עוגות גבינהעוגות פריקינוחים

קלפוטי משמשים ודובדבנים עם קרם פרש

מאי 21, 2017 15 Comments

 

שמתם לב איך אני הולכת סביב סביב עם עוגות הגבינה לשבועות?

לא הכנתי עדיין אפילו לא עוגת גבינה קלאסית אחת ראויה.

כל פעם שאני מתכננת להכין עוגת גבינה, יוצא לי משהו אחר.

גביניית שמרים ענקית למשל מהפוסט הקודם

או קלפוטי חמצמץ ויפה תואר.

הקלפוטי, גם עדן לאוהבי הפירות החמצמצים בתוך בלילת עוגה מתוקה

מדיפה ניחוחות וטעמי וניל,שמזכיר להם עוגות פירות של סבא מהילדות

הוא קינוח אלוהי.

וגם גאוני.

לאלו כמוני שלא אוהבים לעבוד קשה, ע צ ל נ י ם.

חותכים כמה פירות, מקשקשים כמה ביצים עם חלב וקמח, שופכים מעל ומכניסים לתנור.

ככה פשוט ויפה.

ועוד כל היופי שלו בעיניי, שלא צריך שיהיה סימטרי

או נקי

או לחתוך ישר

או לדייק בכלום.

הוא פראי, ואני אוהבת אותו בדיוק כמו שהוא.

אז המתכון לקלפוטי נולד בעצם,

רק בגלל שקיבלתי הביתה קרם פרש של תנובה ורציתי לבדוק שזה טעים

( טעים,טעים)

בחרתי לבשל את השמנת עם החלב ומעט חמאה ורק אז להוסיף לשאר החומרים

אבל אם זה קשה לכם, אתם יכולים להכניס את כל החומרים יחד לבלנדר ולערבב.

ממש ככה.

אבל אל תהיו עצלנים, מדובר במשימה ממש פשוטה שתניב תוצאה נפלאה.

קלפוטי משמשים ודובדבנים עם קרם פרש/ תבנית עגולה או מרובעת בינונית

 

מצרכים למתכון:

לעוגה:

10 חצאי משמשים ללא הגרעין ( כמובן!)

10 דובדבנים נקיים מגלעין (השיטה הטובה ביותר היא להכניס קשית שתיה מצד אחד ולהוציא מצד שני, זה יוצא עם הגלעין עצמו)

(תודו שזה גאוני)

1/2 כוס חלב

כוס שמנת מתוקה 38% או 32%

2 כפות גדושות חמאה קרה+כף נוספת לשימון התבנית

3 ביצים גודל L

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן

רבע כפית מלח

1/2 כוס ( 70 גר') קמח לבן רגיל

גרגרים ממקל וניל גדול או לחלופין כפית מחית/תמצית וניל

לקרם פרש:

גביע (200 גר') קרם פרש של השף הלבן

3-4 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

1/4 כוס שקדים פרוסים

מעט אבקת סוכר

כף גרידת לימון

אופן ההכנה:

בסיר קטן על האש מחממים שמנת מתוקה חלב וחמאה

מורידים מהאש כאשר החמאה נמסה והבלילה על סף רתיחה בלבד.

בקערה נפרדת טורפים ביצים עם סוכר, חצי כמות הוניל, וקמח.

מוסיפים את בלילת השמנת ומערבבים.

מצננים מעט.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

משמנים תבנית (איזו שבחרתם, למטה יש לכם תמונות של מרובעת או עגולה)

בחמאה רכה, ומפזרים על התחתית מעט סוכר

מסדרים על גבי התבנית את חצאי המשמשים כשהם הפוכים עם החלק השלם כלפי מעלה,

מפזרים בין המשמשים את הדובדבנים,

מוזגים את בלילת החלב/שמנת מעל הפירות בתבנית, ומקפידים שהפירות יציצו מעל התערובת

כלומר: לא למזוג בבת אחת הכל.

מפזרים מעל גרידת לימון ושקדים פרוסים

אופים כ 35-40 דק' עד שהבלילה מקבלת צבע שחום מהמם, והפירות מעט מבעבעים בפנים.

בזמן שהעוגה בתנור מערבבים קרם פרש עם החצי הנותר של הוניל, ו 3-4 כפות אבקת סוכר,

מעבירים למקרר לצינון.

מוציאים את העוגה מהתנור , מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים חם או חמים עם מעט קרם פרש מעל.

 

אפשר בתבנית עגולה

ואפשר גם בתבנית מרובעת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

15 Comments

יעל לוין מאי 21, 2017 at 3:37 pm

האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי שמתאים לבישול?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2017 at 3:39 pm

הי יעל, אין לי נסיון עם ממתיקים מלאכותיים אבל אם יש לך ובדרך כלל זה עובד לך טוב אני מניחה שזה יעבוד גם פה.

Reply
איתן מאי 22, 2017 at 6:40 pm

המתכונים שלך ממש לטעמי… תודה!

Reply
קרן אגם מאי 22, 2017 at 7:20 pm

תודה איתן 🙂

Reply
תמר מרכוס מאי 23, 2017 at 3:06 pm

נראה נהדר קרן. לאחר מעשה אדווח לך

Reply
קרן אגם מאי 23, 2017 at 5:10 pm

תודה תמר אשמח

Reply
מיכל מאי 29, 2017 at 12:14 pm

נראה מהמם… האם יש תחליף לקמח רגיל שיכול לעבוד ? לצליאקים ביננו?

Reply
מיכל מאי 29, 2017 at 1:27 pm

קמח שקדים?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2017 at 2:23 pm

הי מיכל, קמח שקדים הוא תחליף נהדר אפשר להוסיף 2 כפות קורנפלור לייצוב.
בהצלחה!

Reply
אנה מאי 17, 2018 at 8:10 am

קמח שקדים זה שקדים טחונים?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2018 at 8:30 am

בדיוק

Reply
ספי יוני 11, 2017 at 3:08 am

היי קרן
במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה כדי להמעיט בקלוריות?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2017 at 7:15 am

להמיר בחלב באותה הכמות

Reply
שני יוני 8, 2018 at 4:44 am

יאאאא גם משמשים וגם דובדבנים איזה כיף! מזל שהרצתי חיפוש בגוגל והוא נתן קישור למתכון 🙂 מכינה היום!
רק שאלה, האם צריך הכניס למקרר? זה טעים אחרי יום?

תודה ושבת שלום,
שני

Reply
קרן אגם יוני 8, 2018 at 6:28 am

בעקרון את הקלפוטי אוכלים ישירות מהתנור, ואצלי מעולם לא נשאר פירור:-) אבל אם נשאר את יכולה להכניס למקרר ולחמם לפני ההגשה

Reply

Leave a Comment