חגיםלחמים ומאפיםשבועות

שבלול פילו במילוי גבינות

מאי 14, 2015 50 Comments

יש בתים בהם הילדים אוכלים הכל, או כמעט הכל, או לפחות ירקות, ואוכל צבעוני ומזין

יש ילדים שמוכנים לטעום ולהתנסות בדברים חדשים לפני שהם אומרים על הכל איכסה.

אצלי זה בדיוק ההיפך.

הילדים שלי אוכלים את האוכל הכי בנאלי ומשעמם שיכול להיות, על גבול האסון.

כשאני מכינה להם אוכל, אני צריכה להכין גם משהו טעים לעצמנו המבוגרים,

ואם זה לא קורה ( ברור שלא! למי יש זמן) אני מוצאת את עצמי מנשנשת פסטה עם רסק עגבניות.

(מקוה שבשלב הזה לא פרשתם)

עד שזה מגיע לבורקס, שם יש הסכמה שבורקס (גם שניצל ופירה אגב) זה טעים לכולם.

זו הסיבה שכשאני מכינה בבית בורקס, הוא צריך להיות במילוי  גבינות הכי פשוט שיש,

רק עם מלח ובלי שום תוספת של ירק כזה או אחר.

אם גם הילדים שלכם כאלו, הבורקס הזה הוא במיוחד עבורכם.

בורקס טעים לכל המשפחה, במילוי גבינות שיש במקרר ( בלי להתחכם, רוקפור לא הולך).

בתור ילדה שגדלה בבית בולגרי, צ'וקור מבצק עלים ממולא בגבינות היה אחד המאכלים האהובים עליי

ופעמים רבות אוכלים אותו אצלנו בבית.

לאחרונה התחלתי להשתמש יותר ויותר בעלי פילו, הם הרבה פחות שמנים, וקל מאוד להשתמש בהם.

 

עלים

בורקס בצק פילו במילוי גבינות -לכל המשפחה

מצרכים

ספריי שמן

ביצה טרופה מעורבבת עם מעט שמנת מתוקה או חלב

תבנית מרובעת או עגולה משומנת או מרופדת בנייר אפיה

חבילה עלי פילו ( ניתן למצוא במקרר בכל סופר) מופשרים

למילוי:

1 קופסא קוטג'

1 קופסא קטנה  גבינה לבנה

חבילה גבינת טוב טעם ( ניתן להמיר בריקוטה)

150 גרם גבינה בולגרית או גבינת  פטה

100 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח

איך מכינים:

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת תערובת אחידה.

פורסים על משטח עבודה נייר אפיה ומעליו מניחים עלה פילו כשהצד הרחב פונה אליכם

מרססים בתרסיס שמן ( אפשר גם למרוח בשמן זית או חמאה מומסת)

מניחים מעליו עוד עלה ומרססים גם אותו

מניחים כמה כפות מהמלית לרוחב העלה בחלק התחתון שלו

מתחילים לגלגל בזהירות את העלים עד לקבלת גליל ארוך

מעבירים את הגליל לתבנית, אם התבנית מרובעת מסדרים גלילים מהשוליים לכיון האמצע

אם התבנית עגולה אפשר לגלגל את הגליל הראשון לשבלול, להניח באמצע התבנית

ואת הגלילים הבאים אחריו ללפף סביבו עד שהתבנית מלאה.

מורחים את המאפה בביצה טרופה (זו שערבבנו עם שמנת מתוקה או חלב), ומפזרים שומשום מעל

אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה, אפשר לשפוך אותה

על המאפה ישירות לתוך התבנית , זה מאוד טעים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 35-40 דקות.

המאפה מוכן כשהוא שחום היטב מלמעלה.

מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים.

_MG_9546

_MG_9550

Print Friendly, PDF & Email

50 Comments

סתיו מאי 1, 2018 at 4:34 pm

נראה מעולה! יש אפשרות להכין את זה מראש, להקפיא ורק לאפות לפני ההגשה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2018 at 6:01 pm

אפשרי, כמובן לאפות רק אחרי הפשרה

Reply
ענבר נובמבר 2, 2018 at 3:58 pm

נראה מעולה. אם אני מכינה היום, שמה במקרר ואופה מחר, למרוח בביצה מחר לפני האפיה נכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2018 at 11:18 pm

נכון מאוד

Reply
ענבר נובמבר 3, 2018 at 12:01 am

תודה!

Reply
Zohar Oren מאי 22, 2019 at 8:31 am

הי,
בקשר לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 22, 2019 at 9:48 am

בדיוק

Reply
Zohar Oren מאי 22, 2019 at 8:57 am

הי,

בנוגע לחבילה גבינת טוב טעם – האם 250 גרם?

תודה

Reply
עדה מאי 27, 2019 at 9:01 am

האם אפשר לאפות ואז להקפיא?
נראה לי בעייתי להפשיר את העלי פילו לגלגל ואז להקפיא שוב לפני אפיה
לא?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:05 am

אין בעיה להקפיא רק שעלי הפילו עלולים להיות פחות פריכים

Reply
סיסי מאי 27, 2019 at 9:45 am

היי קרן,
את יכולה בבקשה לייעץ לי על עבודה ו/או שימוש ו/או תחזוקה של בצק פילו?? כל פעם שקניתי ושכב במקפיא ולאחר הפשרה ובעת השימוש לאפייה, דפי הפילו כל כך דקים ויבשים שהם פשוט נשברים ונקרעים, למרות שאני שומרת על כל הכללים של כיסוי כל הבצק עם מגבת לחה עד לשימוש ומשתדלת לעבוד כמה שיותר מהר. כל המתכונים של גלגול בצק פילו או בקלאווה אינם מצליחים להראות יפים ומדויקים. המאפה היחיד שאני אופה עם בצק פילו ונראה יפה זה בניצה גבינה או גבינה ותרד. מודה לך מראש על העזרה.

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:48 am

הי סיסי
אני מפשירה עלי פילו לילה במקרר, כל לדעתי הם שומרים על עצמם הכי טוב, וכמובן מינימום מגע עם האויר מרכע פתיחת הבצק.
פותחים ומיד מכסים במגבת, וכל פעם מוציאים אחד ועובדים איתו מהר.
בהצלחה:-)

Reply
סיסי מאי 27, 2019 at 12:48 pm

רוב תודות על המענה המהיר, קרן יקרה. ובהזדמנות זו חג שבועות שמח 🙂

Reply
עירית מאי 17, 2021 at 11:39 am

הי סיסי
ניתן לקנות כעת במרכולים עלי פילו מצוננים להכנה מיידית, ללא צורך בהפשרה, מצאתי שהם נוחים לשימוש ממש ולא נדבקים, כמובן בתהליך לכסות במגבת.

Reply
Efrat יוני 18, 2022 at 12:57 am

היי,
מתכננת להכין בבוקר ומתלבטת אם אפשר להוסיף תרד כי כתבת בלי תוספות…
מה דעתך?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2022 at 8:31 am

בטח שאפשר
אפשר לחלוט במים ולהוסיף אחרי או פשוט לקצוץ טרי פנימה לגבינות

Reply
עליזה שמר מאי 27, 2019 at 7:04 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר את עלי הפילו בבצק עלים?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 7:14 pm

כן אין בעיה

Reply
ציון נובמבר 21, 2021 at 1:54 am

האם אפשר להכין בבוקר, להשים במקרר
ובערב לחמם?

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 1:32 pm

כן אפשר

Reply
ליאור יוני 4, 2019 at 9:48 pm

היי, לאחר הקפאה כמה זמן מראש יש להפשיר לפני אפיה? או שניתן לאפות ישר מהמקפיא..

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 10:24 pm

להפשיר בטמפרטורת החדר, ולחמם לפני שאוכלים ב 180 מעלות כ 10 דק׳

Reply
הילה יוני 25, 2019 at 8:50 am

הי קרן,
את לא מציינת במתכון מה לעשות עם תערובת הביצה והשמנת המתוקה אלא שרק אם נשאר ממנה ניתן לשפוך על המאפה. האם תוכלי להבהיר בבקשה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2019 at 10:47 am

הי כתוב במתכון:
מערבבים היטב ביצה וחלב, ומברישים את השבלולים.
את מה שנותר פשוט שופכים מעליהם.

Reply
עדה יוני 30, 2019 at 11:21 am

איזה גודל תבנית מרובעת תתאים?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2019 at 11:36 am

הי עדה
באמת שכל תבנית מרובעת או עגולה יכולה להתאים זה לא כל כך משנה
אם יש לך תבנית בראוניז או סתם תבנית פיירקס או קרמיקה אחרת זה בסדר

Reply
גבריאלה אוקטובר 21, 2022 at 12:08 pm

תודה קרן על המתכון עכשיו הכנסתי לתנור ,שבת מבורכת יקרה

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:57 pm

בתאבונוש ♥️

Reply
דנה נובמבר 27, 2019 at 2:23 pm

שלום, אפשר להמיר את עלי הפילו בעלי יופנה טורקיים?

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2019 at 2:34 pm

הכוונה לעלי יופקה אולי?
לא מכירה יופנה
אני חושבת שכן, לא עבדתי מעולם עם הבצק הזה אבל אין סיבה שלא

Reply
ספיר מאי 20, 2020 at 10:54 am

היי,

נראה מעולה!!
האם אפשר להכין את המילוי הזה, להוסיף תרד ופשוט לעשות בצורה של בניצה (שכבות)?

תודה!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 11:23 am

ברור

Reply
מאיה מאי 24, 2020 at 9:47 am

אם רוצים שיהיה יותר מיוחד לאירוח, האם ניתן להוסיף חציל? במידה וכן האם נדרש לשנות משהו בטיבול?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:09 pm

אפשר להוסיף לא צריך לשנות כלום

Reply
מאיה מאי 24, 2020 at 7:21 pm

היית מוסיפה חציל אחד או שניים?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 10:55 pm

ענין של טעם וגודל חצילים תתחילי מאחד

Reply
שרית יולי 3, 2020 at 8:45 pm

היי קרן, יצא מושלם!! אמנם החלפתי חלק מהגבינות במה שהיה בבית אבל היות וזו פעם ראשונה שאני מתנסה בעבודה עם עליי פילו, בהחלט יצא נהדר!
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 7:40 am

שמחה לשמוע

Reply
תמר יולי 30, 2020 at 12:08 pm

היי לא מצויין שמנת מתוקה במתכון אלא רק בסוף "אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה" איפה נכנסת השמנת המתוקה?
תודה..(:

Reply
קרן אגם יולי 30, 2020 at 3:23 pm

זה מופיע בחלק העליון של הפוסט

Reply
בלה ינואר 2, 2021 at 9:22 pm

היי קרן! נראה נהדר:)
לא מצליחה למצוא גבינת טוב טעם, במה אפשר להמיר במתכון?

Reply
בלה ינואר 2, 2021 at 9:23 pm

חוץ מריקוטה כמובן

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2021 at 8:27 am

להוסיף עוד ריקוטה או גבינת חמד, כנען, גבינה לבנה, או קוטג

Reply
מור ינואר 6, 2021 at 7:56 pm

היי קרן
מה הכוונה ב "קופסא קטנה גבינה לבנה"? כמה מ"ל?250?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 9:58 pm

250 גר

Reply
עירית מאי 17, 2021 at 11:46 am

הי קרן
יצא מצויין,ונראה נהדר, הוספתי גם עגבניות מיובשות.
תמיד מבאס אותי שהמראה מושלם לאחר האפייה ובחיתוך הכל מתכוצץ מרוב קריספיות…

Reply
תום יולי 16, 2022 at 7:10 pm

טעים מאוד, כיף לגלות עוד מתכונים שלך טובים

Reply
קרן אגם יולי 17, 2022 at 9:40 am

תודה תום

Reply

Leave a Comment