עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

אוגוסט 1, 2018 57 Comments

כמו בכל שנה בקיץ, אנחנו יורדים כמעט כל יום לים, רק שהשנה גילינו חוף חדש,

וכל כך כייף לנו שם, שאנחנו מזמינים חברים להצטרף אלינו כל יום לקראת השקיעה, ונשארים בחוף

עד 21:30-22:00 בלילה, סוגרים שם פינה של ארוחת ערב וחוזרים כולנו מאושרים, מלאים חול ועייפים.

בגלל השעה המאוחרת, כל אחד מהחברים כבר מביא איתו משהו לאכול, וביחד כולנו מנשנשים.

זו הסיבה שבימים האחרונים אני מכינה כל יום עוגה, ומחפשת קיצורי דרך לעוגה ממש פשוטה וקלה להכנה, שמכינים בשתי דקות עבודה.

זו בדיוק העוגה הזו, עוגת שוקולד צ׳יפס בכלום עבודה שזה ממש מצחיק.

היא מבוססת על המתכון הזה, ואני ממש אוהבת לשנות ולגוון בבלילה עצמה.

היא כל כך רכה (אבל ממש רכה) וטעימה, שאני תמיד חוזרת הביתה עם תבנית ריקה ונקיה.

אתם יכולים לגוון גם כן ובמקום שוקולד צ׳יפס מריר, לשלב פירות, או שוקולד חלב, חמוציות ואגוזים, ואתם מוזמנים להיות יצירתיים.

עוגת שוקולד צ׳יפס/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה (32%-36%)

2/3 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים גודל L

כוס ורבע ((175 גר׳) קמח תופח מאליו

100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ

כף קמח רגיל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר חום עד לקבלת קצפת,

מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה,

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח.

מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ עם כף קמח, כדי למנוע את שקיעתו לתחתית

(כמו שתראו בתמונות, זה לא תמיד עוזר ♥, אבל זה לא כזה קריטי)

מוסיפים את תערובת התשוקולד לבלילת העוגה ומערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, אופים כ 45 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש.

מצננים מעט וטורפים.

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

עוגת שוקולד צ׳יפס רכה

 

 

Print Friendly, PDF & Email

57 Comments

תמי אוגוסט 2, 2018 at 12:37 pm

הכנתי אתמול, יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך, תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 12:41 pm

מהממת
תודה רבה.

Reply
גלית יוני 18, 2019 at 7:04 pm

עוגה מהממת
אך יש שאלה אם אאפה להבא והוסיף מעל פירורי קראמבל, זה ייצא בסדר מנסיונך ? או שיש חשש שהם יטבעו בבלילה ?
כי בעבר הכנתי עוגות שנהרסו לי מהקראמבל שפשוט טבעו בתחתית והפכו את העוגות לעיסתיות ולא אפויות מהאמצע עד למטה

כי הבלילה בעוגה זאת אומנם סמיכה אבל היא רבה ולא שטוחה , ולא רוצה לחלק ל2 תבניות כי כך העוגה יוצאת גבוהה כמו שצריך

במידה וכן מה הכמויות המדוייקות של כל רכיבי הקראמבל לעוגה זאת ? כאלה שכוללות חמאה ואפשרות נוספת גם של שמן במקום חמאה

תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:46 pm

לא ניסיתי את העוגה הזו עם קראמבל, שווה לנסות
כמות לקרמבל: חצי כוס (70 ג') קמח רגיל, 2 כפות סוכר, 3 כפות (24 ג') שמן, זה ניחוש פרוע שלי ואני לא ניסיתי אז לא מבטיחה כלום לגבי התוצאה
בהצלחה

Reply
קרן מאי 15, 2019 at 10:31 am

הכנתי את העוגה המושלמת הזאת!! אמאלה כמה שהיא קלה ככה היא קצרה מחמאות!! תודה על מתכונים מןשלמים ומדויקים להפליא לעילא ולעילא! את פשוט תותחית!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2019 at 11:16 am

את מהממת קרן תודה רבה! שימחת אותי מאוד

Reply
אורנה אוגוסט 2, 2018 at 2:08 pm

אם מה אפשר להחליף את השוקולד

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2018 at 8:55 pm

כתבתי בפתיח של הפוסט הכל

Reply
טלי יוני 17, 2019 at 11:22 pm

לקרן

השאלה שלי בנוגע לשוקולד צ'יפס:
כשעשיתי עם חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר של חברת מיימונס, עירבבתי עם כף קמח והוספתי לבלילה ולבסוף גם הוספתי מעל העוגה למעלה.
העוגה יצאה ממש מצויינת

אבל כשניסיתי שוקולד צ'יפס לבן גם של חברת מיימונס, אז כל הנטיפים התנמסו לגמרי בתוך העוגה לאחר שנאפתה עד כדי שלא ראו אותם ופשוט הפכו לסוכר שנמס בתוך העוגה והרס אותה וגרם למתיקות יתר
וחלקם האחר שקע לתחתית העוגה והפך למין עיסת עוגה מתוקה בטירוף ולא אפוייה

אשמח לדעת מה הסיבה לכך.
האם זה בכלל לא אפשרי לאפות איתו עוגות אלא רק עוגיות ?
אני מציינת שוב שזו אותה חברה- מיימונס כמו של המריר, ובנוסף הנטיפים הלבנים היו קטנים פי 2 מהמריר כלומר כל נטיף מריר 1 שווה ל 2 לבנים.

ממה שראיתי בסופר כל הנטיפים הלבנים קטנים כאלה וגם כולם פרווה, לא חלבי

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 7:19 am

שוקולד ציפס לבן נמס הרבה יותר מהר משוקולד מריר והוא לא שורד אפייה ארוכה, לכן אני משתמשת בו לאפיית עוגיות בלבד שזמן האפיה שלהן קצר יחסית
את יכולה להמיס אותו, ולערבב עם שליש מבלילת העוגה, ואז את התערובת שנוצרה לערבב כמו עוגת שיש עם שאר העוגה כשהיא כבר בתבנית כמו בעוגה הזו :
https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%91/

Reply
טלי יוני 18, 2019 at 5:35 pm

תודה קרן על ההסבר

Reply
מינה אוגוסט 3, 2018 at 2:03 am

הי (-: יצאה עכשיו מהתנור- מעולה! הכנתי אותה עם שינוי קטנטן- הפכתי אותה לעוגת שיש- ערבבתי שליש מהבלילה עם קקאו וערבבתי קלות בתבנית. מוצלחת ממש!
בכלל אני רוצה להודות לך, מאז שגיליתי את האתר שלך אני: א. לא מחפשת מתכונים באתרים אחרים. ב. יוצאות לי עוגות ברמת קונדיטוריה מפנקת! תודה רבה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 6:45 am

מינה יקרה, איזה כייף של תגובה, תמשיכי לבקר פה מבטיחה לפנק בעוד המון מתכונים שווים, שבת שלום

Reply
טלי אוגוסט 3, 2018 at 9:45 am

נראה מושלם. יעבוד לדעתך עם קצפת צמחית? כמה משמעותי זה יהיה בטעם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:14 pm

זה יעבוד אחלה

Reply
רובין יוני 12, 2019 at 4:38 pm

האם יעבוד גם עם קמח כוסמין ואבקת אפייה? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 13, 2019 at 8:01 am

כוסמין מלא? לבן? צריך לקחת בחשבון שכוסמין מלא לא ייתן את אותה תוצאה בעוגה, והיא תצא כבדה יותר.
אם מדובר בכוסמין מלא עדיך להמיר רק חלק מהקמח.

Reply
יעל אוגוסט 3, 2018 at 12:03 pm

ללא שמן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 1:15 pm

השומן בעוגה מגיע מהשמנת המתוקה

Reply
שלי אוגוסט 3, 2018 at 6:18 pm

טעימה , הכנתי אותה וגם אצלי הפיצפוצים לא שקעו ברלל והתפזרו יפה. אבל לי חסר שמן…. בהתחלה היה נראה לי טעות במתכון
אנסה אותה שוב עם רבע או חצי כוס שמן … נעשה בדיקה

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2018 at 7:49 pm

את מוזמנת להוסיף ולדווח:-) בעיני היא מושלמת כמו שהיא

Reply
idit אוגוסט 16, 2018 at 11:57 pm

שלום
רציתי לדעת אם אפשרי להחליף את השוקולד המריר הקצוץ בשוקולד ציפס?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2018 at 1:51 am

בטח, באותה הכמות

Reply
רווית אפריל 30, 2019 at 1:03 pm

שלום קרן
לגבי הפצפוצי שוקולד צ'יפס, זה בסדר לערבב אותם עם כף קמח תופח אם אין לי כרגע בבית קמח רגיל ?

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2019 at 1:55 pm

כן אין בעיה

Reply
Cowgirl אוגוסט 20, 2018 at 2:10 pm

חלב קוקוס יתאים במקום השמנת?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2018 at 6:19 pm

חלב קוקוס לא מכיל מספיק אחוזי שומן להחזיק את העוגה, אבל קרם קוקוס כן.

Reply
Cowgirl אוגוסט 20, 2018 at 10:50 pm

מתחילה מהסוף- העוגה הזאת שוס! הכנה מהירה כמעט כמו האופן שבו חוסלה..
ערכתי מעט שינויים:
ערבבתי 100 מ"ל קרם קוקוס (כי זה מה שנשאר במקרר..) יחד עם 150 מ"ל חלב קוקוס + 2 כפות שמן קוקוס.
את הקמח החלפתי לכוסמין, הוספתי אבקת אפיה והעלתי אינסולין עם סוכר קוקוס.
תודה על עוד אחד לפנתיאון.

Reply
ריקי ספטמבר 3, 2018 at 7:22 pm

היי
האם ניתן להקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2018 at 2:34 pm

אפשר להקפיא כשהעוגה עטופה היטב

Reply
ליאור אוקטובר 30, 2018 at 1:42 pm

היי, העוגה מושלמת הכנתי כבר כמה פעמים!!
רציתי לשאול אם אפשר להכין אותה בתבניות של מאפינס גם?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2018 at 4:29 pm

תודה!
אין בעיה להכין כקאפקייקס, זמן האפיה מתקצר אז לשים לב

Reply
נטע מאי 24, 2019 at 4:20 am

הכנתי עם פצפוצי שוקולד והיא יצאה משגעת.
ניסיתי גם עוד אופצייה, והפכתי אותה לעוגת שוקולד
הקצפתי תחילה שמנת מתוקה, הוצפתי ביצים בהדרגה, סוכר ואחר כך שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב + כף גדושה קקאו (שהמסתי הכל יחד לפני כן), ובסןף הוספתי את הקמח
יצאה ממש טעימה

שאלתי היא
האן ניתן במקום להמיס שוקולד + חלב כפי שעשיתי , פשוט במקום להוסיף 2/3 שוקולית ורבע כוס קקאו ?
או שזה יהרוס את המיקרם במקרה הזה ועלול לגרום לדחיסות העוגה?

ובמקרה וכן אז עדיף לערבב קודם לכן את השוקולית והקקאו עם חלב או מים? או שפשוט ניתן להוסיף אותם כמו שתמיד עושים במתכונים של עוגה כושית ?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 6:30 am

תודה נטע
שימוש בקקאו ושוקולית עלול להביא לתוצאה קצת יבשה לדעתי, עדיף להישאר בגרסת השוקולד המומס עם עם חלב

Reply
נטע יוני 17, 2019 at 11:26 pm

אז השתמשתי בשוקולד מריר 60 אחוז,שוקולד מריר רגיל גם יהיה טוב אם חסר לפעמים בבית את ה60 אחוז ?

או שזה לא ייתן אותה תוצאה?
או שזה יעזור פשוט לתגבר את השוקולד מריר הרגיל ב 1 או 2 כפות קקאו מתי שממיסים אותו ?

קרן אגם יוני 18, 2019 at 7:21 am

אין בעיה להשתמש בכל שוקולד מריר אחר ואין שום טעם לתגבר אותו בזמן המסה כיון שאין המסה של שוקולד בעוגה 🙂

נטע יוני 18, 2019 at 5:43 pm

דווקא כן ממיסים , כפי שציינתי בהודעה הראשונה. למעשה הפכתי אותה לעוגת שוקולד והמסתי 100 גרם שוקולד מריר 60 אחוז+ 1/3 חלב +כף גדושה קקאו
והוספתי כל זאת לבלילת העוגה ואיחדתי הכל ביחד

לכן בשנית אני שואלת , האם ניתן להשתמש במריר רגיל כשאין בבית 60 אחוז, כי לרוב עוגות שוקולד תמיד מדגישים ומציינים שמומלץ הכי 60 אחוז ולא רגיל

או שבמתכון זה, זה כן אפשרי?
נוסף לכך במקרה של 60 אחוז הוספתי חלב+ כף גדושה קקאו, האם הוספת קקאו למריר הרגיל יעזור ?
ומה הכמות 2 כפות או גם כן כף אחת?

רווית יוני 18, 2019 at 5:47 pm

לקרן
שלום
אני רוצה להכין עוגה לבנה רגילה ולוותר על השוקולד , ולשים קינמון טחון
שלא יהיה יותר מידי קינמון, אבל עם זאת שכן ירגישו אותו מאוד בטעם ולא בקושי

מהי הכמות שאת ממליצה לשים? 3 כפיות זה יהיה בסדר?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:51 pm

אני מציעה שתכיני עוגת שיש קינמון במקום העוגה הזו, הרבה יותר פשוט:https://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A9-%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%9F/

Reply
רווית יוני 19, 2019 at 5:37 pm

ואם בכל זאת אני רוצה להוסיף קינמון כי אני מעדיפה את המתכון הזה, אז כמה לשים ?

קרן אגם יוני 19, 2019 at 5:52 pm

כף וחצי
אם זה במקום שוקולד צ’יפס את צריכה להוסיף רבע כוס סוכר לבלילת העוגה

שרית עציץ נובמבר 3, 2018 at 7:55 am

הי קרן יקרה, את העוגה אפשר להכין גם בתבנית גדולה יותר? נניח עגולה 24, להכפיל כמויות פשוט?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2018 at 12:00 pm

הי אהובה
שמחה תמיד שאת פה
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק ואם רוצים לאפות בתבנית עגולה קוטר 24 יש להכפיל כמויות
בהצלחה

Reply
רתם הימן דצמבר 24, 2018 at 9:53 pm

הכוונה לסוכר דמררה? יש לי רק סוכר לבן וסוכר חום דביק. חשוב להצטייד בדמררה?
והאם עקרוני דווקא קמח תופח או שפשוט להוסיף אבקת אפיה לקמח גיל?

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2018 at 10:18 pm

הי רותם, אפשר להמיר סוכר דמררה בסוכר לבן באותה הכמות, וקמח תופח בקמח רגיל ולהוסיף לו כפית אבקת אפייה

Reply
ליאת פברואר 28, 2019 at 9:38 pm

לא האמנתי שתצא עוגה כל כך טעימה אחרי 5 דקות של עבודה . והמתבגרים מאוד אהבו.

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2019 at 6:40 am

תודה ליאת

Reply
נטע מאי 27, 2019 at 10:26 pm

שאלה
עד כה שהכנתי מספר פעמים יצאה משגעת, השאלה שלי היא לגבי הקמח
ביום האפייה היא סופר נימוחה ורכה כשהיא מתקררת מחום התנור. יום למחרת כשהיא בטמפרטורת החדר היא עדיין מושלמת ורכה מאוד אבל אם זאת מעט מעט פחות נימוחה ומתנמסת בפה ויותר יציבה כזאת

אז שאלתי היא אם ניתן לשים פחות מ 170 גרם קמח ששמתי, ולשים 140 או לפחות 150 גרם קמח.
זה כדאי או שזה כבר יהרוס את העוגה ?

כי ביום האפייה שהיא חמה אפילו מעט עדיין מהתנור, אז היא מתפרקת כשחותכים אותה.
אבל כשהיא מתקררת מהתנור אז היא מושלמת אבל כפי שכבר ציינתי ביום למחרת היא הרבה יותר יציבה ובהתאם גם טיפה פחות נימוחה בטעם

Reply
קרן אגם מאי 28, 2019 at 10:38 am

עוגות בחושות מטבען קצת מתפרקות כשהן חמות מהתנור
ומתייצבות בקירור, את יכולה לנסות להוריד קצת מהקמח בערך 1/4 כוס ולראות אם זה משתפר

Reply
לילך יולי 5, 2019 at 5:28 pm

יצאה לי כמות גדולה לאינגליש קיק אחת. את ממחאת עד למעלה?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2019 at 6:10 pm

כנראה את משתמשת באינגליש חד פעמית?׳לא ממלאה אף פעם מעבר ל 3/4 תבנית ואני משתמשת. בתבנית מתכת לא חד פעמית

Reply
טלי יולי 17, 2019 at 6:13 pm

לקרן
1. אם אני רוצה להוסיף שקדים טחונים ואגוזים, אז כמה כדאי לשים ?
כמה להוסיף אם זה רק שקדים טחונים בבלילה ?
וכמה להוסיף אם אני רוצה גם שקדים וגם אגוזים ?

2. במקרה זה הקמח ושאר המרכיבים נשארים אותו דבר ?

3. לגבי קינמון
כדאי גם להוסיף לבלילה או שזה ישתלט על טעם השקדים או האגוזים ?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:09 pm

ראי בתגובות מעלייך מישהי המירה 1/4 מכמות הקמח בשקדים טחונים
ויצא לה מצויין.
לא חושבת שיש טעם להוסיף קינמון לעוגה

Reply
טלי יולי 18, 2019 at 7:27 pm

ואם אני מוסיפה גם אגוזים טחונים נוסף לשקדים, אז כמה להוריד מהקמח?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2019 at 8:55 pm

לא משנה איזה סוג של אגוזים את ממירה לא ממליצה להמיר יותר מ 1/4 כמות מהמקמח

Reply
מעין אוגוסט 4, 2019 at 9:07 pm

האם היא טעימה גם לאחר לילה במקרר?
אני מכינה אותה כמתנה ואורזת בצלופן אז צריכה להכין ערב קודם
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2019 at 10:26 pm

היא לא צריכה מקרר, וברור שהיא טובה יום אחרי כמו כל עוגה בחושה

Reply

Leave a Comment