מתכונים כללישבועות

לזניה מהירת הכנה עם גבינת פילדלפיה

ספטמבר 19, 2021 20 Comments

צילום: נופר צור

אני אוהבת לזניה כמעט כמו את הילדים שלי! והילדים שלי אוהבים לזניה כמעט כמו שהם אוהבים אותי!

בעיקר הבנות שלי, שרופות על לזניה עם גבינות. לא בשרית, לא חצילים, גבינות.

בדרך כלל מכינים לזניה אצלנו בבית מדהימה עם רוטב בשמל, אבל הפעם הכנתי לכבוד

סוכות, ולכבוד הישיבה של כולנו בסוכה בערב (נהיתה רוח נעימה!)

והחיפוש שלנו אחרי ארוחות קלילות, לזניה בחמש דקות עבודה.

וגם זה, אולי קצת יותר מדי מוגזם לזמן שלוקח להכין אותה.

השימוש בעלי לזניה, רוטב פיצה מוכן, וערבוב של כמה מצרכים בקערה, בהחלט מניב

תוצאה היסטרית בטעמה, הכי תתפללו שלא יגמרו לכם את הלזניה, ושייאר לכם משהו ממנה להכניס

ליום למחרת למקרר. הכי! כי אין על לזניה שישבה קצת במקרר ומחממים אותה.

במתכון השתמשתי בגבינת פילדלפיה מאוד עשירה שמחזיקה ממש את המלית, ולא דלילה

מדי, וכך אפשר באמת לוותר על בישול הבשמל.

צילום: נופר צור

לזניה מהירת הכנה עם גבינת פילדלפיה/תבנית מלבנית 32*25 ס״מ

מצרכים למתכון:

חבילה עלי לזניה

פחית או בקבוק 400 מ״ל של קוטב פיצה מוכן

עלי בזיליקום טריים

מעט שמן זית

50 גרם פרוסות מוצרלה

2 מיכלים (300 גר׳) גבינת פילדלפיה

מיכל (250 גר׳) קוטג׳ 9%

מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה מינימום 32% שומן

2 ביצים גודל L

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית

בקערה מערבבים גבינת פילדלפיה, קוטג׳ ושמנת, מוסיפים ביצים, ומערבבים,

מתבלים במלח ופלפל.

מניחים בתחתית התבנית עלי לזניה, ומוזגים מעל 1/3 מכמות רוטב הפיצה

מעל מוזגים 1/3 מבלילת הגבינות. שוב מניחים מעל עלי לזניה, ומוזגים 1/3 רוטב עגבניות,

מפזרים כמה עלי בזיליקום, מעל מוזגים שוב 1/3 מבלילת הגבינות.

שוב בפעם האחרונה חוזרים על הפעולה עם עלי לזניה נוספים, מעל שוב יתרת רוטב העגבניות

מפזרים שוב עלי בזיליקום, מעליהם רוטה גבינה, ומעל הכל מניחים פרוסות גבינת מוצרלה

כך שיכסו את החלק העליון של הלזניה.

אופים כ 30-35 דק׳ עד שהלזניה שחומה והריח בבית אמאלה.

מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים חם.

 

**שומרים במקרר ומחממים לפני הגשה

**הלזניה נשמרת עד שלושה ימים במקרר

**ניתן להמיר קוטג׳ בגבינה לבנה או ריקוטה

**רוטב פיצה להמיר בכל רוטב עגבניות שאתם מעדיפים

-הפרסום בשיתוף פילדלפיה

 

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

אורית ספטמבר 19, 2021 at 8:43 pm

הי קרן
המתכונים שלך מעולים!!!
ברכיבים פה חסר כמות ביצים…

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 8:52 pm

תודה אורית הוספתי

Reply
הילה ספטמבר 20, 2021 at 3:45 pm

הי קרן על איזה רוטב לפיצה את ממליצה? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:12 am

הכי טעים של Mutti

Reply
אורית ספטמבר 21, 2021 at 9:28 am

חג שמח!
לא צריך לכסות בנייר כסף בחצי שעה הראשונה לאפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:17 pm

אין צורך

Reply
Inbar Osadon ספטמבר 21, 2021 at 10:46 am

הכנתי אתמול
מתכון מעולה!!! מרגיש מושחת למרות שלא ממש
השתמשתי בפלדלפיה לייט ,קוטג 2 אחוז ושמנת לייט ועדיין יצא טעים בטירוף!
תודה רבה

Reply
אסתי טירר ספטמבר 21, 2021 at 2:31 pm

קרן הרגת אותי!! מה זה המתכון הקלי קלות המעלף הזה??!!
שנים של הכנת לזניות במשך שעות ובסוף הדבר הטעים הזה ב 5 דקות??!!
על מצפונך הרבע תבנית שחיסלתי לבד

Reply
א ספטמבר 21, 2021 at 10:55 pm

חחח

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2021 at 7:12 am

איך אני שמחה אסתי גם אני שנים מכינה עם בשמל ועכשיו לא צריך להתאמץ ככ ❤️

Reply
רבקה זונשיין ספטמבר 22, 2021 at 2:04 am

חג שמח!
במה אפשר להחליף את הפלידלפיה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2021 at 7:10 am

כל גבינת שמנת אחרת

Reply
טליה חי ספטמבר 22, 2021 at 11:09 am

היי קרן.במה אפשר להחליף מוצרלה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:10 am

כל גבינה צהובה מגורדת או פרוסה אחרת

Reply
test ספטמבר 23, 2021 at 2:24 pm

הי קרן – האם מדובר בשיתוף פעולה מסחרי שלך עם המותג פילדלפיה?
אין בעיה עם זה ואני שמח בכך שאת מרוויחה כסף מהעבודה שלך, אבל אשמח לגילוי נאות בנושא.
תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 8:16 am

אכן מדובר בשיתוף פעולה שאני גאה בו מאוד
זה מופיע תמיד למטה אחרי הערות בסוף

Reply
Hila ספטמבר 27, 2021 at 5:02 am

הי קרן! ש לנו מחסור קשה בסופר באוסטרליה בשמנת להקצפה…במה אפשר להחליף אותה? ד״ש חם מהיבשת ותודה על המתכונים הנפלאים שאף פעם לא מאכזבים…..

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:55 am

היוש
כייף לי להיות איתך באוסטרילה
יש לכם שמנת לבישול? זה גם עובד

Reply
דנה אוקטובר 6, 2021 at 10:46 am

במה ניתן להחליף את הבייצים במתכון?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2021 at 4:30 pm

כמה כפות קמח

Reply

Leave a Comment