עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

אוגוסט 1, 2018 14 Comments

כמו בכל שנה בקיץ, אנחנו יורדים כמעט כל יום לים, רק שהשנה גילינו חוף חדש,

וכל כך כייף לנו שם, שאנחנו מזמינים חברים להצטרף אלינו כל יום לקראת השקיעה, ונשארים בחוף

עד 21:30-22:00 בלילה, סוגרים שם פינה של ארוחת ערב וחוזרים כולנו מאושרים, מלאים חול ועייפים.

בגלל השעה המאוחרת, כל אחד מהחברים כבר מביא איתו משהו לאכול, וביחד כולנו מנשנשים.

זו הסיבה שבימים האחרונים אני מכינה כל יום עוגה, ומחפשת קיצורי דרך לעוגה ממש פשוטה וקלה להכנה, שמכינים בשתי דקות עבודה.

זו בדיוק העוגה הזו, עוגת שוקולד צ׳יפס בכלום עבודה שזה ממש מצחיק.

היא מבוססת על המתכון הזה, ואני ממש אוהבת לשנות ולגוון בבלילה עצמה.

היא כל כך רכה (אבל ממש רכה) וטעימה, שאני תמיד חוזרת הביתה עם תבנית ריקה ונקיה.

אתם יכולים לגוון גם כן ובמקום שוקולד צ׳יפס מריר, לשלב פירות, או שוקולד חלב, חמוציות ואגוזים, ואתם מוזמנים להיות יצירתיים.

עוגת שוקולד צ׳יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה (32%-36%)

2/3 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים גודל L

כוס ורבע ((175 גר׳) קמח תופח מאליו

100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ

כף קמח רגיל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר חום עד לקבלת קצפת,

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה,

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח.

מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם כף קמח, כדי למנוע את שקיעתו לתחתית

(כמו שתראו בתמונות, זה לא תמיד עוזר ♥, אבל זה לא כזה קריטי)

מוסיפים את תערובת התשוקולד לבלילת העוגה ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, אופים כ 45 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים מעט וטורפים.

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

תמי אוגוסט 2, 2018 at 12:37 pm

הכנתי אתמול, יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך, תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 12:41 pm

מהממת
תודה רבה.

Reply
אורנה אוגוסט 2, 2018 at 2:08 pm

אם מה אפשר להחליף את השוקולד

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 8:55 pm

כתבתי בפתיח של הפוסט הכל

Reply
מינה אוגוסט 3, 2018 at 2:03 am

הי (-: יצאה עכשיו מהתנור- מעולה! הכנתי אותה עם שינוי קטנטן- הפכתי אותה לעוגת שיש- ערבבתי שליש מהבלילה עם קקאו וערבבתי קלות בתבנית. מוצלחת ממש!
בכלל אני רוצה להודות לך, מאז שגיליתי את האתר שלך אני: א. לא מחפשת מתכונים באתרים אחרים. ב. יוצאות לי עוגות ברמת קונדיטוריה מפנקת! תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 6:45 am

מינה יקרה, איזה כייף של תגובה, תמשיכי לבקר פה מבטיחה לפנק בעוד המון מתכונים שווים, שבת שלום

Reply
טלי אוגוסט 3, 2018 at 9:45 am

נראה מושלם. יעבוד לדעתך עם קצפת צמחית? כמה משמעותי זה יהיה בטעם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:14 pm

זה יעבוד אחלה

Reply
יעל אוגוסט 3, 2018 at 12:03 pm

ללא שמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:15 pm

השומן בעוגה מגיע מהשמנת המתוקה

Reply
שלי אוגוסט 3, 2018 at 6:18 pm

טעימה , הכנתי אותה וגם אצלי הפיצפוצים לא שקעו ברלל והתפזרו יפה. אבל לי חסר שמן…. בהתחלה היה נראה לי טעות במתכון
אנסה אותה שוב עם רבע או חצי כוס שמן … נעשה בדיקה

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 7:49 pm

את מוזמנת להוסיף ולדווח:-) בעיני היא מושלמת כמו שהיא

Reply
idit אוגוסט 16, 2018 at 11:57 pm

שלום
רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השוקולד המריר הקצוץ בשוקולד ציפס?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2018 at 1:51 am

בטח, באותה הכמות

Reply

Leave a Comment