img
img

22/02/2026
הרצאה שלי בזאפה תל אביב!

איזו התרגשות! נפתחה הרצאה שלי בזאפה תל אביב! 
תאריך 22/2/26, יום א׳. כניסת קהל 19:30, תחילת הרצאה 21:00. 
מחכה לראות אתכן/ם שם! 

לפרטים והרשמה img
KEREN AGAM
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגיות

עוגיות מסלנקי-עוגיות החמאה של סבתא בלה

יוני 22, 2014 | 61 תגובות

img

61 תגובות גולשים

User Avatar
ג׳ודי
starstarstarstarstar
דצמבר 1, 2017 בשעה 23:17

היי מיד קפצתי בזמן לאפיות של סבתא שלי הטורקיה שכנראה למדנ את אלו מהמשפחה היוונית של סבא שלי או שלטורקים יש גם כאלו.... ועכשיו לשאלות: קמח כוסמין ילך פה? ואין לי מיקסר- נשאר מאחור בביתי הקודם בברקלי- אולי אפשר במעבד מזון? תודה על היופי והקסם שהאתר שלך מוסיף לחיי

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 2, 2017 at 3:19 pm

תודה רבה ג׳ודי מקסימה. קמח כוסמין לבן יילך מצויין, קמח כוסמין מלא הייתי ממירה רק בכמחצית מהקמח הלבן. ובהחלט ניתן להכין במעבד מזון,במקום חמאה רכה להשתמש בחמאה ישירות מהמקרר. תחילה לערבב קמח עם סוכר וסוכר וניל ואז להוסיף קוביות חמאה רכה עד שנוצרים פירורים ואז להוסיף את החלמון עד שמתקבל בצק אחיד. להמשיך כרגיל. בהצלחה, ספרי איך יצא.

השב
User Avatar
אסתר
נובמבר 9, 2023 at 8:35 pm

היי קרן תודה על מתכון ה maslenki! הזכרת לי נשכחות.אימי נהגה להכין אותן.השם מסלנקי זורק אותי לילדות הרחוקה המשפחה הבולגרית שלי וההוויי שלא יחזור.תודה!!

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 10, 2023 at 7:26 am

אין על מסלנקי של הבולגרים

השב
User Avatar
אורלי שרון
יוני 21, 2024 at 5:30 pm

קרן יקרה אפשר להמיר חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח שקדים?

השב
User Avatar
גל מ.
starstarstarstarstar
יולי 21, 2019 בשעה 10:27

הכנתי את העוגיות שלך המון פעמים והילדים שלי מטורפים עליהן. חשבתי לגוון ולנסות להחליף חלק מכמות הקמח בקוקוס או קקאו. חושבת שאפשרי? יכולה להמליץ על כמויות? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 21, 2019 at 10:40 am

הי, את יכולה להחליף חלק מהקמח בשקדים, ומעט קוקוס לטעם, לא יודעת להגיד איך ייצא, קראו יכול להוסיף לעוגיות צבע וטעם לא להחליף את הקמח ואת יכולה להשתמש בכמות מאוד קטנה

השב
User Avatar
גל מ.
יולי 21, 2019 at 10:47 am

תודה רבה על התגובה הסופר מהירה!

השב
User Avatar
יפה
יוני 16, 2023 at 9:05 pm

היי במתכון עויות השקדים לא כתבת כמה קמח שקדים? האם אין אבקת אפיה?

השב
User Avatar
‫טל
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2019 בשעה 12:24

היי! כבר הכנתי את המתכון הזה והעוגיות חוסלו בקטע אחר! אין חבר אחד שלא ביקש את המתכון! מושלם פשוט! אני רוצה להכין שוב, אך יש לי 100 גרם חמאה האם אפשר להקטין כמויות? אם כן מה עושים עם הביצה? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 23, 2019 at 1:55 pm

לחלק את המתכון לחצי, להשאיר חלמון ביצה שלם ואם יש צורך להוסיף עוד קמח למרקם הרצוי

השב
User Avatar
מיכל גלבוע
יוני 26, 2020 at 8:10 am

רק 3 כפות סוכר ??? בטוח??? ולא צריך א. אפיה?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2020 at 3:14 pm

המתכון בדיוק כפי שמופיע

השב
User Avatar
micha
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2020 בשעה 14:50

איזה קמח השתמשת? קמח תופח?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2020 at 5:17 pm

קמח רגיל, אין שימוש באבקת אפיה

השב
User Avatar
רוני
אוגוסט 8, 2020 at 2:40 pm

חוסלו בקטע אחר!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוגוסט 8, 2020 at 3:06 pm

סבתא בלה היתה מאוד שמחה לשמוע!! תודה רוני

השב
User Avatar
MICHA
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2020 בשעה 09:48

מה עושים עם חלבון לאחר שמשתמשים בחלמון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2020 at 9:56 am

מצרפים אותו לביצים אחרות ומכינים חביתה :-)

השב
User Avatar
ללא שם
מרץ 9, 2023 at 4:38 pm

היי קרן לא נהיה לי בצק משום מה. רק פירורים כאלה כמו קראמבל.. יש לך רעיון מה הבעיה ומה אפשר לעשות? תודה! אוהבת את המתכונים שלך

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 9, 2023 at 5:16 pm

מוסיפים שומן

השב
User Avatar
Micha
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2020 בשעה 15:48

חמאה הולנדית חלבית שופרסל 200 גרם תופסת? לחמם מראש במיקורגל לפני ללוש במיקסר. כן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2020 at 3:56 pm

אין בעיה עם החמאה היא צריכה להיות רכה, אפשר לרכך במיקרו מעט תיזהר לא להמיס אותה לחלוטין

השב
User Avatar
סי
starstarstarstarstar
מרץ 23, 2020 בשעה 00:59

הכנתי את העוגיות ולצערי הן השתטחו באפייה ולא יצאו יפות כמו העוגיות בתמונה. ובנוסף אפיתי אותם במשך 13 דקות בתוכנית רגילה 180 מעלות. וכשהוצאתי הן ניראו מוכנות, אבל כשטעמתי הן היו רכות והתפוררו והיה ניראה שהיה כדאי לאפות אותן עוד כמה דקות. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהשתטחו באפייה ולא שמרו על צורתן? האם את אופה בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 23, 2020 at 1:41 am

יכול להיות שחום התנור לא היה מספיק, והכנסת אותם מוקדם מדי? כמו כן, עוגיות מבצק פריך מתפוררות לרוב עם יציאתן מהתנור ומרקמן לא יציב, זה מסתדר בקירור.

השב
User Avatar
סי
מרץ 23, 2020 at 9:50 am

תודה על המענה התנור היה חם ודלק הרבה זמן לפני העוגיות טעימות, והייתי שמחה לדעת מה השתבש? האם צריך לקרר אותן לפני האפייה?

השב
User Avatar
עדה קיש
starstarstarstarstar
מרץ 29, 2020 בשעה 00:43

הי נראות נהדרות העוגיות שלך, לפי התיאור שלך אני כבר מריחה אותן עד כאן כמה זה 2.5 כוסות קמח 350 ג"ר ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 29, 2020 at 12:48 am

בדיוק, תודה

השב
User Avatar
מאיה
starstarstarstarstar
יולי 26, 2020 בשעה 15:24

הי קרן ! פעלתי לפי המתכון. אני מכינה עם מיקסר וו לישה והבצק מתפזר בשוליים ולא מתגבש.מה להוסיף? קמח? מים?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 26, 2020 at 3:57 pm

למה עם וו לישה? את צריכה וו גיטרה אם הבצק לא מתגבש תוסיפי כמה כפות שמן

השב
User Avatar
שלי בן-מיור
starstarstarstarstar
אוגוסט 1, 2020 בשעה 09:07

ממש עשית לי זכרונות ילדות בולגרים! שאלה - 1 סוכר וניל- הכוונה לשקית? סיצ׳ קו חובובו

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2020 at 9:19 am

איזה כייף לחלוק זכרונות שלי, גם לדודה שלי קוראים שלי! הכוונה לשקית סוכר וניל

השב
User Avatar
שלי
אוגוסט 1, 2020 at 9:37 am

;-) וכמובן שאני קרויה על שמה של דודה שלי המיתולוגית! אנשים חמודים, סימפטיים ובעיקר חמים! תודה! עזרת לי! אעדכן

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
ספטמבר 20, 2020 בשעה 21:03

היי אהובה! האם אפשר להכין כמות כפולה ומטופלת ולהקפיא את העוגיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 20, 2020 at 9:11 pm

אפילו מומלץ:-)

השב
User Avatar
שני
יולי 21, 2024 at 12:33 pm

האם ניתן להכין ללא מיקסר? רק ללוש?

השב
User Avatar
Hagit Distelfelf
starstarstarstarstar
אוקטובר 14, 2020 בשעה 18:22

הי קרן, גיליתי את האתר שלך לפני מספר ימים בעקבות המלצה של חברה. הכל נראה מגרה ומעולה. הכנתי את הבצק לעוגיות הנ"ל, אך כשאני מנסה להכין צורת ירח 'נשבר' לי באמצע. האם תוכלי לייעץ מדוע וכיצד למנוע זאת? בתודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 14, 2020 at 7:34 pm

תוסיפי טיפה שמן זה יסתדר

השב
User Avatar
Hagit Distelfelf
אוקטובר 15, 2020 at 8:58 am

תודה על התגובה. אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי. העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?

השב
User Avatar
Hagit Distelfelf
starstarstarstarstar
אוקטובר 15, 2020 בשעה 08:58

תודה על התגובה. אדע לפעם הבאה,ראיתי אחרי שכבר אפיתי. העוגיות יצאו מאוד מתפוררות עם מרקם חולי בפה. האם גם את העניין הזה יפתור השמן ?

השב
User Avatar
הדס
ספטמבר 15, 2021 at 11:35 am

אני לא אהבתי את העוגיות. מרגיש שזה פשוט בצק פריך בצורה שונה. הלכתי ממש לפי המתכון על הגרם, הן גם מאוד מתפרקות למרות שהוספתי עוד כפות שמן כמו שנכתב בתגובות..

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2021 at 1:01 pm

על טעם וריח לא נתווכח

השב
User Avatar
הדס
ספטמבר 15, 2021 at 2:00 pm

רק אוסיף שלא אומרת חלילה בשביל להעציב ומקווה שלא תקראי את זה כאילו כתבתי בצורה קשה אלא רק משתפת.. אני באמת מאוד(!) אוהבת את המתכונים שלך. אליו פחות התחברתי..☺️

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2020 בשעה 20:43

היי קרן! אפשר להחליף סוכר וניל בתמצית איכותית? כפית/שתיים? תודה :)

השב
User Avatar
שבת חביבה
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2021 בשעה 10:00

היי קרן רשמת שהעוגיות טופחות אבל במתכון אין אבקת אפיה אודה לתשובתך רוצה להכין לשבת

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2021 at 11:38 pm

הן גדולות מעט בתבנית

השב
User Avatar
ירדן
ינואר 6, 2024 at 1:22 pm

העוגיות לא מתוקות .. בעיקר טעם של חמאה

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
נובמבר 5, 2021 בשעה 17:43

היי נראה מעולה, האם ניתן גם להכין את הבצק ללא מיקסר?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 7, 2021 at 6:48 am

בוודאי, קערה וכף או מעבד מזון

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
מרץ 22, 2023 בשעה 11:27

האם אפשר להשתמש בתור חמאה בממרח לורפק ללא מלח?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2023 at 1:47 pm

אפשר, זה ישנה מעט את המרקם של העוגיות ואם רכות מדי יש להוסיף עוד קמח

השב
User Avatar
דפנה ששון
starstarstarstarstar
יוני 23, 2023 בשעה 15:22

בסרטון את מוסיפה קמח שקדים וגרידת לימון במתכון זה לא כך

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 24, 2023 at 8:53 am

חפשי באתר מתכון שנקרא סהרוני שקדים

השב
User Avatar
ליאן
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2023 בשעה 09:38

היי קרן, אפשר להקפיא את הבצק כגוש ואפילו להקפיא כבר בצורה ורק להכניס לתנור?

השב
User Avatar
דבורה
starstarstarstarstar
ספטמבר 6, 2025 בשעה 08:21

היי. האם ניתן להקפיא את הבצק? עושה הכנות לחג ומעדיפה לאפות סמוך לחג. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 6, 2025 at 1:02 pm

בטח

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img