לחמים ומאפים

מגש לחמניות פיצה במלא טעמים

אפריל 22, 2022 32 Comments

מכירים את זה שאתם ממש רוצים להכין פיצה אבל כל אחד בבית אוהב פיצה אחרת? אז במקום לעמוד ולהכין כמה פיצות, וקצת להשתעבד לזמן תנור, הכנתי מגש לחמניות שיכול לרצות את כולם, כל אחד מקבל לחמניית פיצה בטעם שהוא אוהב ואת כולן אני אופה יחד בתנור.

המגש הזה אגב, הוא המגש שיוציא את כולנו מחג הפסח, והוא יהיה הבצק הראשון שיאכלו אצלנו בבית.

הבצק הזה מדהים, לא מעט בזכות מי סודה לשתיה שהשתמשתי בהם במקום

מים, והתוצאה היתה חלום של בצק רך ונעים.

אני אוהבת זעתר ושמן זית, גבינת עיזים ופטריות.

הילדים אוהבים רווב עגבניות ומוצרלה, היא אוהבת עם זיתים והוא בלי

והחצי שלי  אוהב בכלל פסטו, אף אחד לא יצא נפסד

ולכל אחד היו לפחות 2 לחמניות בטעמים שהוא אוהב.

תהנו!

מגש לחמניות פיצה במלא טעמים/11-12 לחמניות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח פיצה/לחם/קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

5 כפות (50 גר) סוכר לבן

כף מלח דק

1/4 כוס שמן זית

2.5-3 כוסות (600-720 מ״ל) מי סודה לשתיה

לתוספות:

פסטו, זעתר, רוטב פיצה

מוצרלה מגורדת, גבינת עיזים סטייל מה עז

עגבניות שרי חתוכות, בזיליקום, פטריות מוקפצות וכו…

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מוזגים 2 כוסות סודה

מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ואת הקמח ומתחילים ללוש

מוסיפים שמן זית, ואם יש צורך עוד מי סודה

הבצק צריך להיות רך וגמיש ולא קשה אחרת הוא יבש.

לשים כ 10 דק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בשומן

כך שיצופה מכל צדדיו.

מכסים בניילון נצמד במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן זית.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה וקורצים ממנו חתיכות

של 150 גר. מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית האפייה, תשמרו על רווחים, הן ממש גדלות בתנור.

מכסים במגבת ומניחים להתפחה של שעה.

כשהבצק תפח מחממים תנור ל 210 מעלות.

בעזרת הידיים יוצרים גומחות במרכז כל כדור .

ממלאים במרכז הגומחה ברוטב פיצה, או שמן עם זעתר או פסטו ומפזרים

תוספות מעל.

מכניסים לאפייה עד שהלחמניות שחומות 17-22 דקות.

מוציאים וטורפים חם.

**את הסודה לשתיה אפשר להמיר במים או לשלב חצי חצי עם מים

**כל תוספת שאתם אוהבים מתאימה


 

Print Friendly, PDF & Email

32 Comments

קרינה אפריל 22, 2022 at 9:29 pm

נראה בול מה שרציתי להכין למחר!
הבצק יוצא יותר כמו פיצה או לחמנייה?
שואלת למקרה ולא אספיק ואולי אכין פיצה גדולה מהבצק הנל…

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:22 pm

לחמניות שמנמנות וטעימות

Reply
הסנדק אפריל 23, 2022 at 10:03 am

מי סודה? יעני סודה? פשוט סודה?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:21 pm

כן
סודה לשתייה

Reply
א אפריל 24, 2022 at 2:22 am

אהבתיייי
בדיוק מה שעלה לי בראש לשאול

Reply
שרון כהן מגורי אפריל 23, 2022 at 11:18 am

סודה לשתייה, הכוונה היא לבקבוק סודה מוגז רגיל (של 1.5 ליטר) שקונים בסופר לשתייה?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:21 pm

בקבוק סודה

Reply
רחלי אפריל 23, 2022 at 11:35 am

תודה,אפשר חלק קמח כוסמין מלא?
האם חייב התפחה של שעה?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:21 pm

אפשר חצי כוסמין מלא ולא לוותר על זמני התפחה

Reply
אפרת אפריל 23, 2022 at 2:56 pm

יצא פשוט מושלם!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:20 pm

כמה כייף לשמוע

Reply
מעין אפריל 23, 2022 at 9:30 pm

היי קרן, תודה על מתכונים מושלמים.
שאלה – במתכון הזה, הכוונה לממש מי סודה ששותים (מים מוגזים), כן? לא אבקת סודה לשתייה… נכון?

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2022 at 11:19 pm

כן, מי סודה ששותים

Reply
יעל אפריל 23, 2022 at 11:00 pm

יצא מושלםםםם! הבצק רך וטעים. תודה!

Reply
מירי דניאל אפריל 25, 2022 at 7:08 am

מתכון נפלא. הכינותי וזללנו בהנאה לצד מטבל שמנת ,וסלט חסה -מושלם.
קרן האם המתכון מתאים גם לאפית לחמניות .

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:37 am

תודה מירי, כן הבצק יכול לשמש לכל לחמניה אחרת

Reply
מירי אפריל 25, 2022 at 7:10 am

מתכון נפלא ,הכינותי וזללנו בהנאה .לצד מטבל שמנת ,וסלט חסה – מושלם.
האם המתכון מתאים לאפית לחמניות רגילות.

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:34 am

בהחלט

Reply
נטלי אפריל 25, 2022 at 11:55 am

הכנתי אותם בצאת פסח האחרון – יצא אש!!!! טעים מאוד!!!! תודה רבה !!!!

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:34 am

תודה נטלי

Reply
שרה אפריל 25, 2022 at 5:13 pm

תודה על המתכון!

מי סודה הכוונה למים עם אבקת סודה לשתיה או סודה?
תודה❤️

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:34 am

בקבוק סודה שקונים לשתיה לא אבקה

Reply
חני אפריל 26, 2022 at 6:02 am

האם אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהניח על השיש?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2022 at 9:33 am

רק במקרר

Reply
זמירה מאי 2, 2022 at 6:16 am

הי
תודה על המתכונים הנהדרים שלך.
האם אני יכולה להכין את הבצק בערב, לשים במקרר,
ובבוקר להכין את הלחמניות פיצה , וזאת כדי לחסוך זמן בבוקר לפני יציאה לעבודה,
בלי להמתין להתפחה ראשונה,
תודה

Reply
קרן אגם מאי 2, 2022 at 8:47 am

בוודאי

Reply
בתיה מאי 9, 2022 at 3:34 pm

האם הבצק מתאים גם לאפיה בטאבון ?
והאם אפשר במקום סוכר לבן להמיר לדבש? אם כן, כמה דבש לשים?

Reply
קרן אגם מאי 9, 2022 at 4:30 pm

אפשר טאבון ואפשר דבש 2-3 כפות

Reply
נתקה מאי 13, 2022 at 7:20 am

היי קרן. נראה נפלא.
האם אפשרי להכין מקמח לבן? אם כן, אז כמה?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2022 at 8:58 am

בטח, אותה כמות

Reply
ספיר יולי 2, 2022 at 5:06 pm

הי קרן!
ניתן להשתמש בקמח עם שמרים במקום קמח פיצה + 2 כפות שמרים?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2022 at 5:32 pm

אין בעיה להחליף לקמח שמרים

Reply

Leave a Comment