כחמש דקות לפחות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן,וניל, ומיץ תפוזים.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים כ 45 דק',

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה מהתנור, ושופכים מעליה את סירופ התפוזים.

מצנים מעט את העוגה, מעבירים סכין בדפנות, והופכים אותה על צלחת הגשה.

(במידה והשתמשתם בתבנית רגילה מתפרקת, אפשר פשוט לחלץ מהתבנית)

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

 

 

הערות למתכון:

**את התפוזים ניתן להמיר בקלמנטינה

**אפשר לוותר על סירופ התפוזים, העוגה מצויינת גם כך.

 

Print Friendly, PDF & Email

80 Comments

יהודית אביב דצמבר 29, 2017 at 7:32 am

עוגה יפהפייה וזו באמת אחת העוגות הבודדות שאני מכינה כמו פעם, בלי שדרוגים. התמונות מדהימות

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 3:24 pm

יהודית המהממת תודה רבה על הפירגון, היא באמת הכי שווה בדיוק כמו שהיא.

Reply
שני ינואר 2, 2018 at 10:44 pm

הכנתי ויצא מהמם אך השכבה העליונה נשרפה, למרות שהעוגה
במרקם מושלם. יש לך רעיון מה לעשות להבא?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2018 at 7:20 am

אולי חום התנור שלך לא מווסת כמו שצריך, והחום העליון חזק יותר, להבא לאפות בחום מעט נמוך יותר מעט יותר זמן.
שמחה שיצאה לך טעימה 🙂

Reply
מורן נובמבר 27, 2020 at 7:08 am

קרן,רק שתדעי שאני עפה עלייך בקטע מפחיד!!
דבר שני, הכנתי את העוגה הזאת פעמים.
אחת שלשום ואחת אתמול.
ואופוס שנייהן לא עלו לי,באסה של ממש בכי ודרמה..
מה הסיבה? ואני על המתכון בהידוק+משקל.
ותבנית עם החור.
וכנל גם עוגת השוקל עם הקוקו הקלוי למעלה.
שהכנתי ולא עלתה לי
מה עושים ?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2020 at 4:29 pm

אם העוגות לא עולות יש בעיה להחליף אבקת אפייה, להחליף תבנית, ולבדוק שהתנור תקין

Reply
אורי יוני 24, 2022 at 3:34 pm

עוגה מצוינת
אי אפשר להפסיק לאכול

Reply
קרן אגם יוני 24, 2022 at 8:11 pm

תודה

Reply
הדר דצמבר 29, 2017 at 7:40 pm

1. במידה ואני משתמשת בקמח תופח בכמה להשתמש? 2. את הסירופ יש לחמם או להשאיר כפי שהוא קר ולשפוך?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2017 at 10:56 pm

קמח תופח באותה הכמות בדיוק רק לוותר על אבקת האפייה.
את הסירופ לא מחממים, מערבבים את המיץ עם אבקת הסוכר כמו שהוא.
בהצלחה:-)

Reply
עדן פברואר 5, 2021 at 10:58 am

היי קרן המהממת!!! האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:07 pm

כן

Reply
ספי ינואר 14, 2018 at 4:25 pm

לאפשר להפחית סוכר?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2018 at 4:37 pm

לחלוטין לא, גם כי העוגה לא מאוד מתוקה וגם כי זה יוריד בגובה שלה, ובצבע.
אפשר לוותר על סירופ הסוכר אם חייבים, והעוגה עדיין תישאר טעימה.

Reply
לאה ינואר 24, 2018 at 4:18 pm

תודה רבה על המתכון. העוגה מחזירה אותי לילדות.
אבל לא ברור לי לגבי כמות של השמן או המיץ.
במתכון כתוב כוס ורבע או 250 מ״ל שמן וגם כוס ורבע מיץ או 300 מ״ל? אז כוס ורבע זה 250 מ״ל או 300 מ״ל ?
את אילי התכוונת לכוס וחצי מיץ (1 כוס = 200 מ״ל?)

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2018 at 8:13 pm

שימי לב ששמן נמדד בגרמים ואילו מיץ במ״ל.
לכן המידה הנכונה לשמן תהיה 250 גר׳
והמידה הנכונה למיץ תהיה 300 מ״ל

Reply
נאוה אוקטובר 14, 2022 at 6:00 pm

היי, אם מכינים חצי כמות זמן האפיה פוחת?

Reply
דנית נובמבר 19, 2022 at 9:37 pm

הי קרן.
תודה על כל המתכונים המעולים.
האם ניתן לפצל לשתי תבניות אנגליש?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:32 pm

בטח שאפשר

Reply
איריס ינואר 25, 2018 at 4:39 pm

תודה על עוגה טעימה ויפה.
הוספתי 2 כפות אבקת פודינג והפחתתי את כמות הסוכר

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2018 at 6:01 pm

תודה איריס,נשמע אחלה 🙂

Reply
הדס דצמבר 22, 2023 at 10:26 am

העוגה כל פעם נופלת אחרי ההוצאה מהתנור. עשיתי על 150 מעלות למשך שעה ורבע ועדיין. האם צריך לשים רק על חום תחתון?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:14 pm

אני לא אופה עוגיות בטורבו זה הרבה פעמים מפיל אותן ולמה את אופה ב 150? לא כתוב במתכון טמפרטורה כזו

Reply
רויטל פברואר 11, 2018 at 10:16 am

היי. אם רוצה לעשות בתבנית אינגליש. איך להוריד כמויות?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2018 at 10:37 am

הי רויטל, את יכולה להוריד בחצי את המרכיבים, באופן אישי אני פחות אוהבת ״לחתוך״ במתכונים, לא תמיד מתקבלת אותה התוצאה,
אני הייתי מכינה בשתי תבניות אינגליש קייק ומקסימום מקפיאה אחת:-)
בהצלחה

Reply
נעה מרץ 13, 2018 at 9:26 am

אפשר להפחית מהכמות שומן? הייתי שמחה לדעת מה תפקידו כאן שאדע איך להחליפו או לשחק עם הכמויות שלו ☺

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2018 at 10:23 am

השומן נותן את הרכות בסופו של דבר לעוגה, אבל יש לו תפקיד גם בהתפחה שלה, בטעם ולצבע, כך שאם מפחיתים אז ממש מעט, נניח 1/4 כוס, אחרת העוגה פשוט תאבד מהלחות שלה.

Reply
ליאורה יולי 23, 2020 at 5:59 pm

הכנתי את העוגה במדוייק שלב שלב לפי המתכון והיא יצאה לי די דחוסה בעיקר באמצע ..
מה יכולה להיות הסיבה לכך ?

Reply
קרן אגם יולי 23, 2020 at 10:22 pm

אולי ערבוב יתר או תבנית שלא מתאימה

Reply
ספיר מגנזי אוקטובר 18, 2020 at 9:13 am

אהלן
יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן לקמח כוסמין? או כל קמח אחר שהוא לא לבן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 18, 2020 at 9:26 am

כוסמין לבן ומלא חצי חצי

Reply
שדמיצ אוקטובר 22, 2021 at 2:37 pm

כוסמין 70 אחוז גם עובד?

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:36 pm

כן

יערה יוני 12, 2018 at 1:53 pm

היי איך מחלצים את העוגה מהסיר פלא???

Reply
קרן אגם יוני 12, 2018 at 3:44 pm

ממתינים מעט, מעבירים סכין בין הדפנות והופכים על צלחת הגשה

Reply
מעין יוני 22, 2018 at 4:59 pm

2.5 *כוסות* קמח? במתכון רשום רק 2.5
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 22, 2018 at 5:08 pm

2.5 כוסות.
תודה על ההארה

Reply
מיטל ספטמבר 18, 2018 at 9:43 am

היי קרן, במידה והעוגה מיועדת לאכילה רק בעוד כמה ימים, האם לשפוך את הסירופ כבר בהכנה, או להמתין ממש ליום של האכילה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2018 at 10:02 am

לא מחכים עם הסירופ שופכים אותו על העוגה כשהיא חמה, ומאחסנים במקרר עד מעט לפני האכילה.
אחרת היא לא תחזיק מעמד כמה ימים.

Reply
אנונימי נובמבר 9, 2018 at 4:00 pm

תמצית אפייה זה דבר קריטי?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2018 at 10:11 pm

לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת.. תמצית וניל אולי?

Reply
נועה אוגוסט 8, 2019 at 4:08 pm

היי קרן, אפשר לאפות בתנור עם סיר הפלא? 🙂

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2019 at 4:54 pm

בטח

Reply
סיסי ינואר 9, 2020 at 12:30 pm

היי קרן יקירה,
אפיתי את העוגה – מ-ע-ו-ל-ה!!!!!! נ-ה-ד-ר!!!!! כל כך אוורירית, גבוהה ולא מתוקה מדי וכל כך מתאימה למזג האויר השורר לאחרונה במחוזותינו 🙂 המון תודות ואני "מתה" על המתכונים שלך.

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 2:24 pm

תודה סיסי, אוהבת שאת כאן

Reply
דורית ינואר 18, 2020 at 9:24 pm

היי קרן
הכנתי בערב שבת והעוגה נפלה כשיצאה מהתנור, מדוע זה קורה? ממש נהיתה פיתה ורטובה נורא

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 9:40 pm

כשהעוגה נופלת בדרך כלל היא לא אפויה מבפנים , זה אומר שהיא נאפתה מבחוץ מהר מדי ולא מבפנים, אולי חום התנור היה גבוה מדי

Reply
ברק מרץ 5, 2020 at 5:22 pm

היי קרן
ראשית נהנה מאוד מכל העוגות שלך.
בעוגה זו,
האם לדעתך ניתן להמיר את שמן הקנולה לשמן זית ?
כמו כן, מה הכמויות לתבנית של 20 ? תודה

Reply
אביגיל מאי 13, 2020 at 10:18 pm

היי קרן!
איפה צריך לאכסן את העוגה כדי לשמור על הטריות שלה?
תודה.

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 10:30 pm

מכוסה היטב בטמפרטורת החדר

Reply
Chen Yefet אוגוסט 11, 2020 at 9:19 am

היי קרן,
האם המצרכים רלוונטיים גם לתבנית של 26? או שעלי להוסיף משהו? תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 11, 2020 at 10:33 am

ב 26 היא תצא נמוכה יותר וזמן האפייה יתקצר, זה לא בהכרח לא טוב, ואם רוצים שתשמור על גובה צריך יהיה להגדיל ברבע את כל המצרכים

Reply
יעל אוגוסט 15, 2020 at 10:29 pm

מה דעתך אם אחליף את השמן בחמאה ? זה ייצא טוב ? אם כן איזה כמות ?

Reply
שיר אוקטובר 2, 2020 at 3:57 pm

היי, החלפתי את השמן בחמאה (294גר') יצא מהמם! נראה מלחיץ בהתחלה כי הקציפה מתפרקת בגלל התפוז אבל אחרי הוספת הקמח הכל נהיה סבבה וטעימה בטירוף!

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:26 pm

שמחה לשמוע

Reply
Magdalena Agivaev ינואר 14, 2023 at 4:44 pm

וואו 300ג״ר חמאה ?! זה לא הרבה ?

Reply
קרן אגם ינואר 14, 2023 at 6:16 pm

לדעתי היא התכוונה ל 200 גר

Reply
ליטל אוקטובר 21, 2020 at 11:49 pm

היי קרן, נהנית מהמתכונים שלך! האם האפייה בתנור היא בעליון תחתון? ובכללי את תמיד משתמשת בעליון תחתון ולא בטורבו באפיית עוגות/עוגיות/מאפים?

Reply
אנונימית דצמבר 31, 2020 at 7:40 pm

היי קרן איזו עוגת תפוזים שלך את הכי ממליצה לי לעשות? יש לך גם את המכון הזה ועוד אחת התבלבלתי אשמח לעזרה

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 9:58 am

שתיהן מעולות עוגת המיץ של אמא היסטרית

Reply
ריטה יולי 2, 2021 at 4:07 pm

שלום קרן ! אפשר לחליף שמן חמאה ? אם כן אז מה היחס ?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 11:57 pm

אפשר ב 200 גר חמאה אבל זה ככ לא נחוץ בעיניי

Reply
אבנר נובמבר 19, 2021 at 1:54 pm

הי קרן,
יצא לי פס כהה בחלק התחתון של העוגה.
ממה זה יכול להיות?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2021 at 1:15 pm

אולי חום תנור תחתון לא מדוייק ששרף קצת את העוגה?

Reply
חלי מרץ 4, 2022 at 9:56 pm

היי, הכנתי את העוגה ומשום מה היא לא נאפתה טוב מבפנים, וגם צנחה☹️
איזה טעות עשיתי?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:32 pm

אולי הורדת בסוכר? או התבנית לא התאימה.. יכולות להיות הרבה סיבות

Reply
יאיר מרץ 4, 2022 at 2:45 pm

היי אפשר לעשות באינגליש? אם כן, לכמה תבניות? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:33 pm

2 תבניות

Reply
עינת מרץ 23, 2022 at 4:55 pm

היי קרן
אם אני משתמשת בביצים בגודל xl , זו אותה הכמות?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2022 at 11:53 pm

פחות ביצה

Reply
חן אוקטובר 16, 2022 at 2:40 pm

היי קרן
אם משתמשים בביצים מדיום במקום לארג׳, מה הכמות?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:40 pm

מוסיפים ביצה

Reply
אלין אלימלך נובמבר 19, 2022 at 8:37 pm

האם אפשר עם מיץ תפוזים במקום תפוזים טריים?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:32 pm

אפשר בהחלט

Reply
נועה נובמבר 22, 2022 at 8:35 pm

כל העוגות שלך מושלמות. תודה רבה
הכוונה לתבנית אנג׳ל פוד, שאפשר לקרר כשהיא הפוכה ?
תודה

Reply
רותי דצמבר 30, 2022 at 2:39 am

הי קרן
העוגה נהדרת1 מכינה אותה הרבה! תודה!! בא לי לעשות ציפוי כזה של אבקת סוכר לבן, כמו בעוגות לימון, נראה לך יעבוד עם העוגה הזאת? ואם כן, לשפוך גם מיץ וגם ציפוי או שיהיה מתוק מידי? וכדאי לחכותץ שתתקרר?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 6:15 am

אפשר בהחלט, אולי להפחית מכמות המיץ אבל לא לוותר לגמרי

Reply
אורי אפריל 14, 2023 at 3:23 pm

היי קרן,
הכנתי את העוגה הרבה פעמים ויצא מעולה
ב3 פעמים האחרונות שהכנתי העוגה נפלה.
רציתי לשאול באיזו חברה של אבק אפיה את משתמשת? כי ראיתי שכתבת שאולי העוגה נופלת בגלל זה, ושיניתי והעוגה לערי עדיין נופלת
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2023 at 3:32 pm

את מורידה בסוכר או אופה כל טורבו ?

Reply
ליאור פברואר 15, 2024 at 7:15 pm

הי קרן
אני יכולה להחליף כוס קמח אחת בקמח שקדים? צריך לשנות משהו נוסף?
תודה

Reply

Leave a Comment