חגיםפסח

לחמניות גבינה לפסח

מרץ 25, 2021 63 Comments

אנחנו שומרים השנה? שאלתי את החצי שלי. לא נאכל לחם נכון? אצלינו בבית החילוני

זה לא תמיד מובן מאליו וברור. המתבגר מאז שהוא קטן מסרב לאכול לחמניות לפסח, או 

עוגיות פסח, או קורנפלקס לפסח, ואלו בערך שלושת הדברים היחידים שהוא אוכל.

אז במהלך השנים, לא כפינו על אף ילד בבית להימנע, לפעמים הצלחנו לשמור ולפעמים לא.

במהלך השנים אני מכינה המון עוגות לפסח, עוגיות, וקינוחים, ונמנעת משימוש בקמחים

ייעודיים לחג כמו קמח תופח לפסח או קמח שמרים לפסח. לוקחת תמיד את הזמן הזה

של החג להפסקה מקמחים בכלל, והמנטרה שלי היתה תמיד, שלא צריך לנסות בכח

להכין חלה לפסח ואפשר לחיות שבוע בלי חלה. כמובן שצדתי תמיד, אבל השנה הרגשתי

שאולי אפשר להתחיל לשחרר קצת את העקשנות שלי שאולי היא סתם מיותרת, ושאני יכולה

להרשות לעמי להתחיל להשתמש בקמחים ייעודיים לחג, כך אולי אצליח להכין גם למתבגר,

את הלחמניות שלו בלי שהוא ירגיש בהבדל:-) והבית כולו יוכל לשמור.

הבוקר התחלתי עם קמח לפסח והכנתי ממנו לחמניות גבינה (סטייל הבואיקוס האלו)

כשל״פ לגמרי. יצאו כל כך טעימות, מילאו את הבית  בריח של שבת בבוקר,

ונטרפו כליל בשניות. אף אחד לא שם לב שאין בהן קמח אמיתי:-)

אז יש מצב שאמשיך ואנסה עוד מתכוני פסח כאלו, אבל הבלוג עמוסססס במתכוני עוגות

ועוגיות לפסח שאתם יכולים להכין עם קמח מצה, קמח תפא, קורנפלור או קמח שקדים.

את כל המתכונים באחרים תמצאו כאן

לחמניות גבינה לפסח /20 לחמניות

מצרכים למתכון:

200 גר׳ קמח תופח לפסח או (קמח ללא גלוטן +כפית אבקת אפייה)

100 גר׳ חמאה מומסת (או 1/2 כוס שמן קנולה)

1/2 כפית מלח דק

מיכל (250 גר׳) גבינת קוטג׳

1/2 מיכל (125 גר׳) גבינת טוב טעם או גבינת ריקוטה

100 גר׳ גבינת פטה או בולגרית מפוררת

120 גר׳ פרמזן או קשקבל מגורדת

ביצה גודל L

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

בקערה טורפים ביצה, מוסיפים חמאה מומסת ומלח ושוב טורפים.

מוסיפים גבינת קוטג׳, ריקוטה, בולגרית ופרמז׳ן ומערבבים היטב.

מוסיפים קמח לפסח ומערבבים עד לקבלת כדור בצק מאוד דביק אבל שאפשר להרים

בעזרת היד ולהפריד מהקערה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח.

בעזרת הידיים קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ומשטחים אותם מעט,

מניחים על התבנית ברווחים קטנים.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.

אופים את הלחמניות כ 20-25 דק׳ עד שהן זהובות למראה.

**ניתן להמיר קוטג׳ בגבינה לבנה, את הריקוטה בטוב טעם כנען או חמד, את הבולגרית בפטה,

את הפרמז׳ן במוצרלה או סתם גבינה צהובה שיש לכם בבית.

**ניתן להקפיא את הלחמניות לפני האפייה כשהן כבר מכודררות ומונחות בקופסא.

מפשירים מעט ואופים. ניתן להפקיא את כל הבלילה ככדור שלם עטוף בניילון נצמד אבל אז יידרש

זמן הפשרה ארוך יותר על מנת שתוכלו לעבוד עם הבצק ולכדרר ממנו כדורים קטנים.

ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר האפייה בכלי אטום.

 

Print Friendly, PDF & Email

63 Comments

עדיה מרץ 25, 2021 at 10:26 am

נראה מעולה! את חושבת שיעבוד עם קמח עדשים או חומוס?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 11:04 am

לא ניסיתי את הקמחים האלו לא יודע להמליץ

Reply
שלומית הופמן מרץ 25, 2021 at 10:49 am

בוקר לחמניות טוב קרן. קמח שקדים גם אפשרי?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 11:04 am

לא:-)

Reply
תמי מרץ 25, 2021 at 11:09 am

קרן.. קמח השמרים של פסח באריזה הכחולה מתאים?

Reply
זיוית מרץ 25, 2021 at 12:07 pm

היי,קמח תפוחי אדמה יתאים כאן?

Reply
ליאת נטיס מרץ 25, 2021 at 11:26 am

אומנם אפשר למצוא מיליוני מתכונים של לחמניות לפסח וכו' אבל הם לא המתכונים שלך עם הטעם שלך 🙂 אין עלייך ועל המתכונים הטעימים והמוצלחים שלך ! תודה רבה וחג שמח

Reply
זיוית מרץ 25, 2021 at 12:06 pm

היי,קמח תפוחי אדמה יתאים כאן?

Reply
יהודית רייכר מרץ 26, 2021 at 9:05 am

הי קרן לא מכירה קמח תופח לפסח בארהב. יכולה להמליץ לי על קמח אחר? תודה

Reply
מיכל מרץ 25, 2021 at 12:02 pm

אפר פשוט קמח רגיל תופח ?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:03 pm

ודאי

Reply
ענת מרץ 25, 2021 at 12:21 pm

אוי ויי, מה זה קמח תופח לפסח? קמח מצה? סליחה על הבורות

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:02 pm

קמח שנמכר במכולות ובסופרים במיוחד לפסח, ניתן להמיר כפי שכתבתי בקמח ללא גלוטן של כל חברה ואבקת אפייה

Reply
תמי מרץ 25, 2021 at 9:33 pm

קמח שמרים לפסח באריזה הכחולה אפשרי?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:23 am

אלו לא לחנניות שמרים כך שקמח שמרים לא יעבוד פה

Reply
יוטבת מרץ 27, 2021 at 2:49 pm

הכינותי היום עם קמח ללא גלוטן "כרגיל" שהיה בסופר ואבקת אפייה. אין לי למה להשוות כי לא הכנתי בעבר אבל יצא מצויין לדעתי . מזכיר טעם של בורקס משגע .
עוד מתכון מצויין שלך קרן. תודה

קרן אגם מרץ 27, 2021 at 3:04 pm

תודה יוטבת שמחה לשמוע , חג שמח

Sivan Aniv מרץ 25, 2021 at 2:54 pm

הי הי הי
לחצי כמות מה עושים עם הביצה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

משאירים ביצה שלמה

Reply
גליה מרץ 25, 2021 at 10:36 pm

אני גרה בארצות הברית ואין כאן קמח אוסם משום סוג. במה אפשר להשתמש במקום?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:23 am

כל קמח ללא גלוטן שיש אצלכם, בטוח יש קמחים ללג

Reply
יהודית רייכר מרץ 26, 2021 at 9:06 am

אוקי תודה וחג שמח

Reply
איילת השחר מרץ 31, 2021 at 3:41 am

אכן השתמשתי בקמח ללא גלוטן – ובגרסה האמריקאית :
Bob’s Red Mill gluten free baking flour
יצא פשוט מעולההההההה!!!! כמו כל מתכוני האליפות שלך !
תודה ענקית קרן וחג פסח שמחחח

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:46 am

קצת באיחור אבל תודה!

Reply
רונית מרץ 30, 2021 at 12:57 pm

ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2021 at 1:39 pm

אפשר לנסות

Reply
תום מרץ 27, 2021 at 12:02 am

במקום טוב טעם או ריקוטה אפשר גבינה לבנה רגילה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:54 am

בטח

Reply
אלמוג מרץ 27, 2021 at 10:33 am

נראה מהמם! אפשר לשים את הבלילה במקרר ולאפות 24 שעות אחרי?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 2:51 pm

כן

Reply
ליטל נתן מרץ 28, 2021 at 8:31 am

קמח מצה ואבקת אפייה יעבוד פה ?
תודה וחג שמח 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2021 at 8:56 am

יש מצב שקמח מצה יהפוך אותן לחנק קצת

Reply
ליטל נתן מרץ 28, 2021 at 9:53 am

אז אמשיך לחפש
תודה ❤❤

Reply
סימה מרץ 28, 2021 at 7:34 pm

חג פסח שמח…טרפוווו טעים מאוד .
תודה רבה מאוד

Reply
מירי מרץ 29, 2021 at 9:29 am

היי. האם אפשר לוותר על הביצה? (יש אלרגיה לביצים..)

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:19 pm

לא ניסיתי יש מצב שאפשר

Reply
noga levy מרץ 29, 2021 at 2:20 pm

היי קרן, התנור על טורבו או חום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:18 pm

חום עליון תחתון

Reply
Julia מרץ 29, 2021 at 11:14 pm

לבן שלי יש אלרגיה לביצים. כמה קריטי הביצה? אפשר רק את הצהוב?

Reply
דינה מרץ 29, 2021 at 5:19 pm

היי קרן,
כמו תמיד עוד מתכון מעולה שלך, ממש תענוג הלחמניות, תודה !
רציתי להמליץ לקרוץ את הלחמניות עם כף לגלידה, הלחמניות יוצאות שוות ועגלגלות….
חג שמח יקירתי

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:18 pm

רעיון מדליק! תןדה

Reply
דנה מרץ 29, 2021 at 8:05 pm

אין מילים, יצא מדהים! תודה לך קרן

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:17 pm

תודה דנה

Reply
ג'ולי מרץ 30, 2021 at 7:31 am

קרן יצאו לי כמו פנקייק השתטחו לי בתנור למה?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2021 at 1:39 pm

אולי יותר מדי אבקת אפייה או שהחסרת או שינית משהו מהמתכון ?

Reply
ליזה מרץ 30, 2021 at 10:13 pm

יצא מדהים ומעולה!!
תודה רבה על עוד מתכון מצויין שלך

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:37 pm

תודה ליזה והמשך חג שמח

Reply
מיכל שיר מרץ 30, 2021 at 9:46 pm

ממש טעים, מתכון גאוני. תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:37 pm

תודה מיכל שמחה שטעים לכם

Reply
Nava מרץ 31, 2021 at 9:03 am

אפשר להחליף ברסק תפוחי עץ

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:36 pm

לא חושבת שיעבוד

Reply
טליה אפריל 1, 2021 at 9:04 am

אפשר לוותר על הגבינות הנוספות (פטה/בולגרית ופרמז'ן)?

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2021 at 2:55 pm

אפשר לוותר אבל הו בהחלט מוסיפות טעם

Reply
שירי אפריל 2, 2021 at 2:55 am

הכנתי עם קמח תפוחא ושיניתי טיפה יחסים בין הגבינות.. יצא מושלם! וממש עוזר להעביר את פסח. בטוחה שאכין בלי קשר לפסח מרוב שזה טוב 🙂 תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:19 pm

תודה שירי

Reply
סיון אניב אפריל 2, 2021 at 9:33 pm

הי! אם מחליפים לקמח תפו״א צריך גם להוסיף אבקת אפיה? וכמה בבקשה?

Reply
אורית בדש אפריל 2, 2021 at 11:20 am

אם אפשר שמנת חמוצה במקום קוטג ?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:15 pm

כן

Reply
סיון אפריל 3, 2021 at 7:36 am

הי! אם מחליפים לקמח תפו״א כמה אבקת אפיה בבקשה?

Reply
סיון אפריל 3, 2021 at 7:38 am

ראיתי, כפית. תודה!! : )

Reply
סיון אפריל 3, 2021 at 9:12 am

גם שלי השתטחו כמו פנקייק,
איזה באסה!
החלפתי לקמח תפו א וכפית אבקת אפיה.

Reply
גלי אפריל 3, 2021 at 9:54 am

הי קרן,

האם ניתן להשתמש בקמח תירס?
במידה ולא, האם יש לך מתכון ללחמניות מקמח תירס?

תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2021 at 2:56 pm

מניחה שכבר הסתדרת 🙂

Reply

Leave a Comment