עוגיותראש השנה

עוגיות דבש מארבעה מצרכים בלבד

ספטמבר 27, 2019 6 Comments

להרבה אנשים אפייה נחשבת דבר מסובך עם שלבים וזמני המתנה, והרבה אנשים נמנעים לפעמים לאפות כי הם

יודעים מראש שאין מספיק זמן. במיוחד לכאלו, יש כל כך הרבה מתכונים ברשת שהומצאו בכלום עבודה, כמו למשל

עוגיות הדבש האלו מארבעה מצרכים בלבד, שתוכלו לאכול ממש 20 דקות אחרי שתתחילו להכין אותם.

הן קללללות להכנה, קריספיות וייתחסלו ברגע.

גם את המתכון הזה הכנתי כשנסעתי להתארח אצל אפרת המהממת, לצילומים למדור שלה בעיתון מקור ראשון

צילומים:אפרת ליכטנשטט

עוגיות דבש מארבעה מצרכים בלבד/ 15 עוגיות

130 גר׳ חמאה

1/3 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום בהיר

3/4 כוס קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים חמאה סוכר חום ודבש עד שהסוכר נמס

מסירים מהאש, ומנפים פנימה את הקמח (הניפוילמניעת גושים)

מערבבים היטב, ומצננים את התערובת במקרר למשך 1/2 שעה.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת כף מניחים תלוליות בצק על נייר האפייה

שומרים על מרווחים של 3-4 ס״מ בין העוגיות כיון שהן משתטחות במהלך האפייה.

אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מעט שחומות בשוליים

מצננים על גבי רשת צינון.

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.

עם אפרת הכנתי עוד שלושה מתכונים מהממים לראש השנה:

עוגת שיש דבש ריקוטה

עוגת פרג תפוחים

חלת סילאן ושקדים טבעונית 

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

דיקלה נובמבר 12, 2019 at 5:55 pm

היי, העוגיות לא צלחו לי .
עשיתי בדיוק לפי המתכון שאפיתי אותן הכל הפך לנוזל ולא לעוגיה
חיכיתי שהתקררו אך עדיין זה היה רך מדי שלא ניתן להרים אותן מהתבנית

איפה טעיתי ?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:25 pm

מבאס ממש! אולי יותר מדי חמאה ביחס לקמח.. קשה להגיד
נסי את אלו, אני בטוחה שלא תתאכזבי: https://kerenagam.co.il/עוגיות-דבש-מדהימות/

Reply
תמי אפריל 11, 2020 at 3:34 pm

עוגיות מ ו ש ל מ ו ת. מושלמות. טעימות, נימוחות. חלום. הוספתי: מיץ מחצי לימון, קמצוץ מלח ושתי כפות קמח, כי אני חושבת שכוס המדידה שלך גדולה יותר, לאור מה שקראתי בהוראות. חובה לצנן חצי שעה, מתקבל מרקם קצת דומה לגלידה. שמים כפית "גלידה" כזו במרחק גדול מאחותה, על התבנית. מומלץ מאוד. שמתי באינסטוש: https://www.instagram.com/p/B-1y7NNgwXjSvtH2bSxPDHE-0x343mrXHghsnI0/?igshid=ae1ph85yve0t

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 3:46 pm

תודה תמי על התגובה המפורטת, אני לא יכולה לראות באינסטוש כי את חשבון פרטי אבל ממש שמחה שהכנת

Reply
תמי אפריל 11, 2020 at 9:34 pm

נכון. אני מורה, אז החשבון שלי פרטי, כדי שהתלמידים לא יתחילו לעקוב אחרי ואוכל לפרסם את מה שבה לי. סליחה. אני אאשר אם תרצי. אני עפה על המתכונים שלך. הכנתי את הפרעצלים הרומנים, כמה פעמים, הכנתי חלה, הכנתי את עוגיות הדבש, הכנתי את המקלות שום כמה פעמים (משתמשבת בזה כבצק לפיצה) והיום גם הכנתי את הלחמניות תלישה הרכבות, בשמן זית. המתכונים שלך מדוייקים ומעולים. תודה.

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2020 at 9:36 pm

תודה את אלופה!
אין צורך לאשר את תמיד יכולה לשלוח לי תמונה בהודעה פרטית באינסטוש אם בא לך שאראה את התוצרים.
תודה תמי והמשך חג שמח

Reply

Leave a Comment