טבעוניעוגיות

עוגיות קקאו סדוקות (וטבעוניות)

מרץ 24, 2015 33 Comments

נדמה שכל אופה מתחילה ( או אופה מתחיל:-))

ובכלל כל בית ברחבי הגלובוס הכינו לפחות פעם אחת

את עוגיות השוקולד הסדוקות הפופולריות.

לי יצא לי להכין ולטעום אותן בפעם הראשונה רק לפני כמה חודשים.

משהו במראה שלהן אף פעם לא סיקרן אותי לטעום, והיה נדמה לי שהן קשות ויבשות.

לפני כחצי שנה הכנתי עוגיות שוקולד סדוקות בפעם הראשונה והן היו רכות מבפנים

וכל כך טעימות שהכנתי אותן מאז כמה פעמים.

השבוע ביקשה ממני חברה להכין לאירוע שבו משתתפים גם טבעונים עוגיות שיתאימו לכולם,

ואם אפשר שלא יכילו שיבולת שועל (למה??)

בכל אופן חשבתי ששוקולד כווווולם אוהבים, אז למה לא להכין עוגיות שוקולד שיתאימו לכולם.

כיון שלא היה שוקולד בנמצא בבית החלפתי את השוקולד בקקאו ויצאו עוגיות מעולות

רכות ולא מתוקות מדי שקיבלו המון מחמאות

אני לא טבעונית  זוכרים? אבל לגמרי בעד אלו שכן,

וחושבת שאם יש מתכונים מעולים שמתאימים גם לטבעוניים זו סיבה למסיבה.

את העוגיות אני מכינה עם רסק תפוחים, ניתן להשתמש ברסק תפוחים קנוי וכאן תוכלו ללמוד איך

ממש בקלות מכינים רסק תפוחים ביתי לבד.

עלים

עוגיות קקאו סדוקות/ לכמות של 50 עוגיות

מה צריך :

1/2 כוס שמן קנולה

כוס רסק תפוחים (225 גרם)

כוס קקאו (140 גרם)-לכו על איכותי כיון שזהו מרכיב חשוב בעוגיות

כפית תמצית וניל

2 כפיות א.אפיה

3/4 1 כוסות סוכר (320 גרם)

1/4 2 כוסות קמח לבן רגיל (315 גרם)

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)

איך מכינים:

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וקקאו, מוסיפים את רסק התפוחים, שמן ותמצית הוניל 

ומערבבים מעט.

בקערה בינונית מערבבים קמח, א.אפיה ומלח ומוסיפים לתערובת הקקאו 

ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לקערה בינונית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים לפחות למקרר.

מכינים תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה.

מחממים תנור ל 180 מעלות

מכינים קערה קטנה עם חצי כוס אבקת סוכר.

מוציאים את תערובת העוגיות מהמקרר, התערובת מאוד נעימה ונוחה לעבודה,

ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג.

טובלים כל כדור באבקת סוכר (אני טובלת פעמיים משני הצדדים) ומניחים ברווחים קטנים בתבנית

אופים כ-10 דקות , חשוב מאוד לא לאפות יותר אחרת העוגיות מתקשות מדי לאחר האפיה

תוציאו אותן אפילו ולמרות שאולי יראו לכם לא מספיק אפויות.

מצננים לחלוטין.

את העוגיות שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר כארבעה ימים.

_MG_8819

_MG_8834

Print Friendly, PDF & Email

33 Comments

דנה אוגוסט 4, 2016 at 9:48 pm

יעבוד עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:24 am

נראה לי שכן
ואם החלפת ספרי איך יצאו 🙂

Reply
עינת נובמבר 19, 2016 at 8:11 pm

יצא מעלף!!! תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2016 at 8:26 pm

איזה כייף! תודה שחזרת לספר

Reply
Hila דצמבר 27, 2017 at 12:21 pm

תחליף לרסק תפוחים ? בננה בשלה יעבוד ?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2017 at 7:44 pm

אני מניחה שכן

Reply
דניאל יוני 13, 2018 at 5:14 pm

צריך קמח תופח?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2018 at 5:27 pm

לא, יש אבקת אפייה במתכון

Reply
דניאל יוני 13, 2018 at 9:35 pm

תודה
אני רוצה חצי כמות של עוגיות. האם אפשר להפחית בחצי את כל המצרכים?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2018 at 10:29 pm

אפשר

Reply
מורן מאי 8, 2019 at 3:58 pm

היי קרן, מה יכול להיות שגרם לתערובת של העוגיות להיות מאוד דביקה ולא נוחה לעבודה?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2019 at 4:17 pm

שינית משהו בכמויות? במקרה שהיא דביקה את יכולה להוסיף מעט קמח או קקאו שיעזרו לייצוב לש התערובת, היא לא אמורה לצאת דביקה

Reply
מורן מאי 8, 2019 at 8:51 pm

האמת שלא שיניתי שום דבר, ואפילו פחדתי שהייתי נדיבה מדי עם הקקאו. אנסה להבא להוסיף קצת קמח. תודה 🙂

Reply
מיכל אוגוסט 5, 2019 at 11:43 pm

איזה מתכון מטריף!!
יצאו עוגיות מושלמות ויפהפיות שלא מביישות אף קונדיטוריה! עם טעם ומרקם ומשגעים. מדהים מדהים מדהים שזה טבעוני! תודה על מתכון מנצח ☺️

Reply
יוכבד פברואר 1, 2020 at 8:22 pm

הכנתי ויצא מושלםםם לא הפסקנו לאכול

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2020 at 8:54 pm

תמיד שמחה לשמוע ממך
תודה

Reply
Noga מאי 16, 2020 at 11:42 am

חייבת לשתף שהן יצאו באמת מושלמות!!
טעימות בטירוף, קלות להכנה, מתכון מדויק,
ישבו לילה במקרר לפני הגלגול,
עוגיות מדהימות! גם לא טבעונים התלהבו ממש,
תודה רבה רבה

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:40 pm

תודה נגה

Reply
חגית יולי 17, 2020 at 5:27 pm

נראה מעולה!
אפשר להמיר את הרסק תפוחים ב3 ביצי M? או L?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 7:15 pm

שלוש נשמע לי קצת מוגזם אפשר פחות

Reply
נועה אוגוסט 10, 2021 at 2:27 pm

כמה לשים?

Reply
נועה אוגוסט 10, 2021 at 4:14 pm

כמה ביצים אפשר לשים במקום הרסק תפוחים?

Reply
יעל ינואר 30, 2021 at 6:17 pm

אם העיסה נשארת במקרר לילה? היא תשרוד?

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:46 am

כן

Reply
לינה אוגוסט 5, 2020 at 9:24 pm

יש לשם העוגיות האלה, "עוגיות אסון" 🙂 הכנתי אותם כבר 6 פעמיים בשבועיים האחרונים, זה פשוט נורא…טעים!
מתכון מעולה ומדויק, תודה רבה קרן.

רציתי לשאול, אחרי האפייה רוב אבקת הסוכר נספגת בעוגיות והן יוצאות לרוב בלי הציפוי המושלם כמו בתמונות שלך לדוגמה. למה לדעתך זה קורה?

השינויים שאני עושה במתכון הם הפחתת שליש מכמות הסוכר ושילוב בין קמח כוסמין לקמח לבן- זה יוצא מושלם!

Reply
לילך אוקטובר 14, 2020 at 5:39 pm

היי קרן, האם הכדורים ישתטחו באפייה או שצריך לשטח אותם לפני?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2020 at 7:32 pm

הן לא עוגיות שמשטתחות ממש אבל אפשר למעוך טיפה

Reply
עומר שלגי דצמבר 24, 2020 at 10:56 am

האם אפשרי ללא מיקסר?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 4:40 pm

בטח, בקערה

Reply
יעל ינואר 31, 2021 at 8:13 am

אחרי כמה שעות טובות במקרר, העיסה עדיין הייתה מאוד מאוד דביקה ובלתי ניתנת לגלגול. הכנתי בדיוק לפי הכמויות שכתבת. נאלצתי להוסיף עוד די הרבה קמח (בכמה נגלות) כדי שניתן יהיה בכלל לגלגל לכדור. וגם אז, לאחוז בהן כדי לטבול באבקת הסוכר, גרם להן לנזול ולא לשמור על צורתן. עיסה רכה ולא נוחה לעבודה. בקיצור, לא יודעת מה הסיבה לתקלה המבאסת.. ובאפייה, הן השתטחו לגמרי. בגלל שהרווחים ביניהן לא היו מספיק גדולים (כי חשבתי שישמרו על הצורה היחסית גבוהה), הן התחברו. הכל הלך לזבל.

Reply
קרן אגם ינואר 31, 2021 at 8:41 am

חבל לי ממש לשמוע אני לא יודעת להגיד מה השתבש לך, ממש לא מזמן הכנתי אותן והבצק היה נח. אכן מבאס

Reply
שיר אפריל 7, 2021 at 5:44 pm

יש תחליף לסוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:03 pm

בעוגיות האלו לא

Reply

Leave a Comment