עוגות פריקינוחים

קראמבל מנגו מדהים

אוגוסט 11, 2014 23 Comments

אז לפני שבועיים זממתי על פוסט מנגו שנהיה עוגת גזר אם בא לכם לקרוא זה כאן

אחרי שהכנתי את עוגת הגזר שכחתי מהמנגו לגמרי.

עד שהלכנו לחברים לארוחת ערב השבוע וכשנכנסנו,

אליס (שהיא חברה והיא סוג של אגדה מהלכת ועל כך בפוסט נפרד)

שאלה מה אני מכינה לקינוח.

פתחתי את המקרר לבדוק איזה פירות יש ונפגשתי עם מנגו , ונזכרתי אז שאין מקריות בחיים

ושזו פגישה גורלית ביני לבין המנגו.

אז הכנתי קראמבל מנגו.

אכלתי כבר קראמבל, שזיפים, אפרסקים תפוחים ועוד כל מיני קומבינציות מעולות

אבל לכזה לא ציפיתי.

שילוב מדהים של פירורי קראמבל אפויים עם המנגו השאיר אותי פעורת פה ושיכורה מהטעם.

מאז כבר סגרתי את הפה והתפכחתי אבל כשהכנתי שוב את הקראמבל לצילומים הוא נשמט בחזרה.

שכחו מכל קראמבל אחר שהכרתם, זה הדבר האמיתי.

ביס אחד ואתם בגן עדן שכולו טרופיקנה

עלים

קראמבל מנגו/  כל תבנית עגולה או מרובעת בינונית

מה צריך:

תבנית מרובעת או מלבנית בינונית

4-5 מנגו קלופים וחתוכים לקוביות

כוס סוכר חום+2 כפות

חופן פקאנים קצוצים גס

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

כוס ורבע קמח לבן (או מלא)

כפית קינמון

חצי לימון

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מתחילים עם הפירורים:

בקערה בינונית מערבבים קמח סוכר וקינמון

מוסיפים את קוביות החמאה לקמח ומתחילים לפורר אותה בין האצבעות יחד עם תערובת הקמח

אם לא הולך עם האצבעות אפשר לשפשף בין שתי הידיים עד לקבלת פירורים 

מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים.

מניחים את הקערה במקרר 

בקערה בינונית אחרת מניחים את הפירות עם 2 כפות סוכר ומיץ מחצי לימון ומערבבים

מעבירים את הפירות לתבנית האפיה, מפזרים מעל את פירורי הקראמבל.

IMG_6303

 

IMG_6320

מכניסים לתנור ל 30 דקות .

הקראמבל מוכן כאשר הפירות מתחילים לבעבע והקראמבל משחים מעט.

מוציאים ומצננים רבע שעה.

בינתיים מכינים שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר.

מגישים חם עם קצפת מעל.

IMG_6353

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

לאל יולי 30, 2016 at 4:38 pm

נמצא פתרון לשאריות המנגו הקפוא!
גאוני, מושלם!
איך אף אחד לא חשב על זה עד היום?!
את פשוט גאונה! אמתין לסופ"ש הבא, אין מצב שאני תבנית כזו נחיה יחד באותו בית. זה ייגמר רע.
תודה (וקצת לא תודה על תוספת הק"ג)!

Reply
קרן אגם יולי 30, 2016 at 6:05 pm

תודה!
ואכן רצוי שיהיו איתך עוד כמה אנשים רעבים אחרת באמת זו עלולה להיות בעיה

Reply
נעמה אוגוסט 22, 2016 at 9:41 pm

ואו אני כבר רצה להכין, תודה נשמה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2016 at 1:32 pm

בשמחה, מקוה שיצא טעים:-)

Reply
Yael אוגוסט 10, 2017 at 8:04 pm

הכנתי ויצא מצוין . תודה. יש לך הצעה איך ניתן להפוך את הקראמבל לטבעוני ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2017 at 8:08 pm

תודה, את יכולה לטבען ע״י שימוש ב 80-100 גר׳ שמן קוקוס במצב נוזלי, מכינים כמו שמכינים עם חמאה עד שנוצרים פירורים.
בהצלחה:-)

Reply
Yael אוגוסט 10, 2017 at 9:50 pm

תודה. אנסה מחר .

Reply
יערה ברום יוני 29, 2018 at 3:11 pm

היי קרן
יצא חלומי!!!
אני רוצה לאחסן ולהגיש מחר?
אפשר במקרר ולחמם בתנור?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2018 at 6:02 pm

בדיוק!

Reply
אסתי נבון אוגוסט 19, 2021 at 1:18 pm

שלום קרן
אפשר עם קמח ללא גלוטן לצליאקים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:47 pm

בטח

Reply
נורית אוגוסט 9, 2020 at 9:05 am

מעולה! מסמר הערב!
תודה

Reply
sharon פברואר 3, 2021 at 10:38 am

היי קרן, האם אפשר להשתמש במנגו קפוא?

Reply
dalitush אוגוסט 18, 2021 at 6:27 pm

קרן היי !!
תגידי אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח שקדים?
אנסה בסופש
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 9:11 pm

מניהח שאפשר חלקית

Reply
אורלי יולי 31, 2022 at 4:18 pm

היי קרן,
איך אפשר להפוך את המעדן הזה לפרווה ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2022 at 12:58 pm

להשתמש בקראמבל במחמאה

Reply
גלי אוגוסט 18, 2021 at 6:58 pm

אפשר להחליף את המנגו בשזיפים, נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2021 at 2:52 pm

בטח!

Reply
Dana אוגוסט 28, 2021 at 10:58 pm

אלופה, אין עלייך.
תודה על מעדן אלוהי.

Reply
מירי אוגוסט 14, 2022 at 11:14 am

אפשר לעשות את כל ההכנה מראש ולהקפיא?
ובעת הצורך להכניס לתנור ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2022 at 8:51 pm

כן

Reply
אביבית אוגוסט 26, 2023 at 11:37 pm

אפשר עם תפוחים?

Reply

Leave a Comment