עוגיות

עוגיות מסלנקי-עוגיות החמאה של סבתא בלה

יוני 22, 2014 42 Comments

אני מניחה שרובכם לא מכירים את המילה מסלנקי, לרוב קוראים להן סהרוני חמאה.

מסלנקי זה השם הבולגרי לעוגיות האלו שסבתא בלה שלי היתה מכינה.

במטבח הקטן שלה, בדירה הקטנה ברמת אביב

היתה עומדת ומבשלת לנו  בואיקוס, בורמוליקוס, צ'וקוריקו, סטולץ, מקרוני בגבינה , צ'ושקי ועוד..

תוך כדי שאני כותבת את הדברים אני יכולה ממש להריח את  הבישולים  במטבח שלה שכך כך אהבתי.

אני חושבת שאלו היו העוגיות היחידות שהיתה מכינה,

ואחרי שהפסיקה להכין, אמא שלי המשיכה להכין אותם

ואמא שלי, שהיא האמא שמבשלת הכי טעים בעולם

כבר כמעט לא מכינה אותם

והכי כייף זה להמשיך את השושלת המשפחתית ולהנחיל קצת נוסטלגיה בילדים.

סבתא, לדברי אמא שלי בכלל היתה מכינה אותן ממחמאה

והן היו משובחות, אז תרגישו חופשי להפוך אותן לפרווה ולהשתמש במחמאה.

ההכנה שלהם אורכת גג 10 דקות, והריח שיתפשט לכם בבית הורס

הן גם נגמרות, אגב תוך 10 דקות אז יש מומלץ להכפיל כמויות מראש.

עלים

עוגיות מסלנקי/ כמות לכ- 50-60 עוגיות

מה צריך:

200 גרם חמאה רכה רכה(או מחמאה)

2.5 כוסות (350 גר') קמח לבן

3 כפות (30 גר') סוכר לבן

1 סוכר וניל

חלמון ביצה

איך מכינים:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד.

מוציאים את הבצק ומכדררים לכדור.

קורצים עיגולים קטנים מהבצק, מגלגלים כל עיגול לצורת נחש, ומקפלים פנימה לצורת סהרון

גודל הכדור תלוי בכם, אני מכינה  עיגולים קטנים  יחסית, כיון שהעוגיות תופחות בזמן האפיה.

וממילא תאכלו 20 אז עדיף קטנות 🙂

מעבירים  במרווחים קלים לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה, ואופים בחום 180  מעלות כ 12 דקות.

העוגיות ישחימו ממש מעט ואולי יראו לא מוכנות אבל אל תתנו להן להשתזף יותר מדי בתנור

אחרת, הן ייצאו שרופות.

מצננים מעט ומפדרים יפה יפה באבקת סוכר.

מאחסנים בקופסא אטומה ( מי מגיע לשלב הזה בכל?)

IMG_5692

Print Friendly, PDF & Email

42 Comments

ג׳ודי דצמבר 1, 2017 at 11:17 pm

היי
מיד קפצתי בזמן לאפיות של סבתא שלי הטורקיה שכנראה למדנ את אלו מהמשפחה היוונית של סבא שלי או שלטורקים יש גם כאלו….
ועכשיו לשאלות:
קמח כוסמין ילך פה?
ואין לי מיקסר- נשאר מאחור בביתי הקודם בברקלי- אולי אפשר במעבד מזון?
תודה על היופי והקסם שהאתר שלך מוסיף לחיי

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2017 at 3:19 pm

תודה רבה ג׳ודי מקסימה.
קמח כוסמין לבן יילך מצויין, קמח כוסמין מלא הייתי ממירה רק בכמחצית מהקמח הלבן.
ובהחלט ניתן להכין במעבד מזון,במקום חמאה רכה להשתמש בחמאה ישירות מהמקרר.
תחילה לערבב קמח עם סוכר וסוכר וניל ואז להוסיף קוביות חמאה רכה עד שנוצרים פירורים ואז להוסיף את החלמון
עד שמתקבל בצק אחיד.
להמשיך כרגיל.
בהצלחה, ספרי איך יצא.

Reply
גל מ. יולי 21, 2019 at 10:27 am

הכנתי את העוגיות שלך המון פעמים והילדים שלי מטורפים עליהן. חשבתי לגוון ולנסות להחליף חלק מכמות הקמח בקוקוס או קקאו. חושבת שאפשרי? יכולה להמליץ על כמויות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 21, 2019 at 10:40 am

הי, את יכולה להחליף חלק מהקמח בשקדים, ומעט קוקוס לטעם, לא יודעת להגיד איך ייצא, קראו יכול להוסיף לעוגיות צבע וטעם לא להחליף את הקמח ואת יכולה להשתמש בכמות מאוד קטנה

Reply
גל מ. יולי 21, 2019 at 10:47 am

תודה רבה על התגובה הסופר מהירה!

Reply
‫טל אוגוסט 23, 2019 at 12:24 pm

היי! כבר הכנתי את המתכון הזה והעוגיות חוסלו בקטע אחר! אין חבר אחד שלא ביקש את המתכון! מושלם פשוט! אני רוצה להכין שוב, אך יש לי 100 גרם חמאה האם אפשר להקטין כמויות? אם כן מה עושים עם הביצה?
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 23, 2019 at 1:55 pm

לחלק את המתכון לחצי, להשאיר חלמון ביצה שלם ואם יש צורך להוסיף עוד קמח למרקם הרצוי

Reply
מיכל גלבוע יוני 26, 2020 at 8:10 am

רק 3 כפות סוכר ??? בטוח???
ולא צריך א. אפיה?

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 3:14 pm

המתכון בדיוק כפי שמופיע

Reply
לי מאי 8, 2021 at 10:35 pm

הי קרן מה שלומך? שאלה…מול המתכון של עוגיות חמאה עם אוריאו למשל ששם יש על 100 גר חמאה 100 גר סוכר, פה יש הרבה פחות..הן לא פחות מתוקות? אני מחפשת מתכון לעוגיות חמאה רגילות טעימות (בלי אוריאו)…מה מביניהם עדיף?:
תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:15 pm

המסלנקי הן עוגיות חמאה אבל לא קלאסיות
אפשר לקחת את המתכון הזה של העוגיות ולהוסיף מעט סוכר למתיקות גדולה יותר בעוגיה

micha ינואר 19, 2020 at 2:50 pm

איזה קמח השתמשת? קמח תופח?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2020 at 5:17 pm

קמח רגיל, אין שימוש באבקת אפיה

Reply
רוני אוגוסט 8, 2020 at 2:40 pm

חוסלו בקטע אחר!

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2020 at 3:06 pm

סבתא בלה היתה מאוד שמחה לשמוע!! תודה רוני

Reply
MICHA ינואר 20, 2020 at 9:48 am

מה עושים עם חלבון לאחר שמשתמשים בחלמון?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 9:56 am

מצרפים אותו לביצים אחרות ומכינים חביתה 🙂

Reply
Micha ינואר 21, 2020 at 3:48 pm

חמאה הולנדית חלבית שופרסל 200 גרם תופסת?
לחמם מראש במיקורגל לפני ללוש במיקסר. כן?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 3:56 pm

אין בעיה עם החמאה
היא צריכה להיות רכה, אפשר לרכך במיקרו מעט תיזהר לא להמיס אותה לחלוטין

Reply
סי מרץ 23, 2020 at 12:59 am

הכנתי את העוגיות ולצערי הן השתטחו באפייה ולא יצאו יפות כמו העוגיות בתמונה. ובנוסף אפיתי אותם במשך 13 דקות בתוכנית רגילה 180 מעלות. וכשהוצאתי הן ניראו מוכנות, אבל כשטעמתי הן היו רכות והתפוררו והיה ניראה שהיה כדאי לאפות אותן עוד כמה דקות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שהשתטחו באפייה ולא שמרו על צורתן? האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2020 at 1:41 am

יכול להיות שחום התנור לא היה מספיק, והכנסת אותם מוקדם מדי?
כמו כן, עוגיות מבצק פריך מתפוררות לרוב עם יציאתן מהתנור
ומרקמן לא יציב, זה מסתדר בקירור.

Reply
סי מרץ 23, 2020 at 9:50 am

תודה על המענה
התנור היה חם ודלק הרבה זמן לפני
העוגיות טעימות, והייתי שמחה לדעת מה השתבש? האם צריך לקרר אותן לפני האפייה?

Reply
עדה קיש מרץ 29, 2020 at 12:43 am

הי נראות נהדרות העוגיות שלך, לפי התיאור שלך אני כבר מריחה אותן עד כאן
כמה זה 2.5 כוסות קמח 350 ג"ר ?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2020 at 12:48 am

בדיוק, תודה

Reply
מאיה יולי 26, 2020 at 3:24 pm

הי קרן ! פעלתי לפי המתכון. אני מכינה עם מיקסר וו לישה והבצק מתפזר בשוליים ולא מתגבש.מה להוסיף? קמח? מים?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 3:57 pm

למה עם וו לישה? את צריכה וו גיטרה
אם הבצק לא מתגבש תוסיפי כמה כפות שמן

Reply
שלי בן-מיור אוגוסט 1, 2020 at 9:07 am

ממש עשית לי זכרונות ילדות בולגרים!
שאלה –
1 סוכר וניל- הכוונה לשקית?

סיצ׳ קו חובובו

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2020 at 9:19 am

איזה כייף לחלוק זכרונות שלי, גם לדודה שלי קוראים שלי! הכוונה לשקית סוכר וניל

Reply
שלי אוגוסט 1, 2020 at 9:37 am

😉
וכמובן שאני קרויה על שמה של דודה שלי המיתולוגית!
אנשים חמודים, סימפטיים ובעיקר חמים!

תודה! עזרת לי! אעדכן

Reply
נטלי ספטמבר 20, 2020 at 9:03 pm

היי אהובה! האם אפשר להכין כמות כפולה ומטופלת ולהקפיא את העוגיות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2020 at 9:11 pm

אפילו מומלץ:-)

Reply
Hagit Distelfelf אוקטובר 14, 2020 at 6:22 pm

הי קרן,
גיליתי את האתר שלך לפני מספר ימים בעקבות המלצה של חברה. הכל נראה מגרה ומעולה.
הכנתי את הבצק לעוגיות הנ"ל, אך כשאני מנסה להכין צורת ירח 'נשבר' לי באמצע.
האם תוכלי לייעץ מדוע וכיצד למנוע זאת?

בתודה מראש

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:34 pm

תוסיפי טיפה שמן זה יסתדר

Reply
Hagit Distelfelf אוקטובר 15, 2020 at 8:58 am

תודה על התגובה.
אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי.
העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:40 pm

מניחה שכן

Reply
Hagit Distelfelf אוקטובר 15, 2020 at 8:58 am

תודה על התגובה.
אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי.
העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?

Reply
הדס ספטמבר 15, 2021 at 11:35 am

אני לא אהבתי את העוגיות. מרגיש שזה פשוט בצק פריך בצורה שונה. הלכתי ממש לפי המתכון על הגרם, הן גם מאוד מתפרקות למרות שהוספתי עוד כפות שמן כמו שנכתב בתגובות..

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 1:01 pm

על טעם וריח לא נתווכח

Reply
הדס ספטמבר 15, 2021 at 2:00 pm

רק אוסיף שלא אומרת חלילה בשביל להעציב ומקווה שלא תקראי את זה כאילו כתבתי בצורה קשה אלא רק משתפת.. אני באמת מאוד(!) אוהבת את המתכונים שלך. אליו פחות התחברתי..☺️

Reply
מיטל דצמבר 30, 2020 at 8:43 pm

היי קרן! אפשר להחליף סוכר וניל בתמצית איכותית? כפית/שתיים? תודה 🙂

Reply
שבת חביבה אוקטובר 22, 2021 at 10:00 am

היי קרן רשמת שהעוגיות טופחות אבל במתכון אין אבקת אפיה אודה לתשובתך רוצה להכין לשבת

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:38 pm

הן גדולות מעט בתבנית

Reply

Leave a Comment